- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Şuan gitsem acilde bir müdahale uygulanmayacak.. yarın gideceğimHayatımda 1 defa faranjit nedeniyle sesim kısılmıştı. Tam da uzun yola çıkacaktım. Muavin bir şey soruyor sesimi duyuramıyorum. Tam kabustu..
Hiç bir şey geçirmiyor zamanı gelince geçiyor sanki..
Yavaş yavaş açılıyor ses.
Bence doktora gidin. İlaç içmeniz gerekebilir..
Eski işyerimden İsmail abiyi getirdin aklima....Hayırlı akşamlar hanımlar,
Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazımnasıl açılacak bu sesim
Eski işyerimden İsmail abiyi getirdin aklima....
Bir aydır süren ses kısıklığım vardı, "senin ses niye düzelmedi,yakı yapmiyor musun" dedi...ben bu konularda kör cahilim tabi "o ne ya" diye sordum...."yarim fincan pekmezin içine bir yemek kaşığı tereyağını koy ve kaynat, sonrada soğutmadan sıcak sıcak iç" dedi....hemen o akşam denedim ve ertesi sabah kalktığımda sesim düzelmişti.... O günden beri ne zaman sesim kısılsa, boğazım agriyacak gibi olsa hemen yakı yapıyorum ve birşeyciğim kalmıyor....
Kaynamaya basladiktan sonra 1 dk kaynatin, sıcak sıcak için, soğutmadan....Şuan çok mutlu oldum. Tam olarak pekmez ve tereyağını ısıtıp mı içiyoruz. İnan’ın bu sayede düzelirse size o kadar çok dua edeceğim ki
Doktor sıcak ve soğuğun aynı etkiyi yaptığını ve ses tellerini tahrip ettiğini söylemişti.Kaynamaya basladiktan sonra 1 dk kaynatin, sıcak sıcak için, soğutmadan....
İsmail Abi de doktordu...Doktor sıcak ve soğuğun aynı etkiyi yaptığını ve ses tellerini tahrip ettiğini söylemişti.
Hiçbir yerde ses için sıcak içecekler tavsiye edilmez şaşırdım açıkçası ama olabilir belki. İnsan nrler duymuyor.İsmail Abi de doktordu...
Başınıza gelirse bunu denemenizi tavsiye ederim...ancak o zaman anlarsınız nasıl etkili olduğunu...Hiçbir yerde ses için sıcak içecekler tavsiye edilmez şaşırdım açıkçası ama olabilir belki. İnsan nrler duymuyor.
Başınıza gelirse bunu denemenizi tavsiye ederim...ancak o zaman anlarsınız nasıl etkili olduğunu...
Başımdan yeni geçti allah kimseye yaşatmasın. Hem bronşit hem ses kısıklığı paket halinde geldi öksürük hala var sesim detone çıkıyor biraz fazla konuşsam ki öğretmenimBaşınıza gelirse bunu denemenizi tavsiye ederim...ancak o zaman anlarsınız nasıl etkili olduğunu...
Öksürük hala varsa hemen deneyin Hocam....Başımdan yeni geçti allah kimseye yaşatmasın. Hem bronşit hem ses kısıklığı paket halinde geldi öksürük hala var sesim detone çıkıyor biraz fazla konuşsam ki öğretmenim
Hayırlı akşamlar hanımlar,
Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazımnasıl açılacak bu sesim
Aslında denemek lazımÖksürük hala varsa hemen deneyin Hocam....
Geçen hafta 5 aylık bebeğime yaptım bu tarifi, doktor ilacsiz geçmez demişti ama ben reçeteyi bile almadim...ertesi gün öksürük ve ses kısıklığı geçti bebeğimde...
Yarın sabah hastaneye gideceğim bakalım..Vocalzone diye tablet var, ondan al iyi geliyor. Bir de bepanthen ampul. Bepanthen ampul igne yalniz bilgin olsun.
Bebeginize ılık mı içirdiniz Bu tarifiÖksürük hala varsa hemen deneyin Hocam....
Geçen hafta 5 aylık bebeğime yaptım bu tarifi, doktor ilacsiz geçmez demişti ama ben reçeteyi bile almadim...ertesi gün öksürük ve ses kısıklığı geçti bebeğimde...
Adaçayı iç ve gargara yap canım etkisini hemen göreceksin .Benim de çok olur çok konuşmaktan.Öğretmenim ben.Faranjitime de iyi gelir hatta.Geçmiş olsun
Çok yaşayın,ne güldüm görüntü var ses yok deyinceBenim durumum da böyleydi. Ne bir ağrım sızım vardı ne bir halsizlik. Sadece sesim çıkmazdi.
Hatta acile gittim, odaya girdim. Doktor yuzume bakmadan 'buyrun?',dedi. Buyuramadim haliyle :)) 'şikayetiniz ne?' dedi. Benden yine ses çıkmayınca kafasını kaldırdı kiii
Görüntü var ses yok :)
Bana teşhis olarak faranjit demişlerdi.
Bence faranjitinle bariş :) birkaç ayda bir geldiğinde git doktora rapor al. Zaten yorucu bir işte calisiyorsun, birazcık mola olur sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?