• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SEN NE BİÇİM KADINSIN!!!

Biraz da ben dert yanmak istedim izin verirsen. Ben devlette esim ozede ogretmeniz.(daha once ozelde de dersanede de calistim sartlari biliyorum)benim dersim 7de basliyor. 1 ya da duruma gore 2 de çıkıyorum okuldan, esim 8bucuk 5 arasi calisiyor.iste bizim sorunumuz da bu eve erken geliyorum ya hic calisiyorum sanki. Bir rutini mi yazayim size de calisip calismadigimi bir de siz yorumlayın. Sabah 6 olmadan kalkiyorum. Kizi (9 aylik bakiciya ben bırakıyorum) hazırlıyorum, oglanin (4 yasinda babasiyla krese gidiyor) giyeceklerini cantasini basucuna hazırlıyorum. Okuldan cikinca kizi alip eve geciyorum onu besleyip bazen yemek bazen temizlik yapıyorum tabi kiz izin verdigi sure. Sonra oglani ve esimi (ayni okuldalar) almaya gidiyorum. Gelip yemek yiyoruz bulasikti etrafi topla filan gece oluyor haftada 1 ya da 2 aksam da derse gidiyorum. Uyku problemi olan cocuklarimi uyut kendi bakimim filan derken saat 12yi buluyor. Sonra ben hep yorgun hep yorgun...
valla öğretmenlerin ben biraz daha anlayışlı sanırdım sanırım öyle deilmiş şoook oldummm:KK57:

Ya kizim sen deli misin bu kadar yoruyorsun kendini.canina yazik degil mi?elli yuz kagit icin yasamindan mutlulugundan feda ediyorsun..ben okurken yoruldum canimsin degmez

part time calisiyorum cogunlukla evdeyim.
esime hafta sonu haric kalkip kahvalti hazirlamam.
ona da evde gorevler veririm(supurmek, cop, evdeyken oglanin altini degistirmek yedirmek vs)
valla kusura bakmasin calisiyorum sen az calisiyorsun ayaklarina girmesin.
tam zamanli cocuk baksam esimin maasina yaklasik maas alirim.
ustune ev duzeni yemek camasir bulasik yapsam esimin maasindan fazla alirim.
yaptigim is para kazandirmiyor diye calismiyor sayilmam ya.
ahh hele bir de disarda tam zamanli calissam esimle yari yariya paylasirdim isleri :D haftada bir de temizlikci tutardim.
bu dunyaya kole gibi calismaya gelmedim. gelmediniz!
hem disarda calis hem evde calis. bir bakmissin yasin gecmis hayatin bitmis.
biraz kendi degerinizi bilin.

valla öğretmenlerin ben biraz daha anlayışlı sanırdım sanırım öyle deilmiş şoook oldummm:KK57:
Genel olarak anlayissiz diyemem. Ayda 1 ya da 2 kere yemegi yapar. Ama diger ev islerine dokunmaz. Toplamasin da dagitmasa bari. Ama hakkini yiyemem, yapamadigim bir sey olunca esip gurlemez. Karni toksa diger seyleri kafaya pek takmaz.

Bendeki de salla temizliği yeter ki benimle ilgilen, çıkalım gezelim dolaşalım derdinde. Sonra da donu çorbı bitince yıkanmadı mıııı bunlar dahaaa?! tepkisini verebilecek kadar da kalender. Ahhhh bacılarım ahhh... Napsak,nereye koşuşturmaya çalışsak yaranamayız, biliyoruz!

hepimizde aynı dert anlaşılan. erkeklerle eşitiz diye diye iş hayatına girdik. sonuç: yıpranan,ezilen, kafasını kaşımaya vakti kalmayan hem evde hem dışarda çalışan yorgun kadınlar... gönüllü kölelik

