• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz 14 Gün Var Mısınız??

Ben kendimi kirli hissettiğim an alıyorum. 1, gün 2, gün 3, gün hiç önemli değil. Hiç de bir zararını görmedim.
Denize/havuza girmeyin derler. o da hazneye su kaçabilir, enfeksiyon olabilir gibi şeyler sebebiyle. Ama duş bana göre zararsız. su tependen akıyor, sabun falan tahriş edici şekilde yıkamazsan problem olacağını sanmıyorum.

Hatta ben şunu okumuştum makalelerde daha çooook önceleri (ilk olmaya başladığımız dönemlerde)

ilk gün sökülmek zor olduğu ve ağrılı olduğu için, ılık duş alın kaslarınız gevşesin, merdiven çıkın veya hafif egzersiz yapın diye yazıyordu.

(ALINTI)

Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser.
Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir. Sakın ihmal etmeyin….Bu dönemde kullanacağınız ağrı kesici bazı ilaçlar adet kanama miktarını azaltsa da zararlı değildir.

(ALINTI)

Reglin kaçıncı günü banyo yapılır?

Reglin her günü banyo yapılabilir. Bu tamamen bireysel bir tercihtir. Ancak regl döneminde kadın enfeksiyonlara daha açık olduğu için banyonun ayakta yapılmasına ve vajinal bölgenin sabun, şampuan ya da diğer kimyasallarla yıkanmamasına özen gösterilmelidir.

Allah aşkına temizliğin ne zararı varmış? Duşu aşağıdan yukarı doğru almıyorsan benim için bu SAFSATAdır.
temizlikle alakası yok
birincisi hücreler kanallar açık ve sabun gibi kimyasal maddelerin tenefüs etmesi çok çok büyük ihtimal
ikincisi evet kanama olayını durduruyo ben bi kere yaşamıştım hatta 4.gün bile alsam duruyor ama artık mecbur kalıyorum

temizlikle alakası yok
birincisi hücreler kanallar açık ve sabun gibi kimyasal maddelerin tenefüs etmesi çok çok büyük ihtimal
ikincisi evet kanama olayını durduruyo ben bi kere yaşamıştım hatta 4.gün bile alsam duruyor ama artık mecbur kalıyorum

Bildiklerimi ve internette doktorların yazdıklarını paylaştım.

Tabiki de tercih meselesi. Herkeste de böyle olacak diye bir kaide yok. Deneme yanılmayla ilerleyebiliriz :)

Bildiklerimi ve internette doktorların yazdıklarını paylaştım.

Tabiki de tercih meselesi. Herkeste de böyle olacak diye bir kaide yok. Deneme yanılmayla ilerleyebiliriz :)
valla ben bi kaç defa annemi dinlemeyip deneyimledim
ilkinde kanamam durdu
ikincisinde feci karın ağrısı yaşadım ki ben zaten nadir sancısız geçiriyorum, geberiyorum yani 3 gün hatta bazen 4 gün ağrım oluyr
ama artık kanamam durmuyor bunu spora bağlıyorum 5 günde biten regl 7. günde temizlenyr :D

Gerginlik yaratmadım inşallah, kendi düşüncelerimi dile getirdim sadece. Sonuçta burası Şekersiz 90 Gün Topic'i.

pofu pofu cuğum, tabloyu hazırlayacak mısın? :KK19:
yok gıı ne gerginliği herkes kendi yaşadığını anlatıyor
yaa hazırlıycam şimdi aldım yazanları Samsonn Samsonn ve E ekilem81 yazmamış?????
yüzdeleri hesaplıyorum onlarda yazarsa tablo geliyorrr

Back