Haklı olup da bunu anlatamamak o kadar yorucu ki, yaralayıcı ki...
Sessiz, içe dönük biriyim, herkesle iletişim, samimiyet kuran, çok konuşan bir tip değilim, mesafeliyim, annemse bol bol herkesle konuşur her şeyi anlatır ama kendi algısından, bazen abartarak, çarpıtarak falan... Benim hakkımda da bolca konuşuyor insanlarla ne yazık ki ve insanların bana algısı annemin anlattıkları, onun bana davranışları üzerinden oluştu ben aktif biri olmadığım için(bastırılarak da büyüdüm zaten, özgür alanım olmadı). Bu yüzden ailemden özgürleşmeyi(ve aslında fiziken yalnız kalmaya, tamamen kendi düzenimin olmasına da çok ihtiyacım var) çok istiyorum, bu şekilde ben anlatmazsam o da bir şey bilemeyecek ve anlatamayacak. Zaten bazı konularda çok tartışarak yol aldık, yavaş yavaş benim zorumla hafifledi bir şeyler ama hala var tabi etkileri, her şey tamamen düzelmedi. Sinirlerim çok çok çok bozuluyor bu duruma. Gördüğüm muameleyi asla ama asla hak etmiyorum. Kendini bilen, aklı başında biriyim ama biraz fazla iyi niyetli bir de sessiz olunca saf salakmışım gibi hissettiriliyor. Sessizlikle, içe dönük olmakla, yalnızlıkla vs. benim bir sorunum yok, yalnızlık, işsizlik vs. beni delirten, çıldırtan, depresyona sokan şeyler değil ama düşmanca tavırlar, anlaşılmamak benim gerçekten canımı sıkıyor, illa bir kendini kanıtlamam gerekliliği hissettiriliyor. Sanılanın aksine bildiğim çok şey var, gözlemci, düşünen biriyim ama aktiflik ve baskınlık bekleniyor illa. Hayır ne zaman kendimi anlatmaya kalksam anlaşılmadım da, büyüme yolunda susturuldum, söylediklerim hafife alındı, kızıldı falan ama zamanla gördüm ki kendimle alakalı şeyleri benden iyi bilen yok, kendime haksızlık etmişim çoğu zaman bir şeyleri çözme yolunda. Dar bakış açıları, kalıplaşmış düşünceler hep...
Gerçi aileme bile mesafeliyim aynı evde olmamıza rağmen yıllardır, zorunda kalmadıkça sınırlı paylaşımlar var, kendileri bunu istedi. Dolayısıyla onlar da beni "gerçekten" tanımıyor. Kendini olduğu gibi yaşama özgürlüğü vermezsen böyle olur.
İki gündür bir konuda haklı çıkmam sonucu duyduğum bazı şeyler gerçekten sinirimi çok bozdu günlük. Söylediklerime karşı hep şüpheli, ona öyle gelmiştir kafası yaklaşan insanların söyledikleri. Konu da tamamen ama tamamen benimle alakalı, benden iyi nasıl bilebildiklerini sanıyorlar anlamıyorum. Bu saygısızlık, had bilmezlik bence. Israr da böyle, sen bilemezsin, ben senden iyi bilirim ne istediğini tarzı tavırlar bunlar. Ama bunun böyle olmadığını anlatmak da aşırı zor oldu benim için