Sevgilim ve ailesi ne yapacağımı şaşırdım?

aydakuss

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
131
49
25
Merhabalar kızlar, uzun süredir takip ettiğim fakat bir türlü üye olmadığım bu siteye bugün kendi konumu açmak için üye oldum. Konum biraz uzun olacak ama okur ve fikirlerinizi belirtirseniz çook mutlu olurum. Ben 22 yaşında iyi bir bölüm okuyan lisans öğrencisiyim sevgilimde benimle aynı yaşta onunda bölümü ve okulu çok iyi ancak alanlarımız çok farklı kıyaslanma yapılacak bir alan değil. Konu tamda burada başlıyor aslında biz sevgilimle bir seneyi yeni doldurmuşken sevgilim memleketine gitmişti ve bütün akrabaları oradaydı. Mevzu bir şekilde bizim ilişkimize gelmiş ve birden bire beni hiç tanımayan teyzeleri benim hakkımda kötü yorumlar yapmaya başlamış. Mesela annesiyle bir kaç kez konuşmamız olmuştu halini hatrını sormuştum bana ufak bir hediye göndermişti onun mahiyetinde bende ona bir hediye gondermiştim bunu yalakalık olarak yorumlamışlar, seninle mesleğin için beraberdir, işte zaten falında gördüm ben siz bir aya ayrılırsınız gibi yorumlar yapmışlardı. Bu benim çok zoruma gitmişti o dönem ama umursamadım daha ciddiyet bile yok ortada diye. Ama kızlar anlamadığım bir şekilde bu aile bana evlenmeye meraklı, erkek arkadaşıma yapışmışım ve bırakmayacakmışım gibi bir tutumla bakıyorlar. İlişkimiz daha yeniyken asıl onun ailesi annesi ve hatta teyzeleri sosyal medyamı takip ettiler bende iyi niyet olsun diye geri cevirmedim isteklerini yani alenen kendileri meraklılar ama erkek arkadaşımı benim onunla evlenmek istediğimş ama kötü niyetli olabileceğimi, mesleği için peşini bırakmayacağımı falan soyleyip dolduruyorlarmış bu olaylardan sonra biz neredeyse ayrılık aşamasına gelmişti. Asıl konu ise şu aradan bir sene gecti yine teyzeleri saçma sapan konusunca erkek arkadaşım hepsinş sosyal medyamdan cıkarmamı istedi bunun üzerine hepsini cıkardım yalnızca annesi kaldı. Daha sonrasında annesiyle telefonda konustuk bu olayları anlattıktan sonra annesi şöyle bir cümle kurdu: "Canım evlilik konusunda x (erkek arkadaşım) ne derse o sen veya bir başkası benim için okey" O sırada ben zaten evlilik için erken olduğunu ve daha mesleğimi bile elime almadıgımı soylemeye calışıyorum ama duymuyor asla beni. Neyse kızlar diyeceğim şu ki bu cümleyi kurması bir başkasını gecirmesi sizce ayıp değil mi? Benim için mevzu evlilik değil erkek arkadaşımın hayatında ben varken bir başkasının olma ihtimalinden bahsedilmesi. Bundan sonra sizce nasıl davranmalıyım? ben tamamen muhattabı kestim bu arada geçen gün hayırlı cumalar tarzında hikaye paylaşmıştı cevap vermedim baktım iki saat sonra bana özelden hayırlı cumalar mesajı atmış mecbur cevap vermek zorunda kaldım. Hem kendileri beni istemiyormuş gibi davranıyorlar hem benimle konusmak için mesaj atıyorlar. Ne yapacağım kızlar?

Canım benim senin yaptığın kusura bakma ama çok yanlış. Senin daha 20li yaşlarında, erkek arkadaşının yedi sülalesi ile ne işin var? Niye muhattap oluyorsun?

Erkek arkadaşın çok saygısız, eşek birisi. Resmen laf taşıyıp, ortalığı kızıştırmış. Erkek arkadaşının ailesi, "genç yaşta evlenirler, daha yaşı çok genç" diye düşünüp, böyle laflar etmiş olabilirler. Sonuçta aile arasında konuşulan şey. "Sen onu bırak sana başkasını bulalım" dememişler. Belki bunları kendisini düşünmüştür ama teyzeleri dedi diye anlatmıştır.

Ailelerine mesafe koyacaksın. Eşek sevgiline söyle bir daha laf taşımasın.

Resmiyet olmadan aileyle muhatap olunduğunda böyle oluyor malesef... aileyle ilişkiyi keseceksiniz erkek arkadaşınıza da durumu aynen ileteceksiniz;annen böyle dedi rahatsz oldum bu ne demek niye ben senin arkadan koşuyormşm gibi davranıyorlar?şeklinde bir konuşma şart... alacağınız cevaba göre tamam yada devam dersiniz ama benim şahsi fikrim erkek arkadaşınızn arkanızda durmadığı yönünde... zira erkek arkadaşınız net olsa ve bunu ailesine bildirse bu şekilde bir haddi aşma durumu yaşanmaz.

