Popüler Konu Sevgili günlük...

Sağlıklı olmam ve hep sağlıklı kalmam için neler mümkün evren? Bunun için ulaşmam gereken bilinç, yapmam gerekenler neyse onlara ulaşmam için neler mümkün?

Çok işim var bıktım gerçekten. Bi ayaklarımı uzatamayacak mıyım ben.

Ona sadece bir konuda yazmak ve konuyu tamamen kapatmak istiyorum ama uzayacağını düşündüğüm için yazamıyorum..

Çok istediğim bir şey oldu.
Önümde engel kalmayacak galiba ne dersin?

Ne karmaşıksın hayat ve dengede kalmak ne zor...
Eskiden karmaşan benim için gerçekten dehşet vericiydi çünkü ben aşırı düz düşünüyordum, saflık da vardı.. Anlamaya çalışırken bir şeyleri hiç otomatik hareket edemedim çoğunluk gibi.. Her adımı tane tane, sindire sindire öğreniyor gibi geçti zaman... Çok yavaş ilerliyor her şey.. Çok... Zaman farklı akıyor bende..
Tabi zamanla daha bir alıştım ama bazı şeyler için zaman var hala...

gözlerle günah işlemenin zevkini tattım.
gözler ki birer parçasıdır sende ilahın,
gözler ki senin en katı zulmün ve silahın,
vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin;
sen öldürüyorken de vururken de güzelsin! H. Nihal Atsız. Yaşamayana bir şey ifade etmez

Bir gün yeterince özgür olmak, kendime fazlasıyla yetmek ve şu hayatta kimseyle uğraşmak istemiyorum. Kimseyle. Belki bir gün çocuğum ya da evcil hayvanım, bitkilerim falan olursa. Bir de gerçekten ihtiyaç duyulursa tabi ama umarım herkes süper, harika, muhteşem, sağlıklı, huzurlu hayatlar yaşar. Hayırlısı.

Bir gün yeterince özgür olmak, kendime fazlasıyla yetmek ve şu hayatta kimseyle uğraşmak istemiyorum. Kimseyle. Belki bir gün çocuğum ya da evcil hayvanım, bitkilerim falan olursa. Bir de gerçekten ihtiyaç duyulursa tabi ama umarım herkes süper, harika, muhteşem, sağlıklı, huzurlu hayatlar yaşar. Hayırlısı.
Bu hayatta çocuklara ve doğaya yardım etmek, onlarla iyi anlaşıp çok vakit geçirmek isteğim var ama yukarıda bahsettiğim daha kişisel alanım. Bakalım...

Elinden bırakmakta zorlandığın için gece boyunca akıcı, keyifli bir kitap okumak, sabaha kadar bir dostla keyifli bir sohbet etmek gibi bir his veriyor..

Dışarı çıkıp birazcık yürümek istiyorum.
Diğer yandan çok üşeniyorum.
Ama hava çok güzel
Ama benim halim yok.

İnsan eğer çok hassas biriyse, yakınına kimi alması gerektiğini, kimlerle iletişim kurmak gerektiğini, çevresine kimi alırsa kırılmayacağını, nasıl bunu anlayacağını yeterince çözemediğinde tamamen kapatıyor kendini sanırım.. Dengesi bozuluyor... Sonra herkese uzak kalıyor... Karmaşa... Benim için oldukça karmaşık(tı) en azından ilişkiler. Oldukça da yorucu.
Ama az da olsa gerekiyor işte, hayatını daha dengeli(dolayısıyla huzurlu) yaşaman için gerekiyor, herkes tarafından kırılabilme ihtimalinin olduğunu kabullenmen, buna karşı daha dirayetli olabilmeyi öğrenmen gerekiyor, hayatına, çevrene birini alırken neleri önemsemen gerektiğini bilmen gerekiyor, en yakınındakiyle bile nasıl bir sınır çizmen gerektiğini bilmen gerekiyor. Merkezde kalmak diye bir şey var, önemli...
Gerekiyor da gerekiyor. Uyum sağlaması çok zor ama şükür yıllar geçtikçe daha iyi oluyorsun.
Niye alışmak zorunda olduğumuz bir yerdeyiz ki...

Hatta kendini neye güveneceğini bilemeyerek bir sürü şeye kapatıyorsun sanırım... Sadece insanlara değil...

