Sesimi çıkardığım için dünya kötüsü oldum

Annesinin hatasindan cok ona sinirlenmistim neden bana sormadan verdin diye. Bundan önceki olaylarda da benzer seyler yasanmisti ve esime bana sormasi gerektigini dile getirmistim ama anlamamis. İstiyor ki kv her istedigini alsin gitsin neymis esim o eksikligi yine yerine koyarmis.
sen dünyanın en iyi, en anlayışlı insanı da olsan, eşin ve kv seni bir kalemde harcar her zaman.
çünkü çok benciller.
bir de en başından beri evliliğini bir düşün, sen sürekli taviz verdiğin için bu evliliğin yürüdüğünü göreceksin.
eğer hakkını sonuna kadar arayan bir insan olsaydın kv, eşini senden ayrılmaya ikna eder miydi etmez miydi?
eşin annesinin lafıyla seni boşar mıydı bir düşün.
bir de çocuğun var ve senin asla boşanmayacağını bildikleri için, seni en basit mevzularda dahi ezecekler ve sen 3 gün kendi kendine kızıp küsüp, yine özür dileyen taraf olacaksın. üstelik buna rağmen ikisinin de gözünde hiçbir kıymetin olmayacak.

Onlara göre yeterince arza cikarttim zaten. Esim neden böyle davranmis olabilir konusunda sadece aciklik getirmek istedim. Hala kizginim.
Ben seni anlıyorum.Konu paranın miktarı ya da nereye harcanacağı değil,konu paranın üzerindeki yetki.İster 3 kuruş olur,hayrına verirsin,ister bir kahve parasıdır,gider bir kafede içersin.Kendini suçlayacak bir şey yok.Annesine bağırıp çağırıp bir olay da çıkartmamışsın,eşin,lazım olmuş ,ben sana veririm dese bir şey demezdin sanırım.Ama en kötüsü ince planlarla parayı götürmesi.Bu çok çirkinleştirdi olayı.Neyse,bu sana dönüm noktası olsun,tanıdın işte.Ona göre davranırsın.

Evliligimin ilk senelerinde uzatmazdim hemen özür dilerdim ama kac senedir artik yapmiyorum arza cikartip mevzuyu uzatiyorum o yokmus gibi davraniyorum bi zaman sonra geri dönüs yapmaya basliyor sadece bu konuda bir anlasmaya varamadik maalesef.
Cok önceleri actigim bi konuda da amcasinin karisindan beni zorla özür diletmisti.
Haklisiniz.
annenin yanında seni küçük düşürmesi affedilemez bir hata bence.
madem öyle bir daha tekrarlamaması için, herkese yerini bildir.
kv ve kocan senden özür dilemedikçe muhatap olma.

aralarında ister 13 yaş olsun, ister 33 yaş. herkesin anası kıymetli.
onun annesi her şeye layık da, senin annen değil mi?
üstelik sen de annesin, cennet ayağının altında ama kocan hiç öyle davranmıyor.

Ya 2 evlilik yaptım. İlki kayınvalide yüzünden bitti. Ama o kapı komşumdu. İkincisinde yine sorunlu bir kv var ama 10 saat uzakta olduğu için çok müdahil olamıyor. Ekim ayında evlenen oğlunu yanına yerleştirdi, karısını çıldırtıyor. Kız sürekli şikayet halinde.

Bu oğlu olan kadınlar neden böyle çözemiyorum. Torun veriyorsun, annecim mannecim diyorsun, şahsen ben kötü söz de etmiyorum. Lohusa halimle yanında yan gelip yatmışlığım da yok. Anlattığı dedemden kalma hikayeleri, bebeğin nasıl tuzlanacağını, topeağa nasıl yatırılacağını dinledim durdum. Fakat kadın sürekli yattığı ve hastayım diye şikayet ettiği 5 günlük lohusa ziyaretinden sonra bana düşman oldu. Benden başka herkes lohusa tribine girdi o günlerde. Onlar gitti oğlu yıktı evi.