Genel olarak anlayissiz diyemem. Ayda 1 ya da 2 kere yemegi yapar. Ama diger ev islerine dokunmaz. Toplamasin da dagitmasa bari. Ama hakkini yiyemem, yapamadigim bir sey olunca esip gurlemez. Karni toksa diger seyleri kafaya pek takmaz.
benım eşim çoğu zaman erken gelir ben gelmeye yemeği yapar sofrayı kurar hakkını yiyemem dağıtmaz aksine toplar evi süpürür .

sabah 6:45-akşam 19:00 evde olma. Akşamları yemek bulaşık iş yap oturma. Bir de üstüne beyfendiyle ilgilen. temizliğe bayan tutma 50-100 lira cepte kalsın çalışıyosun bari anlamı olsun de, hafta sonları temizlik çamaşır ütüyle uğraş. beyfendiyi gezdir, çevrendekilerle ilgilen....

hafta içi resmi bir işim vardı, işyerinden izin aldım, öğlene kadar işimi bitirdim geldim temizlik yaptım, ki canım ölümüne gezmek isterken, sırf hafta sonu kocamla vakit geçireyim işle uğraşmayayım diye. çeşit çeşit yemekler tatlılar yaptım hafta içi geçiştiriyoruz görsün mutlu olsun diye. haftasonu da çamaşır yıkarım diye düşünmüştüm sadece. cumadan işyerime gelmiş sürpriz yapmış, gel annenlere gidelim kalalım bir gece dedi (annem hasta bu ara) gitmişken c.tesi onun evini temizledim. akşam döndük. çok yorgundum uyudum hemen. sabaha karşı uyandık ablamın doğum haberiyle. koştura koştura hastaneye gittik. bulunduğumuz ilde en yakınları biziz. ani, hazırlıksız bir doğumdu. geceye kadar koştuk bebeğin hazırlığıdır, evin işidir. bu arada muayyen sancılarımı çekiyorum çok acılı olur.. gece yarısı geldik eve, pazartesi iş var, ağlaya ağlaya gittim acımdan ağrımdan işe. akşam eve zor attım kendimi. ceset gibi yattım gece. sabah uyandık gözümü açar açmaz neymiş efendim, beyfendinin giyecek atleti yokmuş, sen ne biçim kadınsın dedi bana!! El insaf ya, yazıklar olsun. sana da günaydın diyebildim sadece.. giyinip çıktım evden fazlasını söylememek için. çok çok çok sinirliyim! kendisi bir yorulmasın, bana dokunma ne iş yaparsan yap der çekilir kenara. BENCİLLİĞİN BU KADARI!! ya bu erkeklerin hepsi mi böyle, ben napiyim bu adama şimdi!!!!
Hem çalış hem ev işi yap bence temizlikçi tutun hem kendinize ,dolaylı olarakta eşinize eziyet .Para durumunuzu bilemem ama kavga etmenize değermi üç kuruş için.

iş paylaşımı şart bence.valla ben çamaşır ve ütü kısmına elimi sürmüyorum hiç :KK76: yemek ve ince temizlik bende genel temizlik onda..baştan böyle alıştırdım.haftaiçide öyle kapsamlı üç beş çeşit yemek yapmıyorum pratik ve geçiştirmelik şeyler yapıyorum.haftasonu güzel yemekler yapınca sevinçten napacağını şaşırıyo :KK54: robocop değiliz ki biz herşeye yetişelim

Geneli böyle cnm... iki kasığı varsa birini kırcan ki değerin olsn... ama yapamıyoz. Nankör koca vakası klasik...
derler ya bebeği doğunca nasıl alıştırırsanız öyle gider hani kucağa alışmasın gibisine evlenincede erkekleri şımartmayın yoksa hep başınızda taşımak zorunda kalırsınızzz

