• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili ve Maddi Konular

Arkadaşlar, herkese şimdiye dek yazdıkları ve yazacakları cevaplar için teşekkür etmek istedim. Bakın biliyorum, kendimi aptal gibi gösteriyorum fakat yoğun duygular beslediğiniz birine karşı tamamen objektif gözle bakamıyorsunuz. Buraya yazma amacım da buydu hatırlarsanız, başka birinin bakış açısına ihtiyaç duyuyordum. Lütfen kırıcı olmamaya özen gösterin çünkü benim için çok zor bir durum

Baban filan da işsiz miydi annen mi bakardı ona şu profil tanıdık biri mi yani nasıl kabul edebiliyorsun cidden merak ediyorum

Kimse için yapmak istediklerinden vazgeçme, erteleme. Sevgilinin çalışmayı sevmiyor olması şimdi bile senin bir şeylerden fedakarlık yapmana neden oluyor ve çocuk ya bunun farkında değil yada umursamıyor. Ailesine yalan söyleyip onları sömüren birinin sevgisine de inanmam ben pek. Belli ki kıymet bilen biri değil, sadece kendi keyfini düşünüyor. Sen sevdiğin için güzel özelliklerini vurgulayarak anlatma eğilimde olmana rağmen ben iyi biri olduğunu düşünmedim bu çocuğun.
Yine hoşuma giden bir bakış açısı oldu. Teşekkür ederim

Baban filan da işsiz miydi annen mi bakardı ona şu profil tanıdık biri mi yani nasıl kabul edebiliyorsun cidden merak ediyorum
Aksine babam tam bir işkoliktir. Geleceği düşünmezken pek önemsemiyordum ama artık okulu bitireceğim ve daha ciddi bir ilişki istiyorum, yeni yeni farkına varıyorum bazı şeylerin

Askere gitmedi henüz. 24 yaşında. İş bulamadığını söylüyor ama işin aslı iş aramıyor da. Girdiği işlerde de en çok üç beş gün kalabiliyor.
Benmde eşim çok uzun süreler işsiz kaldı ben çalıştm hep ama iş arıyordu görüyordum gidip geldğini konu bile açmştm o dönem ama siznki bira farklı önünde askerlk var gidip gelnce belki değişir dicem ama zor görünüyor 3 5 gün çalşmaktan bahsediyorsun herhlde patron olma hayali var her erkek gibi ama hçbsey yapmadan patronluk ee o zman aliyebi byby diceksin bebeğm çok gençsiniz kendini kurtar yoksa ömrün borç ödemekle geçer çok sevdiğini farkettm sevgin bu paraszlğn önüne geçerde evlenirsen sonçta hayat snn hayatın benden sana abla tavsiyesi sakın hemen çocuk yapıym deme nacizane önerim

Aksine babam tam bir işkoliktir. Geleceği düşünmezken pek önemsemiyordum ama artık okulu bitireceğim ve daha ciddi bir ilişki istiyorum, yeni yeni farkına varıyorum bazı şeylerin

O zaman baban için resmen kalp krizi nedeni ailen yıkılacak, hem de böyle bi babaya böyle sorumsuz damat

Onlardan nadiren para alıyor. Çoğunlukla bankalara borçlanıyor ama onları ödemek de üstüne faiz bindikçe güçleşiyor. Sırf zor durumda diye ayrılmayı da kendime yediremiyorum

zor durumda olduğu için değil yalancı olduğu için ayrılmalısınız zaten.

Bugun ailesine uni okuyorum diye buyuk bir yalan atabilen bir insan ve onlardan para alıp çalışmıyor. Ben uzak dururdum. Yada oturup konuşacaksınız. Ise gerçek borcunu ödeyecek ve uni ye gidecek sonra diye. Bunlari yaparsa devam edin. Yoksa kendinizi ziyan edersiniz

Bakın ben sizi anlamıyor değilim fakat daha önce hiç uzun bir ilişkim olmadı. Benim için de zor olduğunu lütfen anlamaya çalışın. Ailesine karşı davranışları güven verici görünmüyor, biliyorum. Ama bana karşı davranışları başka. Ki bunların hiçbiri bahane olmamalı, haklısınız. Ama çok bağlandım. Bu sorunları yıllarca hiç gözüm görmedi. Çok fedakarlık yaptım, çok sevdim. Bir daha kimsenin beni sevemeyeceğini düşünmeye başladım.

