• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Başarılı bulduğunuz şerbetli tatlı tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    1.569
  • Anket Kapalı .
Ben nevosun tarifiyle yaptim ama sekerlenmisti: ( ben cok kaynattim cunku.. baya koyu olmustu..

2. Defa actim bu defa serbeti az kaynattim limon tuzu ekledim serbete. Herneyse.. serbet guzeldi💖 Sekerleme olmadi..

Yagini sogutup doktum.. serbeti guzeldi..sirke koydum, tuz yazmiyordu koymamistim..

Birde tahin koyanlar varmis o da citir citir yapiyormus diyolar..

175 derecede pisirdim
Yağını mı az koydun acaba, birde ben baklavalık sert un kullanıyorum 🤔

Tahinli hiç denemedim, fakat eminim lezzetli olur. Tahinin girdiği herşey güzel 😍

Şerbeti döktükten sonra fırına falan koymuyorsun değil mi kapağı kapalı bir yerde kalırsa çıtırlığı gidiyor.Birde sıcak havada gevşiyor ben üzerini kapatıp dolapta muhafaza ederim:)
Yok sen deyince hic kapatmadim ama yinede oldu bilmiyorum neden

Yağını mı az koydun acaba, birde ben baklavalık sert un kullanıyorum 🤔

Tahinli hiç denemedim, fakat eminim lezzetli olur. Tahinin girdiği herşey güzel 😍
Tahin bende seviyorum. Ayni undan tatli yapanlar var tutuyor.. ben bi yerde ysnlis yapiyorum. Yagi 1 paket tereyag 250 gram arti 1 su bardagi sivi yag nevosun tarifte

Denedikçe ne nasıl oluyor keşfedeceksin:)Yani herkesin kullandıüğı malzeme,pişirme usulü farklı oluyor:)
Evet boncuum serbetli tatliyi bu yuzden beceremiyormusum diyirum ya😂Tsm hamur olnuyorsa istedigim gibi degil henuz. Yibede hazirlara bakarsk mis gibi.. buram buram seker tereyag kokuyor hazirlar gibi kotu kokmuyor..

Evet boncuum serbetli tatliyi bu yuzden beceremiyormusum diyirum ya😂Tsm hamur olnuyorsa istedigim gibi degil henuz. Yibede hazirlara bakarsk mis gibi.. buram buram seker tereyag kokuyor hazirlar gibi kotu kokmuyor..
Peki fırınından emin misin?
Her fırında baklava güzel pişmez 🙄

Maşaallah gayet güzel oluyor daha ne olsun:)

Evet 1 tepsiye evet hamurdan haric canim.. yagda sorun yoktur bence:)

Acaba diyorum nisastayi az ya da cok kullaniyor olabilir miyim?
Sanmam, nişastanın katları ayrı tutmasından başka çıtırlığa fazla bir katkısı olmuyor.

Ben fırınından işkillendim 😳

Attığın fotoğrafta hamurun katları çok beyaz görünüyordu. Fotoğraf hala telefonunda mı?

Sanmam, nişastanın katları ayrı tutmasından başka çıtırlığa fazla bir katkısı olmuyor.

Ben fırınından işkillendim 😳

Attığın fotoğrafta hamurun katları çok beyaz görünüyordu. Fotoğraf hala telefonunda mı?
Evet minik melegimde oyke demisti.. ben isiktan renksiz cikti diyordum ama biraz daha pisirsemmiydiki?

yasminsay yasminsay

Daha tam sogumadi ama 2 dilim yedim.. kat kat ve o kadar hafifki.. artik vazgecilmez tarifim olacak💖 Toplamda 1-2 saat suruyor yapmasi pisirmesi.. sogumasini beklemek lazim tabii birde.. oglum baklavayi cok seviyor, disarsan yiyecegine en az zararlisini evde yesin💙 Nevreste Nevreste boncuum tarif icin cokkkk tesekkur ederim💋
Eki Görüntüle 2243793 Eki Görüntüle 2243794 Eki Görüntüle 2243795 Eki Görüntüle 2243796 Eki Görüntüle 2243797 Eki Görüntüle 2243798 Eki Görüntüle 2243799

Back