• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğim insanı tanımak bile istemediler ..

miniginiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
53
10
38
arkadaşlar merhaba ..
sizden akıl almak için bu konuyu açmak istedim. aranızda anne olanlar olgun düşünen kişiler vardır mutlaka o yüzden yardımınızı istiyorum.
benim 6 yıllık bir ilişkim vardı ve bir kaç hafta önce bunu babama açıkladım.
erkek arkadaşım lise mezunu bense üniversitede son senemdeyim.
onunla tanıştığımda daha lisedeydim ve bu işin bu kadar ciddeye bineceğini tahmin edemedim.
daha sonra liseden mezun olduğumda üniversiteye gitmem için bana çok destek verdi ve ben üniversteye basladım. oda kendine bir iş buldu çalışmaya başladı araya askerlik girdi. geri geldiğinde bir işe başladı ama şu an daha iyi bir yerde çalışmak için uğraşıyor.
ve ben artık babamdan gizli tutmaktan yorulduğum için bunu babama açıkladım.
sorun da burada başladı ..
babam çocuğun lise mezunu olduğunu duyduğu an sert bir tavır takındı. tamam başta bunun olacağını bende biliyordum ama daha sonra bu iş büyümeye abartılmaya başladı.
çocuğun ne serseriliği kaldı ne de başka bir şeyi. çocuğu lise mezunu diye aşağılamaya başladı küfürler etti ..
bende ona hiç bir şey anlatamadım biraz bekliyelim dedim.
daha sonra bir gün babam yanıma gelip bu ilişkiyi bitireceksin dedi. erkek arkadaşımı hiç araştırmadı bile nasıl biri olduğunu falan. hatta ben ısrar ettim baba bir araştır bak direk kestirip atma dedim ama ne yaptıysam dinletemedim. ertesi gün erkek arkadaşımı arayıp çocuğu yanına çağırmış ve çocuğu yerin dibine batırmış. ne şerefsizliği kalmış ne serseriliği. sen benim kızıma layık değilsin demiş ..
bir kaç gün önce de telefonuma el koydu ve okula gitmezsen eğer bırakırsan bu evliliğe müsade ederim dedi. bende şimdi gizli gizli okula gitmeye çalışıyorum. erkek arkadaşımda okula gitmem için yardım ediyor.
ama o ne kadar sakin görünmeye çalışssada babama karşı öfke dolu ve onun gözünde babam pekde iyi bir insan değil. çünkü ona okulu bıraksın demiş erkek arkadasımda kızınız üzülür demiş oda banane kendi düşen ağlamaz demiş.
ve annem bu ilişkiyi en başından beri biliyordu ama babama bilmiyodum bende demiş. bunca yıldır herkesten sakladım diye daha da bir öfkelendi. Annem de simdi taraf değiştirdi bende istemiyorum demeye başladı. halbuki annem her şeyi biliyodu kaç kere birlikte dışarı çıktık annesiyle falan görüştüler ..

biraz uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın ama ben artık napıcağımı bilemiyorum.
bir yanlışını görmüş olsa bu yüzden istemiyorum dese anlıyacam ama oda yok ..
kendi evimde sığıntı gibiyim şu an bana bir akıl verin :(

Siz okulu birakirsaniz babanz bu evlilige onay mi vericekmis ?
Ilginç bir kafa yapisi varmis .
Evet lise mezunu ile uni mezunu.arasinda sorunlar olur . Ne blim aşılır bunlar die dusunuyorum. Ama babanızın tavri hem doğru, hem yanlis .

Siz okulu birakirsaniz babanz bu evlilige onay mi vericekmis ?
Ilginç bir kafa yapisi varmis .
Evet lise mezunu ile uni mezunu.arasinda sorunlar olur . Ne blim aşılır bunlar die dusunuyorum. Ama babanızın tavri hem doğru, hem yanlis .
aramızda bir fark olacağını ikimizde kabul ettik bunu ailesiyle de konuştuk ama erkek arkadaşım bunu hiç bi şekilde sorun etmedi bende ..
bide şöyle bir şey var benim annem lise mezunu babam ilkokul terk .
ben insanları tanımadan yargılayan kişilerden nefret ederdim şimdi aynısını babam yapıyor.
benden de okulumu bırakmamı istiyor ..
çözümsüz kaldım artık :(