üniversite okumanın hiçbir vizyon katmadığını gösteren bir genç daha. hiç mi okulunuzda çevrenize bakmadınız, hocalarınızı ve diğer arkadaşlarını gözlemlemediniz.
hiç akıl veren bir arkadaşınız, dur diyeniniz olmadı mı ?
yada bir erkek bu kadar mı önemli gerçekten ?
dolandırıcılıkla (resmen ailesini dolandırıyor) eline geçen paradan size aldığı hediye mi sizi özel yapıyor ?
çalışsın, cömert değil sıradan bir hediye alsın ama alnının teri olsun.

Yazanlar arasında gerçekten üslubu ve yaklaşımı en çok hoşuma giden siz oldunuz. Yanıtınız için teşekkür ederim. İşin garip yanı kendisiyle ilgili ne düşündüğünü de bir türlü öğrenemiyorum. Gelecekten söz edince hemen huzuru kaçıyor. Nasıl geçinmeyi düşünüyor bilmiyorum
Kaçmaya çalışsa da bu önemli bir konu, ondan gerçekçi ve somut girişimler beklediğinizi belirtin gelecekte bir yuva kurabilmek için. Kendisi belki hayat boyu bu tarz yaşamayı göze alıyor olabilir siz de bunu öğrenir ona göre yolunuzu çizersiniz. Mutlaka konuşun yani, hallederiz geçiniriz şöyle böyle diye geçiştirme şeklinde değil plan programla gelsin karşınıza, kafanıza yatarsa devam, yatmazsa neden kendinizi yakasınız ki 🤷‍♀️🙂

Öncelikle herkese merhaba. Yaşadıklarım beni bugünlerde çıkmazda hissettiriyor o yüzden dışarıdan bakan birilerinin görüşlerini merak ediyorum. Saygı çerçevesi içinde görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Yirmili yaşlarımın başlarındayım. 3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilimi gerçekten çok seviyorum ve ona değer veriyorum fakat ister istemez geleceğe dair düşünmeye başladım ve gelecekte görebildiğim şeyler beni tatmin etmiyor. Sevgilim lise mezunu fakat oldukça kültürlü, saygılı ve iyi biri. Herhangi bir işte çalışmıyor. Ailesinin maddi durumu da iyi değil. Ailesi üniversitede okuduğunu sanarak sevgilime para gönderiyor. Sevgilimin başka yerlere borçları da var. Bunlara rağmen oldukça cömert biridir. Cebindeki tüm parayı benim için harcamaya çekinmez. Hatta bu yüzden kavga ettiğimiz de olmuştur. Bana aldığı bir hediye yüzünden aç yatmak zorunda kaldığı için birkaç gün boyunca aramız soğuk kaldık.

Konuyu dağıtmayacağım, konu tam olarak bu bahsettiklerim. Birlikte bir şey yapamıyoruz. Bir yerlere gidelim, birlikte dans dersleri alalım istiyorum bazen. Bunu ona asla yansıtmıyorum. Bazen o bir şeyler teklif ediyor ama zor durumda kalmasından korkup reddediyorum. Kırk yılda bir dışarıda bir şeyler yediysek hesaplarımızı kendim ödemeye çalışıyorum fakat ona da bozuluyor.

Gelecekte borç içinde yaşamaktan çok korkuyorum. Ben borçtan korktuğum için kredi kartı bile kullanmayan biriyim. Lüks bir yaşam istemiyorum yalnızca daha rahat ve dolu bir yaşamı düşlüyorum çocukluğumdan beri. Sevgilimi çok sevsem de o çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri. Onu her şeyden çok sevsem de geleceğimizi düşünmek beni korkutuyor. Benim için her şeyi yapabilecek biri, onun gibi birinin tekrar karşıma çıkabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Beni kimse onun gibi sevemez diye düşünüyorum. İnan laf olsun diye söylemiyorum. Çok seviyorum, çok. Fakat gelecekte mutsuz olabileceğimizi de düşünüyorum. O yüzden şimdi ne kadar acı çekecek olsam da ondan ayrılmalı mıyım? Lütfen yaşı itibarıyla benden daha çok tecrübeye sahip olan siz kadınlar bana yardımcı olun.
Ailesine yalan söyleyerek onlardan para alıyor, o parayı da boş beleş harcıyor. Çalışmayı ve para kazanmayı sevmiyor. Bu adamla nasıl bir gelecek düşünüyorsun ki tam bir asalak, parazit olacak büyüyünce

