- Konu Sahibi gizlikiz22
-
Kpss ye girmek istememe sebeplerimi çok güzel anlatmışsınız.9 aydır birlikteyiz. Kendisi Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliğinden mezun fakat mezun olduğundan beri ( 1 sene olacak neredeyse) işsiz. Kpss hazırlanmasını söyledim o sırada başka işe girmesini engelledim çünkü Kpss son şans. Özel okullar almıyor, tecrübe istiyorlar. Dersaneler 600 tl maaş yol yemek yok haftanın 6 günü iş başı diyor şaka gibi.
Neden emeklerimiz sömürülüyor ? Neden her yerde torpil geçiyor ? Tanıdıksız kesinlikle almıyorlar... Kaç yere cv bıraktı ve referans istiyorlar şaka gibi.
Bende 2 aya mezun olacağım. Medya sektöründeyim.
Hemen hemen her sektör böyle. Üniversite mezunu olup işsiz kalıyoruz. Sonra da iş beğenmiyorsunuz gidin marketlerde çalışın oluyor. Yıllarca boşuna mı emek veriyoruz ?
Arapçası anadili ingilizcesi orta donanımı var ama işsiz aylardır.
Gerçekten bazen bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum...
Üniversiteli gençler neden işsiz ?
Yalnız bu konu kapanır.9 aydır birlikteyiz. Kendisi Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliğinden mezun fakat mezun olduğundan beri ( 1 sene olacak neredeyse) işsiz. Kpss hazırlanmasını söyledim o sırada başka işe girmesini engelledim çünkü Kpss son şans. Özel okullar almıyor, tecrübe istiyorlar. Dersaneler 600 tl maaş yol yemek yok haftanın 6 günü iş başı diyor şaka gibi.
Neden emeklerimiz sömürülüyor ? Neden her yerde torpil geçiyor ? Tanıdıksız kesinlikle almıyorlar... Kaç yere cv bıraktı ve referans istiyorlar şaka gibi.
Hemen hemen her sektör böyle. Üniversite mezunu olup işsiz kalıyoruz. Sonra da iş beğenmiyorsunuz gidin marketlerde çalışın oluyor. Yıllarca boşuna mı emek veriyoruz ?
Siyasi şeyler katıştırmadan söyleyeceğim. Ve evet ben de staj yapmak için 20 yere yakın cv bıraktım. Ama cevap yok. (Mühendislik okuyorum)9 aydır birlikteyiz. Kendisi Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliğinden mezun fakat mezun olduğundan beri ( 1 sene olacak neredeyse) işsiz. Kpss hazırlanmasını söyledim o sırada başka işe girmesini engelledim çünkü Kpss son şans. Özel okullar almıyor, tecrübe istiyorlar. Dersaneler 600 tl maaş yol yemek yok haftanın 6 günü iş başı diyor şaka gibi.
içler acısı bi durum bu yazık bu hallere öğrenciler okuyup emek veriler aileler maddi manevi herşeyi yapıyorlar sonuç bu Allah emeklerinizin karşılığını versin9 aydır birlikteyiz. Kendisi Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliğinden mezun fakat mezun olduğundan beri ( 1 sene olacak neredeyse) işsiz. Kpss hazırlanmasını söyledim o sırada başka işe girmesini engelledim çünkü Kpss son şans. Özel okullar almıyor, tecrübe istiyorlar. Dersaneler 600 tl maaş yol yemek yok haftanın 6 günü iş başı diyor şaka gibi.
Mulakatlara referans adi olmadan giremyorsun zatenBen yurtdisindayim. Bu tatilde esimin bir akrabası bana yaşadığı torpil olayları anlattı. Yani öyle ağzım açık dinledim. Torpil her yerde var. Ama bu derecede ve heleki siyaset icinde karıştirilmis hic duymamistim. Allah herkese kolaylık versin ne diyeyim.
Kpss de atanma ihtimali bölümü gereği çok düşük. Özel derse yönelse? Tarih olmadı arapça dersi vs verebilir gayette. Çoğu öğretmenlik alanında dershane yerine özel ders çok daha karli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?