zeynep neva'nın doğumunu ben burada müjdelemiştim.ama başlığı bende hamileyim kısmına almışlar ne alakaysa.canım çok sıkıldı.insanların güzel dilekleri duaları vardı...sana güç sana yarın için ışık,umut olacaktı.kışın ardından gelen baharını,ayrılığın ardındaki vuslatını müjdelemiştim.aklımda yüreğimde olduğunu üzerine basa basa yazmıştım ama insanların alakaya maydonoz diye kullandıkları argoyu şimdi telaffuz ediyorum.
yüreği sağlam dostum....bizler seçilmiş özel anneleriz ben buna inanıyorumm.kışın ardındaki baharı en çok hakedenleriz.rabbim bir acıyla dağlarken bedenlerimizi,yüreklerimizi yangın yerine çevirirken enkazdan geriye kalanlarla yetinmeyi bilenleriz...şükürlerimiz gözyaşlarımızla akarken umutlarımız simsiyaha dönüşmüşken,ninnilerimiz ağıda dönüp hayallerimiz kana bulanmışken isyan etmeyip verende sensin alanda diyenlerdeniz.ve yüce rabbim öyle büyükki aldığı emanetinin yerine yenisini göndererek bende anneyim dedirtti.ben baktıkça elma çekirdeğime allahım sen bu dünyadaki hiçbir anneyi evlatsız bırakma diyorum.dualarıma içten sessizce amin denildiğinide yüreğimde hissediyorum.
dostumm.....şimdi senin mutluluğunu yüreğimin en derininde hissediyorum.baktıkça meleğine şükredişin sımsıcak içimi sarıyor.sen sınavını dualarla atlattın gülüm..şimdi şükrünle mutlu olma zamanı..rabbim sizi hiç ayırmasın...
Can dostum...Hamileyim haberini aldığım ilk günden son günüme kadar her anımda yanımda olan güzel insan...En başından beri senin her şeyin daha güzel olacağına tüm kalbinle inanman ve buna beni de inandırman...Dualarınla,buradaki gönlü yaralı tüm melek annelerinin dualarıyla çok şükür yürek yangınım Yusufum kardeşiyle avutuyor şimdi annesini...Kızımı 2 saat uyuduğunda bile özlüyorum üstünü kapattığım tüm özlemlerimi dindirmek istercesine...Sarılmalarımın koklamalarımın birazı hep oğluma oluyor ben farketmeden...Bazen de dilim sürçüyor "oğlum"çıkıyor ağzımdan..Melek annelerinin hepsinin gördüğü kabuslarım var bir de.Rüyalarımda hep uzak oluyor bana kızım ağlıyor yetişemiyorum...Hemen her gece aynı rüya mekan farklı durum aynı...Alışmaya çalışıyoruz yani şimdilik.Annelik dünyanın en güzel duygusu hele bir de yavrunu doyunca sevebiliyorsan...Hakkını ödeyemem can dostum,sadecebir kuru teşekkür edebiliyorum sana,bir de yüreğimin yettiğince dua... iyi ki varsın hayatımda güzel insan..
kayra, nasil bir yürektir sendeki..... nasil bir dostluk.... yazdigin hersey benim yüregimden dökülür gibi, ben oglumu bes bucuk ay önce dört aylikken kaybettim ve bu anlattiklarini yasayacagimi bildigim icin baska bir cocuk hayal bile edemiyorum..... cünkü herseyde onu görecegim, kiyaslayacagim, onun bakislarini arayacagim, gülücüklerini... senin gibi gözyaslarina bogulacagim... biliyorum...
her an "aslinda senin bir abin var" diyecegim icimden... bunlari sen yazdigin icin, sanki benim duygularima tercüman oldugu icin yazdim, paylasmak istedim... sakin taze annemiz, güzel annemiz üzülmesin..
Vuslatin tatli kizi, onun acilarini günler gectikce dindirecek ve büyüdügünde de dert ortagi olacak ona... belki benim de böyle bir dert ortagim olur bir gün, hayirlisiysa eger...
Senin dostluguna hayran kaldim, Allah senin gibi arkadaslari bize de nasip etsin...
Sana da yavrunla beraber cok mutlu, uzun bir hayat diliyorum.... Allaha emanet olun.
ama burda benim hayran kaldığım,herkesin hayatında keşke böyle bir kişi olsa dediğim bir isim var. KAYRA...senin için çok güzel cümleler kurmak,süslü kelimeler kullanmak isterdim ama bunların hiç birine gerek yok...Kayra gibi insanların hala var olduğunu bilmek çok güzel..tek kelimeyle harikasın!
