serbest günlük

İyi olmaya çalışıyorum canım ama hiç kolay değil........ İki ayı geçti annemi kaybedeli zaman su gibi akıyor hasret özlem acı sabır tevekkül tüm duyguları içiçe karmakarışık yaşıyorum.......

Sen nasılsın neler yapıyorsun
doğrudur kuzum, çok zor 😔 Rabbim kolaylık versin. zaman geçiyor saram. günler günleri, haftalar haftaları, aylar ayları, yıllar yılları kovalıyor. geriye dönüp bakınca ne yollardan geçmişiz, neler yaşamışız.
ben çok şükür iyiyim. aylardır hafif yollu bir depresyon geçiriyorum. çok saldım kendimi. elim kolum kalkmıyor. hep evde yatayım, kalkayım, oturayım istiyorum. ruhen bir tükenmişlik var.
işe gidip geliyorum o kadar. hiçbir şeyden zevk almıyorum. nete çok düştüm.

Bende bir kaç gündür çok üşüyorum
dün kuaföre gittim. çıkışta yürüdüm. hava serindi. üşüdüm. bugün de bir yerde yemek yedik dışarıda. ceketi çıkartmıştım giymedim. biraz da öyle üşüdüm. akşam da derece düşünce üşüme sardı içimi. çay iyi geldi ama.

243838665_398243345296387_6128149475143728148_n-jpg.2941077

iki akşamdır üşüme basıyorrrr :KK35::KK35::KK35: lavantalı çay içiyorum içim ısınsın diye...
Afiyet şifa olsun

iyi yapmışsın canım. bizde bugün hem yürüyüşe gittik, hem de gezmeye. oraya buraya gir hiç zevk almadık. hiçbir şeyin tadı tuzu kalmamış tövbe yarabbi. yürüdük, bir yerde oturduk yemek yedik. çıktık geldik.
bir şampuan, bir saç kremi aldım. pantolon ihtiyacım var, almayı 1-2 hafta erteledim. az da olsa kilo vereyim. 3-4 bile kardır. öyle alıcam.

kaç zamandır döner aşeriyorum. bak şimdi sende gördüm yeniden istedim :KK70:
Biz kızla gezerken oğlanlar ve iki büyük torun evdeydi, 2 yumurta kıramamış dört kişilik yemek ısmarlamışlar. Döner de çocuklardan kalanı birleştirdim, bazı dönerden tiksinmiştim , bugünkü güzeldi neyseki

bugün dışarıda yedik. herşey dünya para olmuş. şöyle bir hesapladık. 2 kişilik yemek ücretini. ekstra içecek falan almadık. o halde saçma bir para ödedik. bilinen yerdi ama hiç lezzet almadık üstelik.
karar verdik özel bir durum olmadığı sürece dışarıda yemeyeceğiz. onun yerine marketten al et, al kıyma vs otur evde yap ye bol bol. adana şiş tarifine kadar dünya tarif var nette. boşuna para valla. hele bu pandemi döneminde fiyatlar acayip arttı. artık elim gitmiyor valla.

bugün dışarıda yedik. herşey dünya para olmuş. şöyle bir hesapladık. 2 kişilik yemek ücretini. ekstra içecek falan almadık. o halde saçma bir para ödedik. bilinen yerdi ama hiç lezzet almadık üstelik.
karar verdik özel bir durum olmadığı sürece dışarıda yemeyeceğiz. onun yerine marketten al et, al kıyma vs otur evde yap ye bol bol. adana şiş tarifine kadar dünya tarif var nette. boşuna para valla. hele bu pandemi döneminde fiyatlar acayip arttı. artık elim gitmiyor valla.
Evet herşeye zam geldi malesef

Bugun hastanedeyiz minnosumla
Sabah 9.00
Kucuk bir parca ekmek
Bal
Cay
Zeytin
Iki uc catal patates kizartmasi
.
Saat 12.30
Hastane yemegi
3_4kasik pilav
Patlican musakka 3 kasik corba
..

Devami gelecek bakalim arrik nefws alamaz duruma geldim off

1. gün​

Sabah: 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: 1 porsiyon az yağlı ya da yağsız sebze yemeği, 1 kase yoğurt

Akşam: 1 kase sebze çorbası (kremasız), 1 büyük kase bol yeşillikli salata (bol yağ içeren malzemelerle hazırlanan salata sosları kullanılmamalı)

2. gün​

Sabah: 1 dilim tam buğday ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: 100 gram kırmızı et, 1 büyük kase bol yeşillikli salata

Akşam: 1 porsiyon haşlanmış sebze

3. gün​

Sabah: 1 su bardağı az yağlı süt, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: 1 kase sebze çorbası, 1 büyük kase bol yeşillikli salata

Akşam: 200 gram ızgara balık, 1 büyük kase bol yeşillikli salata

Tüm bunlara ek olarak 3 gün sürecek diyet boyunca ara öğünlerde bol bol ayran ve bitki çayı içebilir, kendinizi zor durumda kalacak kadar aç hissettiğiniz anlarda işlem görmemiş ceviz içi, fındık, badem gibi kuru yemişlerden çok az miktarda yiyebilirsiniz. Yine diyet boyunca gün içinde bol bol su içmeyi de asla ihmal etmemelisiniz.
Şoyle bit liate buldum hosuna gitti cuma cts pazar deneyeyim diyorum

Kahvaltı

Hepsi içinde omlet

Akşam

Mercimek çorbası
Yarım piliç
Yarım paprika
Çekirdek ( biraz fazla)

Su
2 lt yapmaya çalışacağım
2 kupa kahve
1 kupa limonlu yeşil çay