• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin cocugun olmuyor.!!!

Sinirle söylenen sözler bunlar. Artık çevrenin de etkisiyle o kadar bunalıyorlar ki eşlerine geçiyor nazları..
Ben de yaşadım buna benzer şeyler. Her ay hüsrandı ve eşim hem kendine hem bana küsüyordu. Pco var bende ve kısırlıkta değil bu hastalık. Sadece sustum ve sabrettim biliyordum bu imtihanımdı ve sabrımın sonunda ben kazanacaktım..
Öyle de oldu.. Ben bu adama çocuk vermem demedim çünki çocuğu ben anne olmayı çok istediğim için yaptım..
Allah'a sığındım.. Hayattan ders aldım ve de ders vermiş oldum eşime..
Allah yardımcın olsun olacak bir gün inan buna. Ben 3 yıl tedavi gördüm. Hastahane koridorlarında sıra beklerken dilimde hep Allah ismi vardı..

Siz annelik egonuzu tatmin edeceksiniz diye, neden cocuk anne baba kavgasinin,hir-gur un hakim oldugu bir evde buyusun ki... Ya da neden anne ve babasi ayri bir cocuk olsun...

Dusunceniz bencilce bence... Pek tabii,eger cok problemli bir evlilikse bosanip,yeni evliliginde huzuru bulup cocuk yapabilir...

Ya da hic huzur bulamaz, anne de olamaz. Herseyden habersiz,masum bir yavruyu, zaten dunyanin guzellikleri yaninda,butun pisliklerinin de icine dunyaya getiriyoruz. Bir de aile kavram ve sevgisinden uzak yasatmaya hakkimiz yok diye dusunuyorumm.

Eger cocugum mutsuz bir ortamda buyuyecekse,anne olma egomu sonsuza kadar erteleyebilirdim. Nasil ki dogmus mevcut cocuklarimiza her turlu fedakarligi yapiyoruz... Dogmamis cocuk icin de en buyuk fedakarlik bu olurdu...

Su var; hersey yolunda gider. Cocuk dogduktan sonra bircok sey rayindan cikar. İstedigimiz gibi gitmez. Orasi kabul,orada sans ve kader devreye girer.

Ama goz gore gore kaosun icine cocuk doguramam. Para hersey degil.
mesajınızı okumadım bıle hıc kusura bakmayın dusuncelerınızı kendııze saklayın ben sıze alıntı falan yapmadım gereksız laf dalaşına gırmeyın benımle evet egomu tatmın edecegım sız ne bundan

Merhaba kizlar goz yaslari icinde yaziyorum bu konuyu. Cocuk konusu icimde buyuk bir yara 4 yillik evliyiz 1 yildir cocuk istiyoruz ilac tedavisi gordum fakat olmadi strese bagli hormonal duzensizliklerim var bu ayda husran olunca esimle tartisma yasadik simdeye kadar evlilikte olan sorunlar vs nedeniyle bir suru sorun yasadik bildiginiz konular kayinvalide olaylari asiri mudahaleler esimin ailesinden cekinmesi beni korumamasi vs butun bunlar sonucunda hormonal bozukluklarim bas gosterdi. En sonunda bu ayda bebek konusu husrana ugrayinca esimde bende moral bozuklugu icinde otururken bir konu acildi ve yine beni hatali gordugunu soylemeye basladi halbuki bende hic bisy yok her konuda beni suclar yok sacmalama sen yanlis anlamissindir. Yada benimle ugrasan kisi bos bulunup beni uzecek seyler soylemistir vs esim.icin hep boyle oldu bende patladim en.sonunda bir kere olsun sen haklisin deseydin benim hormonlarim boyle olmazdi suan cocugumuz olurdu degdimi milleti koruduguna dedim senin yuzunden cocuk sahibi olamiyoruz hep stresliyim dedim. Senin cocugun olmuyo benim degil diye yuzume bagirdi evlenmeden once bi baktirdin mi kendine belki o zamanda sorunluydun dedi icim patlamak uzere hanimlar cikmazdayim canim yaniyor beni bu hale soktular el birliğiyle sonunda yine kusurlu ben oldum ne yapmaliyim morale ve dusuncelrinize ihtiyacim var...

