Sevgili ve Maddi Konular

thelastmindbender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2020
35
-19
1
Öncelikle herkese merhaba. Yaşadıklarım beni bugünlerde çıkmazda hissettiriyor o yüzden dışarıdan bakan birilerinin görüşlerini merak ediyorum. Saygı çerçevesi içinde görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Yirmili yaşlarımın başlarındayım. 3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilimi gerçekten çok seviyorum ve ona değer veriyorum fakat ister istemez geleceğe dair düşünmeye başladım ve gelecekte görebildiğim şeyler beni tatmin etmiyor. Sevgilim lise mezunu fakat oldukça kültürlü, saygılı ve iyi biri. Herhangi bir işte çalışmıyor. Ailesinin maddi durumu da iyi değil. Ailesi üniversitede okuduğunu sanarak sevgilime para gönderiyor. Sevgilimin başka yerlere borçları da var. Bunlara rağmen oldukça cömert biridir. Cebindeki tüm parayı benim için harcamaya çekinmez. Hatta bu yüzden kavga ettiğimiz de olmuştur. Bana aldığı bir hediye yüzünden aç yatmak zorunda kaldığı için birkaç gün boyunca aramız soğuk kaldık.

Konuyu dağıtmayacağım, konu tam olarak bu bahsettiklerim. Birlikte bir şey yapamıyoruz. Bir yerlere gidelim, birlikte dans dersleri alalım istiyorum bazen. Bunu ona asla yansıtmıyorum. Bazen o bir şeyler teklif ediyor ama zor durumda kalmasından korkup reddediyorum. Kırk yılda bir dışarıda bir şeyler yediysek hesaplarımızı kendim ödemeye çalışıyorum fakat ona da bozuluyor.

Gelecekte borç içinde yaşamaktan çok korkuyorum. Ben borçtan korktuğum için kredi kartı bile kullanmayan biriyim. Lüks bir yaşam istemiyorum yalnızca daha rahat ve dolu bir yaşamı düşlüyorum çocukluğumdan beri. Sevgilimi çok sevsem de o çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri. Onu her şeyden çok sevsem de geleceğimizi düşünmek beni korkutuyor. Benim için her şeyi yapabilecek biri, onun gibi birinin tekrar karşıma çıkabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Beni kimse onun gibi sevemez diye düşünüyorum. İnan laf olsun diye söylemiyorum. Çok seviyorum, çok. Fakat gelecekte mutsuz olabileceğimizi de düşünüyorum. O yüzden şimdi ne kadar acı çekecek olsam da ondan ayrılmalı mıyım? Lütfen yaşı itibarıyla benden daha çok tecrübeye sahip olan siz kadınlar bana yardımcı olun.

ailesine üniversitede okuduğunu söyleyerek kandıran, bunun üzerine gönderdikleri para ile cömertlik yapan bir adamın tam olarak hangi muhtemeşem özellikleri var demiştiniz ?
yazdıysanız da o güzel kelimelerin böyle birinin anlatıldığı bir konuda utanıp saklanmış olduklarını düşünüyorum.

Ailesini üniversite okuyorum diye kandırıp sövüşleyen adam seni ayakta uyutur. Sanki dünyanın en normal şeyiymiş gibi yazmışsın. Hayır bir de ailesini kandırarak aldığı parayı senin için harcamasından sanki iyi bir şeymiş gibi bahsetmişsin.

Çalışmayan, çalışmayı istemeyen ve sevmeyen adamdan koşarak kaç, bu adam bir de üstüne yalancıysa uçarak kaç

Çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri olarak acaba nasıl hayatta kalmayı planlıyormuş ki siz hayatında olsanız da olmasanızda kendisi için yapması gerek bunu. Mantıklı yaklaşımınız çok güzel, endişe etmeniz de çok normal. Düzenli bir iş bulma girişimi de yoksa gelecekte kendinizi zora sokmanızın bir anlamı yok gerekirse şimdiden yolları ayırmalısınız. Hayat çok pahalı ve siz evlilik kararı aldığınızda daha da pahalanmış olacak.

