• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni Anlatmak....(Kaybettiim Oluma...)

ne yazılır ne söylenır nasıl tarif edılır hissettiklerim hiç bilmiyorum.sadece aglıyorum senağlama senağlama senağlama bukadar içten bukadar samimi anlatmana yürek dayanmıyor.sankı yanımdaydın ve okumadım yazdıklarını senden dinledım sanki,acını ise taaa içimde yüregimde hissettim.Rabbim sana dahada güç versin inşallah,Yüce Allah ım sana bu acını hafıfletecek saglıklı bebekler nasip etsin inşallah tez zamanda................

Yüce yürekli arkadaşım benim...Ancak yüce yürekler başkalarının acısını acısı bilir...Sen de öylesin...Amin diyeceğim dileğin için..Dualarında beni unutma olur mu canım...

Mavilive diğer ilgilenen arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim. Herkesin yarası kendine derindir, ama kanayan yaralar ortak olunca bende kendimi bu sayfadan alamıyorum. Kuzum hastanede yatarken ağlayarak mesaj atmıştım vuslata, o biliyordu bu acıyı en iyi. bebeğime çare ararken internette, onun yazısı tokat gibi indi yüzüme. çare yoktu kabullenmekten başka beklenen sonu ve çare yoktu bu sonun bir an önce gelmesini dilemekten başka. bebeğim doğduğunda anlamadılar hastalığını, üşüyünce kucağıma verdiler en sıcağı anne kucağıdır diye. minicik ellerini avucumda tuttum iki saat göz kapaklarını açtım gözlerini görebilmek için, oda gideceğini bilir gibi hiç birakmadı elimi.
şimdi benden çok uzakta, soğukta. bazen taş kesiliyorum bazen de darmadağınığım.

canımmm yaa...RAbbim sabırlar versinnn... böyle yazıları okudukça inan içim eriyor ,ciğerim yanıyorsenağlama, zor çok zorrr hemen hemen 10 ay oldu evladımı kaybedeli... hala onsuz biranım yokk ,zamanla alışılıyormu yoksa dahamı kötü olunuyor halaa onu anlayabilmiş değilimm .. tek bildiğim evladımın hasreti içimde bir kor... ama inş. Rabbim meleklerimizle bizi cennette kavuşturacak bu kötü rüyadan birgün elbet uyanacağız..senağlama

Allahım..şu anda ağlamaktan harfleri göremiyorum, ne acılar çekmiş bebeğin...ölmek bu kadar zormuydu demişsin ya.. acı çekeceğine ölsün diye düşünmüşsün..işte bu cümle beni mahvetti..birde korkudan titriyordu demişsin, ah yavrum ah annem...

allahım onu sıcak şevkatli kollarına aldı, artık acı çekmek yok...canını acıtan doktorlar yok...hastane yok...rahat uyu melek..artık kimse canını acıtamayacak....

merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir..

nasılsın vuslat..ben iyiyim dışardayım hep ...

Nasıl olayım canım senin gibi..Bi iyi bi kötü işte...Bugün bi velim geldi okula..Çocuğu otistik.Daha önce de konuşmuştuk uzun uzun.Kendi 5 yıl önce meme kanserine yakalanmış tedavi olmuş.Geçti derken şimdi de lenf kanserine yakalandığını öğrenmiş.Ellerinin derileri soyulmuş kadının o derece zor diyor tedavisi için..Ama onun derdi ölmek değil...Ben ölürsem...Çocuğum nolur diyor kadın hep...Eskilere döndüm yine o anlatırken..Kızım ben ölmeden ölsün diye dua ediyorum diyor...Can bebenden çıkarken bile kimi düşünür insan?Annelik ..Ne büyük ne yüce bir duygu değil mi Şerifecim..

canımmm yaa...RAbbim sabırlar versinnn... böyle yazıları okudukça inan içim eriyor ,ciğerim yanıyorsenağlama, zor çok zorrr hemen hemen 10 ay oldu evladımı kaybedeli... hala onsuz biranım yokk ,zamanla alışılıyormu yoksa dahamı kötü olunuyor halaa onu anlayabilmiş değilimm .. tek bildiğim evladımın hasreti içimde bir kor... ama inş. Rabbim meleklerimizle bizi cennette kavuşturacak bu kötü rüyadan birgün elbet uyanacağız..senağlama

senağlama senağlama Bir gün uyanacağız canım...Kim uyanmamış ki?