arkadaşlar merhaba ..
sizden akıl almak için bu konuyu açmak istedim. aranızda anne olanlar olgun düşünen kişiler vardır mutlaka o yüzden yardımınızı istiyorum.
onunla tanıştığımda daha lisedeydim ve bu işin bu kadar ciddeye bineceğini tahmin edemedim.
daha sonra liseden mezun olduğumda üniversiteye gitmem için bana çok destek verdi ve ben üniversteye basladım. oda kendine bir iş buldu çalışmaya başladı araya askerlik girdi. geri geldiğinde bir işe başladı ama şu an daha iyi bir yerde çalışmak için uğraşıyor.
babam çocuğun lise mezunu olduğunu duyduğu an sert bir tavır takındı. tamam başta bunun olacağını bende biliyordum ama daha sonra bu iş büyümeye abartılmaya başladı.
çocuğun ne serseriliği kaldı ne de başka bir şeyi. çocuğu lise mezunu diye aşağılamaya başladı küfürler etti ..
daha sonra bir gün babam yanıma gelip bu ilişkiyi bitireceksin dedi. erkek arkadaşımı hiç araştırmadı bile nasıl biri olduğunu falan. hatta ben ısrar ettim baba bir araştır bak direk kestirip atma dedim ama ne yaptıysam dinletemedim. ertesi gün erkek arkadaşımı arayıp çocuğu yanına çağırmış ve çocuğu yerin dibine batırmış. ne şerefsizliği kalmış ne serseriliği. sen benim kızıma layık değilsin demiş ..
bir kaç gün önce de telefonuma el koydu ve okula gitmezsen eğer bırakırsan bu evliliğe müsade ederim dedi. bende şimdi gizli gizli okula gitmeye çalışıyorum. erkek arkadaşımda okula gitmem için yardım ediyor.
ama o ne kadar sakin görünmeye çalışssada babama karşı öfke dolu ve onun gözünde babam pekde iyi bir insan değil. çünkü ona okulu bıraksın demiş erkek arkadasımda kızınız üzülür demiş oda banane kendi düşen ağlamaz demiş.
ve annem bu ilişkiyi en başından beri biliyordu ama babama bilmiyodum bende demiş. bunca yıldır herkesten sakladım diye daha da bir öfkelendi. Annem de simdi taraf değiştirdi bende istemiyorum demeye başladı. halbuki annem her şeyi biliyodu kaç kere birlikte dışarı çıktık annesiyle falan görüştüler ..

biraz uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın ama ben artık napıcağımı bilemiyorum.
kendi evimde sığıntı gibiyim şu an bana bir akıl verin :KK43:
Babanın ne saçma mantığı varmış denk olun diye sana okula gitmeyeceksin diyor öyle mi

aramızda bir fark olacağını ikimizde kabul ettik bunu ailesiyle de konuştuk ama erkek arkadaşım bunu hiç bi şekilde sorun etmedi bende ..
bide şöyle bir şey var benim annem lise mezunu babam ilkokul terk .
ben insanları tanımadan yargılayan kişilerden nefret ederdim şimdi aynısını babam yapıyor.
benden de okulumu bırakmamı istiyor ..
çözümsüz kaldım artık :KK43:

Peki sevdigin cocuk icin okulu biraktin evlenmek icin diyelim . Evlendikten sonra esin seni okutur mu ? Uni ye devam edip meslegini eline almaya izin verir mi ?

Şu devirde asıl kız çocuğu okutulmali. Baban çok yanlış düşünüyor. Kadın eline mesleğini almali,okumali,bilinçli olmali ki ilerde kocası dahil hiç kimseye muhtaç olmasın. Neler duyuyor,neler okuyoruz.

Keşke onun size üniversiteye başlarken verdiği desteği sizde ona verseydiniz. Okuması için teşvik etseydiniz.

Babanın ne saçma mantığı varmış denk olun diye sana okula gitmeyeceksin diyor öyle mi
evet aynen öyle diyor sen mutsuz olursun onla yapamazsın dedi. bende hani bu üniverste mezunu olan biri olsada mutlu olcağım anlamına gelmez en azından okulu bitiriyim elimde mesleğim olsun herhangi bi durumda ayaklarımın üstünde durabilirim diyorum anlamıyor.
geçenlerde konuşurken duydum elalem arkamdan güler diyordu ..