Benmde eşim çok uzun süreler işsiz kaldı ben çalıştm hep ama iş arıyordu görüyordum gidip geldğini konu bile açmştm o dönem ama siznki bira farklı önünde askerlk var gidip gelnce belki değişir dicem ama zor görünüyor 3 5 gün çalşmaktan bahsediyorsun herhlde patron olma hayali var her erkek gibi ama hçbsey yapmadan patronluk ee o zman aliyebi byby diceksin bebeğm çok gençsiniz kendini kurtar yoksa ömrün borç ödemekle geçer çok sevdiğini farkettm sevgin bu paraszlğn önüne geçerde evlenirsen sonçta hayat snn hayatın benden sana abla tavsiyesi sakın hemen çocuk yapıym deme nacizane önerim
Ben de belki gelecekte daha çalışkan birine dönüşür diye umuyordum fakat son zamanlarda galiba bundan emin olamıyorum ve deli gibi korkuyorum gelecekten. Zaten şu şartlarda bırakın çocuk yapmayı evlenmem bile. Ayrılığı düşünüyorum ama daha önceki mesajlarda bahsettiğim gibi, aramızdaki sevgi ve yoğunluk beni alıkoyuyor her seferinde. Daha önce de birkaç ilişkim olmuştu ama hiç bu kadar sevildiğimi hissetmemiştim. Beni en çok korkutan şey de bu zaten. Bir daha bana değer verecek ya da beni sevecek birini bulamazsam sevgilimden sadece maddi konular yüzünden vazgeçersem pişman olur muyum diye korkuyorum.

Kaçmaya çalışsa da bu önemli bir konu, ondan gerçekçi ve somut girişimler beklediğinizi belirtin gelecekte bir yuva kurabilmek için. Kendisi belki hayat boyu bu tarz yaşamayı göze alıyor olabilir siz de bunu öğrenir ona göre yolunuzu çizersiniz. Mutlaka konuşun yani, hallederiz geçiniriz şöyle böyle diye geçiştirme şeklinde değil plan programla gelsin karşınıza, kafanıza yatarsa devam, yatmazsa neden kendinizi yakasınız ki 🤷‍♀️🙂
Ben öyle evlilik meraklısı biri değilim ama evlenmesek de birlikte sürdürüyoruz sonuçta bu hayatı o yüzden çaba sarf etmesi şart olacak. Çok haklısınız. Sanırım bu konuları hiç konuşmadan ayrılmak ya da ilişkiye devam etmek yerine onunla konuşup ne kadar samimi olduğunu anlayarak kendime bir yol çizmeliyim. Aksi halde böyle geçmez

Arkadaşlar, herkese şimdiye dek yazdıkları ve yazacakları cevaplar için teşekkür etmek istedim. Bakın biliyorum, kendimi aptal gibi gösteriyorum fakat yoğun duygular beslediğiniz birine karşı tamamen objektif gözle bakamıyorsunuz. Buraya yazma amacım da buydu hatırlarsanız, başka birinin bakış açısına ihtiyaç duyuyordum. Lütfen kırıcı olmamaya özen gösterin çünkü benim için çok zor bir durum

tam olarak yazılan nelere kırıldınız mesela ?
sevgilinize dolandırıcı denmesine mi ?
bana daha ziyade destek almak için yazıyorsunuz gibi geldi şu postunuzdan sonra. hani diyelim ki sizi seviyor düzelir.
üzgünüm ama gerçekleri duymaya kapalısınız bence.

Ailesine yalan söyleyerek onlardan para alıyor, o parayı da boş beleş harcıyor. Çalışmayı ve para kazanmayı sevmiyor. Bu adamla nasıl bir gelecek düşünüyorsun ki tam bir asalak, parazit olacak büyüyünce
Zaten şu şartlarda bir gelecek düşünemiyorum fakat sırf maddi zorluklar çekiyor diye ondan ayrılacak olmayı da karaktersizlik gibi görüyorum. İnanın ben para ya da lüks düşkünü biri değilim. Sadece daha rahat bir hayat istiyorum.

insan 7sinde neyse 70de de oluyor. kimse değişmiyor, değiştirilemiyor.
sadece biz karşımızdakine katlanıyoruz yada katlanmıyoruz. bu dereceyi de karşımızdakinin tavırları belirliyor.
iş arayıp bulamamak başka aileyi kandırmak çok başka.

Adamın birine Fizan' da buğday var demişler. Adam" yalan değilse, Fizan benim icin uzak değil" demiş.

Bakın güzel bacım. Bu adami cok seviyorsun farkindayim. Ama bu adam buğday var diye ailesine yalan söylerken, geleceginiz nasil olacak. Siz Fizan' a gitmeyi göze almışsınız ya o? Bak doğru deseydi git sevdanin peşinden derdim.

Zaten şu şartlarda bir gelecek düşünemiyorum fakat sırf maddi zorluklar çekiyor diye ondan ayrılacak olmayı da karaktersizlik gibi görüyorum. İnanın ben para ya da lüks düşkünü biri değilim. Sadece daha rahat bir hayat istiyorum.

yalancı olması yeterli değil yani ayrılık için. peki.

Back
X