Sen öyle bir insansın ki ben üzülmeyeyim diye kendin kaç dertle birden boğuşurken bana birinden bile bahsetmedin hiç.Senin dertlerini faceden gördüm ben sorduğumdaysa geçiştirmiştin beni..Hassas kalbimin kırılganlığını benden iyi bildin ..Kızından bir kez bile bahsetmedin.Yeri geldi benim iyiliğimi benden iyi kestirdin..yeni bebek iyi gelecek dedin hep ben daha o fikri aklıma bile koymamışken...Dediklerin bir bir çıkıyor aynı şeyleri hissettiğimiz ne kadar da belli...Yazdığın bütün korkuları yaşıyorum şu ara...Rüyamda kızımı nefessiz kalmış morarmış görüp yataktan fırlayıp uyuyan çocuğu uyandırdım kaç defa sezeryanımın ilk günleri.Yaralarım iyileşemedi daha yataktan korkuyla fırlamaktan bir ay geçmesine rağmen...Geçecek diyorsun şimdi..Sen söyledin ya inanıyroum ben de..Bunlar da geçecek...Ve senin şimdi söylediğin,benimse tahmin ettiğim gerçek..Oğlumun acısı kızımla büyüyecek...Kızıma her geöen gün daha çok bağlandıkça,oğluma duyduğum özlem körüklenecek...Olsun be güzelim..yavrularımızdan gelen özlem de hasret de mutluluk da güzel ne de olsa güzel anne...Ve bu şiir en çok sana yakışıyor canım en çok seni anlatıyor bana...CAN DOSTUM....yazdıklarınla mahcup etmeye çalışmaksa amacın etmee....dostum diyorsun bak bana dosttttt.....ben o haberi alıncaya kadar sana birkez yavrumdan bahsedemedim farkındaysan...nasıl anlatacaktım ki ne diyecektim..ağdalı laflar canını acıtmaktan başka ne işe yarayacaktı.ilk diş ilk emekleme ilk anne deyişi.....canı acıyan bir anneye bunlar nasıl anlatılırdı,ben yapamadım.aslında seni imrendirip az cesaret demek için çok istedim ama yapamadım.evet inandım tüm kalbimle inandım herşeyin çok güzel olacağına...yüce rabbimin sana reva gördüğü sınavı sabır ve duayla atlatmıştın çünkü sen.yüreği güzel,içi sımsıcak ama yaralıydın.müjdene müjdem gibi ağladım dakikalarca.çok şükür devamıda öle oldu ve masal mutlu sonlandı.şimdi can dostum iyi dinle....3 yıl oldu yavrumu damat vereli toprağa.ve onun yokluğu son 4 aydır ilk günkü gibi acıtır oldu.neden niye bilmiyorum ama dayanamayıp hıçkıra hıçkıra ağlar oldum.demem o ki can dostum,yavrun çok yeni...ben yavrum 1 saat uyuduğunda 50 kez gidip nefes alıyormu diye kontrol ettiğimi,kıpırdamazsa çığlıklarla ağladığımı,boğazına süt kaçtığında ona bişey oldu sanıp kilitlendiğimi bilirim.daha zaman var gülüm kaybın şokunu yeni yavrunla atlatmana.bu seni biraz daha hırpalayacak ama geçecek...onun büyüdüğünü izlerkenyusufu hayal edeceksinzaman gülüm sadece zaman.ama şunu bil...meleğinin acısıda kızınla büyüyecek....
sarıl yavruna deli gibi sev.doya doya öp kokla.ve sadece yaradana emanet et.onun emaneti zaten canım yavrularımız biz emanetinin gönüllü bekçileriyiz.sizi çok uzun sağlıklı mutlu bir ömür bekliyor inan buna.
kuru bir teşekkür edebiliyorum demişsin sakın deme bir daha.sen dost olduğun için,can olduğun için yanındayım ve şunu asla unutma güzel arkadaşım..BANA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORSAN UMUTLA GÜLÜMSEYEREK YAZ...BİLEYİMKİ ARKADAŞIM MUTLU...KIZIYLA ÇOK MUTLU.SENİN EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜN MUTLULUĞUN.TEK OLANA EN GÜVENİLİRE EMANET EDİYORUM AİLENİ,PAMUK ŞEKERİNİ VE SENİ...İSTEDİĞİN SÜRECE ELİNİ BIRAKMAYACAĞIM...SÖZZZZZZZ.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?