Sesim kısıldı,ne yapacağım :(

Ben de her donem ders anlatmaya basladigim ilk hafta sesim kisilir, sonra duzelir. Bir hafta falan suruyor. Ben de hep sicak seyler falan icerim ama ille bir hafta o ses kisikligi oluyor, sonra geciyor.

Zamanında çağrı merkezinde çalışmıştım. Çok zor bir dönemdi benim için. Her gün sesim kisilirdi. Sabah biraz düzelir akşam yine aynı olurdu. Hatta bir ara sesim hep böyle kalır mi acaba diye düşünmüştüm. Her gece ılık sutun içine bal ve karabiber koyup içerdim. Gerçekten etkili. Karabiber ne alakadir bilmiyorum ben de o zamanki iş arkadaşlarımdan ogrenmistim. Ama çok ciddi ise yarıyor. Denedikten sonra teşekkür edeceğine eminim.
Ve ben bu süt bal karabiber üçlüsünü birine tavsiye edeceğim zamanı hep beklemiştim ya ahahha. (Gereksiz kültür)

Boşuna antibiyotik kullanma. Ses istirahati ve bol ılık sıvı lazım. Ama birkaç gün sesini kullanmamalısın yoksa ilerler.

Kekik suyu ic..geçmiş olsun..

Ben de her donem ders anlatmaya basladigim ilk hafta sesim kisilir, sonra duzelir. Bir hafta falan suruyor. Ben de hep sicak seyler falan icerim ama ille bir hafta o ses kisikligi oluyor, sonra geciyor.
Ama beninki öyle böyle değil,bildiğiniz zorlanıyorum konuşmak İçin.. ses çıkmıyor..

Boşuna antibiyotik kullanma. Ses istirahati ve bol ılık sıvı lazım. Ama birkaç gün sesini kullanmamalısın yoksa ilerler.
Ama işe gitmem lazım maalesef dün gece nöbetçi eczane bulup vocalzone pastil aldım,ses sanatçılarının sesleri kısıldığında kullanırlarmış...
2 tane kullandım,ondan da fayda göremedim..

Ama işe gitmem lazım maalesef dün gece nöbetçi eczane bulup vocalzone pastil aldım,ses sanatçılarının sesleri kısıldığında kullanırlarmış...
2 tane kullandım,ondan da fayda göremedim..
Ah canım...eşim ve ben öğretmeniz, bu sorunu sürekli yaşarız, ben kısa sürede fayda eden ilaç görmedim, yakıdan başka...

Son düzenleme:
Ah canım...eşim ve ben öğretmeniz, bu sorunu sürekli yaşarız, ben kısa sürede fayda eden ilaç görmedim, yakıdan başka...

Her Defasında Benim kadar kötü oluyor musunuz ki.. sesim resmen çıkmıyor ya zorlayınca da çok kısık inçe bir ses çıkıyor..
Sesim böyle kalmaz düzelir değil mi,bu 4-5.gün korkuyorum açıkçası...

Ses tellerinde nodül oluşmuş olabilir mi? Lise yıllarımda başıma geldi, sürekli sesim kısıliyordu. Kamerayla bakıldı ve 2 tane nodül, tellerin kapanmasını engelliyordu. Şan eğitimi verdiler 2 ay. Ses egzersizleri vs. Ameliyata gerek kalmadı ve tekrarlamadı da sonra.

Benim ilk defa başıma geldi yaa..
Çağrı merkezinde çalışıyorum günde 450-500 kişiyle konuşuyorum.. 2 saatte bir 15 dk ara vererek devamlı bir konuşma...
Ve daha önce grip olunca bile sesim kısılmazdı..
Hayatımda ilk defa başıma geldi bu olay..
Nodül olabilir mi bilmiyorum ama çok konuşmakla alakalı olduğunu sanıyorum ..

Kbbye sıra bekliyorsunuz değil mi? Kamerayla bakmak gerekli mi acaba diye sorun da atlamasın bari. Çok geçmiş olsun. İşiniz yapılacak gibi değil. Allah sabır versin. Ortamda uğultu var mı? Yüksek sesle mı konuşmanız gerekiyor acaba?

Amin
Evet kbb de sıra bekliyorum şuan ..
Uğultu şöyle,sağımda solumda devamlı konuşanlar var,
İster istemez onların sesinden etkileniyor insan ve yüksek sesle konuşma ihtiyacı hissediyor,duyurmak amacıyla.. çok kötü bir şey ya,ilk defa sesim böyle oldu benim.. Boğazımı nasıl yordu,nasıl zorladıysam (

Şimdi çıktım hastaneden,kamera ile bakıldı boğazıma ses tellerimde bir problem yokmuş.
Nodül,kitle vs bir şey yok çok şükür.
Dr. Ses tellerin tahriş olmuş,çok zorlamışsın dedi.
İlaç vs de yazmadı,kendiliğinden geçer dedi..

Dediğiniz gibi çok konusmakdandir.benim de bi zaman çok şarkı soylemekden olmustu :) 2 gün sonra geçmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…