Bak tatlım. Benim esimin rahmetli babası askermis. Esimde askeriyeden çıkma ama suanda asker degil.Birakmis.. Esimin de bir kızkardeşi var. Onlar da baba tarafıyla görüşmüyorlar. Babasi öldükten sonra,miras tarzi seyler yüzünden
Kayinvalidemde 50li yaşlarda.
Evleri de var. Yani kayinvalidemin evi.
Benim kayinvalidemin de hayattaki tek tutunacak dalı biricik danası oğlu (benim kocam) ve biricik kızı
Kızı onu ve kocami adam yerine bile koymuyor baska sehirde yaşıyor. En son buraya,6 ay once geldi. Annesinin telefonlarina geri bile donmuyor ve bütün ülkeleri geziyor,tozuyor. Çalışıyor yani parasi var
Erkeklerin bu delikanli delikanli olgun konusmalarina sakin aldanma.
Biz aynı evde yaşamıyoruz,ama ayni muhitte ayni sokakta falan yaşamadığımız,kendi kendimize evlendigimiz,ev esyalari,düğün,vs islerine hickimseyi karistirmadigimiz icin kaynanam baya bir bozuldu kusura bakmayacak ama burasi askeriye değil o alışmış herhalde herkesi yonlendirmeye ama oyle bir dunya tabiki yok esim zaten,bir sey yapar,sonra soyler annesine. Ornek veriyorum bir araba mi aldı almadan evvel soylemez tantana cekmemek icin.
Ayni evde oturma konusuna gelince,burada açılmış konulara bakabilirsin.. Aklindan tamamen silecegine eminim:)
Biz uzaktan ev tuttuk ilk evlendigimizde,kadin esime tantana yapmis,esim cok detay vermedi ama ben anladim,sonra biz suan oturdugumuz eve tasinirken kaynana itiraf etti. Cok uzakta oturuyordunuz ben ordan ev tuttugunuzu duyunca" ağladım "biliyormusun? Dedi bana. Bende yooo bilmiyordum anne dedim. Söylemedi mi sana oğlum dedi. Yo söylemedi dedim. Gercekten esim söylemedi ama bu isler erkekte bitiyor birazda..
Kadin yalniz yaşıyor,ayni zamanda çalışıyor,esinin maaşını alıyor kadin ve kızı. Kira ödemiyor. Buna ragmen benim esim destek çıkıyor. Boyle kadinlari anlatinca başta insan aciyor vaah kadincagiz genc yaşta kocasini kaybetmis,2 cocuguyla kalmis,onlari büyütmüş falan. Aslinda hicte öyle degil.
Bu arada benim kaynanada kendi memleketine dönmemiş eşi ölünce. Kendi memleketleri yobazmis diye.
Suanda durumum ne mi onuda soyliyeyim
Kirada oturuyoruz,esimin geliri iyi,ama su ara kötü. Gorumcemin goz rengini unuttum. Abisiyle sadece para istemek icin görüşür. Gezmesinden ödün vermez,hemde en luks yerlerde,ama buraya gelecek bilet parasi ne hikmetse olmaz. Kaynana evini susler pusler,tadilat vs eşim para verir yani ogullarinin ustunden ellerini cekmezler. Haftada 1 mutlaka kaynanaya gidilir. Bu bazen 2ye cikar. Oglu supermis,akilliymis,oglu güzelmiş,benide cok begenmez begenmis gibi davranir. Kendisi cok titiz ama benim evim biraz piss çünkü köpegim var bir tane hep kirleniyor yani. Ben onun cogu seyini anliyorum da,hep salaga yatiyorum.Aramizda problem yasamadik. Beni kiskanmadi. Kaynanalik yapmadi. Ama bu görünen. Elinde olsa yani,karisacakti da evimize düzenimize de. Sağolsun cani da herseyi istiyor
Oglu kendine 300 tl lik ayakkabi alir. Ogluma yakisir der. Ben alisveris yapinca sende biraz azaltsan aslinda yapmaya ara versen der. Ama benim esim adam degil,arkamdan konustugu icin böyle ..
Esim o evin babası gibi birsey,aslinda esimde sonralari uzaklarda okumus falan,kiz da okumus ,kadin hep yalniz yaşamış yani. Sen kendini düşün,boyle hüzünlü olaylar benim esimin ailesinde de var ama gercekten 5 para etmezler gercekten . Cunku boyle insanlar,artık felegin sillesini yedikleri için,oyle herseyi pat pat soylerler,herseyleri ortadadir
Senin su anlattiklarinda öyle. Kadin konusmus baya senle.Yani sen yarin bu cocukla evlensen araniz catirdasa sana o zaman bosanin madem diyebilir öyle sana zulm eder demiyorum,ama hic boyle vicdan yapma yani.