Allahım..şu anda ağlamaktan harfleri göremiyorum, ne acılar çekmiş bebeğin...ölmek bu kadar zormuydu demişsin ya.. acı çekeceğine ölsün diye düşünmüşsün..işte bu cümle beni mahvetti..birde korkudan titriyordu demişsin, ah yavrum ah annem...

allahım onu sıcak şevkatli kollarına aldı, artık acı çekmek yok...canını acıtan doktorlar yok...hastane yok...rahat uyu melek..artık kimse canını acıtamayacak....

Beni ne kadar iyi anlamışsın...Canımı en çok acıtan şeyleri ne güzel bulmuşsun..Yok artık!Acı yok! ameliyat yok!! Kusmalar ,iğneler,açlık,mide bulantıları yok!!!! rahat artık benim bebeğim...Oğlum artık acıyı tatmıyor....Buna da şükrediyor insan anne olunca...Buna bile şükrediyor....

merhaba canımm ,,,hayat devam ettiği sürece iide olunuyor kötüde,...sen nasılsınn???

Sizin gibiyim canım.Acımı tetikleyecek bir şey olmazsa iyiyim genelde ki bu da çok zor oluyor tahmin edersiniz...Düşüncesiz insan çok dünyada maalesef...Geçen yine oldu benimle ilgili değildi ama Allahım dedim ..Nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor insanlar şaşırıyorum çoğu zaman...Allahım beni de öyle olmaktan sakındırsın...ınsanları üzen insan olmayayım hiçbir zaman...

Son düzenleme:
senağlamaallah sabır versin bitanem her bir satırını ağlayarak okudum ne denebilirki ama inan ki o şimdi çok rahat ve huzurlu:teselli:

nasılsın vvuslat?

bu soruyada hep takılırım yaa herneyse...

ben gayet iyi idim.c.tesi en sevdiğim sanatçının konserinde (k.doğulu) çılgınlar gibi eğlendim gece 2 ye kadar..pazar günü piknik akşamıda festivaldeydim...

festivalde k.validem,annem ve k.validemin arkadaşları otururken konuşulan muhabbetlerde ben temmuzda köyüme gideceğimi döndüğümde antalyaya gideceğimi vs. dedim k.validemin arkadaşı siz geçen sene tatile gittimiydi die sordu..bende evet gittik karacaahmete(mezarlık) annem ve k.validem yeter artık sil kafandan bitti gitti dediler...
bende ben çok zevk alıyorum,silemiyorum elimde değil ,hem ben sizin (k.valide ve annem) kapınıza gelipte zırladım mı dedim...kestiler seslerini..dün geceden beri tekrar beni eski halime soktular ben mutluluğu haketmiyorum evet anladım artık ne anneden fayda var ne başka birisinden...bilmiolarki en ufak bi söz bile yüreğimizin cız ettireceğini...eltim hamile imiş efendim ben nie hayırlı olsun dememişim..(eşine telde demiştim) nasıl derim yaa acımızın 3.günü şarkılar söyleyen birine..Allahım sana havale ediyorum..

ağlamaktan yazacağım şeyleride yazamıyorum çıldırıcam artık özür dilerim.

nasılsın vvuslat?

bu soruyada hep takılırım yaa herneyse...

ben gayet iyi idim.c.tesi en sevdiğim sanatçının konserinde (k.doğulu) çılgınlar gibi eğlendim gece 2 ye kadar..pazar günü piknik akşamıda festivaldeydim...

