Sesim kısıldı,ne yapacağım :(

Hayatımda 1 defa faranjit nedeniyle sesim kısılmıştı. Tam da uzun yola çıkacaktım. Muavin bir şey soruyor sesimi duyuramıyorum. Tam kabustu..

Hiç bir şey geçirmiyor zamanı gelince geçiyor sanki..
Yavaş yavaş açılıyor ses.
Bence doktora gidin. İlaç içmeniz gerekebilir..
Şuan gitsem acilde bir müdahale uygulanmayacak.. yarın gideceğim :(
Umarım bir an önce düzelir..

Hayırlı akşamlar hanımlar,

Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazım:KK43: nasıl açılacak bu sesim :KK43:
Eski işyerimden İsmail abiyi getirdin aklima....

Bir aydır süren ses kısıklığım vardı, "senin ses niye düzelmedi,yakı yapmiyor musun" dedi...ben bu konularda kör cahilim tabi "o ne ya" diye sordum...."yarim fincan pekmezin içine bir yemek kaşığı tereyağını koy ve kaynat, sonrada soğutmadan sıcak sıcak iç" dedi....hemen o akşam denedim ve ertesi sabah kalktığımda sesim düzelmişti.... O günden beri ne zaman sesim kısılsa, boğazım agriyacak gibi olsa hemen yakı yapıyorum ve birşeyciğim kalmıyor....

Eski işyerimden İsmail abiyi getirdin aklima....

Bir aydır süren ses kısıklığım vardı, "senin ses niye düzelmedi,yakı yapmiyor musun" dedi...ben bu konularda kör cahilim tabi "o ne ya" diye sordum...."yarim fincan pekmezin içine bir yemek kaşığı tereyağını koy ve kaynat, sonrada soğutmadan sıcak sıcak iç" dedi....hemen o akşam denedim ve ertesi sabah kalktığımda sesim düzelmişti.... O günden beri ne zaman sesim kısılsa, boğazım agriyacak gibi olsa hemen yakı yapıyorum ve birşeyciğim kalmıyor....

Şuan çok mutlu oldum. Tam olarak pekmez ve tereyağını ısıtıp mı içiyoruz. İnan’ın bu sayede düzelirse size o kadar çok dua edeceğim ki

Doktora gidin aktarla olmaz bu iş. Benim de geçen sesim kısıldı. Gargara verdi ılık ve yoğun kıvamlı şeyler içmelisin dedi. Dinlendim yavaş yavaş geçti.

Başınıza gelirse bunu denemenizi tavsiye ederim...ancak o zaman anlarsınız nasıl etkili olduğunu...
Başımdan yeni geçti allah kimseye yaşatmasın. Hem bronşit hem ses kısıklığı paket halinde geldi öksürük hala var sesim detone çıkıyor biraz fazla konuşsam ki öğretmenim:bicak:

Başımdan yeni geçti allah kimseye yaşatmasın. Hem bronşit hem ses kısıklığı paket halinde geldi öksürük hala var sesim detone çıkıyor biraz fazla konuşsam ki öğretmenim:bicak:
Öksürük hala varsa hemen deneyin Hocam....

Geçen hafta 5 aylık bebeğime yaptım bu tarifi, doktor ilacsiz geçmez demişti ama ben reçeteyi bile almadim...ertesi gün öksürük ve ses kısıklığı geçti bebeğimde...

Hayırlı akşamlar hanımlar,

Geçici bir süreliğine çağrı merkezinde işe başladım.
1 ayım dolmak üzere,fakat 3-4 gündür gittikçe artan bir ses kısıklığı oluştu ki,artık dün duramadım yarım gün izin aldım çıktım..
Çünkü hiçbir şekilde konuşamıyordum..
Bugün ise izin aldım ve hiç işe gitmedim.
Bütün gün mecbur kalmadıkça konuşmamaya çalıştım,gittim aktardan içerisinde zencefil,karanfil,tarçın vs olan bir çay karışımı aldım,ses kısıklığına iyi geldiği söylendi..
3-4 fincan içtim..yok..
Salep içtim,zeytinyağı içtim 1 kaşık,pekmez içtim,bal-karabiber karışımına limon sıktım..
Yok...
Hiçbir faydası yok.. sesim yine çıkmıyor,çok zor çıkıyor.. Çalıştığım işten dolayı olan bir sıkıntı,dr luk bir durum yok diye düşünüyorum...
Ben ne yapacağım...
Yarın gitmem lazım:KK43: nasıl açılacak bu sesim :KK43:

gecmis olsun

belki yazan arkadaslar olmustur, kup sekere bi kac damla nane yagi damlatinca ses geliyo diye biliyorum ben, ama hic denemedim

Geçen hafta 5 aylık bebeğime yaptım bu tarifi, doktor ilacsiz geçmez demişti ama ben reçeteyi bile almadim...ertesi gün öksürük ve ses kısıklığı geçti bebeğimde...
Aslında denemek lazım

Bebeginize ılık mı içirdiniz Bu tarifi

Adaçayı iç ve gargara yap canım etkisini hemen göreceksin .Benim de çok olur çok konuşmaktan.Öğretmenim ben.Faranjitime de iyi gelir hatta.Geçmiş olsun

Benim durumum da böyleydi. Ne bir ağrım sızım vardı ne bir halsizlik. Sadece sesim çıkmazdi.
Hatta acile gittim, odaya girdim. Doktor yuzume bakmadan 'buyrun?',dedi. Buyuramadim haliyle :)) 'şikayetiniz ne?' dedi. Benden yine ses çıkmayınca kafasını kaldırdı kiii
Görüntü var ses yok :)
Bana teşhis olarak faranjit demişlerdi.
Bence faranjitinle bariş :) birkaç ayda bir geldiğinde git doktora rapor al. Zaten yorucu bir işte calisiyorsun, birazcık mola olur sana
Çok yaşayın,ne güldüm görüntü var ses yok deyince:halay:

Back
X