Sevgi her şeyi çözmüyor görmüşsünüz işte. Eski nişanlınız gerçeği anlamış ve bitirmiş. Nişanı atmakla kalmayıp tüm takıları hediyeleri göndermişsiniz. Bak 20 yıl önce aynı senin yerinde duruyordum. Nasıl olur, bizi hiçbir şey ayıramaz, kaç yıldır beraberiz, ben bıraksam o bırakmaz...Eski nişanlım da ailelerimiz nedeniyle anlaşamayacağımıza karar verdi ve bitirdi. Biz de hemen gönderdik takıları hediyeleri. Ağlamaktan konuşamadım bile kaç gün. Hep aileleri suçladım onların yüzünden dedim ama sonra sonra fark ettimki biz evlensek de mutlu olamazmışız. Çünkü onun ailesi kendi memleketlerinden bir gelin istiyordu, benim ailem de nişanlımı kaba, saygısız ve dediğim dedik buluyordu. Ben kıskançlıklarını ve üzerimde hakimiyet kurmasını beni seviyor esirgiyor sanmışım mesela.
Fazla detaya gerek yok, aileler az çok ilerisini görebiliyor ve haklılarmış. Yıllar sonra uzakta yaşıyor olmasına rağmen ben bu kişiyi sokakta gördüm ve geçip gittim yanından. İnan kırgınlık bile hissetmedim, hiç bir şey olmadı bende. Sokaktaki sıradan bir adamdı. Zaman en iyi ilaç buna inan. Evlendim çocuklarım oldu ve eşimi dünyanın en... bilmem ne adamına bile değişmem kaldı ki eski nişanlım. İnsan içine çıkamam, herkes beni konuşuyor, herkese cevap vermek açıklama yapmak zorundayım diyorsan, ailen yardım edecek orada sana. Susturacak meraklıları ve dedikoducuları.