SEVGİLİM VE AİLESİ HAKKINDA LÜTFEN FİKRİNİZİ SÖYLEYİN

birsorumva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
23
9
Merhaba ablalarım size bir konu hakkında fikir sormak istiyorum lütfen çok kararsız ve üzgünüm.
3,5 yıllık ilişkim var ikimizin arasında her hangi bir sorun yok çok iyi anlaşıyoruz ciddiydik ama annesi babası ayrılma kararı aldı bu arada başka erkek kardeşi yok bu yüzden kendi annesi ve kardeşlerinin sorumluluğunu da almak zorunda kaldı. Babası hiç bir maddi destek sağlamıyor bende aileme söylediğimde ön yargılı yaklaşıp bizim ailemize olmaz gibi cümleler kullandılar.(Doğulu bir aileyiz )
Çocuk bana benim ayrı eve çıkacak durumum yok tekim annem ve kardeşimle yaşar mısın gibi sorular söyledi ben kabul etsem bile ailem kabul etmez bunu çok iyi biliyorum annesi çalışıyor birbirimizi çok seviyoruz çekişmeli boşanma olacak annesi de dava bitene kadar bi adım atmamıza hoş bakmamış ne olacağı belli değil diye 23 yaşındayız ne yapmalıyım fikir verin lütfen nasıl yaklaşmalıyım ayrılık kararı aldık çok kötüyüm

Ayrı eve çıkacak durumu olmayan evlenmemeli zaten. Ev üstüne ev olmaz, siz o evde sadece kayınvalide ile değil bi de kardeşleriyle de yaşayacaksınız, hiç olmaz.

Ha sizin ailenizin tavrı da bi değişik, milletin boşanıp boşanmamasından ailenize ne, nüfus müdürü mü ananız babanız?

Merhaba ablalarım size bir konu hakkında fikir sormak istiyorum lütfen çok kararsız ve üzgünüm.
3,5 yıllık ilişkim var ikimizin arasında her hangi bir sorun yok çok iyi anlaşıyoruz ciddiydik ama annesi babası ayrılma kararı aldı bu arada başka erkek kardeşi yok bu yüzden kendi annesi ve kardeşlerinin sorumluluğunu da almak zorunda kaldı. Babası hiç bir maddi destek sağlamıyor bende aileme söylediğimde ön yargılı yaklaşıp bizim ailemize olmaz gibi cümleler kullandılar.(Doğulu bir aileyiz )
Çocuk bana benim ayrı eve çıkacak durumum yok tekim annem ve kardeşimle yaşar mısın gibi sorular söyledi ben kabul etsem bile ailem kabul etmez bunu çok iyi biliyorum annesi çalışıyor birbirimizi çok seviyoruz çekişmeli boşanma olacak annesi de dava bitene kadar bi adım atmamıza hoş bakmamış ne olacağı belli değil diye 23 yaşındayız ne yapmalıyım fikir verin lütfen nasıl yaklaşmalıyım ayrılık kararı aldık çok kötüyüm
Oncelikle doguluysan doguluyla evlen bu anahtar cumle. İkincisi babasi gidince annesinin biricigi oglu olacak. Oglu icin annesi fedakar cilekes cani annesi olacak. Ayni evde birde kardes var. En ufak sorunda ben sizin icin babaniza katlandim oglum sen gordun ben neler cektim sizin icin sacimi supurge ettim diyecek. En kanatlisi melek olan bile dile geliyor ayni evde. Yerinde olsam ciddi anlamda kabul etmem. Bu soylediklerimi burda kizlardan aksini iddia eden varsa yazssin. Hepimizin basinda var bu belalardan 😀

hayatını o gencecik yaşında mahvetmek istiyorsan evet de evlen
ablacım yaşın ufak daha çok gençsin neden sorunu sorunlu bir aileyi ve o evde yaşamayı kabul edesin
o olmasın başkası olsun ne olacak ama göz göre göre kendini ateşe atma
bak burada eminim %100 herkes aynısını yazacak aklın yolunu bir çünkü
kimse seni tanımaz etmez ki kötülüğünü istesin

