• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğimin kardeşi

Dert etme artık olan olmuş bitmiş büyütülecek bir şey değil. Bir sonraki seferde bunun bilinciyle belki daha büyük bir kavga hiç yaşanmadan tatlıya bağlanacak.
Sen dikkafalı olmaya da devam et bence.. Ben de öyleyimdir. Bunda kötü bir taraf yok, kendini ezdirtmezsin, insanlar sana dikkatli davranır falan, hak ederlerse cevabı yapıştırırsın. Olay sadece derdin kimleyse olayı basitçe büyütmeden onunla çözebilmek bence. Ese/sevgiliye sikayet etmek çok çocukça.
Sevgiler..
Canim cok ttesekkur ederim haklisin

siz bu çocuğa takmışşınız ya o anda o çocuk sinirli olamazmı kafasında bişey olamazmı senin abisiyle olan olayını ayarlamak zorundamı ben anlamadım yok önemsesin falan siz çok gaza gelmişssiniz abi karşınızda ezmiş kardeşini ben olsam öyle bir kavga ederdim ki seninle sen evime giremizdin abi falanda dinlemezdim
Malesef o yapida bir cocuk degil. Zaten abisine de şunu demis. X abla haklı suc sende uyandir dedi senin yüzüne uyandiramadim demis. Dedigim gb biraz ailesel dusunceler farkli her aile kendi ailesine göre dusunur. Bunlarin ailede de ben onun yengesi olacaksam mesela sahiplenmesi gerekir. Sadece benim erkek arkadaşım degil diğer abisi de oyle davransaydi tepki gosterirdi bu cocuga. Mesela ben ilk zamanlar istemedigim halde erkek arkadasim orda yoksa babasi bile beni zorlardi iste bahsettigim cocuk biraksin diye. Ablasina nasilsa oyle davranmasini beklerler.

Simdi bizim aileler biliyor, 3 senelik bir ilişkimiz var. Kardesinin normalde konusma tarzini cok iyi biliyorum. Abisinin yaninda falan cok efendi saygilidir. 21 yaşında. Ve bunlarin ailede sahiplenme olur yani nasil desem, mesela ben onlara giderken mutlaka beni karsilattirir kendisi olmasa bile evime biraktirir. Öyle alismislar. Bu sekilde rica edip abini uyandirir misin diye bana sen bilirsin demesi canimi sıktı. Buyur abla ggel ben ugrasmayim sen uyandir diyebilirdi.

Cok tuhaf geldi bana. Bence de haksizsiniz. Sen bilirsin demek.ne zaandan beri saygisizlik oldu ki? Hayatinizi beraber gecireceginiz kisi abisi ,onla bile bu tarz emir kipi ile konusmak yanlisken kardesine emir kipi ile konusarak saygisizlik etmissiniz saygi yasina gosterilen bir sey degidir.

Kendimi fazla kaptirmak degil anlatamiyorum sanirim aileler tanisiyor. Benim kardeslerimle surekli görüşür erkek arkadasim. Onun anneside her seyde beni de ister aralarinda ayri tutmazlar. Yani durum sadece evlilik degil evlendim diye saygi gosterecekse hic gostermesin daha iyi. Erkek arkadasim da benim ailemden saygi bekler ve haklidir da. Kaldi ki duygusal bir anima geldigini belirttim. BU COCUGUN KONUSMA TARZİNİ BİLİYORUM NORMALDE HİC BOYLE KONUSMAZ 3 SENEDİR KONUSUYORUM. BİRDEN BİRE SERTCE BİR TEPKİ VERMESİ GARİBİME GİTTİ. İNSANLİK HALİDİR OLABİLİR. sonucta ben de insanim hata yapabilirim. Haksiz oldugum yanlari anlayabilirim. Ama kırıcı yorumlara da gerek yok arkadaslar. Dedigim gibi herkesin aile yapisi farkli. Bizim ailelere göre iki insan birbirini seviyorsa benim kardeslerim ona erkek kardesi gb davranmali bir yanlisi yoksa. Onunkiler de bana ablasi gibi. Bunun evlilikle bir alakasi oldugunu düşünmuyorum. Her gittigimde karsiyan cocuk buyur abla gel ddiyecegine sen bilin gibi bir kelime kullanmis. Karsisinda cocuk yok ki sen bilin ne demek. Boyle bir mesaj gelmese benim aklimda hic yoktu kizmak sinirlenmek. Hassas davranmis olabilirim ama ondan da bu konusma tarzini hic duymamistim.

