Merhaba herkese. Benzer tecrübeler yaşayan varsa yardım istiyorum öncelikle. 6 aylık bi ilişkim var. Ailesiyle de tanıştım sevgilimin. İlk aylarımızda tatile gitmiştim giyimim ve attığım fotoğraflar nedeniyle kavga ettik ayrılma aşamasına girdik. Sevgilimin 2 ablası var. Biri olaylara objektif bakabilen düşüncelerine önem verdiği bir tipmiş ona danışmış. Ablası da profilimi incelemiş. Teşhirci biri değil açık giyiniyor evet ama yerine göre giyinmiş muğla gibi tatil yerlerinde açık çalıştı yer olan doğuda ve kendi memleketinde daha kapalı giyinmiş demiş. Eşiyle yaşadıkları bazı sorunlardan örnekler vermiş neyse ne konuştularsa sevgilim deli gibi pişman beni aradı özürler diledi ben çok büyük hata yapmışım sorun bendeymiş umarım herşey için artık geç değildir nolur affet bir daha olmayacak olursa gerekeni yaparsın ses etmem dedi. Baya yalvardı yakardı biraz süründürdüm barıştık. Sonra tatilim boyunca bir kere muhabbeti oldu bir fotoğrafımda şortum çok açılmış dikkatimden kaçmış uyardı farketmeden koymuştum rahatsız oldum ben de kaldırdım fotoğrafı başka fotoğraf ekledim aynı şort ama oturuş düzgün. Sonra da çok foto ekledim ama kıyafet muhabbeti hiç geçmedi. Şimdi yanına gelmiştim tatile. Annesi falan beraberiz. Tv izliyoruz bi konular açıldı tv den çok açık giyinmiş kadınlar vardı. annesi muhabbet açtı herşeyin dozu olur çırılçıplak çıkmışlar falan ordan geçti benim kızımın da eşinin tarafı çok açıklar evlenirken öyle çok açık gelinlik alırsan hakkımı helal etmem dedim falan dedi. Ben de hiç cevap vermedim. Benim kuzenim de geçen evlendi çık güzeldi gelinliği dedim onun fotoğrafını gösterdim bizde serbesttir sıkılmaz mesajını verdim yani. Çok net muhabbete de girmek istemiyorum evleneceğiz kesin gibi rahatlık olmasın diye. Anlaşamazsam kesip atacağımı bilsinler istiyorum. Şimdi kafam son derece karışmış durumda şu son gelişimde. Çünkü annesi köyde yaşıyor sevgilim amasyada. İşin ilginci açıklığa karşı olan bu ailede içki olayı var. Bizde de alkol içilmez. Annem bu konuda aşırı katıdır. Sevgilimle konuştuk. Bu işi nasıl yapcaz annem durumu bilse kıyameti koparır yvaş yavaş alıştıralım dedim çok hassas bu konuda dedim. Sevgilim sohbet ederken sen gelin geleceksin sen bize uymalısın tarzında bir laf etti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ailecek içki içiyorlar benim giyimim konusunda karışacak gibi imalar sezdim. Çok gerginim. Dayanamadım Sevgilimle konuştum konuu. Dedim ben çok gerildim bak biz bu kıyafet mevzusunu konuştuk anlaştık eğer evlenince değişir diye düşünüyorsan şimdiden bitsin boşanma sebebi olur benim için takıntı gibi kıyafetime karışılmasını sevmem ben nerde ne giyeceğimi bilirim dedim. Köyde giymediğin sürece sorun yok dedi. Köyde zaten giymem uygun değil ortam ben de rahat olamam. Annesi köyde biz merkezde yaşayacağız. Bu şehirde amasya yani bi tatil beldesinde giyindiğim gibi kısacık şortla göbek açık straplez falan gezmiyorum ama diz üstü elbise giymiştim yazın yemeğe falan çıkmıştık sırtı çapraz sıfır kol giymiştim mesela annesi de gördü sorun olmadı hiç bişe denmedi. Şimdi diyor o elbise kısa amasya için. Burda öyle giyinen yok tatilde giy bişe demiyorum ama o boy kısa. Elbiseyi ekledim. Ben tokatta giyiyorum bence hiç de kısa değil sen kosa görmemişin dedim. Biz bu evlenme işini bi daha düşünelim sen bu konuda ayrılık korkusuyla geri adım attın evlenince ben değiştirirm diye düşünüyorsun. Ben böyleyim bazı konularda uyum sağlamaya çalışırım ama her konuda değil. Bu konu benim için boşanma sebebi olur dedim. Şimdi kendimi geri çektim. Sizde bu aile beni zora sokar mı ilerde. Kafam çok karışık. İşler ciddiye de gidiyor. Bir de korkum var karışmıyorum deyip evlendikten sonra baskı yapar mı diye Sizce yol yakınken dönsem mi ben önerilerinizi bekliyorum var mı benzer şeyler yaşayanlar