Kesinlikle olmaz. Bak biz kayinvalidemi kayinpederimi yanima getirdik. Ayni binadayiz. Onlarin kendi evleri var ve onlar da öyle istiyor. Her insana kendi düzeni lazim. Kayinvalidem kendisi evde beraber yasamayi asla istemez cünkü ev üstüne ev olmuyor. Anne baba ayrildi diye erkek arkadasin neden ayri düzen kuraniyormus? Annesi hayatda calisiyor. Destek olmak baska kendi hayatini yok saymak baska. Babam ben 19 yasindayken vefat etti. Annem asla bize karsi böyle bir beklentiye girmedi. Okumak icin baska sehire gönderdi. Sen kendi basini yakarsin sadece

hayatını o gencecik yaşında mahvetmek istiyorsan evet de evlen
ablacım yaşın ufak daha çok gençsin neden sorunu sorunlu bir aileyi ve o evde yaşamayı kabul edesin
o olmasın başkası olsun ne olacak ama göz göre göre kendini ateşe atma
bak burada eminim %100 herkes aynısını yazacak aklın yolunu bir çünkü
kimse seni tanımaz etmez ki kötülüğünü istesin
Saçmalama koşarak uzaklaş.
Oncelikle doguluysan doguluyla evlen bu anahtar cumle. İkincisi babasi gidince annesinin biricigi oglu olacak. Oglu icin annesi fedakar cilekes cani annesi olacak. Ayni evde birde kardes var. En ufak sorunda ben sizin icin babaniza katlandim oglum sen gordun ben neler cektim sizin icin sacimi supurge ettim diyecek. En kanatlisi melek olan bile dile geliyor ayni evde. Yerinde olsam ciddi anlamda kabul etmem. Bu soylediklerimi burda kizlardan aksini iddia eden varsa yazssin. Hepimizin basinda var bu belalardan 😀
Bazen çok istedigimiz şeylerin olmaması hayrımızadır.Sonradan üzülecegine simdi üzül.Çok gencsin.Aile olarak ic düzenlerini oturtana kadar zaten bir adım atmayın.Birlikte yasama kısmı hele aman aman.
Ev üstüne ev olmaz yorumlara katılıyorum annesi çalışıyorsa kendisi de bir ev tutabilir diğer çocuğu ile birlikte sizinle yaşamasına gerek yok
Ayrı eve çıkacak durumu olmayan evlenmemeli zaten. Ev üstüne ev olmaz, siz o evde sadece kayınvalide ile değil bi de kardeşleriyle de yaşayacaksınız, hiç olmaz.

Ha sizin ailenizin tavrı da bi değişik, milletin boşanıp boşanmamasından ailenize ne, nüfus müdürü mü ananız babanız?
23 yas evlilik icij cok genc bir yas lutfen bu yasta evlenme karari almayin. Ki ailesiyle yasamanizi isteyen biriyle 30 yasinda bile evlenme karari almamanizi oneririm.
Ne alakası sorumluluk almak zorunda kaldı çocuklar niye anne baba rolüne giriyor anlamıyorum ya
Şimdiden söylemiş zaten
Acını yaşa şükredersin ilerde
Kesinlikle olmaz. Bak biz kayinvalidemi kayinpederimi yanima getirdik. Ayni binadayiz. Onlarin kendi evleri var ve onlar da öyle istiyor. Her insana kendi düzeni lazim. Kayinvalidem kendisi evde beraber yasamayi asla istemez cünkü ev üstüne ev olmuyor. Anne baba ayrildi diye erkek arkadasin neden ayri düzen kuraniyormus? Annesi hayatda calisiyor. Destek olmak baska kendi hayatini yok saymak baska. Babam ben 19 yasindayken vefat etti. Annem asla bize karsi böyle bir beklentiye girmedi. Okumak icin baska sehire gönderdi. Sen kendi basini yakarsin sadece
Ailem de artık gelenlere hayır dediğim için nedenini sormaya başladılar o yüzden bir adım atmayı düşündük dediğiniz gibi bende hiç bir zaman bunu istemiyorum birlikte bi hayat bi zamandan sonra onların rahatlığına girip ayrılmak istemeyeceğini biliyorum annesi de dediğiniz gibi sürekli dile getiriyor hani birliktelik falan diye o yüzden birbirimizi seviyoruz emek verdik birbirimize Hayatını onların hayatına feda ediyor söyledıgım zaman benden başka kimseleri yok diyor

Adam ayrı eve çıkmayacak o evin babası olacaktır sizde yanında getirdiği yükünü alacak,sesini çıkarmayacak,annesine yardımcı, kasasına destek geceleri koynunda , olacak o kişisiniz.Ben çekerim her kâhrı derseniz mutluluklar....