Arkadaslar böyle sert yorumlar almak için yazmadim. Ben de eğitimciyim bir cok seyin farkindayim. Objektif yorumlar almak istedim. Çocuğun kan davasını güder gibi terslenmek icin degil. Gergindim, yogun çalışıyorum, halamin oglu kaza gecirdi kanlar icinde gordum ölümden döndü. Hassaslastim diye belirtim. Haksiz yanimin oldugunu cirkinlestigimi ve hata yapmis olabilecegimi uzgun oldugumu ve bu konuda fikirlerinizi almayi istedigimi soyledim. Objektif yorum yaptiginiz icin hatami soylediginiz icin tesekkur ettim. Zaten sabahin 8 inde dersim olmasina ragmen uyuyamamis olmam bbu durumdan dolayi. Yorumlarda da ona göre objektif olarak ignelemeden davranirsaniz sevinirim. ( igneli yorum yapan arkadaslara ithafen. Objektif sekilde haksizligimi söyleyenlere tesekkurler.)

Canim yukarda da belirttim aileler biliyor tanışıyor. Ve yeterince agirlimiz var. Sana hak veriyorum ama liselu cocuk degiliz ikimizin de meslegi elinde yaşımiz oturmus. O yüzden sıkıntı olmuyor. Çünkü mayis ayinda ciddiye bindirecegiz. Ama mesela daha kucuk yaslarda olsaydim hakli olabilirsin. Bir de ben istemedim ilk 1 sene uzaktim ama erkek arkadasim cok istemisti tanismami ic ice olmami. Ama bbu demek olmuyor ki onlara karsi düşük duruma gelip agirligim olmayacak. Çünkü gerektigi gibi davraniyorum gereken yerlerde uzak gereken yerlerde yakin oluyorum. Ama haklisin bazi aileler bunu ustunluk durumuna getirip cepte goruyorlar. Cevreden cevreye degisiyor.

Ailelerin bilip tanışıyor olması farketmez. Erkek aileleri için tanışmış olmak ciddi olunduğu anlamına gelmiyor. O kızla evlenecek diye bakmıyorlar. Ayşe gider fatma gelir diyorlar. Senin ilişkin böyledir diye demiyorum ama bu bir gerçeklik. Erkek ailesi ne kadar modern rahat de görünse pratikte öyle değillerdir.
Ailesi ile evlenmeden önce ne kadar çok muhatap olursan evlilik sürecinde ve sonrasında sorun yaşama ihtimalin fazla olacaktır. Şimdiden sorun yaşamaya başlamışsın.
Söz nişan evlilik vs yoluna girdiğinde onlardan maddi manevi beklentilerin artacak onların da senden dolayısıyla o zaman daha farklı sorunlar da çıkmaya başlayacak. Zaten öncesinde yüz göz olduğun için sorunların çözümü daha zorlaşacak.
Dediğim gibi şimdi anlayamaman normal, ama durum böyle.

Neden boyle bir tepki verdigimi bilmiyorum :-( haklisiniz. Regl donemindeyim hassaslastim mi acaba islerim de cok yoğun. Üzüldüm ya cok :-(

Haklisin :-( yani ben de anlamadim. Ozur mesaji attiktan sonra da rahatsiz etmem seni merak etme yazdim. CCocuk da abla benim sana yonelik bir seyim olmadi ben abimden cekindim falan diye uzun bir mesaj daha atti. Simdi kendimi daha cok kötü hissettim bana hic yakismadi ama son gunlerde hem rahatsizim hem yogun calisiyorum hem de halamin oglu kaza gecirdi duygusallastim sanirim :-( tepkim abartiydi :-( nasil telafi etsem acaba.

Yok regl dönemi, yok işlerim yoğun, yok halamın oğlu kaza geçirdi ondan duygusalim. Sürekli bi bahanelere sığınma çabası... ne regl ne yoğunluk ne de üzüntünüz sizi haklı çıkarmaz.
O cocuk sizin dediğinizi yapmak zorunda değil.
Sen bilin demis, konusma tarzını biliyo olabilirsiniz ama belki baska seye canı sıkkın o an sizinle uğraşmak istemedi kestirip attı?

Belki sizi karsilamak, birakmak vs gibi seylerden sıkıldı, zoraki ilgi göstermek istemiyor artık?

Sebebi bunlar değilse bile haksiz olan sizsiniz. Bu kadar hakimiyet çabası neden?

Sevgiliniz size laf söyletmiyor diye bunu suistimal ediyorsunuz gibi geldi bana.

Bence siz de cocuga bi özür mesaji atsaniz iyi olur.