Nasıl bu kadar kıskanç, oğullarını paylaşamaz hale geliyorlar anlamıyorum. Ben bu kadınların oğullarını da sevdiklerini düşünmüyorum. Bilinçaltlarında kocaları yerine koydukları figüranlar sadece. Bu kadar kadın kv den şikayet ediyorsa demek ki evrensel bir sorun bu.

Konu sahibi eşin hatalı. Annen de senin yanındaymış. Taviz verme.
Cok dogru kocalarindan hayir görmemisler ogullarini o role sokup onlara adamislar hayatlarini simdi de 100% sadakat bekliyorlar...ama cooook sevdiginden degil söförlügü ve parasi icin tamamen katiliyorum.
Ah esek kafam oglunu elinden alip yurtdislarina götürmeliymisim bilemedim. Esimin düzeni bozulmasin burda da mutlu oluruz demistim.

Ya pardonda bu adam kocamı oluyor şimdi?
İşte bazı erkekler çok iyi evlat oluyor ama böyle eş aile olamıyor. Birde annenizin yanında yaptığı iyice saygısızlık. Hepmi böyleydi ilk kezmi böyle tepki veriyor?
Bu derece siddetli tepkiyii ikinci kez veriyor anneminn yaninda ise ilk kez. Esim beni istedigi kaliba sokamadigi icin artik isi agresiflive vurur.

sen dünyanın en iyi, en anlayışlı insanı da olsan, eşin ve kv seni bir kalemde harcar her zaman.
çünkü çok benciller.
bir de en başından beri evliliğini bir düşün, sen sürekli taviz verdiğin için bu evliliğin yürüdüğünü göreceksin.
eğer hakkını sonuna kadar arayan bir insan olsaydın kv, eşini senden ayrılmaya ikna eder miydi etmez miydi?
eşin annesinin lafıyla seni boşar mıydı bir düşün.
bir de çocuğun var ve senin asla boşanmayacağını bildikleri için, seni en basit mevzularda dahi ezecekler ve sen 3 gün kendi kendine kızıp küsüp, yine özür dileyen taraf olacaksın. üstelik buna rağmen ikisinin de gözünde hiçbir kıymetin olmayacak.
Hakkını sonuna kadar arayan bir insan olsaydı grilll,emin ol o koca eşine o davranışı yapamazdı.O kayınvalide de (Özür diliyorum)kuyruğu kıstırıp otururdu.
Köpeksiz köy bulmuşlar da değneksiz geziyorlar,olay bu...

aslında senin hiçbir suçun yok fakat sen bile kendini suçlayacak kadar ezilmişsin kocan ve kv yüzünden.

kendini savunacak ruh haline sahip değilsin.

şimdi sana eşini eve alma, rest çek, hesap sor desek de sen yapamazsın.

çünkü aşırı naif ve sessiz birisin, karşındakiler de senin bu zaafını kullanan kötü niyetli insanlar. kocan da annesi de maalesef seni sevmiyor, sevseler bile bir komşuya duyulan sevgi gibi. ama saygı duymadıkları kesin.

ana oğul arkandan iş çevirmiş resmen. o annesiyse sen de hayat arkadaşısın, evladının annesisin. ancak senin anneliğin eşliğin onların umurunda değil.

ya her şeyi göze alıp bu durumu sona erdireceksin ya da katlanmaya devam edeceksin.
Haklisiniz dogru söze ne hacet.
Kendime bile itiraf edemedigim seyler bunlar maalesef ki gercek.
Daha cok arza cikartip elllerine koz vermekk istemiyorum acikcasi.
Onlar utansin hatalarindan istiyorumm ama utanmazlar. En büyük kötüllük sanirim parayi vermemek.

Senin gün paranla gidip o düğünlere bilezik çeyrek takacaksa ne anlamı kaldı onun takmasının sen takmış oluyorsun.Keşke madem düğüne gidecek verin ben yapayım altını kendi adımıza takarım diyeydin
Oglunun parasi oldugu icin benimmis gibi görmez hanimmefendi.
Tabi ki yapacak o benim ogllum olur.