Bencillliğin bu kadarı.. hem de bu kadar çabalayan bir kadına nasıl bir nankörlük..
evet ne biçim kadınsınız siz kadın çalışmak zorunda değil destek olmak zorunda değik.
evlendiyse hiçbişeyinizi eksik etmeden size bakmak zorunda. sizde o zaman sadece rutin işlerinizi halleder hersey eksiksiz olur

sanırım erkeklere yüz verdin mi astarını istiyor...halbuki çalışan bayansınız size yardımcı olması lazım...benim evliliğimde 3.yılım ben eşime tatlı dille yaptırmaya çalışıyorum ki alışsın...erkekleri bebek gibi büyütmemek arada dişimizi göstermek lazım diye düşünüyorum :)

sanırım erkeklere yüz verdin mi astarını istiyor...halbuki çalışan bayansınız size yardımcı olması lazım...benim evliliğimde 3.yılım ben eşime tatlı dille yaptırmaya çalışıyorum ki alışsın...erkekleri bebek gibi büyütmemek arada dişimizi göstermek lazım diye düşünüyorum :)
aferin kız aynen böyle örnek alın :D

halk arasında bir söz vardır acı ama maalesef çok doğru bir sözdür

deveyi diken insana .. yaranır aslı seven olsa da öyle değildir işte
birini ne kadar önemsersen o kadar uzaklaşır senden ama ne kadar umursamazsan o kadar kıymetli olursun

Erkek annelerine çok iş düşüyor hep anneler yüzünden böyle bu erkek milleti, benim kv dem çok iyidir çok vericidir temizlik var de birinin işi yapılacak de kendini paralar, oğullarının her biri ayrı saatde gelir her birinin önüne sofra kurar arkalarını toplar, çok kızıyorum anne alıştırmışsın diye, koca koca oğlanlar su ister kalkar getirir ben engel olurum kalkın kendiniz alın anneniz hizmetçi mi diye, kadın öyle alışmış ki ben deyince farkeder evet kalk kendin al der:)

Eşimin çoraplarını sağdan soldan toplamaktan fenalık geldi, 3 yaşındaki oğlum görünce ah baba yine çorabını buraya atmış diye kirli sepetine atar, babası olamadı oğlum kadar:)

Şimdiden oğluma iş yaptırıyorum dağıttığı oyuncakları toplatıyorum itiraz ederse o oyuncakları bir hafta kaldırıyorum oynayamıyor, sofra kurarken yardım ettiriyorum, kirli kıyafetini sepete attırıyorum vs.

Erkek annesi olarak biz elimizden geleni yapalım kızlar kadınlar köle değil ki, nasıl kızımıza yemek yapmayı temizliği ütüyü öğretiyorsak oğullarımızada bu iyiliği yapalım, her zaman arkalarını toplayacak bir eş bir anne olmayabilir

Peygamber Efendimiz ev işlerinde eşlerine yardımcı olmuş ev de süpürmüş kendi söküğünüde dikmiş

Fazlasiyla kendinize yuklenmeyin, oldugu kadar. Yardimci tutnakmakta oarayi cepte tutar ama sağlığınızi bozar. Hrm calisip hem ev iskerini yapma haksizligi yapmayin kendinize.
Ev isleri hep ayni asla bitmiyor, 15 gunde bir bari alin.

Size yaptigi surprizi dusunun, fazla kizmayin:) Aksam konusur gonlunuzu alir belkide. Kadinliginizla ilgili bir soz soylemesinin yaralayici oldugunu soylemelisiniz.

Tavsiye Fazladan atlet, corap alin.
Ise giderken mak.calistirin olmasa gelirken asarsiniz.

aferin kız aynen böyle örnek alın :D
napayım canım ya iyi olsam inanıyorum tepeme çıkacak bende taviz vermiyorum yemek yapıyorsam sofrayı kurmama yardımcı olmasını saplıyorum,,temizlik yapıcaksam en azından toz aldırıyorum bunlar aslında benim yapamaycağım şeyler değil ama yine de yapsın ki alışmasın rahatlığa

Back