Kafam karmakarışık
Olabilir mi böyle bir şey bilmiyorum
Belki de yarın öğreneceğim.

Sevgili günlük son 1 yıl öyle inişli çıkışlıydıki ben bile kendi hayatıma seyirci gözüyle baktım.1 yılın içinde sevgi ,mutluluk,tutku,büyük bir acı (yerine kıyılamayacak kadar derininden) ve ayrılık yaşadım .Ne çok değiştim be günlük ne çok kendime döndüm en çok kendine kızdım en çok kendimi affettim ama en çok ben büyüdüm ruhum büyüdü ,herkese şefkat verirken kendimi pas geçtiğimi gördüm.Dünya da geçiyor kötü zamanlardan be günlük pandemiydi ekonomiydi depremdi derken ben de buradayım diyor öğretiyorum size diyor kimsiniz diyor.Anlayan anlıyor anlamayan kendi dalgasına bakıyor .Yani dünya aslında yine bildiğin dünya dönüp duruyor .Bekliyorum günlük içimden bir ses bunca zorluğu boşuna yaşamadın pembe yanakli riveram halledicez diyor .Herşey güzel olucak değil mi günlük ?İnanırsan olur diyorlar umut en büyük hazinem herşeye rağmen inanıyorum be günlüğüm...

Şu rahatsızlığımın ne olduğu çıksın ortaya artık Allah'ım lütfen...
Çıktı çok şükür, artık bir kronik hastalığım var, tabi bu iyi değil ama rahatsızken ne olduğunu bulmanın bu kadar uzun sürmesi de hiç hoş gelmiyor, tedavi yapılamıyor falan.

Batsan da çıksan da bunu kendi kendine yapmak güzel bir şey...

Evet eskiye göre daha iyiyim ama bazen travmalarım tetiklenince, kırılınca, haksızlığa, ön yargılarına maruz kalınca yine senden nefret ediyorum hayat diye bağırmak istiyorum, çok öfkeleniyorum. Bana sabır ver Allah'ım, her an doğru noktada doğru tavırda kalmamı sağla. Gerçekten insanlardan çok yoruluyorum, ön yargılarından usanıyorum, öyle böyle kırılmıyorum, hassasım. Bazen sinirlenince de ben suçlu oluyorum bu yüzden tavrım önemli duruyor. Kendime uygun, daha iyi anlaşılabileceğim yeni bir çevrem olması gerekiyor gibi geliyor. Aile evinden de çıkmam ve böylece paylaşımlarımı azaltmam da gerekiyor, işim olsa bu evdeyken de biraz düşürebilirim zamanla.. Saygının artmasına ihtiyacım var. Onların tavırları beni insanlara yanlış gösteriyor ve başkaları da canımı sıkıyor!
Ayrıca evde kalmak, yalnızlık falan beni delirtmiyor, kendimle kalmak benim için sıkıntı olmuyor, memnunum içe dönüklüğümden, bana iyi geliyor hatta!
Of, içim sıkıldı gerçekten bir kaç gündür.

Son düzenleme:
Sevgili günlük,

Yazacaklarım belki biraz uzun olabilir belki de birkaç cümle yazıp sıkılırım. Uzun bi süre hayalini kurduğum, önünden geçerken dualar ettiğim binaya artık bi sıfatla girebiliyorum. Evet, asıl istediğim sıfat bu değil ama belki bi gün o da olur, bilmiyorum. Ona ulaşmam için gerektiği kadar, hatta bazen hiç, çabalamadığımı biliyorum. Ne olacağını bilmiyorum ki. Sudan çıkmış balık gibiyim, yetersizmişim gibi hissediyorum. Ne istemediğimi biliyorum ama ne istediğimi bilmiyorum.

Bazen içime bir umut doğuyor, tamam diyorum, tamam bu kez her şey yoluna girecek. Yok, yine olmuyor. Yine de şükredebileceğim o kadar çok şey var ki...

Ha yalnız şöyle bi şey var. Yine saçma bir şey var aklımda. Boşluğun neden olduğu saçma bi his. Haftaya geçecek, biliyorum. Haftaya gelip buraya ‘gerçekten de çok saçmaymış.’ yazacağım.

hadi sonra görüşürüz.

X