• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni Anlatmak....(Kaybettiim Oluma...)

yazdiklarinizi okuyunca 6 yil oncesine dondum tekrar yasadim sanki ogunleri.bende 6 yil once 2 yasindaki kizimi kaybettim.1 yasina kadar cok saglikliydi.ama son 1 yilimiz hastanelerde gecti.dogum gununde kaybettim bende.hastanede yatiyorduk ogun doktordan izin alip eve cikacaktim dogum gununu kutlamak icin.ama sabaha karsi kizim vefat etti.cok zor gunlerdi.anlatilamaz.sanki bir ates dusmustu hersey bostu,hayat durmustu sanki(ama oyle degilmis)insan o gunlerde anlamiyor teselli edenlere bile kizardim icimden.tesellilerin hicbir faydasi yoktu bosa konusuyorlar diyordum.o ates teselliyle sonermi hic.herseyin ilaci zaman ve allah inanci.biliyorsunki yavrun cennette ve seni bekleyecek o biraz rahatlatiyor insani.hayat devam ediyor.6 yil gecti 2 tane daha yavrum oldu.kizim yasasaydi 2.sinifa gidecekti yasitlarini gorunce icim sizliyor.biliyorum o cok guzel yerlerde bizi yanina alacak insallah ebedi cocuk sevgisi yasatacak babasina ve bana.allah herkeze dayanma gucu versin isyan ettirmesin rabbim.

Allah seni bir meleğin annesi yapmış, demek ki bunun için gelmiş dünyaya seni en zorla sınamak için şimdi sen diğer annelere sabır diliyorsun cennette senin duacın bir MELEK varken.
Allahım güç ve sabır versin sana ve diğer MELEK annelerine...

Allah razı olsun arkadaşım...

yazdiklarinizi okuyunca 6 yil oncesine dondum tekrar yasadim sanki ogunleri.bende 6 yil once 2 yasindaki kizimi kaybettim.1 yasina kadar cok saglikliydi.ama son 1 yilimiz hastanelerde gecti.dogum gununde kaybettim bende.hastanede yatiyorduk ogun doktordan izin alip eve cikacaktim dogum gununu kutlamak icin.ama sabaha karsi kizim vefat etti.cok zor gunlerdi.anlatilamaz.sanki bir ates dusmustu hersey bostu,hayat durmustu sanki(ama oyle degilmis)insan o gunlerde anlamiyor teselli edenlere bile kizardim icimden.tesellilerin hicbir faydasi yoktu bosa konusuyorlar diyordum.o ates teselliyle sonermi hic.herseyin ilaci zaman ve allah inanci.biliyorsunki yavrun cennette ve seni bekleyecek o biraz rahatlatiyor insani.hayat devam ediyor.6 yil gecti 2 tane daha yavrum oldu.kizim yasasaydi 2.sinifa gidecekti yasitlarini gorunce icim sizliyor.biliyorum o cok guzel yerlerde bizi yanina alacak insallah ebedi cocuk sevgisi yasatacak babasina ve bana.allah herkeze dayanma gucu versin isyan ettirmesin rabbim.

Galiba yeni bir bebek atlatmana yardımcı oldu öyle mi?Ben korkuyorum yine aynı şeyler yaşanacak diye...Tabi bizdeki durumlar farklı biraz sizinkinden...Tekrarlama ihtimali var..İnşallah biz de 6 yıl sonra senin gibi konuşabiliriz Rabbim ömür ve izin verirse...

canım benım ağlamaktan okuyamadım..
Rabbım kımseye kaldıramıyacagı yuk yuklemezmış..
Senın melegın obur dunyada senı beklıyecek....

Acının tarıfı yok bızde kelımeler bulamaıyoruz...

dılerım bundan sonra hıc acı cekmezsın hersey gonlunce olur cok mutlu olursun

canım benım ağlamaktan okuyamadım..
Rabbım kımseye kaldıramıyacagı yuk yuklemezmış..
Senın melegın obur dunyada senı beklıyecek....

Acının tarıfı yok bızde kelımeler bulamaıyoruz...

dılerım bundan sonra hıc acı cekmezsın hersey gonlunce olur cok mutlu olursun

Allah razı olsun arkadaşım dileğin dua niyetine geçer kabul olur inşallah...

