sen bunu hak ettin! bi bakın haksız mıyım kızlar

Çocukken yaşanan şiddet kesinlikle unutulmaz. Hele hele sizin gibi travmatik bir durum yaşandıysa unutmamanız çok normal. Psikolojik destek alın mutlaka.Ben bir öğretmenimden şiddet görmüştüm ilkokul yıllarında.ortaokul yıllarıma kadar sessizleştim yaşadığım olay yüzünden.neşeli bir çocukken ruh halim uzun bir dönem bambaşka bir girdaba girdi. Neyseki ailemin şikayeti ile o dönemde ceza yedi öğretmen. Bir öğrencininde kolunu kırmıştı, eskiler pek gelenekselciydi. Şimdi bu tür durumlar yaşanmıyor eskisi kadar neyseki. Bem özellikle bir yere takıldım. Belliki ablanız bir hayli sorunlu insan. Kendi çocuklarına şiddet uyguluyor mu? Yeğenlerinizle konuşmaya çalışın, vücutlarına bakın bence. Ve bu travmayı yaşayan bir insan olarak şayet çocuklara dönük şiddet varsa ablanızı şikayet edin. Bunu neden mi söylüyorum. Soba demiri ile dövmek normal bir insan davranışı değil.

Siz 3 yaşındayken o da 13 yaşındaymış
Asla haklı değil ama o da babasını kaybetmiş ve 3 küçük kardeş daha çocuk yaşta ona emanet edilmiş
Nasıl bakacağını falan bilmiyordur
Üçünüzü birden zapt etmek için mi şiddete başvurdu acaba?
Ben de olsam görüşmezdim ama sanırım ablanız da o zamanlar depresyon ya da bi çeşit bunalım geçirmiş olabilir.
Sonraki hareketlerine yani şu an öğrenci dövmesine falan iyice sinir oldum ama...

bazı arkadaşlara tam anlatamadım galiba o üniversiteden mezun oluncaya,evden gidinceye kadar şiddet uyguladı yani 23 yaşına kadar ben 13 yaşıma kadar şiddet gördüm,evet annem de maalesef sevmediğini söylüyor öyle şeyler yaşattı ki anneme 4 çocuğuyla ortada kalmış kadını dövmeye kalkardı,biz harçlıksız gezerken o borç takardı kadına lütfen bilip bilmeden konuşmayın o da çocukmuş falan demeyin 23 yaş çocuk mudur?
ayrıca ben terapi almayı düşünüyorum o kendinin normal olduğunu düşünüyor.

Şunu okuduktan sonra size tamamen hak verdim

öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım kızlar...gelelim sabah sabah hem de böyle bir günde canımı sıkan konuya...
biz 4 kadeşiz ama ben 3 olmasını dilerdim ve çevrem de hep beni 3 kardeş sanıyor çünkü hafızamdan silmek isteyip bir türlü silemediğim 1 ablam ve yaptıkları var.
ben çok küçükken henüz ilkokula başlamadan babam vefat etti mekanı cennet olsun.annem de hep çalışmak zorunda kaldı bizi okutmak için ve ben,2 yaş büyük ablam en büyük ablamla evde kalmak zorundaydık en büyükle aramda 10 yaş var..
Allahın her günü dövdü beni,ağıza alınmayacak küfürler ederdi,soba demiriyle döverdi,arkadaşlarımın yanında döverdi,diğer ablalarıma da fiziksel şiddet uygulardı ama en çok benim gücüm yetmediği için ben etkilenirdim.annenize söylemeyin o yarın yine gidecek yine elime düşersiniz,canınızı çıkarırım derdi.
içine kapanık hep ağlayan eve girmek istemeyen bir çocuktum.inanın yaptığı işkenceleri daha yazamıyorum yine gözlerim doldu,her gün o küçücük ellerimi açar ölmesi için dua ederdim.
neyse bu evlendi, ben liseye geçtikten sonra,yani tüm çocukluğumu mahvettikten sonra...
bi de öğretmen üstüne üstlük ve milli eğitime şikayet edildiğini duydum ,öğrencisine şiddet uyguladığı için...(hiç şaşırmadım)
şimdi iki çocuğu var onların teyzesiyim çok seviyorum ama annelerinin yüzünü görmek istemiyorum,onu ablalıktan reddettim,çocuklar büyüyünce karşılaşırsak anlatırım nedenlerini...
sabah annemi aradım bayramını kutlamak için bu çıktı telefona,annemi ver dedim hiç beni aramıyorsun dedi cevap vermedim annemi ver dedim bir de hangi yüzle konuşuyorsa..
şimdi kızlar içimden atamıyorum yaptıklarını,28ime geldim uzakta bi şehirde çalışıyorum ama üstünden bin yıl geçse de çok büyük bir öfke var ona karşı,siz olsanız ne yapardınız bi akıl verin...
unutup,geçmişte kalmış diyemiyorum,aklıma çocukluğum geldiğinde hala ağlıyorum.
siz konuşur muydunuz,ya o aklıma gelince çok kötü oluyorum.
Affetmedikçe mutlu olamazsınız,kendiniz için yüzleşin ablanızla