Merhaba canım öncelikle çok zor bir durum bende 5 yıllık evliyim ve çocuğumuz olmadı sayısız doktora gittik tedaviler denedik ama şuana kadar olmadı elbette herkes gibi bizde anne olmak istiyoruz ama her şey rabbimin elinde öncelikle bunu zihnine yerleştir seni çok rahatlatacaktır bu bir kusur değil kendini suçlamayı bırak kim ne derse desin kafana takma bende ilk zamanlar aman kimse duymasın laf söz kaldıramam derdim inan bana söyledim ve resmen üstümden yük kalktı meğer beni bunaltan buymuş psikolojik baskı kimsenin sana bunu yapmasına izin verme böyle zaman da en çok desteğini beklediğin kişi eşin o tamamen densizlik etmiş evlilik sen ben diye ayırarak yürümez biz olmak için evlendik hepimiz sağ olsun eşim her zaman bana destek olmuştur 2,5 yıldır hastanelerdeyiz sebepsiz kısırlık dediler şöyle böyle dereken 2,5 yılımız geçti gitti sonra sorunun bende olduğu öğrenildi ve ameliyat oldum hormon değerim yüksek olduğu için şuan da ilaç kullanıyorum ve eşim her zaman bana morel vermeye çalışır olmazsa da sorun değil napalım kader kısmet der tabi ki o benden daha istekli baba olmaya farkındayım ama benim yanımda duygularını bastırıyor bu zaman destek olma zamanı köstek değil söylediği söz çok ağır bir söz hele de sen bu kadar destek beklerken ama yine de kendini hırpalama belki de bir anlık bir şeydir çoktan pişman olmuştur seni kırdığına ilişkinizi daha fazla yıpratmadan eşinle konuş bence eğer pişman olduğunu hissedersen bir an önce tedavine yönel ve etrafındakileri hiç umursama kimsenin altında kalma cevabını ver eşinin seni savunmasını bekleme savunulacak bir şey de yok gerçi ben çocuk yok mu diye üstümde baskı kuran akıllı geçinen aptalların canımı acıtmaya çabaladıklarını görünce evet olmuyor bunu mu duymak istiyorsunuz rahatladınız mı demiştim lütfen kendinizi toparlayın

Canım seni çok iyi anlıyorum, bende eşime o kadar kızıyordum ki bende bişey yok dediğinde adeta çıldırıyordum onu dr söylemeli dediğimde sanki ona erkekliğine hakaret ediyormuşum gibi geliyordu sanki :) bende yoruldum dra gittik sonuçta sorun bendeydi ama ben evlat sahibi olmayı ikimiz istediğimiz için sorumluluğu ikimizin almasını eşimin de duyarlı olmasını bekliyordum..,neyse ki artık tek sorun bu da değildi eşimle öyle bir inatlaşmaya giriyordukki artık ben kriz geçiriyordum resmen sinirden :) sinir bir bayana hiç yakışmıyor ama bende genetik babamda asabiydi :(
Ben bu tartışmaların üstesinden gelemeyeceğimi anladım eşime evlilik danışmanına gidelim dedim yok dedi...ama huzursuzdum...annem sen yanlız git görüş psikologla dedi, bir fikir verir sana..

İyi kide gitmişim bazen bildiğini tanımadığın birinden duymak iyi geliyor, bakış açın değişiyor, dr bana ; "biz olaya kim haklı kim haksız diyerek bakmayız dedi, ortada bir sorun var ve %10 kusur sendeyse %90 eşindeyse bu sorunu oluşturan iki öğeden bahsederiz, bir kere eşinle konuşurken sen şöylesin, böylesin diyerek onun hemen atağa geçmesine ve sana cvp vermesine neden oursun, sen ona o sana bu devam eder bu bir kısır döngü oluşturur aramızda sürekli olur...ama sen duygularını ,hissettiklerini ona anlatırsan mesela çocuk konusunda böyle düşünmen beni çok incitti, şu davranışından dolayı gerçekten üzüldüğümğ hisseettim dersen karşındaki seni anlamaya başlayacaktır, bu kısır döngüyü kendi duygularını dile getirerek aşabilirsin dedi... Ve daha pek çok şey konuştum kendi hakkımda rahatsız olduğum konular da.."
Neyse ben bunu denemeye karar verdim eşim başladı takır takır sinirlenmişti bana, yumuşak bi sesle ona böyle düşünmesinin beni incittiğini kendimi değersiz hissettirdiğini söyledim..inan cevap veremedi haklısın üzgünüm dedi...ama o ne derse ben kendi duygularımdan hissettiklerimden bahsettim hiç sende şunu yaptın demedim..inan eşimde işe yaradı sabır ,şefkat ve doğru bi dille bu kavgaları sonlandırabilir, eşimizle aramızdaki gerginliği azaltabiliriz, ben eşimi inatçı ve dediğim hiçbirşeyi önemsemeyen biri haline getirmiştim sürekli suçlayarak,...sevgimi ilgimi kesmiştim sinirden...yok sahip çıkmıyorsun, yok ezdiriyorsun..hep suçlamışım hep..

