Çok şükür ben şuanda medyadan kazanıyorum ondan bir tık daha iyiyim. 4 senedir iş peşinde kovaladım bizim alan çok geniş illaki bir yere atıyorsun kendini. Şuan köklü bir gazetede internet editörlüğü yapıyorum mezun olunca da kadrolu gireceğim inşallah.
Sevgilim subay olmayı düşünüyor bu sene yaşı için son şansı . Ondada kararsız çünkü subaylık zor bir meslek bakalım ne gösterecek yok.
Ben sadece üniversiteli işsizlerin neden bu kadar çoğaldığını ve kimsenin bizi görmediğini belirtmek istedim içimde bir dert oldu.
İşte bizim sektörün en büyük oyunudur o, mezun olumca kadroya geçirmek!
Aaa bir bakıyorsunuz kadro alamıyoruz, ya olduğun şekilde devam edeceksin ya da yollarımızı ayırıyoruz yalanı!!!
Bizim ülkede öğrenci mi biter, en büyük kandırmacadır ve ne yazık ki hepimiz inanıyoruz buna.
Aman haa diyeyim yerinizi sağlama alın ne yapın edin iyi ilişkiler kurarak, bağlantınızı koparmayarak ve mezun olmayı beklemeden kadro diye direterek.
Konunun özüne gelince, 100lerce üniversite var ama istihdam yok.
Okutmak mesele değil, iş sahası kurmak gerek.
Sorun bu.
Eskiden üni mezunu azdı, iş alanı çoktu ve yükselme imkano vardı.
Şimdi iş alanı yok, emeklilik yaşı olmuş 65, kadrolar dolu, zibille üni mezunu var ama çalışacak yer yok.
Çocuk sesine yaşlılıktan tahammül edemeyen öğretmenler emekli olacak ki, sevgiliniz gibi niceleri atansın.
Önce emeklilik yaşı geri çekilecek, ardından otoban, köprü, avm, cami ve bilimum ‘en büyük yapı’ sevdamızdan vazgeçip, iş alanları kurmamız gerek.
Çoklu isdihtam sağlanacak fabrikalar, projeler, arge merkezleri, yerel yapılanmaya gidip, bölge bölge o şehri ve çevresini kalkındırarak ülkece ayağa kalkabiliriz.