sen bunu hak ettin! bi bakın haksız mıyım kızlar

çok sağolun kızlar ,hem babasız kalmak 3 yaşında,hem de böyle bi insanla aynı evde kalmak ruhumda çok derin yaralar açtı,kabuk bağladı belki ama kanamaya çok müsait...
Yaptıkalrından dolayı senden ozur dıledı mı

Agladı mı oda
Kucucuktun sen nasıl yaptım sana bunu dıye sevıp senı sarıldı kardesım dıye

Yaralarını sarmayı denedı mı
Akıttı mı gozyaslarını uzerıne

Yoksa boşver

Yaptıkalrından dolayı senden ozur dıledı mı

Agladı mı oda
Kucucuktun sen nasıl yaptım sana bunu dıye sevıp senı sarıldı kardesım dıye

Yaralarını sarmayı denedı mı
Akıttı mı gozyaslarını uzerıne

Yoksa boşver[/QUO

yüzleşemedik canım çünkü bundan kaçıyor lafını açmaya kalktık diğer kız kardeşimle birlikteyken bir kez hemen lafı değiştiriyor ya da işi çıkmış gibi yapıyor zaten ayda yılda bir denk geliriz telefonla ise 15 yıldır hiç aramadım o evlendikten sonra..
bence hiç pişman değil pişman olsa öğrencilerine ve kendi çocuklarına da hala şiddet uygulamazdı...

Bence bunu yapmadıgı ıcın sende ızlerı buyuk
Konusmamakla ıyı yapıyorsun o zaman

Cunku abla kıyamaz kardesıne

Yaptıkları onun psıkolojısının normal olmamasından kaynaklı ama bunun farkına varabılır. Aglar sana neler yaptım bıtanem dıye ıcı yanar ya

Yapmıyor senı haketmıyor

kızlar şöyle özet geçeyim görüşme konusunu telefonla arayıp abla-kardeş görüşmemiz hiç olmadı yıllarca, sadece annemin evinde özel günlerde falan karşılaşıyoruz konusunu da asla açtırmıyor

Affetmezdim. Affedemezdim. Dilim "affettim" dese de yüregim yapamazdı.
Ablanızın ciddi anlamda ruh saglıgı hasarlı.

Yorumları takip edemedim ama inkar ediyorsa yine konuşmaz onunla konuşulmaz zaten
Ara sıra annesinin evinde karşılaşıyorlarmış.Bana göre konu sahibi şimdiye kadar ablasının karşısına geçip hesap sorsaydı,en azından rahatlardı.İçindekileri dökerdi.Konuşmasın zaten konuşulacak bir insan değilmiş.

bence kızlar babamı kaybetmekten kaynaklı değil onun yaptıkları çok düşündüm kafa patlattım yıllarca ablam denilen o şahıs çok kötü kalpli,merhametsiz,vicdanı sıfır biri ,bunları söylemek benim için de çok acı ama sizinle şöyle bi anımı da paylaşmak isterim,
ben ortaokula giderken dayımı trafik kazasında kaybettim,gençti 2 çocuğu vardı,mekanı cennet olsun,annemle ve diğer ablalarımla oturup ağlıyoruz,şoktayız bu elinde bir battaniye sessiz olun uyuyacağım ben diye salonun ortasına yattı başka oda yokmuş gibi,ve aynı gün bangır bangır müzik açtı ,napalım yani öldüyse öldü dedi,annem 2 kez kahroldu,taziyeye gelenler ne diyeceklerini şaşırdılar...
şimdi bu insan hakkında ne düşünürsünüz ya ,yaptıklarını hatırladıkça çok kötü oluyorum,ne kadar vicdansız biri ve maalesef onunla aynı evde büyüdüm,ya da şöyle söyleyeyim sokakta...