Ailen ne diyorsa onu yap. Daha çok gençsin. Aklını başına topla. Resmen ateşe gidiyorsun. Ayrı eve çıkacak durumu yok ama evlenmeye durumu var. Senin aklın alıyor mu bu durumu? Bu adam sana hiçbir şey veremez. Maddi manevi olarak çok yıpranırsin. Sonra keşke ailemi dinleseydim dersin. Evlilik de sadece aşk ile yol alınmaz. Mantık da çok önemli. Siz de 0 mantık var. Bu iş olmaz. Buradan geri dön.

Evliyken annemle bile ayni evde yaşamak istemem değil ki eşimin annesiyle yaşicam... kaçarak uzaklaş aşk bi yere kadar birde hayatin gercekleri var.... 13 yil kv ile birlik oturan bir arkadasim şoyle demisti; "eve misafir cagirmam problemdi.Arkadaslarim gelse rahat oturamadik, yalniz kalamadik bir süre sonra arkadaslarim sen gel demeye başladi, hep ben gidemeyecegim için bagimiz koptu.Eşimle başbaşa hiç film izleyemedik beraber yalniz keyifli bir yemek yiyemedik. Banyodan keyfimce bornozumla çikip hic evimde gezemedim. 13 yilin sonunda evleri ayirdik ama benimde evliligimin en guzel yillari gitti" benim bile icime oturmustu cumleleri... hakliydi biz ona hiç gitmezdik, üstelik eşinin annesi kötü biride değildi. Bu ornekten yola çikin kendinize reva gordugunuz hayat bu mu?

Hayatını onların hayatına feda ediyor söyledıgım zaman benden başka kimseleri yok diyor
Ailenin cocuga;sen bizim herşeyimizsin, sensiz hiçiz,sen olmazsan biz ne yaparız söylemleri,bir de oglum;ben boşanıyorum bu süreci atlatalım kafamız bir rahatlasın sakinleyelim,sonra sizin düzeninizi kurarızlı olanları var.İkinci düsünce yapısında olmayan ailesi icin o cocuk iflah olmaz.Durumları mı yok kendilerini idare mi edemezler gecimi sevgilin mi saglayacak? Bu kısımda var.Bak böyle oldugunda belli yasa gelince senin üzülüp agladıgın gider hayatına giren bir baskasıyla ayrı eve cıkar.Bu örnekleri cok gördük cevremizde.Ayrılık kararı almıssın zorlama bırak aksın durulsun herşey.

Ailem de artık gelenlere hayır dediğim için nedenini sormaya başladılar o yüzden bir adım atmayı düşündük dediğiniz gibi bende hiç bir zaman bunu istemiyorum birlikte bi hayat bi zamandan sonra onların rahatlığına girip ayrılmak istemeyeceğini biliyorum annesi de dediğiniz gibi sürekli dile getiriyor hani birliktelik falan diye o yüzden birbirimizi seviyoruz emek verdik birbirimize Hayatını onların hayatına feda ediyor söyledıgım zaman benden başka kimseleri yok diyor

Dedigim gibi. Babasini erken kaybetmis biri olarak söylüyorum. Su "benden baska kimseleri yok" dram durumlara girecek bir sebep yok. Cünkü hayat devam etmek zorunda. Kimse annen baban bosanmis diye senin ailenle beraber yasamak zorunda degil. Evliligin ilk seneleri evliligi oturtmak adina cok önemli. Heleki cocuk istiyorsaniz . Annesinin evinde sizin rolünüz ne olucak sizce? Kendi düzeniniz olmadiktan sonra ne diye evleneceksiniz? Verdikleriniz emekler geleceginizi yakmak icin yeterli sebep degil. Kaldi ki adam önceligi ailesi oldugunu simdiden gösteriyor. Adamin gösterdigine inan söylediklerine degil. Simdi ayri eve cikmayan sonra hoc cikmaz.

X