• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğimin kardeşi

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.459
88
32
İyi geceler arkadaşlar. Tam bir dert degil ama ben bir sey yaptim doğru mu yaptım yanlış mi bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var bir anlik sinirle sevdigimle kardesini kavga ettirdim. Az önce bir arkadaşımla konuşurken anlattım yanlış yaptığımı ssöyledi annem ise doğru yapmışsın dedi. Konum kısaca şu.
Ben biraz dik başlı bir insanım yani nasil diyeyim biraz inadimdir. Sevdiğimin ailesi de olsa cekinmeden cevabı veririm. Bu konuda bir kez sorun yaşamıştım kaynana adayimla ama sonrasinda benden özür dilemişti oglundan da tepki görünce .ben de uzaklasinca ilk zamanlar sonrasinda böyle bir sey yasanmadi iyidir huyuma suyuma gider arar ssorar sag olsun.
Bugun eerkek aarkadaşımla görüşecektik ama kkesin degildi benim çıkma durumum haber verecegim dedim. İste derslerim oluyor öğretmenim, biraz yogun oluyorum son zamanlarda ihmal ettim evde haber bekliyordu sinirlendi telefonunu kapatti. Ben de kiyamadim hazirlandim çıkayım dedim. Evden çıkmadan erkek arkadasimin kardesine mesaj attim. "Abini uyandirir misin canim gorusecektik telefonu kapali ulasamadim" dedim. "Ben ugrasamam, uyuyor, kalkmaz, huyu kötü bu konuda" dedi. Ben de : " ben gelsem acar misin kapiyi, ben uyandiririm" dedim. Cevap olarak yasinin benden küçük olmasina ragmen " sen bilin " yazmis. Erkek arkadasim da genelde tek gitmemi istemez. Oyle durumlarda kardesinden icin beni karsilamasini tembihler. Bu sekilde mesaj atinca "git abini uyandir !" Yazdim. "Ben uyandiramam, bana kizar, sonra kötü olursunuz. Huyu kötü, ugrasamam" gibi devam etti. NE KADAR ZOR OLABİLİR ABİ KALK X ABLA GELİYORMUS demek dedim cok sinirlendim. Erkek arkadasim uyaninca da direk anlattim sinirden gelecektim kardesinin yüzüne gelmedim böyle davrandi bana saygisiz dedim. Şaşırdı önce. Bu konuda sana laf soylettirmem biliyorsun dedi. Sen bilin ne demek dedi. İnsan karsilar sen onun yengesi olacaksin dedi. Taviz vermem dedi. Simdi bu sekilde saygisizlik yyaparsa ilerde daha kötü olur dedim. Gitmis kızmış, bana ozur mesaji atmis ne kadar icten bilmiyorum ama kendimi kötü hissettim. Bir daha x ablanla ööyle konusma, saygili ol, ona yapılan saygisizlik bana yapılan saygisizliktir, kafani kirarim falan demis. Ben konus demedim aslinda bana saygili olmayi ogret dedim bekle konuscam dedi gitmis kizmis iyice. Anneside duymustur. Sanki doldurmus gibi hissettim ama bana o sekilde davranmasi da zoruma gitti. Sizce doğru mu yaptim soylemekle ? Kötü duruma düşer miyim? Haklı mıyım sizce tavrı hosuma gitmedi. Sonucta ben surekli iclerindeyim, yabanci uzak birisi de degilim. Bazen benim evime falan bu bahsettigim kardesiyle cicek gonderir hediye yollar. Kendisi işte olduğunda. Mayis ayida nisan düşünüyoruz. Yine beni iste ogullarina dedigini yaptiran birisi olarak görüp yok dik basli ffalan diye bir kere olmuştu düşünmezler umarim. Çünkü 2 senedir hic sorun yasamamistim benim huyuma suyuma gidiyorlardi erkek arkadasim tepki veriyor bana laf ettirmiyor diye. Bu anlattigim kardesi de bazen abisine tepki gosterir, dalga gectigi olurdu boyle light erkek gibisinden. Normalde serttir ama bana karşı böyle olup hesap vvermesi falan acaibine giderdi. Yarın dersim var düşünmekten uyuyamadim sorayim dedim. Cok uzattim özür dilerim herkesten .