Tabiki sen haklısın ana oğul nekadar iticiler.madem öyle annesine kendi para verseymiş senin yüzüne atana kadar.senin gün parana senin fikrin olmadan üstüne yatmak nedir.terbiyesizler.birde annenin yanında yapıyor.hiç yanaşma sen ona hatasını anlayana kadar tepkisiz kal.birde triplerde paşa onun götü çok kalkmış

annenin yanında seni küçük düşürmesi affedilemez bir hata bence.
madem öyle bir daha tekrarlamaması için, herkese yerini bildir.
kv ve kocan senden özür dilemedikçe muhatap olma.

aralarında ister 13 yaş olsun, ister 33 yaş. herkesin anası kıymetli.
onun annesi her şeye layık da, senin annen değil mi?
üstelik sen de annesin, cennet ayağının altında ama kocan hiç öyle davranmıyor.
Anneligim umrunda bile degil. Kesinlikle öyle yapilmasi gerekiyor ama onlarin özür dilemesi imkansiz en fazla ben özür dilememe hakkina sahip olurum ve bunun sonuclarina katlanirim. Cidden cok sindirmisler beni üzerimde mobbing uygulamislar.

Önceki bir konunu da okudum
Sen ya şimdi rest çekeceksin ya da bunu böyle çekecrksin
Sana saygıları yok
Senin paranı alıp sana trip atıyorlar hele eşin annenin yanında terbiyesizlik yapıyor
Hele ki sen onun annesinin yanında ona bağırsan çatal tabak döksen ne yapardı bunu düşün
Vakit resti çekme vakti
Bir önrünü bunların kuklası olarak geçirme

Haklisiniz dogru söze ne hacet.
Kendime bile itiraf edemedigim seyler bunlar maalesef ki gercek.
Daha cok arza cikartip elllerine koz vermekk istemiyorum acikcasi.
Onlar utansin hatalarindan istiyorumm ama utanmazlar. En büyük kötüllük sanirim parayi vermemek.
verme tabi ki.
asla özür dileme.
yine istiyorsan eşinle barış ama kv ile koyabildiğin kadar mesafe koy.

Anneligim umrunda bile degil. Kesinlikle öyle yapilmasi gerekiyor ama onlarin özür dilemesi imkansiz en fazla ben özür dilememe hakkina sahip olurum ve bunun sonuclarina katlanirim. Cidden cok sindirmisler beni üzerimde mobbing uygulamislar.
istersen katlanmak zorunda değilsin.
ancak ne istediğini, nasıl yaşamak istediğini yine sen bilirsin.

Eşiniz ne size ne de ailenize saygısı var. Afedersiniz annemin yanında bana böyle davranacak o attığı tabakları başına geçirirdim. Ne terbiyesiz bir adam eşiniz.

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Yerinde olsam geri adım atmazdim hadsizligin dibini vurup birde üste çıkmışlar
Bence zerre iyi niyet yok
Gayette baştan konuşup senden müsaade isteyebilirdi
Mecbur olduğunu düşündü herhal

Ben olsam anneme yaptigi terbiyesizlik icin onun karsisinda ozur diletmeden affetmezdim.
Annem maalesef ki gitti. Esim onu memleketine götürdü. Arabada konusmuslar biraz ama annem huzurum daha da bozulmasin diye fazla konusamamis. Özürden eser yok. Kendisi de orda simdi. Özür dilemesini söylicem geldiginde bakalim nolacak.

Kocan tam bi öküzün önde gideni yaptığı terbiyesizlik yani sira birde annen varmış ortamda. Böyle yapan adam daha neler yapar . Ona annesiyle mutluluklar dilediğini onu artık bu sekilde cekmeyeceğini anasının eteğinin altından mutlu yaşamasını söyle .
Düzenini bozma ve ara verelim gelme ,düzelme olmaz ise ayrılalım de. Ay bunları çekmeyin böyle terbiyesiz herif!

Back