Sesimi çıkardığım için dünya kötüsü oldum

Güzel yazıyorsun ama bana göre bunlar gündelik sorunlar değil...
İşin içinde anne olmasaydı bile havada uçuşan tabak çanaklar, yüze fırlatılan paralar kolay affedilir cinsten değil.
Evlilik dengeli olduğunda güzel
Hayır ne kadar katlanılır ki bence boşa zaman kaybı
AMA BENCE...
O seçenek her zaman ceptedir zaten,mevzu ona gelene kadar neler yapılabilir:işsiz:

O seçenek her zaman ceptedir zaten,mevzu ona gelene kadar neler yapılabilir:işsiz:
Coook şeyler yapılabilir
Ama tek başına yeterli olmaz
Yiprandigiyla kalır
Daha dinç yola çıkabilmek varken neden yeni bir hayata yorgun ve güçsüz başlasın ki
Dipnot;
İllede bosansin demiyorum ölçsun tartsin gideri varsa zaten gider diyorum...

Gene diyebilirdi komşulara gelinim müsait değil gibi bir bahane uydurabilirdi.
Gerçekten hiç yoktan bir şeyden huzurunuz kaçmış.
Esinizi seviyor ve değer veriyorsanız bence ona bi mesaj atın.
Çocuğunuzu da annenize bırakıp bi cafe de buluşun konuşun bakalım anlatin kendinizi.
Konuşmadan iletişim kurmadan olmaz ki.
Bir de bebeğini de mi ozlemiyor bu adam hiç anlamadım ki ?
Annem burda yasamiyor cocugu birakacak bir tek kv var. Esimin iletisim sorunu var hic bir tartismadan sonra konusmama izin vermedi iyi oldugumuzda konuyu sakince acinca yine bagirir cagirir. Uzun zaman tavir alinir yataklar ayrilir sadece gerekenler konusulur sonra bi sekilde ortam yumsar ve unutulur. Bu sefer cok farkli cok kirildim ve üzüldüm. Taviz vermicem. Kendi gelsin.

Annem burda yasamiyor cocugu birakacak bir tek kv var. Esimin iletisim sorunu var hic bir tartismadan sonra konusmama izin vermedi iyi oldugumuzda konuyu sakince acinca yine bagirir cagirir. Uzun zaman tavir alinir yataklar ayrilir sadece gerekenler konusulur sonra bi sekilde ortam yumsar ve unutulur. Bu sefer cok farkli cok kirildim ve üzüldüm. Taviz vermicem. Kendi gelsin.
balık baştan kokmuş.
sen işte kendince yuva yapmaya çalışıyorsun bu evliliği.
bakalım kaç sene sonra eşin anlar bu iyiliklerini?

Eşinle sakince konuş. De ki madem telefonla anlayıp sende kalsın demem gerekiyor o zaman neden en başta bana "kızım benim gün parasına ihtiyacım var sen de gir ama şimdilik senin parayı da ben toplayayım "demedi? Ben de kendi kafama göre bir harcama yapacaktım doğal olarak parayı istedim. Ben akıl okuyamayacagima göre , sizin planlarınızı bilemeyeceğime göre burada benim suçum ne? Bu tepkini hakediyormuyum

Madem öyle bi durum var. Sözünde dur. Konuşma barışma o gelene kadar

Yok önemli bi planim yoktu acikcasi kenara koyacaktim birikmesi icin oglum icin harcicaktim.
Evet esimin bakis acisindan bakarsak tam da kizdigi noktalar bunlar sanirim.
Ben ilk etapta kv ye kizmadim cünkü anlam veremedim yaptiklarina sonradan jeton düstü. Ben esime kizdim niye annesine al demeden önce beni arayip sormadigi icin. Bu yüzden böyle cvp verdim. Keske baska türlü ifade etseydim veya daha sonra sakince konussaydim.