Bence yalnış yapmışsınız. Sevgiliniz uyuyorsa o onun sorunu. Kardesine uyandir diye baskı yapamazsınız. Sen bilin kelimesi sen bilirsin anlamında. Ben burda bi saygisizlik göremedim.ayrıca henüz nisanliniz bile değil, ailesi üstünde baskı kurmanız son derece yalnış

nolmuş sen bilin deyince.. kaç yaşındaki bu kardeş..

Ben konus demedim aslinda bana saygili olmayi ogret dedim bekle konuscam dedi gitmis kizmis iyice. Anneside duymustur. Sanki

saygıda kazanılır birilerinin öğretmesiyle olmaz.. ha artık zoraki saygılı davranır ama saymaz sizi..

Unutmayın bugün kardeşine bunu yapan yarın sizede yapar
Kibar olan biri annesine kardeşine sizede kibar olur
Yanlış yapıyoruz hepimizde ama yanlışı telafi yoluna dikkat birini kırarak olmaz bu işler daha orta yollu bir tutum bakış açısı
Zaten sizin tutumunuz yanlış yanlışı gördüğünüz için söyleyecek söz yok sadece oto kontrol

Simdi bizim aileler biliyor, 3 senelik bir ilişkimiz var. Kardesinin normalde konusma tarzini cok iyi biliyorum. Abisinin yaninda falan cok efendi saygilidir. 21 yaşında. Ve bunlarin ailede sahiplenme olur yani nasil desem, mesela ben onlara giderken mutlaka beni karsilattirir kendisi olmasa bile evime biraktirir. Öyle alismislar. Bu sekilde rica edip abini uyandirir misin diye bana sen bilirsin demesi canimi sıktı. Buyur abla ggel ben ugrasmayim sen uyandir diyebilirdi.

Ben ailenin ustunde baski kurmak degil de, bunlar sürekli cagirirlar davet ederler. Mesela erkek arkadasim kendisi isteyken bile kardesini gönderip hediye yollar, cicek yollar. Normaldeki konusmasini bildigim icin yabanci birisi degilim 3 senedir evlerine girip cikiyorum. Samimiyim yani. Böyle tepki vermesi zoruma gitti. Tabi ki uyandirmak zorunda degil. Ama ben geliyorum dedigimde de saygisizca sen bilin demesi zoruma gitti. Normalde cok efendi konusur. Karisma olayina gelince de kavgali degiliz bir ssey degiliz. Abini uyandirir mmisin demisim sonucta kötü bir sey demedim. Bazen benle birlikteyken abisine iste light erkek gibi kondurmalarda bulundugu oluyor. İster istemez rahatsiz oluyorum

Canim ilk mesajım uyandirir misin oldu. Sonra sen bilin gb sinirli cumleler kurunca oyle bir tepki verdim. Sonra ozur mesaji atinca icime dert oldu zaten :-( cirkinlik yaptim mi diye dusunuyorum. Aslinda aramizda iyiydi birlikte abisine hediye falan secerdik bana yardim edersdi kendimi uzgun hissediyorum :-(

Sen çocuğu doğur büyüt,daha nişanlısı bile olmayan bir kız için gelsin sana tepki göstersin. Sende özür dile.ne kadar onur kırıcı. Hadi karısı olsan ,bi hatası olsa kayinvalidenin anliycam o zaman tepki gosterebilir belki saygı çerçevesinde. Ama sende lafimi sakinmam diyip neler söyledin kimbilir

Simdi bizim aileler biliyor, 3 senelik bir ilişkimiz var. Kardesinin normalde konusma tarzini cok iyi biliyorum. Abisinin yaninda falan cok efendi saygilidir. 21 yaşında. Ve bunlarin ailede sahiplenme olur yani nasil desem, mesela ben onlara giderken mutlaka beni karsilattirir kendisi olmasa bile evime biraktirir. Öyle alismislar. Bu sekilde rica edip abini uyandirir misin diye bana sen bilirsin demesi canimi sıktı. Buyur abla ggel ben ugrasmayim sen uyandir diyebilirdi.

nedir bu saygı takıntınız.. sen bilirsin demiş işte çocuk.. tamam geliyorum deyip gitseydiniz.. kapıyı çalınca elbet açacaklar değil mi ?
ben gelsem acar misin kapiyi, ben uyandiririm" dedim. Cevap olarak yasinin benden küçük olmasina ragmen " sen bilin
kapıyı açarmısın diye sormanız çok saçma..

