- Konu Sahibi nyctophiliaa
Benim telefonum güvenilirdir. Birgün bir ödemeyi esimin kartıyla yaptik. Esimde yanimda. Esimin karti 3d guvenliklidir ve o mobil bankacılıkta onay verir her işlem.icin. olay bilindik bir alışveriş sitesinde( trendyol) oldu. Ardarda 3 alışveriş yaptık. Birinciye güvenlik onayı istedi eşimden oda verdi. Bilgileri ben asla kaybetmem hic bir sitede ama baktık ki onay vermediğim halde kayıtlı kredi karti olmus bir anda. İkinci işlemde eşimden degil benim telefonumdan onay şifresi istedi. Esime bildirim biel gitmedi haliyle. Üçüncü işlemde sifre isteyecek diye beklerken bir anda ödeme onaylandı dedi. Kalakaldik. Demem o ki her zaman onay falan olmayabiliyor.Size güvenmemiş. Zaten bilgiler kaydedilsin diye soruyor kaydetmez de işini görür olur biter. Ben olsaydım ''bu güvensizlik nedir, kart bilgilerini mi kullanacağım? istemiyorsan bilgileri kaydetmezsin de işini yaparsın.' der yüzlerdim bunu. Evet bu devirde kimseye güven olmaz doğru ama o kadarlık da mı güveni yok yani? Hadi o bilgiler kaydedildi, alışveriş yaparken telefona mesaj geliyor (kod gibi) e yine ona ve telefonuna ihtiyacınız olacak bu kadar da düşünemiyor mu? Ben olsam benim de tuhafıma gider