• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim benimle gerçekten evlenmek istiyor mu yoksa beni oyalıyor mu?

Canım evlilik öyle basit birşey mi?Bir insan bir ilişki yaşarken evet lay lay lom yaşamak istemez,ciddi yaklaşır.Ama ciddi düşünmek demek,ben bununla illa evleneceğim demek değildir ki.Sonucunun neye bağlanacağı bilinmez bir ilişkide.Zamanla tanıdıkça şekillenir.Yoksa herkes ilk çıktığıyla evlenirdi,kimse nişan atmazdı.Ben sana yıllarca flört et de demiyorum.Ama yaşın da öyle aman aman büyük değil.Yine aynı şeyi söylüyorum.Aceleci davranma..
Doğru söylüyorsun çokta haklısın ama 1 yıl olacak yakında, birbirimizi de tanıdık bu süre zarfında, fikirlerimiz de değişmedi. Yaşımın evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum sadece senelerce flört etmek istemiyorum 5-6 yıl gibi ...

Evlenene kadar 2 sene geçecek olması sadece senin fikrin mi ortak kararınız mı?
Benim de yaşım 23, sevgilimin 27. Bizim sevgililik-söz-nişan-düğün toplamı bir seneyi bulmayacak.Hızlı olması ortak kararımızdı.
Bence konuş, ama şu şekilde "senin hayattan beklentin planların ne? kendini 3 sene sonra nerde nasıl görüyosun" falan şeklinde ağzını ara. Çünkü istekli göründüğünde popişi çok kalkıyor erkeklerin.

Vardır bildiği bir iş o zaman.
Belki özel bir gün bekliyordur,sürpriz yapmak için.

Keşke öyle olsa hiç zannetmiyorum .. Ona göre önümüzde yıllar var, ama kaç yıl ????? Senelerce sevgili mi olacağız yani en azından bir resmiyet olsa..

Evlenene kadar 2 sene geçecek olması sadece senin fikrin mi ortak kararınız mı?
Benim de yaşım 23, sevgilimin 27. Bizim sevgililik-söz-nişan-düğün toplamı bir seneyi bulmayacak.Hızlı olması ortak kararımızdı.
Bence konuş, ama şu şekilde "senin hayattan beklentin planların ne? kendini 3 sene sonra nerde nasıl görüyosun" falan şeklinde ağzını ara. Çünkü istekli göründüğünde popişi çok kalkıyor erkeklerin.

Ben evlenene kadar 2 yıl geçer diye düşünüyorum bu benim fikrim. O evlilikten sık bahseder ama şu zaman evleniriz gibisinden konuşmaz. İstekli görünmemek için de bu konuyu hiç açmıyorum zaten ama dediğin gibi konuşmalıyım . Kafamdaki soru işaretleri diner en azından.

Maddi açıdan hazır hissetmiyor olabilir
1 yıl olmamış belki yıl dönümünde güzel bir teklif yapar

Doğru söylüyorsun çokta haklısın ama 1 yıl olacak yakında, birbirimizi de tanıdık bu süre zarfında, fikirlerimiz de değişmedi. Yaşımın evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum sadece senelerce flört etmek istemiyorum 5-6 yıl gibi ...
Canım benim şu verdiğin yorumlar aslında yaşının o kadar toy olduğunu gösteriyor ki.Sen hayatı kendi isteklerin doğrultusunda şekillendiremezsin.Sen öyle düşünüyorsundur,karş taraf farklı.Erkek için daha büyük sorumluluklar var.Öyle hadi söz takalım demekle olmuyor.Büyük bir sorumluluk alıyor.Bir işe girişince,getirileri götürüleride başlıyor.Kendi aile içindede hesabı kitabı,kendi düşünceleri vardır.Henüz sorumluluk almaya hazır değildir.O senin gbi düşünmüyordur.1 yılın yeterli olduğunu düşünmüyordur.Hem ailelerimiz yapacak herşeyi diyorsun.Benim ailemin durumu iyi diyorsun.Bak yine bunlar senin kendi fikirlerin.Ailelerin herşeye karışmaması,açısından bir insanın hele de erkeğin kendi ayakları üzerinde durduktan sonra evlenmesi daha sağlıklı.