İnan herşeyin bir çaresi var, bu sorunlar düzelince hemencecik evladında olur ...herşey huzurdan geçiyor...

Bir kadının kulaklarinin isitebilecegi en ağır laf olmalı .Üzüntüsünü derinden hissettim.evli falan değilim .Sadece kendimi sizin yerinize koyuyorum .çok zor çok. .Sabırlı olun Allaha siginin duanizi eksik etmeyin .Allah inşallah nasip edecek üzmeyın kendinizi zamana bırakın şu Aksın yolunu bulsun .

Durum kolay bir durum değil, bu tür konuda lütfen anlayışlı ve istikrarlı olun. Aslında eşinizin burada size destek olması gerekiyor fakat malesef iş size düşüyor. Siz güçlü olmalısınız, yılmayın bu konuda ne kendinizi nede birbaşkasını suçlamayın. Kadere inanın ve dua edin. O her şeyin en hayırlısını verir. Biat edin. Hem kendinizi yıpratmazsınız hemde yavrunuzu inşallah kucağınıza aldığınızda en büyük mükafat o olur sizin için. Kendiniz ve doğacak yavrunuz için güçlü olun.

Evli çiftler bence öncelikle eşleriyle, evlilikleriyle olan problemlerini çözüp ondan sonra çocuk işine girerlerse doğacak çocuk için daha iyi olur. Mutsuz çocuklar doğrumayın lütfen şu rezil dünyaya. Dünya zaten gittikçe kötüleşiyor, bari çocuğunuz kendi ailesinde, kendi dünyasında mutlu olsun. Önce çocuğunuza verebileceğiniz hayatı düşünün kendi annelik babalık isteğinizi bastırmak yerine.

Aynı durumu kısa zaman önce bende yaşadm eşim bir kez değil en az 4-5 tartısmamızda söyledi bir duşuk yaptım eşim bana duşuk yaptğm gün bir bebeği taşıyamadın yine hamile kalsan yine duşurursun dedi en sonki tartışmada ise çocuksuzsn çocuğun olmuyor dedi eşimin sperm hareketliliği çok duşuk benm de polikistk var kilom da fazla ama eşim saolsn tek sorumlu beni buluyor benm ıstume geliyor

Merhaba kizlar goz yaslari icinde yaziyorum bu konuyu. Cocuk konusu icimde buyuk bir yara 4 yillik evliyiz 1 yildir cocuk istiyoruz ilac tedavisi gordum fakat olmadi strese bagli hormonal duzensizliklerim var bu ayda husran olunca esimle tartisma yasadik simdeye kadar evlilikte olan sorunlar vs nedeniyle bir suru sorun yasadik bildiginiz konular kayinvalide olaylari asiri mudahaleler esimin ailesinden cekinmesi beni korumamasi vs butun bunlar sonucunda hormonal bozukluklarim bas gosterdi. En sonunda bu ayda bebek konusu husrana ugrayinca esimde bende moral bozuklugu icinde otururken bir konu acildi ve yine beni hatali gordugunu soylemeye basladi halbuki bende hic bisy yok her konuda beni suclar yok sacmalama sen yanlis anlamissindir. Yada benimle ugrasan kisi bos bulunup beni uzecek seyler soylemistir vs esim.icin hep boyle oldu bende patladim en.sonunda bir kere olsun sen haklisin deseydin benim hormonlarim boyle olmazdi suan cocugumuz olurdu degdimi milleti koruduguna dedim senin yuzunden cocuk sahibi olamiyoruz hep stresliyim dedim. Senin cocugun olmuyo benim degil diye yuzume bagirdi evlenmeden once bi baktirdin mi kendine belki o zamanda sorunluydun dedi icim patlamak uzere hanimlar cikmazdayim canim yaniyor beni bu hale soktular el birliğiyle sonunda yine kusurlu ben oldum ne yapmaliyim morale ve dusuncelrinize ihtiyacim var...
öncelikle eşinden baba olabilir mi bunu yeniden masaya yatır düşün ve emin ol. sonra da bi süreliğine tatile çıkın. mesele senin huzurlu olamamansa eğer eşinle geçirdiğin huzurlu bi tatilde çocuk sahibi olabilme olasılığın artar.