festivalde k.validem,annem ve k.validemin arkadaşları otururken konuşulan muhabbetlerde ben temmuzda köyüme gideceğimi döndüğümde antalyaya gideceğimi vs. dedim k.validemin arkadaşı siz geçen sene tatile gittimiydi die sordu..bende evet gittik karacaahmete(mezarlık) annem ve k.validem yeter artık sil kafandan bitti gitti dediler...
bende ben çok zevk alıyorum,silemiyorum elimde değil ,hem ben sizin (k.valide ve annem) kapınıza gelipte zırladım mı dedim...kestiler seslerini..dün geceden beri tekrar beni eski halime soktular ben mutluluğu haketmiyorum evet anladım artık ne anneden fayda var ne başka birisinden...bilmiolarki en ufak bi söz bile yüreğimizin cız ettireceğini...eltim hamile imiş efendim ben nie hayırlı olsun dememişim..(eşine telde demiştim) nasıl derim yaa acımızın 3.günü şarkılar söyleyen birine..Allahım sana havale ediyorum..

ağlamaktan yazacağım şeyleride yazamıyorum çıldırıcam artık özür dilerim.

Anlamıyorlar canım maalesef anlamıyorlar...Kayınvalidem de direkt söyleyemiyor ama rüyalarında beni hamile gördüklerini falan söylüyorlar sürekli bana..Bebek istiyorlar Yusufumun acısını unutturacakmış gibi sanki.Bu aralar ikimiz de aynıyız sanırım.Dün gece 3te yattım , zaten artık erken yatamıyorum .Uykudan baygın düşünce giriyorum yatağa çünkü düşünceler beni bırakmıyor..Ama yine uyuyamadım..5 oldu saat ağlamaktan gözlerim şişti hala bir damla uyku yok gözümde...Bütün gece Yusufumun bana son bakışı gözümün önündeydi...yarım kalmışlıklar,doyamamışlıklar ruhumu kemirdi yine..Okula gittim ama hala ağlamaklıyım alt üstüm yine...Oturuyoruz arkadaşlarla dedim ağladım ağlayacağım hiç havam yok bugün.Reelde Yusuftan hiç bahsetmem ben...Adını anınca boğazımda bir düğüm belirir hemen zor tutarım kendimi ....Arkadaş ben öyle deyince off ya dedi şakasına, gül anlamında...Aynı senin dediğin gibi canım ben istemiyorum sanki gülmek...Biliyorlar ama anlamıyorlar işte...Arkadaşlarımın bebekleri doğduğunda yaşadıkları uykusuz geceleri dinliyorum ben yine...Aşı olurken çektikleri acıları...(!)Ağlamaktan hastaneyi alt üst ettiklerini anlatıyorlar bana iğne yapılırken...Zor günler yaşadıklarını grip olduklarında...Ne diyeyim..Susuyorum..onlar konuşurken içimden haykırmak geçse de susuyorum....Ya benim oğlum...Ya benim Yusufum...Ölürken ne acılar çekti demek geçiyor içimden dinlerken..Ya yaşadığı acılar, hastaneler ,ameliyatlar uykusuz geceler,açlıklar içinde geçirdiği bir sene...Sen bana ne anlatıyorsun demek geçiyor içimden benim oğlum bunları yaşamışken...Ama susuyorum...Öyle bir suskunluk ki bu,bazen suskunluğumdan korkuyorum...Nolur biraz düşünseler ya..Nolur ben kime anlatıyorum derdimi diye iki saniye bi durup baksalar...Bebeğini acılar içinde toprağa vermiş bir kadına anlatılır mı bunlar...Nolur yaralarımızın üstüne bir de onlar yara açmasa..Nolur ya..Çok mu zor...Çok mu?

çok güzel anlatmışsın herşeyi...

onlara anlatsan bunlar hastalıkmı die kusura bakma ama aval aval bakıp hikaye dinler gibi dinlerler..yinede onların acısı büyüktür....amannnnnnnn varyaa acıma duygum köreldi...kendime şaşıyorum ama kendi kendime böyle olmadım.

sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman karar verirsin yeni meleğine...sen bilirsin kimse bilmez ..