Çok sağol arkadaşım...İnsan bu yazıyı okuyup da evladımı kaybettim diye üzülebilir mi?Her anne gibi evladımız yanımızda olsun isteriz biz de...Perdenin arkasını göremiyoruz çünkü...Oysa perde açılsa bu dünyadaki herşeyin zannettiğimizden farklı olduğunu görebilir üzüldüğümüz şeylere sevinir,sevindiklerimize üzülürdük...Özlem elbet olacak,hasret elbet dayanılmaz gelecek çoğu zaman...Ama nasıl oğlu askere giden bir anne gün sayarsa kavuşmak için,biz de gün sayacağız belki vuslat için...

vuslatcımm!!! başka bir yerde okuduğuma göre haşimoto hastası oldugunu yazmışsın.canım bende hipotroid var.levetron kullanıyorum.en son 3 civarlarında cıkmıştı bilmiyorum normalmı yoksa ilacımın artırılması gerekiyormu.3 aylık hamileyken tsh sonucum 7 idi.ben hipotiroid rahatsızlıgımı bilmiyordum.başka bir doktora gittim ama gittiğimde 11 olmıştu.şimdi düşünüyorum acaba gebeliğimde bütün tahlillerim kontrollerim iyidi.troidden dolayı bebeğimin gelişimi sorunlu olmuş olabilirmi.kalp rahatsızlığına neden olmuş olabilirmi.şimdi düzenli ölçtürüyorum birde haşimoto olduğunu nasıl anlıyorlar.doktorum troid bezlerinde şişlik falan yok dedi.haşimoto hastaları zor gebe kalıyor sanırım.benim adetlerim düzenlidir.sorun yaşamadım ama bundan sonrası ne olur bilemiyorum.3 ay oldu bebeğimi kaybedeli.güçlü olmaya sabretmeye çalışıyorum.acaba ikinci gebelik için en az ne kadar beklemem gerekiyor.yazılanları okuyorum içim kötü oluyor.kimseyide teselli edemiyorum çünkü kendim henüz toparlanmaya çalışıyorum.allah hepimize sabır versin.senin bir dahaki bebeğinde tekrarlama olasılığı olduğunu nerden biliyorsun canım.bende çok korkuyorum ama yazı birazda.yaşanılması gerekiyorsa yaşıyoruz.biz diğer annelere benzemiyoruz.çok farklıyız bence bunu ancak yaşayanlar bilir.taşımak çok zor ayrılık çok zor özlememek imkansız.ağlamaktan başka yapacak hiçbirşey yok.allah herkese sabır versin.

canım benim başın saolsun yazarken ellerimi hissetmiyor gibiyim cok üzüldüm allah sabrını versin cok zor bende anneyim bende kızım ölümlerden döndü seni az cok anlıyabiliyorum okuduktan sonra yanında olup acını yanında paylaşmak istedim allah bir daha göstermesin

vuslatcımm!!! başka bir yerde okuduğuma göre haşimoto hastası oldugunu yazmışsın.canım bende hipotroid var.levetron kullanıyorum.en son 3 civarlarında cıkmıştı bilmiyorum normalmı yoksa ilacımın artırılması gerekiyormu.3 aylık hamileyken tsh sonucum 7 idi.ben hipotiroid rahatsızlıgımı bilmiyordum.başka bir doktora gittim ama gittiğimde 11 olmıştu.şimdi düşünüyorum acaba gebeliğimde bütün tahlillerim kontrollerim iyidi.troidden dolayı bebeğimin gelişimi sorunlu olmuş olabilirmi.kalp rahatsızlığına neden olmuş olabilirmi.şimdi düzenli ölçtürüyorum birde haşimoto olduğunu nasıl anlıyorlar.doktorum troid bezlerinde şişlik falan yok dedi.haşimoto hastaları zor gebe kalıyor sanırım.benim adetlerim düzenlidir.sorun yaşamadım ama bundan sonrası ne olur bilemiyorum.3 ay oldu bebeğimi kaybedeli.güçlü olmaya sabretmeye çalışıyorum.acaba ikinci gebelik için en az ne kadar beklemem gerekiyor.yazılanları okuyorum içim kötü oluyor.kimseyide teselli edemiyorum çünkü kendim henüz toparlanmaya çalışıyorum.allah hepimize sabır versin.senin bir dahaki bebeğinde tekrarlama olasılığı olduğunu nerden biliyorsun canım.bende çok korkuyorum ama yazı birazda.yaşanılması gerekiyorsa yaşıyoruz.biz diğer annelere benzemiyoruz.çok farklıyız bence bunu ancak yaşayanlar bilir.taşımak çok zor ayrılık çok zor özlememek imkansız.ağlamaktan başka yapacak hiçbirşey yok.allah herkese sabır versin.