Aslında ben hiç birisiyle tanışmak istemedim emrivaki yapıp bir anda her yerden eklediler bende ayıp olmasın yanlış anlaşılmamak kafasıyla kabul ettim bilseydim hiç birisiyle tanısmazdım

Erkek arkadaşım maalesef dolduruşa gelen biri, iyi ve kötü sözden hemen etkilenir eminim ki güzel şeyler duysa bana bağlığı artardı ama beni tanımadan kötüledikleri ortada

Aslında ben hiç birisiyle tanışmak istemedim emrivaki yapıp bir anda her yerden eklediler bende ayıp olmasın yanlış anlaşılmamak kafasıyla kabul ettim bilseydim hiç birisiyle tanısmazdım

Eklemeyecektin. Nerede görülmüş yüz yüze gelmeden, düzgin tanışılmadan instagram'dan sosyal medyadan takipleşildiği? Yaşın daha çok genç, niye kendi hayatını kendin zorlaştırıyorsun. Ne gerek var. Daha mantıklı davranmaya çalış. Hediye göndermeler vs ne gerek var?

Haklısınız ancak annesi bana bir şey alınca bende karşılıksız bırakmak istemedim şu an anlıyorum demek istediğinizi ancak o zaman sadece iyi niyetliydim...

bunları sana anlatan erkek arkadaşın süzme saf.
Ayrıl, bugün onların söylediklerini anlatan erkek arkadaşın yarın onlara senin fikirlerini anlatır ve iş ciddiye binince teyzelerinin tüm söylediklerini unutup onları savunmaya başlar.

Annesinin söylediğinde bir şey yok ama sana “sen olmazsa olmaz değilsin, sen gidersin başkası gelir” demek istemiş. Sevmiyor o aile seni, yol yakınken boşver, çok yüzgöz olmuşsunuz

Ben olsam ayrılırdım. Daha 20 yaşında üniversitedeyken böyle aile dramalarıyla uğraşmazdım.
Daha önce ciddi bir ilişkim olmadığı için bu olanları görünce resmen afalladım kalakaldım ama artık tutumumu değiştirdim kimseyle muhattap olmak istemiyorum bu kez de bana yazıyorlar

Erkek arkadaşınızın tüm ailede konuşulanları gelip size aktarmasını çok yanlış buldum. "Yalakalık" filan ne biçim sözler, niye gelip bunları size söylüyor.. Kendi susturamamış mı?
Susturamuyorsa, üzerine de dolduruşa geliyorsa bence bu ilişkiyi baştan iyi düşünün.
Zaten daha ciddiyete bile binmemiş bir ilişkinin içinde ailelerin ne işi var?

evet erkek arkadaşım çok saf bu arada bunları bana şöyle anlattı. Bu yprumlar yapıldıktan sonra erkek arkadaşım sinirden karışmayın siz diyip evden cıkıyor. Sonra içinde biriktirmiş bir şekilde bu soylenenleri bende sinirlendim sordum neyin var senşn diye birden döküldü işte bana anlatınca rahatladı dert etmiş bildiğin
,

Yok ya, boşver sen bu çocuğu, olmaz bu iş. Düşünsene evlenince bisssssürü kaynanan olacak?

Erkek arkadaşım dolmuş bir şekildeydi ve bunu ilişkimize yansıtıyordu. Bende bir şey oldugunu anladım zorladım anlatması için bana anlatınca rahatlar diye düşündüm anlattıklarını duyunca şok oldum tabii

Ciddi adım atılana kadar ailesinden hiçkimseyle muhattap olma. Sen ayıp olur diye yazıyorsun ama onlar ayıp olur diye düşünmeden seni hiçe sayıyo.

Ben olsam bidahaki mesajlarına; ciddi adım atmaya daha çok var. Belki o olur belki başkası. Sizin bana yazmanız doğru olmaz diye mesaj atarım.

Öyle bi cümle kurmasıda asla seni benimsemediğini gösteriyor.

Erkek arkadaşım maalesef dolduruşa gelen biri, iyi ve kötü sözden hemen etkilenir eminim ki güzel şeyler duysa bana bağlığı artardı ama beni tanımadan kötüledikleri ortada
Böyle hayat mı geçer kaç yaşına gelmiş insan bi zahmet laf taşımamayı sevgilisini korumayı,sevgilisi hakkında konuşturmamayı bilmeli... ne demek dolduruşa geliyor bunu nasıl normalleştirebilirsiniz siz çok değerlisiniz lütfen kendi kıymetinizi bilin bu genç yaşta sizi yıpratmalarına asla izin vermeyin... Bu arada gerçekten seven dolduruşa gelmez sevdiği hakkında konuşturmaz.

Konu sahibi yanlış anlama sen bunlara inanıyor musun? Seni ve ilişkisini kabak gibi anlatan, milletin ağzına laf veren senin erkek arkadaşın. Hem seni anlatıyor, hem ilişkinizi anlatıyor, o anlattıkça onun yanında dedikodu dönüyor, dedikoduya sesi çıkmıyor ve ardından laf taşıyor. Sence sevgilin saf mı?

Aynen düşündüğünüz gibi düşünüyodum bende tamamen iyi niyetle herkese karşılık vermeye çalıştım ama bir kez dilim yandı asla muhattap olmam bir daha

9 senelik evliyim sosyal medyada eşimin akrabalarından sadece kardeşlerinden bir tanesi, kuzenlerinden bir tanesi ekli ki eşim çok kardeş ve bir ton kuzeni akrabası teyzesi vs var.

Bu kadar laf taşıma, aranızda sohbet muhabbet özellikle de evlilik konuları olmamalıydı. Ama bir yandan iyi olmuş erkek arkadaşın daha sevgiliyken bu olayları kontrol edemiyor, laf taşiyor evlenince hiç edemez ve daha beter olacak bunu da gördün. Bile bile evlenirsin muhtemelen.

Sanıyorsunuz ki erkek arkadaşınız melek tek.sorun ailesi

Belki tecrübesizliktir diye düşündüm çünkü ilişkisi olmamış daha önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…