çok güzel anlatmışsın herşeyi...

onlara anlatsan bunlar hastalıkmı die kusura bakma ama aval aval bakıp hikaye dinler gibi dinlerler..yinede onların acısı büyüktür....amannnnnnnn varyaa acıma duygum köreldi...kendime şaşıyorum ama kendi kendime böyle olmadım.

sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman karar verirsin yeni meleğine...sen bilirsin kimse bilmez ..

Canım benim.Birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki biz...Ama biz yine bize yakışanı yapacağız canım...Kırılıyorum,üzülüyorum böyle düşüncesiz insanlar konuştuğumda..Ama bu bizi değiştirmesin canım...Biz tertemiz meleklerimize kavuşacağız Allahın izniyle...Böyle kötü düşüncelerle kirletmeyeceğiz kendimizi...Onu yapanların eksiği onlar...Biz yine biz olacağız...Melek annelerine yakışanı yapacağız affedeceğiz yeri geldiğinde...Bunu unutma olur mu canım...Anlamıyorlar ve ben artık anlamalarını da beklemiyorum...Ama biz her zaman bebeklerimize layık anneler olacağız ...(Allahın izniyle)...

yaa bana inan ben kimsenin yanında ne ağladım ne zırladım en ufak bişide celeleniyorlar bıktım artık.

senin acının 3.günü şarkılar söylense sana soruyorum ne yaparsın ne düşünürsün ??? :(

Allah ikinizede sabır versin...hemde sabırların en büyüğünü versin,
Patavatsız, kendini bilmez, bencil, düşüncesiz, zalim insanlar heryerde var...ama korkmayın onlar konuştukça siz yüceliyorsunuz...Allah hepsini görüyor...Sizi anlamazlar, bu acı yaşanmadıkça bilinmez...laflar taşlaşır bu acıda..sözler, kelimeler yok olur.Dünyası durur evladını kaybeden annenin...Bende seni neden iyi anladım biliyormusun vuslat, benim kızımda 3 ve 4 aylıkken 3 defa hastanede yattı..ilkinde ölüyor sandı doktorlar kusmaktan bembeyaz olmuştu, o acildeki koşuşturma, bebeğimi benim elimden alışları..bebeğim iyi olacakmı diye sorduğumda doktorun "üzgünüm ama iyi görünmüyor" demesi...tıbbın çaresizliğini, hepsini yaşadım ben..lanet damar yolunu açamayışları falan hep gözümün önünde, kızımın sesini duymamak için hastanenin dışına çıkmıştım... kızım baygın düşmüş bırakmıştı kendini, nefes alışını görseniz can vermekte olan yavru bir kuş gibiydi..ağzını açıp açıp kapatıyordu..inliyordu büyük insan gibi......o an herşey durdu benim için, çıldırsam neye yarardı ki?? neyseki kızım iyileşti allahım onu bana bağışladı.Kaybetme korkusunu yaşadım ben.Senin bebeğinin inlemesi, midesinin bulanması, hemşire doktor gördüğü zaman ağlaması hepsini o kadar iyi anlıyorumki.ınsan evladına acıyor deli gibi, elinden bişeyde gelmiyor.Benim acım seninkinin yanında çok çok ufak elbette, sadece seni ne kaadr anladığımı yazmak istedim.

Çok şükürki yavrunun artık canı yanmayacak..ameliyat olmayacak..narkozdan dolayı kusmayacak..inlemeyecek..acı çekmeyecek...korkmayacak...aslanlar gibi rabbimin kollarında uyuyacak melekler gibi..

Son düzenleme:
kanım dondu başınız saolsun güzel yavrunun yeri cennet hiç merak etme bizler onları cennete girebilsinler diye en iyi şekillerde büyütüp yanlışlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. sen yavrunu emin yere rabbimin cennetine uğurlamışsın .rabbim acını hafifletecek evet ama aklından hiç çıkmıycak yaşadıkların farkındayım ama bununla teselli etmeye çalış herşeyden yüce rabbimin herşeyden güzel cennetinde beşiklerde melekleri uyutuyor şimdi onu.diyicek kelimem yoktu aslında ama demek zorunda hissettim kendimi sana ve eşine çok çok sabır diliyorum rabbimden ..

Back