Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

bilinmekistemiyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
25
-4
1
Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar,

sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen

Sevgilimin ailesi ile tanıstim, bana gayet iyi davrandilar,
bende sevgilimi ailemle tanistirmak istiyorum ama sonuçlarini kestiremiyorum

(yorumlarda tartisma çikmıs ama ben sadece icinde bulundugum durum adına tavsiye istiyorum)

Son düzenleme:
Bağımlı değil, ara ara tüketiyor ama bırakmam diyor, bide cocukla 4 yildir tanisiyoruz baska kotu bi ozelligi yok, onu cok seviyorum, alkolu olsa bile bırakamam
16 yaşında tanışmışsın şu anda 20 yaşındasın. Bundan 1 sene sonra bile bambaşka düşüneceksin.
Alkol olsa bile bırakamam demenin acısını evlendikten sonra anlayacaksın.

Onun ailesi senin hakkında ne düşünüyor biliyor musun? Maddi anlamda da denklik yok, dediğin tarzda elit bir aile seni ezmeye çalışabilir

Daha 20 yaşındasın nasılsa şimdi evlenmeyeceksin. önce üniversiten biter işin olur sonra karışma ihtimalleri çok daha azalıyor.
Yalnız sizlerdeki iyi cesaret, ben babamın kabullenmeyeceği insanlardan hep uzak durdum göze alamadım

Onun ailesi senin hakkında ne düşünüyor biliyor musun? Maddi anlamda da denklik yok, dediğin tarzda elit bir aile seni ezmeye çalışabilir

Daha 20 yaşındasın nasılsa şimdi evlenmeyeceksin. önce üniversiten biter işin olur sonra karışma ihtimalleri çok daha azalıyor.
Yalnız sizlerdeki iyi cesaret, ben babamın kabullenmeyeceği insanlardan hep uzak durdum göze alamadım
Maddi denklik yok ama ben biraz taninmis biriyim, cocuk bu sayede tanismistik, aileme gelince galiba aramizda cok sorun olacak sevgilim yuzunden

Bekarken okusam, iki gönül bir olunca samanlık seyran olur her sorun aşılır derdim.
Ama şimdi aileler de evleniyor, davul bile dengi dengine derim… hele ki sizin bahsettiğiniz gibi herkesin hayatına dayatma yapabi

lecek potansiyelde bir aile ile çok zor gibi

Ben butun hayallerimi o cocukla kurdum, butun planlarima onu dahil ettim, ailenle sorun yaşarsak aşarız hepsi gececek diyor, ama ailem onu kabul etmezse beni de siler

Ne olursa olsun evlenicez diyor, bende onunla evlenmeyi coook istiyorum:( Sorun yaşamayi goze aldim, ama aileme onu nasil kabul ettirecegim bilmiyorum
Yanlış anlama ben de doğuluyum, o yüzden bir mucize olurda ve evlenirsen dedim☺️ yaşın küçük daha acele etme derim. Biraz daha tanımaya çalış, en güzel zamanlarındasın. Galeyana gelip yanlış kararlar alma, kaçmak gibi...

Ben butun hayallerimi o cocukla kurdum, butun planlarima onu dahil ettim, ailenle sorun yaşarsak aşarız hepsi gececek diyor, ama ailem onu kabul etmezse beni de siler
Eğitim öğretim, lisan öğrenme, meslek sahibi olma, kariyer yapma, uluslararası şirketlerde çalışıp tecrübe sahibi olmak kıdem... Bunlar yok değil mi hayalleriniz arasında. Tanınan biriyim dediğiniz sosyal medyada takipçileriniz mi çok? Alkolik adamlar bugün dediğini yarın hatırlamıyor ama siz bilirsiniz. Ziyan olacak bir hayat daha. Yalnız, bunlar zengin hele bir kapağı atayım geleceğim garantide olsun demeyin. Millet alkolik çocuklarına mecburen bakıyorlar, size niye baksınlar?

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar, sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen
Alkol ve evlilik 🤔

Eğitim öğretim, lisan öğrenme, meslek sahibi olma, kariyer yapma, uluslararası şirketlerde çalışıp tecrübe sahibi olmak kıdem... Bunlar yok değil mi hayalleriniz arasında. Tanınan biriyim dediğiniz sosyal medyada takipçileriniz mi çok? Alkolik adamlar bugün dediğini yarın hatırlamıyor ama siz bilirsiniz. Ziyan olacak bir hayat daha. Yalnız, bunlar zengin hele bir kapağı atayım geleceğim garantide olsun demeyin. Millet alkolik çocuklarına mecburen bakıyorlar, size niye baksınlar?