"X'cim ben de canımın sıkkın olduğu bi zamandaydım kusura bakma sana öyle emir kipli bi cümle kurmamalıydım, sen biraz bana soğuk konusunca canımın sıkıntısıyla gereksiz yere fazla alındım ben de senden özür dilerim"

yazabilirsiniz mesela.

Kendimi fazla kaptirmak degil anlatamiyorum sanirim aileler tanisiyor. Benim kardeslerimle surekli görüşür erkek arkadasim. Onun anneside her seyde beni de ister aralarinda ayri tutmazlar. Yani durum sadece evlilik degil evlendim diye saygi gosterecekse hic gostermesin daha iyi. Erkek arkadasim da benim ailemden saygi bekler ve haklidir da. Kaldi ki duygusal bir anima geldigini belirttim. BU COCUGUN KONUSMA TARZİNİ BİLİYORUM NORMALDE HİC BOYLE KONUSMAZ 3 SENEDİR KONUSUYORUM. BİRDEN BİRE SERTCE BİR TEPKİ VERMESİ GARİBİME GİTTİ. İNSANLİK HALİDİR OLABİLİR. sonucta ben de insanim hata yapabilirim. Haksiz oldugum yanlari anlayabilirim. Ama kırıcı yorumlara da gerek yok arkadaslar. Dedigim gibi herkesin aile yapisi farkli. Bizim ailelere göre iki insan birbirini seviyorsa benim kardeslerim ona erkek kardesi gb davranmali bir yanlisi yoksa. Onunkiler de bana ablasi gibi. Bunun evlilikle bir alakasi oldugunu düşünmuyorum. Her gittigimde karsiyan cocuk buyur abla gel ddiyecegine sen bilin gibi bir kelime kullanmis. Karsisinda cocuk yok ki sen bilin ne demek. Boyle bir mesaj gelmese benim aklimda hic yoktu kizmak sinirlenmek. Hassas davranmis olabilirim ama ondan da bu konusma tarzini hic duymamistim.
siz takılmışssınız dediğim gibi birinin size saygı duyması için abisinin karısı sevgilisi bişeyi olmanız gerekmez karşınızdaki insana saygı göstermeniz gerekir inadım dik kafalıyım gibi bahanelerlede olmuyo siz istiyosunuz ki bana saygı duysun ablası gibi görsün ama siz o çocuğun hiç bir şeyi değilsiniz o da sizin hiçbirşeyiniz değil evli olsanız bile birşeyiniz olmuyo dolayısıyla hiçbirşeyiniz olmayan bir insana ergen sayılır git abini uyandır gibi bir cümle kurduktan sonra saygı beklemek polyannacılık olur birazda laubali olmuşssunuz gibi geldi bana sevgilinizin kardeşiyle ailesiyle

Siz çok fenasınız. Ama sevgilim dediğiniz kişi daha da fena. Aile fertlerine olan davranışından belli. Olur da evlenirseniz her türlü şiddeti göreceksiniz. Siz sanıyor musunuz ki bir kızın lafıyla annesine kardeşine haksız yere dalan adam, size çok iyi davranacak? Böyle " beni nasıl da ezdirmiyor, çok ideal koca olacak" gibi bir düşünceniz varsa gülerim. Kendi canından insana acımayan size hiç acımaz. Yarın birgün de anne ve kardeşinin lafıyla size saldıracağına emin olabilirsiniz. Sizin saygı, sevgi, ezdirmemek gibi kendinizi kandırdığımız terimlerin hepsi sahte burada. Tebrikler daha sevgiliyken insanların nefretini kazanmışsınız. O kızın yerinde olsam elim yakanızda olurdu açıkçası. Haksız olduğunuzu söylememe gerek yok sanırım. Kendinizi ne sanıyorsunuz ki elaleme emirler verip sonra da " saygısızlık" adı altında abisini fişekliyorsunuz? Günah yahu, hiç mi vicdanınız sızlamadı o kız size özür mesajı yazınca? Zira kız yanlış bir şey yapmamış. Asıl saygısız olan sizsiniz. Dahası çok da kötü birisiniz. Sizin gibisi düşman başına. Yalnız bu kişiyle evlenirseniz bunlar burnunuzdan getirilecek, o zaman dik kafalılığınızı görürüz.

Sen bilin demekte bi yanlışlık yok ki. Saygısızlığın başladığı yer bence "git abini uyandır!!" kısmı olmuş. Yani neyin tavrı bu neyin baskınlığı yani kimsin. Ben ekstra yanlış buldum tavırlarını.