Canım benim ya...Eşime de sordum olabilir mi diye.Ancak annedeki hipotiroidi bebekte sadece beyin hasarı oluşturuyormuş.Hamilelikte hangi dönemde ortaya çıktığına bağlı olarak beyin hasarı çok ya da az oluyormuş.ilk dönemlerde ortaya çıkmışsa kalıcı beyin hasarı oluşturabiliyormuş sonrasında ise zeka seviyesinde azlık oluyormuş bebekte.ılacını düzgün alırsan sorun olmuyor diyor.Ben de ondan olabilir mi diye çok araştırmıştım zamanında...Şunu söylemeliyim ki canım hamileliğinin ilk zamanlarında yüksekmiş TSH seviyen.Bu da şunu gösterir ki bebeğinde bu hastalıklar olmasaydı ve yaşasaydı büyük ihtimal zeka sorunu yaşayabilirdi canım...Bu yüzden bebeğin ömür boyu bunları yaşamadı diye şükret canım benim...Benim hipotiroidim doğumdan sonra ortaya çıktı ama benim içimde de her zaman bir şüphe oldu bundan mı diye...ıçini rahat tut sen canım...Rabbim daha çok üzmek istememiş seni de yavrunu da canım.Böyle düşünmeye çalış...

Hashimato tiroiditi tiroit bezinin hasar görmesi ve bir daha çalışmamak üzere(çok nadir tekrar çalışabiliyor) devre dışı kalması demek oluyor canım...Ben de levotiron kullanıyorum.Tanısı kandaki antikorlara bakılarak konuluyor...ıçin rahat etsin istersen üniversite hastanesinde endokrinoloji bölümüne gidip tanıyı koydurabilirsin.Ama bir sonraki gebeliğinde kesinlikle TSH nı normale döndürüp kalmalısın canım...tsh'n 4'e kadar normal...Üstü yüksek sayılıyor...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki..Böyle düşünmeni...Allah hepimize sabır versin...Ne kadar düşünmemeye çalış desem de düşüneceksin..Ben de öyleydim çünkü...Dualarım seninle...

Son düzenleme:
canım benim başın saolsun yazarken ellerimi hissetmiyor gibiyim cok üzüldüm allah sabrını versin cok zor bende anneyim bende kızım ölümlerden döndü seni az cok anlıyabiliyorum okuduktan sonra yanında olup acını yanında paylaşmak istedim allah bir daha göstermesin

Allah razı olsun arkadaşım.Allah kızına sağlıklı ömür versin...Çok şükür eskisi gibi değilim şu an..Artık eskisi gibi düşünmüyorum..Rabbim ne verirse güzeldir bunu biliyorum...Huzur İslamda diye bir söz vardır ya eskiden çok basit gelirdi bana..Ama şimdi görüyorum ki gerçekten öyle...Evladını kaybedip de Allah inancın yoksa dünya bir cehennem oluyor..Çok şükür ki artık neyin niçin verildiğini anlayabiliyorum...Tekrar teşekkürler....

ben hastane günleri boyunca manevi bi destekçim vardı Allah yolunda bi ablam sürekli anlatırdı telefonda saatlerce konuşurdu onun sayesinde ölüm haberini sukunetle karşıladım ..bana hep derdi ilk tepki çok önemli lütfen sakin ol derdi.

ben hastane günleri boyunca manevi bi destekçim vardı Allah yolunda bi ablam sürekli anlatırdı telefonda saatlerce konuşurdu onun sayesinde ölüm haberini sukunetle karşıladım ..bana hep derdi ilk tepki çok önemli lütfen sakin ol derdi.

Kader arkadaşım benim...Allah dert verince yardımcı birini de gönderiyor değil mi...Benim de bi Seyhan ablam vardı.O da oğlunu kaybetmişti...Kimsenin telefonunu açmazdım sadece onunla konuşurdum..Hep yanımdaydı dediğin gibi bana hep Allahın her işinde hayır olduğunu anlatırdı..Ben de onun vesilesiyle metanetli olabildim ...Allah ondan razı olsun...