üniversite okuyorum bolumum güzel, kariyer planlarimda var elbet ama sevdigim kisiyle yillarca sevgili kalmak yerine evlenmek istiyorum, ailesinin maddi durumunun iyi olmasi yuzunden sevgili olmadık, alkolik biri değil, ara ara tüketiyor, ama bu da benim aileme ters, taninmis biri olmama gelincede akademik anlamda iyiyim, sosyal medyada da bir bilinirligim var ama güvencem bu degil tabikide, ben sadece sevdigim kisiyle evlenmek ve beraber hayatimi surdurmek istiyorum, calismama karsida degil

Yeşilçam tadında geldi bana biraz :)
Ailen bence abarttığın kadarda muhafazakar olmamalı yani başını açmana bir şekilde ikna olduklarına göre İzmir’li damat için de ikna olurlar :)

Asıl sorun bence senin çocuk yaşta evlenmek istemen 🤨
Daha kendi benliğinizi bulmadan bu evlilik sevdasını cidden anlamıyorum

üniversite okuyorum bolumum güzel, kariyer planlarimda var elbet ama sevdigim kisiyle yillarca sevgili kalmak yerine evlenmek istiyorum, ailesinin maddi durumunun iyi olmasi yuzunden sevgili olmadık, alkolik biri değil, ara ara tüketiyor, ama bu da benim aileme ters, taninmis biri olmama gelincede akademik anlamda iyiyim, sosyal medyada da bir bilinirligim var ama güvencem bu degil tabikide, ben sadece sevdigim kisiyle evlenmek ve beraber hayatimi surdurmek istiyorum, calismama karsida degil
Profilinizde önlisans yazıyor. 20 yaşında ve iki yıllık bölüm okurken akademik anlamda nasıl iyi olunuyor? Çalışkan olabilirsiniz dersler sınavlar kolay geçiyordur ama daha öğrencisiniz. Siz bence hayal aleminde geziyorsunuz. Gidin bir sorun bakalım sevgilinizin ailesi ne diyecek buna. Sizin aile ilişkileriniz iyi değil diye onların da kötü olacak demek değil ki? Kim ister 20li yaşların başında çocuk evlendirmek? Benim oğlum olsa flört sevgililik tamam ama evlenmek yok derdim. İddia ediyorum evladını seven her aile de bunu der. Sosyal medyadaki bilinirliğinizden iyi para kazanabiliyor musunuz, bugün evlenseniz kira faturalar mutfak alışverişi ... bunların yarısını ödeyebilecek geliriniz var mı? Sevgiliniz ne iş yapıyor, siz okurken o evin, evliliğin bütün masraflarını karşılayabilecek mi? Yoksa kendinize yeni bir aile bulduğunuzu düşünüp her şeyi onların karşılamasını mı isteyeceksiniz?

cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin
ben de izmir'liyim, 8 senedir de istanbul'da yaşıyorum, üzgünüm sökmez. alkolden kastın bira, şarap vb. mi yoksa ağır alkoller mi? bizim kültürde bira meşrubat gibi görülür. ben uzun yıllar neredeyse her gün bira içtim ve komple alkolü bıraktım. güzel bir mekanda, manzaraya, eşime vs. karşı canım ister içerim yine yarın öbür gün. kişinin kendi kararı, kendisi istemedikçe asla bırakamaz, senin zorlamanla da olmaz.
istanbul'da yaşayıp da baskıcı kalabilen ailelere şaşırıyorum. açılma kararındaki cesaret ve mücadelen için tebrik ederim ama.
bizim ege'de kültürel müslümanlık seviyesinde kalır çoğunlukla işler, ben öyle tabir ediyorum. ibadetini yapan akrabalarım da var ama benim çekirdek ailem dinsiz kalır başkalarına göre. hepimiz de bir arada yaşar gideriz, kimse kimseyi yargılamaz. bana asla kimse baskı falan yapamaz. inançlıyım ama dinim yok mesela, din kültürel norm ve pratikler bütünü - inanç ise ruhsal, derin ve şahsi bir mesele bana göre. ben kişilere saygı duyduğum gibi benim de inancıma saygı duyulacak. inanmıyorsam inanmama hakkıma da saygı duyulacak.
sen de aynı açılma kararındaki gibi yine dik durup, eşinin arkasında olacaksın. ben bu kişiyi seçtim saygı duyulacak diyeceksin.
amaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
daha yaşın 20 kızım. kendine gel. bunları düşünmen için çok vaktin olacak allah ömür verirse. önce okulunu bitir. mutlaka çalışmaya başla. geleceğini şekillendirecek işler yapmadan sakın evlenme. daha o kadar küçüksün ki aslında insanları doğru düzgün tanımıyorsun bile, biraz olgunlaşmayı bekle sevgilinle evlenip evlenemeyeceğini görmek için. duygularına kapılma, hayalindeki eşte hangi özellikler varsa o özellikleri ara karşındaki insanda. yoksa da zorla bir çerçeveye uydurmaya çalışma hiç kimseyi. maddiyat ve senden farklı yapıda ailesi olması ilgini çekiyor olabilir. adamın insanlığına bak.

Son düzenleme:
Back
X