Şekersiz çay içip samimiyetle lezzetli diyen var mi

Ben şekersiz içiyorum eğer çay güzel demlenmişse çok lezzetli oluyor. Dışarda cafelerde yapılan çayları beğenmiyorum ama evde mis gibi demlenmiş çayın üzerine şeker atmak anlamsız geliyor. Dışarıda da şekersiz içiyorum ama lezzetli bulduğum söylenemez. Şekerli içiyordum ben de önceden şimdi de şekerli içenleri anlamıyorum sadece şeker tadı geliyor. Şekerli su içsen aynı şey. Çaya ne gerek var. Kahveyi de şekersiz içerim. Arada bir tatlı istersem çok az çikolata şurubu koyuyorum sadece. Bence biraz daha deneyin alışacaksınız. Sigara gibi olacak ama herkes şekerli içiyorsa onların yanında siz de atmak istiyorsunuz. Ama etrafınızdaki herkes şekersiz içerse siz de daha kolay alışırsınız

Ben de uzun yillardir cayi sekersiz icerim. Tadi gercekten boyle cikiyo. Simdi cay kasiginin ucunda seker atilsa icemem
İyi demlenmis aci cayi tek gecerim

kaç defa yada kaç gün denedin şekersiz çayı? sen hemen pes ediyorsun sanki. ilk başlarda tabi tiksineceksin. kendine 2 gün zaman tanı.
Ya aslinda 1 aydir iciyorum ama birbardak sekersiz, bir bardak tatlandiricili bir bardak az sekerli seklinde. Tamamen kesmedim
şekersiz çayı sevmiyorsanız çayı sevmiyorsunuz demektir, süte yada ayrana şeker atıyormuyuz ? çay içmek zorunda değilsiniz bırakın.
Niye sekerli seviyorum o zaman.
Ayrani sekerli icen kulturler de var. Boyle sevmisiz napalim.
Bnde cook tatli tuketn biri oldugum icin bari cayimin sekerinden vazgecenlerdenim. Ve alistim. Yaninda tatli biseyler yiyerk alisablrsin.:)
Tatli yeme hakkim olsa cay icin kullanirdim zaten :)

Şekeri bırakırken aşmaniz gereken kritik bir dönem var o dönemi geçerseniz çayın tadını alabilirsiniz gecemezseniz şekerli çaya da donemezsiniz arada kalırsınız öyle çay hayattır çaysız hayat olur mu hiç

Bir süre şekersiz içtim çayı baktım çay içmeyi bırakıyorum tekrar döndüm şekere

Tatlandırıcı kullanarak şekersiz çaya alışamazsınız bu arada. Tat açısından pek farkları yok. Şekeri azaltarak deneyin.

Kilo vermeye yaklasik 1 aydir basladim. Ekmegi sekeri birden kestim. Ve 4 haftada 4kilo verdim. İnanin seker demek sagliksiz beslenmenin basi demek benim icin artik. Ve tatliyi cok seven ben 1aydir agzima cikolata dahi almadim. Tatlinin hicbir cesidini tuketmemeye basladikca canim da istememeye basladi. Tabiki tadi sekerli daha guzel cayin. Ama saglik yonunden katkisi zararla esdeger.. Niye bunca zamandir dusunemedim diye kendime kiziyorum.. Bence tadlandiriciyi da birakabilirsiniz inanin zor degil, isteyin yeter ki. O bizim aliskanligimiz sadece..

Şekersiz çay içeceğime hiç çay içmem derdim. Önce kahvaltıda bıraktım şekeri. Yanında bişeyler yediğimde daha kolay alıştım. Eskiden şekerli ama günde 2-3 bardak çay içerken şekersiz çaya öyle çabuk alıştım ki çay sevmeye başladım. Şimdi 8-10 muhabete göre daha fazla bile içiyorum. Sonradan tiryaki oldum.

Ben birden kesmek zorunda kaldım. Toplam 2 yıldır şekersiz içiyorum. ilk 3 ay zorlandım ama sonra gerçek çayın tadını aldım dedim.. bi alışın nasıl içmişim ben bunu şekerli diyceksiniz..

ben de içinde şeker ve un olan herşeyi bırakmak istiyorum ya.. ekmeksiz yemek yiyebiliyorum aslında. eskisi gibi tatlı krizlerim de yok. yapabilirim dimi?

Alışmanız gerek. Ben de 2-3 ay denedim. Israr ettim cok şükür alıştım. Simdi şekerin ucu değse pekmezli su gibi geliyor. Ve hakikaten cayın tadını alıyorsunuz şekersiz olunca

Alisma meselesi.. ben sekerli icemiyorum serbet gibi geliyo resmen.. zamanla alisirsin

ben de içinde şeker ve un olan herşeyi bırakmak istiyorum ya.. ekmeksiz yemek yiyebiliyorum aslında. eskisi gibi tatlı krizlerim de yok. yapabilirim dimi?
Elbette yapabilirsiniz, Ben bile yaptiysam :))
Evet birden ekmegi kesmek metabolizma icin zor olabiliyor (kabizlik vs..) ben tam bugday cesidi bile olsa artik yemeklerimi ekmeksiz yiyorum... Cunku tam bugday ekmeklerinin de beyaz ekmekle zararlari cok yakin.. Ben onlar yerine yulaf ezmesi yemeyi tercih ediyorum, her gun 20 gr (yaklasik 2corba kasigi) yemeklerimin icine katiyorum hem saglikli hem de lifli oldugundan bagirsaklari cok iyi calistiriyor. Fazlasiyla tok tutuyor deneyin derim. Ben makarna hastasi bir insandim ben bile agzima almiyorsam herkes basarabilir, irade cok onemli

Asla sekerli cay icemem. Hic icmedim omrumde. Seker atarsaniz cayin tadini degil sekerin tadini alirsiniz. Yemege tuz atmak da aynidir. Yedigim seyin tadini sevmiyorsam ancak tuz kullanirim ki tadini bastirsin. Haslanmis misira atarlar tuz. Halbuki tuzsuz oyle guzel bir tadi var ki... tuzla maskeleniyor. Baliga limon sikarlar. Bu da ayni.

Bnde sekersiz iciyorum gercekten gercek cay sekersiz olan .). Bn birkac gun cubuk tarcin attm ictm.asiri cay icerm bu arada .sonra ilk bardak sekerli digerleri sekersiz oldu .smdide hc katmiormm .

Alışınca şekerli içemiyorsunuz :) Yavaş yavaş azaltarak için. Tatlı yerken çayınıza şeker atmayın zamanla alışırsınız

Samimiyetle söylüyorum şekersiz içtiğinizde çayın tadını alırsınız. Yaklaşık 15 yıldır çayı şekersiz içiyorum.
İlk aşamada bergamutlu içebilirsiniz veya çubuk tarçın atabilirsiniz.

Kahve olsun Çay olsun sittinsene den beri şekersiz içerim.
Çokta severim, asıl tadları anlaşılıyor. Şeker girdimi işin içine tadları yok oluyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…