Ayrıca bugün böyle yaparak, şu an senin arkanda olup özenle arka çıkıp, yarın öbürgün bu işte bir iş var sen beni dolduruyorsun diye patlaması kötü olabilir. Genelde öyle olur çünkü.

Mesajlarin coguna hak veriyorum arkadaslar tesekkurler. Ki bir insanin kalbi kolay kirilmamali. Egoist davranilmamali. Ben de kendime yakistiramadim ki erkek arkadasim tepki gosterdiginde onu ben engellerdim zaman. Bende Anlamadim inanin neden boyle davrandim. Bahanelere siginmak yaptigim seyi mesrulastirmiyor biliyoru ama üzgünüm ve icimi rahatlatmaya calisiyorum sanirim. Duygusal bir yapim var ve cok uzuldum bu davranisima :-( neden boyle yaptim bilmiyorum acikcasi :-(
Sizce bu konuyu boylece kapatmali miyim biraz zaman gecince gonlunu alacak bir hamle mi yapmaliyim. Sinemayi cok sever sinemaya mi davet etmeliyim küçük bir hediye ile. Yoksa direk mesaj atip uzatmali miyim bilmiyorum

Yazık kardeşe de annesine de üzüldüm simdi.siz simdiden boyleyseniz evlenince naparsiniz kim bilir.kan çıkar herhalde o ailede.birbirine düşürürsunuz o insanları. Hem kardeşlerin arasını açmak nedir yaa et ve tırnak onlar.yazıktır günahtır yahu.o kadar olgunsaniz bunları düşünmeniz gerekirdi.madem sevgilinizin huyunu biliyorsunuz bunların olacagini da tahmin etmeliydiniz.bile isteye yaptiniz bence.

Mesajlarin coguna hak veriyorum arkadaslar tesekkurler. Ki bir insanin kalbi kolay kirilmamali. Egoist davranilmamali. Ben de kendime yakistiramadim ki erkek arkadasim tepki gosterdiginde onu ben engellerdim zaman. Bende Anlamadim inanin neden boyle davrandim. Bahanelere siginmak yaptigim seyi mesrulastirmiyor biliyoru ama üzgünüm ve icimi rahatlatmaya calisiyorum sanirim. Duygusal bir yapim var ve cok uzuldum bu davranisima :-( neden boyle yaptim bilmiyorum acikcasi :-(
Sizce bu konuyu boylece kapatmali miyim biraz zaman gecince gonlunu alacak bir hamle mi yapmaliyim. Sinemayi cok sever sinemaya mi davet etmeliyim küçük bir hediye ile. Yoksa direk mesaj atip uzatmali miyim bilmiyorum

Yerinizde olsam biraz önceki yazdigim gibi bir mesaj atardim, hatta sevgilime de söylerdim " kardesine yüklenme ben gereksiz yere alınganlık ettim biz birbirimizden özür diledik kapattik konuyu, benim de hatam var" derdim.

Ileriki günlerde de samimiyetin derecesine göre dediğiniz seylerden birini yapabilirsiniz.

Uzatmakla alakası yok. Sevgiline söyle, "her bi konuda şikayet ettiğimde insanlara fırça çekmek zorunda değilsin böyle yapma aramız bozulur ailenle" diyebilirsin. Kardeşinin de gönlünü bir dahaki gidişinde yakın davranarak geçen gün için kusura bakma diyerek alabilirsin.

Çünkü hatadan hemen dönmemişsin. Bir de çocuktan özür almışsın abi zoruyla haklıyken özür dilemiş. Bilemiyorum.