Okulu bırakmanız ile evliliğe izin vermesi arasında bir ilişki kuramadım ben? Ne alaka? Babanız okumanızı hiç istemiyor muydu yoksa?

Peki sevdigin cocuk icin okulu biraktin evlenmek icin diyelim . Evlendikten sonra esin seni okutur mu ? Uni ye devam edip meslegini eline almaya izin verir mi ?
evet zaten o benim okulumu bitirmemi bekliyordu ben hatta dondurmayı düşündüm bir ara zaten bu dönem bittikten sonra 1 dönemim daha kaldı oda bu dönemi bitir dedi.

Seni cok sevseydi iyi kotu bi okul okurdu yillardir birliktesiniz bu isin aile tarafindan sevimsiz bulunacagi belliymis. Bence yeterince sorumluluk sahibi degil, babani hakli buluyorum
ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
benim için çabalamıyor diyemem şu an aklında bi yer var ve oraya girmek içinde uğraşıyor bir ay sonra belli olucak.
ki zaten bir evi vardı ama babaannesiyle altlı üstlüydü ben istemedim diye şimdi gitti yeni bir ev aldı sırf ben istedim diye .. onun bu konuda hakkını yiyemem

Şu devirde asıl kız çocuğu okutulmali. Baban çok yanlış düşünüyor. Kadın eline mesleğini almali,okumali,bilinçli olmali ki ilerde kocası dahil hiç kimseye muhtaç olmasın. Neler duyuyor,neler okuyoruz.

Keşke onun size üniversiteye başlarken verdiği desteği sizde ona verseydiniz. Okuması için teşvik etseydiniz.
o benden 3 yaş büyük bende iyi bir yerde okumasını isterdim ama aradan zaman geçmişti ve daha ilk zamanlarımız olduğu için bende pek üstünde durmadım. daha sonra sınavlara girdi açıköğretim de bir yer kazandı. ama devam edemedi ailesi askere gitmesini istedi oda öylece kaldı ..

Okulu bırakmanız ile evliliğe izin vermesi arasında bir ilişki kuramadım ben? Ne alaka? Babanız okumanızı hiç istemiyor muydu yoksa?
eğer ben okulu bırakırsam eşit düzeyde olurmuşuz ..
benim babam şu yapıda 2 yıl bölüm okuyanı ya da açıköğretim okuyanı okumuş saymam diyor.
benim okula gitmemi istiyordu ama şimdi böyle bir tavır takınmaya başladı. bende napıcağımı bilemedim

eğer ben okulu bırakırsam eşit düzeyde olurmuşuz ..
benim babam şu yapıda 2 yıl bölüm okuyanı ya da açıköğretim okuyanı okumuş saymam diyor.
benim okula gitmemi istiyordu ama şimdi böyle bir tavır takınmaya başladı. bende napıcağımı bilemedim

He de geç sen ya boşver oku evlen.

arkadaşlar merhaba ..

kendi evimde sığıntı gibiyim şu an bana bir akıl verin :KK43:
edindigim tecrubelere dayanarak babam yada sevgilim mi diyor san kesinlikle babanı sec
baba bi seyi istemezse olmaz bildigi vardır ailenin bunu 7 senelik evli kacarak evlenmis 3 yılda flört etmis biri olarak yazıyorum aileni her zaman dinle ne olursa olsun simdi tutusuyosun anlıyorum seni ama hep bi taraf daha asık dır cicim aylarındna sonra gözün acılır ama gecmis olsun

İlkokulu bitir işine başla. Kimseyi takma evlen.Fakat acaba babanın görüp senin yazmadiklarinmi var düşünüyorum. Bu kadar tepki vermiş

sessiz kalıyorum bende ama bu seferde erkek arkadaşıma sarıyor çocuğu sürekli arayıp aşağılıyor.
bense şimdi okula gitmiyorum diye biliyorlar ben de gizli gizli gidiyorum ..

son senen kalmış zaten hatta part bir işe falan gir yakanı bi bıraksınlar hazirana kadar dayan. kötü akıl mı bilmiyorum ama hazirana kadar işlemleri halledin basın nikahı. ailen güzellikten anlayan insanlar değil sanırım bunları yaptırırlar sana en sonunda.

Back