kardesinden icin beni karsilamasini tembihler

bence siz çocuk çıkıp sizi karşılasın istemişsiniz .. saygı onu gerektirir zira :işsiz:

Yok simdi kayinvalide adayim hep der benden icin dik basli ama bir saygisizligini görmedim iyi bir yuvaniz olacagina inaniyorum der erkek arkadasima o konuda da saygisiz davranmamistim zaten. Ama erkeo arkadasim ailesi konusunda biraz mahcup bana karsi. Biraz kopukluklar var ailesinde bazi konularda ve erkek arkadaşım dertlenir bu konuda cok. Yalniz biraktiklari olmus mesela bazi konularda. Destekleri vs cok az. Ailesinin huyunu bildigi icin kuracagi yuvanin kimse tarafindan rahatsiz edilmesi taraftari degil.

Simdi ben tek çıkıp gitseydim neden haber vermedin bizimkilere derdi haber verdigimi soyledigimde de kardesine kizardi

Dereyi geçene kadar huyuna giderler ama işin içine girince bu davranışlarına pişman olursun. Nitekim sen evlenince ailene saygı beklersin sevgi beklersin eşinden ancak eşin de senden bekler bunları böyle hep bana rap bana gelmez kimse. İnadımdır falan demişsin bir de ama bu da iyi bi şey değil keskin sirke küpüne zarar.

Canim ilk mesajım uyandirir misin oldu. Sonra sen bilin gb sinirli cumleler kurunca oyle bir tepki verdim. Sonra ozur mesaji atinca icime dert oldu zaten :-( cirkinlik yaptim mi diye dusunuyorum. Aslinda aramizda iyiydi birlikte abisine hediye falan secerdik bana yardim edersdi kendimi uzgun hissediyorum :-(

O kadar gereksiz ki yani buluttan nem kapmışsın. Sen bilin yazmışsa ne olmuş? Küfür mü etmiş, terbiyesizlik mi yapmış? Üstüne emir verip azarlamışsın çocuğu. Ne olur yani aksasa biraz buluşma saatiniz? Ne olur? Ya da şu iki kelimeye gereksiz alınganlık yapmasan da eve sen gitsen ne kaybedersin?

Sizi haksiz buldum. Kimse sizin soylediklerinizi yapmak zorunda degil
bana birisi 'abini uyandir!' Seklinde mesaj atamaz,bunu ona yazdirtmam.kaldi ki uyandirmama sebebi cok gecerli,cunku uykumdan uyandirilmaktan bende nefret ederim ve kirici olurum.
Sen bilin lafinda da herhangi bi saygisizlik yok,sen bilirsin demek o.
Saygi ogretilmez,kazanilir.

Haklisin :-( yani ben de anlamadim. Ozur mesaji attiktan sonra da rahatsiz etmem seni merak etme yazdim. CCocuk da abla benim sana yonelik bir seyim olmadi ben abimden cekindim falan diye uzun bir mesaj daha atti. Simdi kendimi daha cok kötü hissettim bana hic yakismadi ama son gunlerde hem rahatsizim hem yogun calisiyorum hem de halamin oglu kaza gecirdi duygusallastim sanirim :-( tepkim abartiydi :-( nasil telafi etsem acaba.

Simdi ben tek çıkıp gitseydim neden haber vermedin bizimkilere derdi haber verdigimi soyledigimde de kardesine kizardi

neden ? siz kendi başınıza karar alıp uygulayamıyor musunuz?
sürpriz yapmak istedim diyebilirdiniz mesela.. oynamak isteyen yerim dar demez gönlü olsun yeter ki..:KK66:

Haklisin :-( yani ben de anlamadim. Ozur mesaji attiktan sonra da rahatsiz etmem seni merak etme yazdim. CCocuk da abla benim sana yonelik bir seyim olmadi ben abimden cekindim falan diye uzun bir mesaj daha atti. Simdi kendimi daha cok kötü hissettim bana hic yakismadi ama son gunlerde hem rahatsizim hem yogun calisiyorum hem de halamin oglu kaza gecirdi duygusallastim sanirim :-( tepkim abartiydi :-( nasil telafi etsem acaba.
Aynen bu sekilde durustce soyleyin.

Back