Günaydın arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. Benim bir ilişkim var neredeyse 1 yıl olacak . İkimiz de ciddi düşünüyoruz. Sevgilim bana ilişkimizin nerdeyse ilk ayından beri ben seninle ciddi düşünüyorum evlilik istiyorum diyor. Sevgilim de evlilik lafını bu arada sık açar. Ama ben evlilikten hiç bahsetmiyorum .Evlilik meraklısı görünmek istemiyorum ama ciddi düşündüğümü bende söylüyorum. Ben 23 yaşına girdim o da 26 . Üniversiteden bu yıl mezun oldum çalışıyorum , o da üniversiteyi bitirdi o da çalışıyor. Yani ikimiz de iş güç sahibiyiz. Yaşımız da geldi artık diye düşünüyorum açıkçası. Ailesiyle de tanıştırdı beni .Babası dışında. Yani annesiyle kardeşleriyle tanıştım. Halalar teyzeler yengeler vs vs. akrabalarıyla da tanıştırdı beni. Evlilik ne zaman diye soranlara; daha var yaşımız kaç diyormuş . Yaşımız küçük değil. Hani söz yapsak nişan düğün bunlar iki seneyi bulur. Bir sene içinde olsun bende istemem. Şimdi 23 yaşındayım en azından bu 2015te söz yapsak 2017de evlensek ben 25 yaşında oluyorum oda 28. Ama onda tık yok. Evlilikten hep bahsetmesine rağmen zaman konusunu hiç açmaz. Sizce beni oyalıyor mu yoksa benimle gerçekten evlenmek istiyor mu ? Kafam iyice karıştı, bekle bekle kaç sene bekleyeceğiz ki ?

Henüz bir birikimi olmadığı için bi adım atmıyordur.
Sonuçta yabancınız değil, sorsanıza ...
Bir karar alacaksanız ortak olsun yani.
Evlilik meraklısı gibi neden görünesiniz, herkes sevdiği adamla evlenmek ister en azından sorun yani kendi kendinizi yiyeceğinize.

Canım bu süreçte tanımaya izlemeye devam et derim. Eşim tanıştığımız günden beri evlilik nikah vs konuşuyordu çok istiyordu. 6ay sonra nişanlandık ve benim romeo yüzüğü takınca hooop 180 derece döndü. Nasılsa benim kız cepte vs görüyor erkekler. Bu sefer ben kovalamaya başlamıştım bu süreçte de tamamen bağlandım eşime. Baktım olmuyor kendimi ilgimi bi çektim afalladı 4ay sonrada düğün yaptık. Şimdi 11aylık evliyiz mutluyuz çok şükür. Demek istediğim kafanı kurcalayan soruların cevabını arada kendini biraz geri çekerek bulabilirsin. Ara ara yap bunu. Yine bir kez daha konusunu açarsa sende aklındakileri sorarsın. Ama acele etme bence sonra en ufak şeyde sen ileri sürdün evliliği der kendi daha çok konuyu açtığını unutup. Erkekler böyle. Sen hissettirmeden yavaş yavaş bağla kendine gerisi gelir.

BENCE konuş bunları duygularnı düşüncelerini anlat sevdiceğine.bilemezsin karşı tarafın korkularını .anlattıklarına göre ciddi düşünüyor ama kendini tam anlamıyla hazır hissetmiyor sanırım