Tam olarak kaç yaşındasınız ikiniz de

O neden okumuyor madem okumuyor neden çalışmıyor

Sen ne yapıyorsun okuyor musun

İki çıplak bir hamama yakışır devre büyüğümüzün sözü vardı durumun şu an için bundan ibaret gibi görünüyor

20 yaşların başında, hayatı gezmek olarak gören bir delikanlı için normal olabilir, askere gider gelir akıllanır bir işe girer baltaya sap olur belki

Ama en azından bir planı olmalı

18 yaşında iş arıyorum diyen bir gencin 25 yaşında yıllardır ne okumuş ne çalışmış birinden daha fazla iş bulma şansı vardır

Malesef evlilik hayat kafede sizin ödediğiniz hesaplardan ibaret değil. Hele ki bu zaman da geçim çok zor neden çalışmıyor? Ailesine yalan söyleyerek onlardan gelir sağlıyor. Ömür boyu üniversitedeyim para yollayın diyemeyeceğine göree çalışsın sorumluluk almadan hayatta kalamazsın ayrılmak yerine konuş karşına alıp eğer ciddiyseniz yoksa yol ver gitsin.

Söyleyecek bir şey bulamadım. Haklısınız fakat hâlâ sevdiğim için konduramıyorum sanırım.

Evlendiğiniz zaman ailesi artık para göndermeyecek. Ve sevgilin çalışmayı sevmediği için muhtemelen sen çalışıp evi geçindirmek zorunda kalacaksın.
Ailesini neden kandırıyor anlamadım, sanada yalanlar söylüyor olabilir diye korkmuyor musun? Malesef ilişkinizde sağlıklı bir gelecek göremedim

Çalışmıyor, çalışmak da istemiyor, ee nasıl idame ettirecek hayatını?
Üstelik büyük bir yalancı. Ailesine okuduğunu söyleyip onların parasını harcıyor.
Kesinlikle olmaz bu adamdan.
Bu konulardan söz etmek istediğimde çok rahatsız oluyor ve konuyu değiştiriyor hep. Bir şeylerin kendiliğinden olmasını bekliyor sanırım fakat kimse ona iş vermek için kapıda beklemiyor. Özellikle bu devirde çok çalışmak gerekiyor üç kuruş para için bile...

İyi bir şey gibi yazmadım aslında. Ben de çok rahatsız oluyorum. Fakat kendisini zor durumda bırakıyor olsa bile benim için bir şeyler yapmaya çalışması beni sevdiğini gösteriyor sanıyorum, belki yanılıyorumdur

Yaşı kaç bu çocuğun askerlik durumu ne? Hiç çalışmış mı yani herhangi bir tecrübesi var mı? İş bulamadığı için mi çalışmıyor çalışmayı mı sevmiyor

Yazanlar arasında gerçekten üslubu ve yaklaşımı en çok hoşuma giden siz oldunuz. Yanıtınız için teşekkür ederim. İşin garip yanı kendisiyle ilgili ne düşündüğünü de bir türlü öğrenemiyorum. Gelecekten söz edince hemen huzuru kaçıyor. Nasıl geçinmeyi düşünüyor bilmiyorum

Ayrıl

Adam ailesini kandırıyor.üstelik ailesinin maddi durumu iyi değil demişsiniz. ..ama bu durumda bile sizin için çok rahat para harcayabiliyor ve siz rahatsız olmuyorsunuz. .ikinizden de ne köy olur ne kasaba
Onlardan nadiren para alıyor. Çoğunlukla bankalara borçlanıyor ama onları ödemek de üstüne faiz bindikçe güçleşiyor. Sırf zor durumda diye ayrılmayı da kendime yediremiyorum

Ben de gelecek göremiyorum. Fakat üç yıl çok uzun bir süre, ayrılmak çok zor geliyor. Korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…