Bende buna benzer bi duruma düştüm 6 senedir kv tanıyorum 1.5 senelik evliyim bebeğim olana kadar hiçbişey yoktu dünya tatlısı bi kadın. Ne zamanki kızım doğdu yine ortada bişey yok ama yaptığı şeyler bana batmaya başladı çünkü ben mesela bebeğimi susturmaya çalışıyorum lohusayim ver biraz ben gezdireyim deyince ters tepki verdim kopma noktasına kadar geldik kadın evdenngitti ağlayarak eşim de beni kirmayarak ama üstü kapali cümleleriyle bana sert tepki gosterdi daha sonra ben kayinvalidemi aradım ertesi günü yani özurdiledim yanlış anladığını söyledim sonra eşime anlattım mutlu oldu bence siz eşinize değil kv ye açıklayın durumunuzu zaten aranız iyi gibi anlattıklarınıza göre

Yalan. Hadi ikinci gunun parasini unuttu kv ilk gunun parasini niye vermedi? Insan teklif eder kizim paran burda der sende dersin senin evde yaptik sen al derdin. Ama once onun vermesi lazimdi. Kv uyaniklik yapmis ve ikinci gunde de yapmaya calismis. Onlarin durumlarinin iyi olmamasi seni baglamaz eger isterlerse sizden o zaman verir yada vermezsiniz. Yerinde olsam bunu firsat bilir mesafemi koyarim. Kocana da soyle buyume zamani cokdan geldi de gecdi. Oyle saga sola tabak canak firlatarak erkek olunmuyor. Cok seviyorsa anasini orda kalsin. Terbiyesizlik etmis hemde annenizin onunde. Yerinizde olsam yularlarini cekerim biraz dogru yolu bulmasi icin!

Ne demek esim konusmama izin vermez. Olurmu oyle sey canim. Kendisi oh sinirlenicek bagirip cagiricak ama sen susacaksin. Cokda saglikli bir evliligin yok acikcasi. Bir kere altdan aldinmi tamam olay bitmisdir ipler ellerine verilmisdir. Ayrica neden onun ailesini kendi ailen uzerinde tutuyorsun ki? Esit davranilsin iki tarafa da. Sanirim sinartmisiniz esinizi de ailesini de. Popolarinin yere degme zamani gelmis gecmis de. Hersey aslinda sizin elinizde. Siz istemezseniz kimse size kotu davranamaz asagilayamaz. Once kendinize saygi duyun, sevin kendinizi.

Konunuzu anneme okudum yanımdaydı ve yorumu, eşinizin ne kadar berbat bir koca olduğu üzerineydi.
Eşiniz paraları oraya buraya saçarken "Oh hemen toplayayım şunları! Madem para gözmüşüm değsin bari" diyerek toplayıp, sonra da annenizi yanınıza alıp, çatır çatır gün içinde yiyip bitirseydiniz hepsini ne güzel olurdu. En son eve gelirken plastik 12li bir tabak da alır gelir, "Al canım oraya buraya fırlatman için yeni malzemeler aldım, kendini incitmezsin, plastik" derdiniz bir de. İnanın yerinizde olsam bunu yapmıştım.

Kvnizin davranışlarına girmiyorum bile, gün parası için her yeri ayrı oynayan, küçük hesaplar peşindeki bir kadın işte, görmüşsünüz.

Son düzenleme:
Cok haklısınız baştan sona.
Belliki fırsatçı bir kv sahipsiniz, her olayı kendi lehine çevirmeyi becerebilen tehlikeli bir kv....
Bundan sonrası icin daha dikkatli olun.
Kv size bir teklifde bulunup sizi düşünür gibi yapıp plan program yapıp paraları cebine atna derdine düşmüş sizde iyi niyetli bir sekilde karşılamışsınıx sonucu...
Ikinci kez yine tezgahı kurmuş birincisine ses çıkarmadınız için.
Belliki iyi niyetli birisiniz sizin icinizde olmadığı icin karşı tarafın o niyetli olacağını idrak etmek biraz güç olmuş.
Ve kv ilk olarak sizi ardından esinizi araması bile planlı geldi bana.
Tehlikeli kadın dedigim gibi.
Ayrıca eşiniz annenizin yaninda bu şekilde nasil tepki verir ve konuşur.
Saygısızlık etmiş annenize karşı.
Siz haklısınız o para sizin.
Asla bu olayda benmi yanlış yaptım diye kendinizi sorgulmayın hata yaparsınız.
Esinize belli bir mesafe koyun ve hatasını anlamasını sağlayın

Eş kendisi koymuş o mesafeyi adam evde yemek bile yemiyormuş resmen kadına seni hiçe sayıyorum ama bitiren ben olmuycam sen bitir msjı veriyor.
Bebeğinizle arası nasıl ?

balık baştan kokmuş.
sen işte kendince yuva yapmaya çalışıyorsun bu evliliği.
bakalım kaç sene sonra eşin anlar bu iyiliklerini?
Grill sen bu kocanı kocanın ailesini nasıl dize getirdin bi anlatsana bize..Her konuda yazdıkların çok dikkatimi çekiyorda..Dinlenmeye değer bi hikayen olduğunu düşünüyorum..En azından bir gün vakit olunca bana yaz özelden nolur valla çatlicam meraktan:KK17::KK17:senin hikayeni çok merak ediyorumda ben:KK66:

