yapici yorumunuz icin tesekkur ederim. :)
haklisiniz kesinlikle. maddi olarak benim durumum ondan kat kat iyi ama benim ailemin sinirlari var. bir sey yaparken babamin tepkisinden cekinecegim olaylar var. sevgilimde o yok. babasi kizar bagirir cagirir ama hicbir yaptirimi olmaz. cunku sevgilim arabasiz kalirsa babasi “benim oglum arabasiz kalmis dedirtmem” kafasindadir. benim babam “ee kaza yapmasaydin, otobus kullan” der gecer.
hayatta bir zorluk gormemis, ki cok sukur ben de gormedim, biraz daha her seyin tozpembe tarafini goren bir tip. ama bu icinde bulundugumuz ortam icin normal maalesef. yurt disinda yasarken oyle degil mesela cunku babasinin yetisemeyecegini bilir. daha once de yazmistim biz turkiyeye gelince iliskimizin dengesi alt ust oluyor.
Konu sonradan baska üyeler tarafından da maddi duruma getirilmiş, ben de onu kast etmedim aslında. Burada maddi durumu kötü olan, ama etrafındaki herkesten bir şeyler bekleyen, her şeyi kendine hak gören, dünyadan alacaklı, şımarık üyeler görüyoruz. Siz ise ciddi bir hastalık geçirdiğinde, dayanılmaz baş ağrıları geçirdiğinizde bile "acaba aileme haksızlık mı ediyorum" diye düşünen, birinden bir şey talep ettiğinizde anında pişman olup tereddüte düşen bir genç kadınısınız.
Yani her istediğiniz şak diye yerine getirilmemiş, belli. Hatta bazen son derece haklı istekleriniz bile yerine getirilmemiş. Hayatta çekilen zorluktan kastım buydu. Dediğiniz gibi sınır ne demek bilen birisiniz. Bu şekilde zorluklar insanı çok olgunlaştırıyor. Şımarık değilsiniz yani ben de aynen onu kast ettim.
Bu çocuğu anlattığınızda ise (diğer konularınızdan da) kafamda şöyle bir profil canlanıyor: ilk bakışta çok düzgün, efendi, saygılı, içinde kötülük olmayan ve sizi seven, size hayran biri (hayran olur zaten çünkü güçlü bir kadınsınız). Ama şımarık. Şımarıklık öyle bir şey ki insan kendine bazı şeyleri ciddi ciddi hak görüyor. Artı, sorumluluk almayı bilmiyor, başka insanların sınırlarını çok bilmiyor. Hayır denilmemiş pek kendisine. Evlilik teklifi meselesinden biraz onu anladım. Neden evliliğe hazır değilizi sorgulamak yerıne "Yassy Paris'te evlenelim hadi". Ya sanki sizin derdiniz Paris'ti. Evliliğe hazır olsa, bu konuda ciddi adımlar atsa, iletişim kursa adam gibi, Çinçin'de de evlilik teklif edilir, sorun değil yani. Bunu siz biliyorsunuz ama ona anlatamıyorsunuz. Tam hatırlamasam da annesiyle ilgili bişeyler de demiştiniz. Sanki annesi de bebek gibi davranıyor bu çocuğa ve sizinle olan problemleri de sanırım buna bağlıydı...
Benim yaşım 31, arkadaşlarımın çoğu biraz daha büyük, evli çocuklu filanlar. Bu şekilde çocuk-adam arkadaşlarım var, biraz da ondan bana esti yani. Belki de alakası yoktur, sonuçta iki üç yorumdan ne kadar tanıyabilirim
Ama yani cidden bana o etkiyi verdi. Ve ne hikmetse bu adamların yanında hep böyle okuldayken, 20lerinde tanıştıkları çok güzel, entelektüel, akıllı, becerikli kadınlar olur. Adamlar onları sever. Uzun süre sadık kalırlar. 10 sene sonra filan aldattı tanıdığım biri. Sadece zayıf karakterli olmaktan. Kadın ailenin yükünü taşır uzun süre.
Ama dediğim gibi kendi ilişkinizi kendiniz en iyi bilirsiniz. Biz üç dört yorumdan anlayamayız.