- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.999
- 798
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Boşuna antibiyotik kullanma. Ses istirahati ve bol ılık sıvı lazım. Ama birkaç gün sesini kullanmamalısın yoksa ilerler.Benim Boğaz ağrısı vs bir şey yok..
Çok konuşmaktan olan bir şey benimki..
Hayatımda daha önce hiç sesim kısılmamıştı mesela..
Şüpheli tehlikeli bir şey olsa durmam giderim zaten ama sebebi belli olduğu İçin gitmedim.
Kekik suyu ic..geçmiş olsun..Hayırlı akşamlar hanımlar,
Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazımnasıl açılacak bu sesim
Ama beninki öyle böyle değil,bildiğiniz zorlanıyorum konuşmak İçin.. ses çıkmıyor..Ben de her donem ders anlatmaya basladigim ilk hafta sesim kisilir, sonra duzelir. Bir hafta falan suruyor. Ben de hep sicak seyler falan icerim ama ille bir hafta o ses kisikligi oluyor, sonra geciyor.
Ama işe gitmem lazım maalesefBoşuna antibiyotik kullanma. Ses istirahati ve bol ılık sıvı lazım. Ama birkaç gün sesini kullanmamalısın yoksa ilerler.
Ah canım...eşim ve ben öğretmeniz, bu sorunu sürekli yaşarız, ben kısa sürede fayda eden ilaç görmedim, yakıdan başka...Ama işe gitmem lazım maalesefdün gece nöbetçi eczane bulup vocalzone pastil aldım,ses sanatçılarının sesleri kısıldığında kullanırlarmış...
2 tane kullandım,ondan da fayda göremedim..
Bebeğime de sıcağa yakın içirdim.... Soğuk olarak hiçbir etkisi yok bu tarifin...Bebeginize ılık mı içirdiniz Bu tarifi
Ah canım...eşim ve ben öğretmeniz, bu sorunu sürekli yaşarız, ben kısa sürede fayda eden ilaç görmedim, yakıdan başka...
KBB doktoruna git. Derslerin basladigi ilk hafta benim de oyle oluyor. Bu bir iki gunde gececek bir sey degil.Ama beninki öyle böyle değil,bildiğiniz zorlanıyorum konuşmak İçin.. ses çıkmıyor..
Şuanda hastanede sıra bekliyorum,bakalım ben olacak .. umarım bir an önce düzelirKBB doktoruna git. Derslerin basladigi ilk hafta benim de oyle oluyor. Bu bir iki gunde gececek bir sey degil.
Benim ilk defa başıma geldi yaa..Ses tellerinde nodül oluşmuş olabilir mi? Lise yıllarımda başıma geldi, sürekli sesim kısıliyordu. Kamerayla bakıldı ve 2 tane nodül, tellerin kapanmasını engelliyordu. Şan eğitimi verdiler 2 ay. Ses egzersizleri vs. Ameliyata gerek kalmadı ve tekrarlamadı da sonra.
Kbbye sıra bekliyorsunuz değil mi? Kamerayla bakmak gerekli mi acaba diye sorun da atlamasın bari. Çok geçmiş olsun. İşiniz yapılacak gibi değil. Allah sabır versin. Ortamda uğultu var mı? Yüksek sesle mı konuşmanız gerekiyor acaba?
Şimdi çıktım hastaneden,kamera ile bakıldı boğazıma ses tellerimde bir problem yokmuş.Ses tellerinde nodül oluşmuş olabilir mi? Lise yıllarımda başıma geldi, sürekli sesim kısıliyordu. Kamerayla bakıldı ve 2 tane nodül, tellerin kapanmasını engelliyordu. Şan eğitimi verdiler 2 ay. Ses egzersizleri vs. Ameliyata gerek kalmadı ve tekrarlamadı da sonra.
Çok geçmiş olsun.Şuanda hastanede sıra bekliyorum,bakalım ben olacak .. umarım bir an önce düzelir
Biraz daha iyi.. öyle ani değişimler olmuyo incelme,kalınlaşma gibi..Düzeldi mi sesiniz merak ettim
Dediğiniz gibi çok konusmakdandir.benim de bi zaman çok şarkı soylemekden olmustu :) 2 gün sonra geçmiştiBiraz daha iyi.. öyle ani değişimler olmuyo incelme,kalınlaşma gibi..
Ama yine de tam yerine gelmedi sesim,yeni gripten kurtulmuş gibi bir halim var..
Çok şükür ki ses tellerimde felan bir problem çıkmadı ,tahriş olmuş sadece..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?