Bir insan başka birinden gördüğü şeyi yaşar ve uygular aile içinde şiddet var mı? yani ablan bukadar şiddet eğilimini nerden kazandı ki konuşmazdım bi de ben kindarımdır yani unutmam her zaman diri tutarım kinimi

Bir insan başka birinden gördüğü şeyi yaşar ve uygular aile içinde şiddet var mı? yani ablan bukadar şiddet eğilimini nerden kazandı ki konuşmazdım bi de ben kindarımdır yani unutmam her zaman diri tutarım kinimi
ben diğer iki ablamdan ve annemden şiddet görmedim canım babamı zaten tanımadım ama anneme sordum ablamı döver miydi diye kesinlikle derdi annem babam zaten 4 çocuğu için sabahtan akşama çalışan didinen bir insanmış,maalesef yapısal kötülük onunki.

bence kızlar babamı kaybetmekten kaynaklı değil onun yaptıkları çok düşündüm kafa patlattım yıllarca ablam denilen o şahıs çok kötü kalpli,merhametsiz,vicdanı sıfır biri ,bunları söylemek benim için de çok acı ama sizinle şöyle bi anımı da paylaşmak isterim,
ben ortaokula giderken dayımı trafik kazasında kaybettim,gençti 2 çocuğu vardı,mekanı cennet olsun,annemle ve diğer ablalarımla oturup ağlıyoruz,şoktayız bu elinde bir battaniye sessiz olun uyuyacağım ben diye salonun ortasına yattı başka oda yokmuş gibi,ve aynı gün bangır bangır müzik açtı ,napalım yani öldüyse öldü dedi,annem 2 kez kahroldu,taziyeye gelenler ne diyeceklerini şaşırdılar...
şimdi bu insan hakkında ne düşünürsünüz ya ,yaptıklarını hatırladıkça çok kötü oluyorum,ne kadar vicdansız biri ve maalesef onunla aynı evde büyüdüm,ya da şöyle söyleyeyim sokakta...
Gerçekten ruh hastasıymış

ben diğer iki ablamdan ve annemden şiddet görmedim canım babamı zaten tanımadım ama anneme sordum ablamı döver miydi diye kesinlikle derdi annem babam zaten 4 çocuğu için sabahtan akşama çalışan didinen bir insanmış,maalesef yapısal kötülük onunki.
Çok garip ki psikolojik tedavi görmeli bilinmeyen bir yerden aile dışı şiddet örneklendirilmiş olmalı ki görmüş uygulamış kötü bir durum

Ara sıra annesinin evinde karşılaşıyorlarmış.Bana göre konu sahibi şimdiye kadar ablasının karşısına geçip hesap sorsaydı,en azından rahatlardı.İçindekileri dökerdi.Konuşmasın zaten konuşulacak bir insan değilmiş.
Konu sahibinin alt kısma yazdığınu okuduktan sonra birşey diyemedim hayretler içerisindeyim

Ne mutlu sana çok güzel bir davranış ama herkeste aynı psikoloji olmaz
Benim ablamda aşırı yalan söylerdi Yaptığı bir suçu ona buna yığardı
45 yaşında ve geçen sene tehşis koyuldu
Allah herkesin yardımcısı olsun
İnsanın psikolojik sorunları var diye yaptıklarını yapmamış sayabilirmiyiz? Seri katiller, pedofililer, kendini kaybedip döverek çocuk öldürenler. bunların hikayelerini Dinlersek çoğunun altından büyük psikolojik problemler hatta eskiden bunları yaşamış olmanın istismar edilmenin verdiği etkiler var psikolojilerini hareketlerini tetikleyen. Yapmadı sayabilirmiyiz? Psikolojisi bozulmuş diyebilirmiyiz? Elbette ki onun kendini çok kötü hissettiği zamanlar olmuş. Dışa vurumu böyle olmak zorunda mı? Şizofren değilsek bazı şeyler tercih meselesi.