Canım benim şu verdiğin yorumlar aslında yaşının o kadar toy olduğunu gösteriyor ki.Sen hayatı kendi isteklerin doğrultusunda şekillendiremezsin.Sen öyle düşünüyorsundur,karş taraf farklı.Erkek için daha büyük sorumluluklar var.Öyle hadi söz takalım demekle olmuyor.Büyük bir sorumluluk alıyor.Bir işe girişince,getirileri götürüleride başlıyor.Kendi aile içindede hesabı kitabı,kendi düşünceleri vardır.Henüz sorumluluk almaya hazır değildir.O senin gbi düşünmüyordur.1 yılın yeterli olduğunu düşünmüyordur.Hem ailelerimiz yapacak herşeyi diyorsun.Benim ailemin durumu iyi diyorsun.Bak yine bunlar senin kendi fikirlerin.Ailelerin herşeye karışmaması,açısından bir insanın hele de erkeğin kendi ayakları üzerinde durduktan sonra evlenmesi daha sağlıklı.

Dediklerinde gerçekten çok haklısın . Ama onunda askerliği bitti okulu bitti. Çalışıyor ,geliri var. Parasını biriktiriyor. Baya da birikmiş parası var. Ailesi ona ayrı evde aldı . Yani evlenince yaşayacağımız evimiiz bile hazır. Kendi ayaklarının üzerinde olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan bir sıkıntı olacağını sanmmıyorum .Belki psikolojikmen kendini hazır hissetmiyordur evliliğe, baba olmaya. Fakat o kadar sık açıyor ki evlilik lafını . Belki de o bu kadar bahsettiği için ben böyle aceleci davranıyorumdur...

Dediklerinde gerçekten çok haklısın . Ama onunda askerliği bitti okulu bitti. Çalışıyor ,geliri var. Parasını biriktiriyor. Baya da birikmiş parası var. Ailesi ona ayrı evde aldı . Yani evlenince yaşayacağımız evimiiz bile hazır. Kendi ayaklarının üzerinde olduğunu düşünüyorum. Maddi açıdan bir sıkıntı olacağını sanmmıyorum .Belki psikolojikmen kendini hazır hissetmiyordur evliliğe, baba olmaya. Fakat o kadar sık açıyor ki evlilik lafını . Belki de o bu kadar bahsettiği için ben böyle aceleci davranıyorumdur...
Güzelim herşeyin hayrılısı.Bir daha açtığı zaman,sor ne zaman düşünüyorsun diye.Belki o da senin ağzını arıyor.Düşüncen ne öğrenmek istiyor.Çekiniyor belki.

BENCE konuş bunları duygularnı düşüncelerini anlat sevdiceğine.bilemezsin karşı tarafın korkularını .anlattıklarına göre ciddi düşünüyor ama kendini tam anlamıyla hazır hissetmiyor sanırım

Bir daha evlilik lafı açarsa ki zaten sık açıyor ve açacaktır bende yorumlarımı ortaya koymak istiyorum . Maddi açıdan da sorun yok ki para biriktiriyor ama zaten yeterli miktarda parası var . Bende biriktirmeye başladım . Evlenene kadar bende biriktiririm. Evlenince yaşayacağımız evimiz bile hazır . Ruhsal olarak hazır değil belki ama o zaman niye evlilikten böyle sık bahsediyor kafamı karıştırıyor ?

Güzelim herşeyin hayrılısı.Bir daha açtığı zaman,sor ne zaman düşünüyorsun diye.Belki o da senin ağzını arıyor.Düşüncen ne öğrenmek istiyor.Çekiniyor belki.

Bir daha bahsederse bende zaman konusunu açmayı düşünüyorum , hiç evlilkten bahsetmememe rağmen bu defa bende fikirlerimi ortaya dökücem ki en azından kafam rahat olsun.

Henüz bir birikimi olmadığı için bi adım atmıyordur.
Sonuçta yabancınız değil, sorsanıza ...
Bir karar alacaksanız ortak olsun yani.
Evlilik meraklısı gibi neden görünesiniz, herkes sevdiği adamla evlenmek ister en azından sorun yani kendi kendinizi yiyeceğinize.

Para biriktiyor ama yeterli birikimi var bana göre.. Dediğiniz gibi bir daha konusu geçince sormayı düşünüyorum . Bakalım ne diyecek.

Back