Inan yazini okurken cok agladim.senağlamaBir annenin Bebegini kaybetmesinin ne kadar zor oldugunu benden iyi kimse bilemez.Bende 25.01.2008 de oglumu kaybettim senağlama 38 haftalikken maalesef ölü dogdu.Herkes birsey olmaz yine cocugun olur der.Ama senin o cocukla gecirdigin hamileligi ve sonraki zamanlari hic hesaba katmazlar.Cünkü bir bebek kaybetmemistir cogu.herkes karsina gecip cocuklarini sever sana nispet edercesine.Ne yapalim kardesim elbet bundada bir hayir vardir.Ogullarimiz cennette ve dünyadan daha güzel imkanlar icerisindeler.Biz artik onlarla layik anne olmaya calismamiz lazim.Rabbim bizlere ve bütün cocuklarini kaybeden annelere sabir versin.Ve birdaha böyle üzüntü vermesin insaallah.

Bundan sonra güzel haberlerini duymak dilegiyle:a015:

Inan yazini okurken cok agladim.senağlamaBir annenin Bebegini kaybetmesinin ne kadar zor oldugunu benden iyi kimse bilemez.Bende 25.01.2008 de oglumu kaybettim senağlama 38 haftalikken maalesef ölü dogdu.Herkes birsey olmaz yine cocugun olur der.Ama senin o cocukla gecirdigin hamileligi ve sonraki zamanlari hic hesaba katmazlar.Cünkü bir bebek kaybetmemistir cogu.herkes karsina gecip cocuklarini sever sana nispet edercesine.Ne yapalim kardesim elbet bundada bir hayir vardir.Ogullarimiz cennette ve dünyadan daha güzel imkanlar icerisindeler.Biz artik onlarla layik anne olmaya calismamiz lazim.Rabbim bizlere ve bütün cocuklarini kaybeden annelere sabir versin.Ve birdaha böyle üzüntü vermesin insaallah.

yazdıklarında çok haklısın canım.oğullarımız cennette.benim oğlumda 38 haftalıkken doğdu ama ....ben oğlumun ölümüyle insanların birbirini anlamadığını anladım.ancak bu acıyı yaşayan bilir ve bizi anlar.oğlun cennete gideli bir seneyi geçmiş canım inş yeni bir bebek nasip eder yaradan.artık ben yeni bir bebek olmadan acımın dinlemeyeceğine inandırmaya başladım kendimi.kendi kendime diyorumkı oğlum yanımda olsaydı beni ağlarken görseydi o da ağlardı.o da üzülürdü.o üzülmesin.zaten annesine doyamadı.hastanedeyken öyle bir koklardı öyle bir emmeye çalışırdıki daha dün gibi unutmak çok zor.ben onu özlüyorum onunda beni özlediğini düşünüyorum çünkü biz bebeklerimize doymadık onlarda bize doymadı.Yaradan hepimize dayanma gücü versin.

Senin de dediğin gibi yaşamayan anlayamaz şeymacım.Düşüncesiz insanlar çok şu dünyada maalesef...Ben de oğlumu kaybettikten sonra o kadar unutkan olmuştum ki...Bi de diyorlardı bana niye bu kadar unutkansın diye..O kadar kızıyordum ki onlara...Bilmiyorlarmış gibi seni ettikleri gibi teselli ediyorlardı bir de...Ama burda anlayan arkadaşlarım var çok şükür...Allah hepsinden razı olsun...Allah hiçbirimize böyle bir üzüntü yaşatmaz inşallah bir daha...

vuslatcım tsh ımı sürekli kontrol ettiriyorum.yazdıkların biraz olsun rahatlattı ama hala soruyorum neden böyle oldu.kendimi düşünmekten alamıyorum.çok şaşkınım.korkularım fazla.senin biraz olsun zaman geçmiş.zaman acıları hafifletirmi acaba.sen bilirsin.bu acıyı yeni bir bebek dindirimi.kafam çok karışık.eşimle dertleşemiyorum bile artık.üzülme diyor geçeçek diyor ama herşey o kadar tazeki geçmiyor.

Dedigin gibi insanlar cok düsüncesiz ve vurdumduymaz. Benimle beraber o kadar kisi hamileydiki cevremde ama cogu sanki bana hic hamile olmamisim gibi davrandilar.Birde karsima gecipte hic görmemis gibi cocuklarini sevmeleri yokmu senağlama .
ben artik bebek istiyorum ama olmuyor.zaten ben tedavisiz hamile kalamiyorum. Ama en azindan 4 yasindaki kizimdan güc aliyorum.Oda bana sürekli soruyor benim ne zaman kardesim olacak diye.O kardesini cok seviyordu." kardesim cennette" ile avutuyor kendini.
Allahim bizlere tez zamanda hayirli uzun ömürlü saglikli erkek evlatlar versin insaalah

Back