Grill sen bu kocanı kocanın ailesini nasıl dize getirdin bi anlatsana bize..Her konuda yazdıkların çok dikkatimi çekiyorda..Dinlenmeye değer bi hikayen olduğunu düşünüyorum..En azından bir gün vakit olunca bana yaz özelden nolur valla çatlicam meraktan:KK17::KK17:senin hikayeni çok merak ediyorumda ben:KK66:
herkes gibi aslında benim de yaşadığım sorunlar. klasik kv ve ailesi işte.

ben haksızlığa uğradığımda "kocamdır, kocamın ailesidir, alttan alayım, aman kimsenin gönlü kırılmasın" vs şeklinde düşünmedim ve davranmadım o yüzden. evliliğin ilk gününden beri haklıysam taviz vermedim, kocam veya kv karşısında susmadım, saygımı bozmadan gerekli cevabı verdim her zaman.
eğer mutsuz olursam ayrılırım, bu mesajı her zaman net olarak söyledim hem eşime, hem ailesine.

elbette başa çıkamadığım zamanlar oldu ve o zaman gerçekten ayrılık kararı aldım. eşimi ailesi ile benim aramda tercihe mecbur ettim. ne onları ezsin ne beni, ne onlara kötü davransın ne bana. haklıyı haksızı bilsin ona göre davransın istedim ve öyle olması için zorladım. eğer değişmeseydi, evli değildim. tamam evlilik güzel, karı koca çocuk bir aile olmak güzel ama mutlu, huzurlu olmak en önemlisi.

her anlamda bir yetişkin olmama rağmen bana aptal muamelesi yapan, bana zerre saygı duymayan koca ile neden devam edeyim ki? kv ler hep suçludur ama kocalar daha suçludur bana göre.

kadınların yaptığı en büyük yanlış, söz nişan evlilik döneminde yapılan tüm yanlışları sineye çekmeleri ve susmaları. işte bu tavizler, eşe ve kv ye ezik kadın mesajı veriyor. onlar da kadınları ezebildiği kadar eziyor.
hani suskun kadın için "bak karım beni çok sevdiği için susuyor, saygıda kusur etmiyor, gelinim her hatama rağmen beni incitmemek için alttan alıyor" diye düşünmüyor.
Aksine kadın durumları düzeltmek için alttan alıp taviz verdikçe, kocalar ve kv ler o kadının "zavallı, güçsüz, bize mecbur ve muhtaç, korkak" olduğunu düşünüyorlar.

saçma ama gerçek bu. çünkü niyet kötü ve benciller.

halbuki kadınlar her zaman kendini korusa, savunsa, akıllıca davransa "saygı duymaya mecbur insan" olduğunu düşündükleri için çekinirler pislik yapmaya.

tamam yuva kolay kurulmuyor ama tek tarafın çabasıyla da yürümez. yürüse de ne kadar sağlıklı olur meçhul. mutluluklar kısa süreli olur, insanı dert sahibi yapar. kadın bu arada özgüvenini yitiren, düşünemeyen bir canlıya dönüşür ve denizi bilmeyen balık gibi yaşamaya devam eder.

Vay arsızlar vay!
Geri adım atmayın, böylesi vir manyaklık da görmedim.
Valide bile isteye parayı götürmüş, kocanız da af buyurun salaklık etmiş.

Bir daha güne filan girmeyin, kocaya karşı da olumlu bir yaklaşım da bulunmayın, kendi gelsin özür dilesin.
Böyle haksız yere, dinlemeden anlamadan bağırıp ortalığı yıkan, üstelik annenizin yanında bunu yapan adama sağlam ayar vermek lazım, sinirine hakim olsun, adama bak yaa!

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
ayy ne saçma şey yahu sizin güne girmeseymişsiniz ne yapacakmış peki size güvenerek mi altın parasını toparlayacakmış.eşinizin yaptığı zaten baştan aşağı çok kaba ve gurur kırıcı.siz nerden akıl edipte k.valdenizde kalsın diyeceksiniz ki.ana oğul kafayı yemişler kusuru bakmayın.ben olsam asla yüz vermem ne eşime ne kayın aldeme.sizden özür dileyene kadar birakın ne halt ederse etsin.

Back