Siz çok fenasınız. Ama sevgilim dediğiniz kişi daha da fena. Aile fertlerine olan davranışından belli. Olur da evlenirseniz her türlü şiddeti göreceksiniz. Siz sanıyor musunuz ki bir kızın lafıyla annesine kardeşine haksız yere dalan adam, size çok iyi davranacak? Böyle " beni nasıl da ezdirmiyor, çok ideal koca olacak" gibi bir düşünceniz varsa gülerim. Kendi canından insana acımayan size hiç acımaz. Yarın birgün de anne ve kardeşinin lafıyla size saldıracağına emin olabilirsiniz. Sizin saygı, sevgi, ezdirmemek gibi kendinizi kandırdığımız terimlerin hepsi sahte burada. Tebrikler daha sevgiliyken insanların nefretini kazanmışsınız. O kızın yerinde olsam elim yakanızda olurdu açıkçası. Haksız olduğunuzu söylememe gerek yok sanırım. Kendinizi ne sanıyorsunuz ki elaleme emirler verip sonra da " saygısızlık" adı altında abisini fişekliyorsunuz? Günah yahu, hiç mi vicdanınız sızlamadı o kız size özür mesajı yazınca? Zira kız yanlış bir şey yapmamış. Asıl saygısız olan sizsiniz. Dahası çok da kötü birisiniz. Sizin gibisi düşman başına. Yalnız bu kişiyle evlenirseniz bunlar burnunuzdan getirilecek, o zaman dik kafalılığınızı görürüz.
Bahsettigim kisi erkek canim. Bu arada erkek arkadasim siddet meyillisi bir insan degil. Benim haksiz oldugum durumlarda sen haksizsin diyebilme kabiliyeti var. Ama arayi konusarak uygun yolla bulmayi ttercih eder. Aile konusuna gelince ailesi bana dedigim gibi cok duskun bbeni de her konuda sever sayarlar. Annesi hakkımda en ufak kötü bir yorum yapmaz ustelik olumlu yanlarımı vurgular. Ama erkek arkadasim aile konusunda biraz muzdarip bazi konularda yalniz birakilmis. Bazi konularda üstüne cok yuk yuklenmis bir insan. Adam akilli huzurlu bir yuva sicakligini arayan birisi. O yuzden de benim ailemle vakit gecirdiginde ailemdeki sicakligi gördüğünde babamin kardeslerime yardimlarini bana duskunlugunu gordugunde icten ice dertlenir keske bbenim de boyle bir ailem olsaydi diye. Huzurunun bozulmasindan sorun cikartilmasindan cok cekiniyor. Huzurlu bir yuvaya ac. Annesiyle babasi cok tartisirmis. O yuzden benim yuvama kimse mudahale edemez sana da der hep. Ailesinin huyundan bu yonden cekinir. Ben annesini ovdugumde annem tutarsizdir oyle der baska turlu yapar huyunu sevmiyorum der mesela. Ailesine kizgin oldugu diger konu liseden beri hem calismis hem okumus ailesine ev almis ama su an evlilik arifesinde yardim bile edilmiyor buna cok tepkili. Nisanimiz bu yuzden gecikti artik yuvam olsun istiyorum diyor. Ben ona gore daha sinirli yapidayimdir. Benim ailem bile erkek arkadasima sunu dedigini biliyorum kardeşlerimin vs cok iyi yumusak huylu kıymetini bil derler bana. O yuzden yanlis düşünuyorsunuz. Kavgalarimizda falan ben sinirlensem bile konusarak halletmeyi dener. Kardesim iilk zamanlar is yerinden arastirdiginda bile herkesten olumlu yorumlar almis. İnsaALLAH haksiz cikarsiniz ama bu konuda bej guveniyorum. Cahil bir insan degilim psikoloji mezunuyum o yuzden az cok anliyorum onun korkusu ailesinin huzursuzlugunun bize yansimasi. Ama tabi direk bu yazdiklarima bakarak boyle dusunmeniz normal. n

Ben sizin yerinize utandım. Gerçekten.. Uyandırılmaya korkulan insanlar vardır ve siz emir cümlesiyle konuşmuşsunuz. Nasıl bir ego? Nasıl bir bana saygı gösterecek beklentisi.. Sen bilin cümlesinde de bir şey yok, siz bilirsiniz efendim buyrun tabi ki emrinize amadeyim mi demeliydi? Böyle demeliydi evet onore olmalıydınız. Annesinin düştüğü duruma ayrı üzüldüm. Kaç yaşında kadın sizden özür dilemiş. Sevgilinizin hırpalamasıyla olduğundan eminim. Hiç normal değil bu anlattıklarınız.

Simdiye kadar erkek arkadasim bazi konularda babasina ve annesine karsi güvensiz oldugu konularda bile bana anlattiginda moral vermeyr calistim yapici olmaya calistim. Ama ilk kez bböyle davrandim cidden bilemiyorum. Bir keresinde de biz hep birlikte yemek yiyorduk ben minyon tipliyim erkek arkadasim bana gore cok ama cok uzun. Masada ulasamiyorum diye neredeyse agzima yemekleri itiyordu. Herseyi onume koyuyordu. İste ordada bu bahsettigim cocuk biz de variz abi bu ne light lik demisti. Gecenlerde de bir konu vardi benim yanimda kardesini aramisti. İste demisti ki kardesine biz sinemaya gitmeyelim su an isim var. O da demisti sanirim x yaninda abi yine basladin kilibikliga falan. Bazen bana karsi abisinin davranislarindan hosnut olmuyor

Back