İnsanın psikolojik sorunları var diye yaptıklarını yapmamış sayabilirmiyiz? Seri katiller, pedofililer, kendini kaybedip döverek çocuk öldürenler. bunların hikayelerini Dinlersek çoğunun altından büyük psikolojik problemler hatta eskiden bunları yaşamış olmanın istismar edilmenin verdiği etkiler var psikolojilerini hareketlerini tetikleyen. Yapmadı sayabilirmiyiz? Psikolojisi bozulmuş diyebilirmiyiz? Elbette ki onun kendini çok kötü hissettiği zamanlar olmuş. Dışa vurumu böyle olmak zorunda mı? Şizofren değilsek bazı şeyler tercih meselesi.
Söylediklerine katılıyorum zaten ikinci mesajımda ya sev ya terket demişim zaten burada konu açmaya bile gerek yoktu ki siler biter he bitmemiş bişiler varsa ablasına karşı mesele orada başlar ya af ya silmeli
Silerken ona dair herşeyide silmeli

Umarım evlatlarına bunu yapmıyordur. Yani bu manyak o cocukları da dövüyor olabilir. Allah aşkına bunu ögrenin, o çocuklar için kaygılıyım su an.

öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım kızlar...gelelim sabah sabah hem de böyle bir günde canımı sıkan konuya...
biz 4 kadeşiz ama ben 3 olmasını dilerdim ve çevrem de hep beni 3 kardeş sanıyor çünkü hafızamdan silmek isteyip bir türlü silemediğim 1 ablam ve yaptıkları var.
ben çok küçükken henüz ilkokula başlamadan babam vefat etti mekanı cennet olsun.annem de hep çalışmak zorunda kaldı bizi okutmak için ve ben,2 yaş büyük ablam en büyük ablamla evde kalmak zorundaydık en büyükle aramda 10 yaş var..
Allahın her günü dövdü beni,ağıza alınmayacak küfürler ederdi,soba demiriyle döverdi,arkadaşlarımın yanında döverdi,diğer ablalarıma da fiziksel şiddet uygulardı ama en çok benim gücüm yetmediği için ben etkilenirdim.annenize söylemeyin o yarın yine gidecek yine elime düşersiniz,canınızı çıkarırım derdi.
içine kapanık hep ağlayan eve girmek istemeyen bir çocuktum.inanın yaptığı işkenceleri daha yazamıyorum yine gözlerim doldu,her gün o küçücük ellerimi açar ölmesi için dua ederdim.
neyse bu evlendi, ben liseye geçtikten sonra,yani tüm çocukluğumu mahvettikten sonra...
bi de öğretmen üstüne üstlük ve milli eğitime şikayet edildiğini duydum ,öğrencisine şiddet uyguladığı için...(hiç şaşırmadım)
şimdi iki çocuğu var onların teyzesiyim çok seviyorum ama annelerinin yüzünü görmek istemiyorum,onu ablalıktan reddettim,çocuklar büyüyünce karşılaşırsak anlatırım nedenlerini...
sabah annemi aradım bayramını kutlamak için bu çıktı telefona,annemi ver dedim hiç beni aramıyorsun dedi cevap vermedim annemi ver dedim bir de hangi yüzle konuşuyorsa..
şimdi kızlar içimden atamıyorum yaptıklarını,28ime geldim uzakta bi şehirde çalışıyorum ama üstünden bin yıl geçse de çok büyük bir öfke var ona karşı,siz olsanız ne yapardınız bi akıl verin...
unutup,geçmişte kalmış diyemiyorum,aklıma çocukluğum geldiğinde hala ağlıyorum.
siz konuşur muydunuz,ya o aklıma gelince çok kötü oluyorum.

Bir şekilde affetmen lazım. Malesef öyle. Onunla oturup bu duygularını konuşursun. İçindekileri ona dökersin. Sendeki yaranın hala ne büyük olduğunu ona gösterirsin. O da çocuk sayılırmış sana böyle davranmaya iten sebepler neydi acaba. Şimdi kendi çocukları var belki onlara da öyle davranıyor. Ve onları ne kadar etkilediğini farkında değil. Belki sana kendini affettirmek ister belki de kendini sana karşı savunur

ben zaten kendi ruhumu onarmak için çok çabalıyorum ve karşımdaki 38 yaşında evli barklı ve psikolojik sıkıntısını kabul etmeyen bir insan,kendi sıkıntısını kabul etmeyen bir insanı nasıl psikoloğa götüreyim???

O zaman kocasıyla konuş, annenle konuş belki onlar kabul ettirir ne kadar sıkıntılı bir insan olduğunu

X