Sorumluluk almaktan kaynaklanmış olabilir o yaşlarda 3 çocuga nasıl bakılır konusunda bilgisizmiş, size üzüldüm ayrı mesela ama hala devam ediyorsa siddeti çocuklarına karşı, psikolojik yardım alması gerekli.Geçmiş olsun iyi bayramlar

Yüzleş, derdini anlat, içini boşalt , istemiyosan yine konuşma, ama yüzleş, kendin için!

Tamam ablanızda bir travma yaşamış küçükken babasını kaybetmekle ama bu size şiddet uygulamasını gerektirmiyor.

Yaşı büyüyünce en azından farkında olabilirdi ama hala çocuğuna ve öğrencisine bile uyguluyormuş, öfke kontrol sorunu var belli.

Bence yüzleşseniz bile kabul etmicektir ve siz daha çok sinir olucaksınız. Bazı insanlar affedilmeyi hak etmiyor. Olanları unutmaya çalışın destekte alabilirsiniz, bunu kendiniz için yapın. Allaha havale edin affetmeyin ama unutun. Bundan sonrası sizin için çok güzel olur inşallah, dualarım sizinle

yaprak dökümündeki Leyla ve Necla gibi
Tey tey sil at istersen barış kime ne be bacım
Nefretin arkasında ablana duygun öfkeyi barındıran sevgi var aslında bilinçaltı denilen şey bu olsa gerek yoksa umursayıp buraya konu açmazsın ki ya sev ya terket:KK55:

asla konusmazdım sen 10ken o 20ymiş kücükte degılmıs kı kucuktur yapmıstır dıyelım. asla affetme. baska ablan var zaten o olmasada olur. oluyormus zaten

Aiy ben acayip kinciyim

Alzheimer olsam bana yapilan kotulugu ve yapanlari unutmam galiba.

Ben de silerdim hatta o senelerin hincini almaya calisirdim.
Surekli onu vicdanen rahat olmamasi icin elimden geleni yapardim.
Psikolojisine oynardim direk.

Öncelikle ablanızın öz olup olmadığını sorguladım ve yazdıklarınızı tekrar okudum.Bana göre ablanızın ciddi psikolojik sorunları var yaşadığı şeylerden kaynaklanan; ama hiçbir şey küçücük kardeşlerine şiddet uygulamasını meşru kılmıyor.Yanlış ifade kullanmak istemem ama toplumda karşılaştığımız şiddet içerikli olayların başkahramanı ablanız gibi kişiler.Ablanızla bir an evvel konusun ciddi tedaviye ihtiyacı olduğunu size yaşattığı şeylerden dolayı sizi kaybettiğini belirtin.

Cenazesine dahi gitmezdim. İçiniz rahat olsun haketmiş yokluğunuzu.

Görüşmemeye devam edin

Yalnız ilk çocukların psikopat olmasının nedeni anne baba dan kaynaklanıyor evlilik Yen'i iken anne baba kavgaları içine doğuyor ilk çocuk. Acaba ablanız anne ya da baba şiddeti görmüş mü? Siz üçünüzün normal bu ablanın psikopat olması neden acaba?

öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım kızlar...gelelim sabah sabah hem de böyle bir günde canımı sıkan konuya...
biz 4 kadeşiz ama ben 3 olmasını dilerdim ve çevrem de hep beni 3 kardeş sanıyor çünkü hafızamdan silmek isteyip bir türlü silemediğim 1 ablam ve yaptıkları var.
ben çok küçükken henüz ilkokula başlamadan babam vefat etti mekanı cennet olsun.annem de hep çalışmak zorunda kaldı bizi okutmak için ve ben,2 yaş büyük ablam en büyük ablamla evde kalmak zorundaydık en büyükle aramda 10 yaş var..
Allahın her günü dövdü beni,ağıza alınmayacak küfürler ederdi,soba demiriyle döverdi,arkadaşlarımın yanında döverdi,diğer ablalarıma da fiziksel şiddet uygulardı ama en çok benim gücüm yetmediği için ben etkilenirdim.annenize söylemeyin o yarın yine gidecek yine elime düşersiniz,canınızı çıkarırım derdi.
içine kapanık hep ağlayan eve girmek istemeyen bir çocuktum.inanın yaptığı işkenceleri daha yazamıyorum yine gözlerim doldu,her gün o küçücük ellerimi açar ölmesi için dua ederdim.
neyse bu evlendi, ben liseye geçtikten sonra,yani tüm çocukluğumu mahvettikten sonra...
bi de öğretmen üstüne üstlük ve milli eğitime şikayet edildiğini duydum ,öğrencisine şiddet uyguladığı için...(hiç şaşırmadım)
şimdi iki çocuğu var onların teyzesiyim çok seviyorum ama annelerinin yüzünü görmek istemiyorum,onu ablalıktan reddettim,çocuklar büyüyünce karşılaşırsak anlatırım nedenlerini...
sabah annemi aradım bayramını kutlamak için bu çıktı telefona,annemi ver dedim hiç beni aramıyorsun dedi cevap vermedim annemi ver dedim bir de hangi yüzle konuşuyorsa..
şimdi kızlar içimden atamıyorum yaptıklarını,28ime geldim uzakta bi şehirde çalışıyorum ama üstünden bin yıl geçse de çok büyük bir öfke var ona karşı,siz olsanız ne yapardınız bi akıl verin...

Ben olsam kendi içimde onu affederdim. Çünkü bu büyük bir yük ve bunu taşımak istemezdim. Ama onunla görüşmez ve konuşmazdım.

Bunları size yaparken küçük değilmiş, aklı başındaymış. Siz 15 olsanız, o 25'miş. Kendisi kanunen reşit sayılacak yaştan itibaren 7 yıl size bunları yaşatmış. Şikayet etseniz ceza alırdı.

Böyle bir insanla görüşüp hayatı zorlaştırmanın alemi yok. Ancak kendiniz için affedip, affedebilmek için gerekirse uzman yardımı alıp, affettikten sonra sonra yine kendiniz için görüşmemeyi seçebilirsiniz.

Çocuklarına da şiddet uyguluyorsa Allah korusun.. Yiğenlerinzle konuşun vücutlarına balın lütfen. Sizin yasadğnzı onlar yaşamasın

Ablanız psikopat, yerinizde olsam görüşmezdim asla.
Ama bu insanın çocuklarının ne durumda olduğunu da mutlaka öğrenmeniz gerekiyor.

Bırak muhatap olma
O bilmiyor mu sanıyorsun neden görusmediğini ?
Sen sebebıni söylede senınle bı kavga etsın senı suclasın vıcdanı rahatlasın istiyor

kızlar eşim geceleri son zamanlarda sabaha kadar dişlerimi gıcırdattığımı söylüyor ben hiç farkında değilim...

benim artık mutlaka terapiye gidip o günlerin izini silmem lazım, tabi o insanla da yüzleşmem,içime attıkça çığ gibi büyüyor yıllar geçse bile, özgüvenim bile eksik onu onarmak için kitaplar okuyorum ama temel sorunu halletmem lazım...

yalnız doğudayım çok iyi bir psikolog bulmalıyım, o biraz zor olacak hemen araştırmalara başlayacağım bayram sonrası,arkadaşlarıma da soracağım güvendiğim.

X