O kadar yiprandimki bu olayda aylardir hormonlarimi duzene sokma cabam bosa gitti bunu hissediyorum. Kendikendimize kaldigimizda esimle iyiyiz fakat disardan müdahaleye artik tahammulum yok. Ev huzurumuz iyi birileri isimize karistiginda esim bi geri durun diyemiyor elini verdin mide kolunu kaptiriyosun esim soyledigi seyden dolayi pisman degil ona ben soylettim o laflari ona gore hep ben onu suclamisim oda gercekleri benim kusurlu oldugumu soyledi kaldiramiyorum sorguluyorum bebek icin daha ne kadar tek basima ugrasmaliyim bilmiyorum dua ediyorum insallah hersey guzel olur

Olayları unutayim diye kendimi ev isine verdim koltuklari cektim ittim yerlerini degistim belim agriyor suan agridan uyuyamiyorum yine olan bana oldu adam.icerde horluyor son durum bu

Benimde 4 yildir cocigum olmuyor ama esim degil bana bunu soulemeyi delicesine cocuk istemesine ragmen ben aglayip sizlyinca bna kiziyor teselli ediyor cocugi verecek allah vermezsede yapack bisey yok diyor etraftaki insanlarin cenesini kapatiyor esiniz cok kaba ve anlayissiz bu piskolojide olacagi varsada olmaz buarada allah yaedimcin olsun

Benimde 4 yildir cocigum olmuyor ama esim degil bana bunu soulemeyi delicesine cocuk istemesine ragmen ben aglayip sizlyinca bna kiziyor teselli ediyor cocugi verecek allah vermezsede yapack bisey yok diyor etraftaki insanlarin cenesini kapatiyor esiniz cok kaba ve anlayissiz bu piskolojide olacagi varsada olmaz buarada allah yaedimcin olsun
Sanslisiniz yada ben sanssizim Allah mutlulugunuzu daim etsin

Eşine diyecek sözüm zaten yok ama sen sil gözyaşlarını ümidini kaybetme.
Bir arkadaşımında bebeği olmuyodu tedaviyle ikiz bebek sahibi oldular.Normal şartlarda gebe kalamadığı içinde korunmayı bırakmışlar tabi ve tedavisiz tekrar ikizlere hamile kaldı,şok olmuştuk.
Yani mucizeler oluyor,zamanı gelince umuyorum sende kavuşursun bebeğine...

Eşine diyecek sözüm zaten yok ama sen sil gözyaşlarını ümidini kaybetme.
Bir arkadaşımında bebeği olmuyodu tedaviyle ikiz bebek sahibi oldular.Normal şartlarda gebe kalamadığı içinde korunmayı bırakmışlar tabi ve tedavisiz tekrar ikizlere hamile kaldı,şok olmuştuk.
Yani mucizeler oluyor,zamanı gelince umuyorum sende kavuşursun bebeğine...
Tsekkur ederim insallah

Bu yurumeyen evlilikte cocuk gayreti neden? Once iliskiyi duzeltin

Insallah seninde tez zamanda saglikli sihatli hayirli evlatlarin olsun canm kismet hersey herseyde var bi hayir cocuk olunca temelli tepeme ususecek herkes onunda farkindayim beni kusurlu etti kocamda istemiyosan ayril sorun bende madem dedim insan dahada sarilir bide sana bak dedim bana sariliyomus ama ben körmusum alla alla yüzüme bagirdi kac kez senin cocugun olmuyo senin senin benim dgil dedii neresinde bunun sarilmak
Insallah seninde tez zamanda saglikli sihatli hayirli evlatlarin olsun canm kismet hersey herseyde var bi hayir cocuk olunca temelli tepeme ususecek herkes onunda farkindayim beni kusurlu etti kocamda istemiyosan ayril sorun bende madem dedim insan dahada sarilir bide sana bak dedim bana sariliyomus ama ben körmusum alla alla yüzüme bagirdi kac kez senin cocugun olmuyo senin senin benim dgil dedii neresinde bunun sarilmak

Aminn Inşallah canım inşallah en kısa zamanda hepimiz güzel haberler alalim inşallah. Çok haklısın zaten insan çok hassas oluyor birde öyle kelimeler duymak insani hepten çıkmaza sokar. Bende çok kafama takiyorum inanki cevreme karsi güçlü durmakdan takmiyomus gibi görünmekden öyle yoruldum ki. Bazen yanliz kaldigimda aglayiveriyorum yani insan doluyor bi süre sonra. Vakti saati var diye düşünmeye çalışıyorum. Çünkü ne yapsakda olmayinca olmuyor. Hamile kalıp bununla ovunen havaya girenler var öyle sinir oluyorum ki sanki bizim elimizde. Allah istemedikce hiçbişey olmuyo.

İkinizde birbirinizi suçlamışsınız,iki tarafta hatalı
1 yıldır çocuk istiyormuşsunuz,3 yıl boyunca ilaçla korunduysanız çocuk bazen gecikebiliyor
Siz tedavi olmaya devam edin
Allahın izniyle bebişini kucağına alırsın inşallah

Back