şeffaflık

Açıklamaları okudum hala aynı fikirdeyim. Bu şekilde gitmeleri çok ağır. Saraylim yazmasa ben yazacaktim karanfilin o mesaji ile ilgili. O mesaji beğenenler bile oldu, komikti de. Kazen in o mesaja bu kadar alınmasına anlam veremedim. Zaten bu kadar kızacağını bilse Karanfil hayatta yazmazdı o mesajı. Şu protesto topiği de kafamda bir sürü soru işareti bırakıyor. 61 sayfa sürmüş konu. Diğer üyelerle ilgili konu açmak yasak evet, o zaman niye bu kadar sürdü de baştan kapatılmadı. Ben orayı geyik topiği olarak görüyordum. Eminim çoğu kişi de öyle görüyordu.

Üyelik iptali yerine uzun süre uzaklaştırmak daha adaletli gibi geliyo bana.Bu kovmak gibi oldu biraz.Rencide edici durum bide buranın çok eski üyeleri sanırım çok büyük kabahatte göremedim. gerçi kazen daha oncede benzer şeyler yasadiniz sanırım bilemiyorum haklida olabilirsiniz belki ama uzaktan bakinca sevmediginiz aykırı bulduğunuz üyeleri atmayı kollamissiniz gibi gorünüyor.Size eleştiride bulundukları icin,kendilerine sorun onlarda gitmeyi tercih ederdi sonuçta begenmiyolardi demissiniz ama bu onların insiyatifine kalmaliydi.mesela bende burda olmaktan çok mutlu değilim bdv olsun tartışmalar olsun beni olumsuz etkilediğini düşünüyorum ama yinede arada giriyorum bile bile.budurum bi yanlis yaptığımda uyeligimi daha kolay iptal etmenizi gerektirir mi.birde pro üyeler vardı aralarında sanirim.Birazda sevmediginiz için atıldılar ya çok büyük kabahat işlemeden bu yüzden onların pro üyelik ödemelerinin geri verilmesi gerektiğini düşünüyorum.objektif baktığımda bunları gördüm ancak bana kalırsa herkesin sinirler gergin burda bir sürü insan ve konu.O duygudan bu duyguya geçiliyor.bi süre sonra sizinde yıpranmış olabileceğinizi anlayabiliyorum.sonucta sizde insansiniz

Fazla alinganlik yapildigini dusunuyorum, kisiselletirilmis olay tamamen. Eksisozluk ayarinda bir site burasi, arada boyle seyler olur, buyutmeden, ban ile gecistirilebilir bir seymis bence. Ustelik zehir gibi kadinlar atilanlar, kafalari calisan, eglenceli ve hayatin farkli kulvarlarinda varolan kadinlar. Belki hayatta yanyana gelmeyecek insanlar site sayesinde bir arada oluyorlar; ama farkli insanlarin bir arada olmasiyla da burasi daha baska bir yer halini aliyor. Cidden uzuldum gitmelerine, siyaset topiginin tadi kalmadi.

Son düzenleme:
Hiç bir yerin tadı kalmadı. O günden beri sadece bu konuyu okumaya giriyorum. Belki birşeyler değişir umuduyla.

Başka hiç bir bölüme bakamıyorum o kadar garip geliyor bu durum.sürekli bu konuya yazmak istiyorum açıkçası benimde üyeliğim alınır diye bazı düşüncelerimi yazmaktan da çekiniyorum.

İlk siyaset bölümünü görünce sitenin ve dolaysıyla sahibinin ne kadar demokrat olduğunu düşündüm.helal olsun bu zamanda siyasette böyle başlıklar açmak cesaret işi dedim.ancak görüyorum ki bu tutum bu uygulama başkanlık sisteminin minik bir provasını anımsattı bana.tek adam rejimi ben ne istersem o olur dinlemeden atarım siteyi sevmeyen gitsin gibi şeyler benim helal olsun dediğim kurucuya yakışmadı.cidden üzüldüm.

Aslında ben kazen beyin kiskirtildigini düşünüyorum ama bunu yapanlar o giden üyeler değil asla.bir arkadaşın ağam şunu yapıyor gibi bir mesajına bu kadar takılmak çok garip normalde size patron diyor bir çok üye ha aga ha patron ne var ki bunda.inanin kötü niyet sezmedim ben.

Giden üyelerin çoğunun hatta sanırım hepsinin hayır ci olmasi da beni korkutmuyor değil açıkçası bunu da söylemek istiyorum.bunu bir komplo teorisi olarak almayın ciddi bir endişe benimki.çünkü üyelik iptali gibi ona neden olacak gibi bir kabahatlari yok ki bu insanların.çok saçma şu olanlar :/

Biz burada onları bir dinleyin geri alın diyoruz da hepsi gururlu onurlu dik kadınlar bakalım onlar geri gelmek ister mi?

Çok uzun tuttum yazımı ama önce banli olduğum için yazamadim sonra biraz korktum yazmak istemedim ama içimde de tutamıyorum.

Ben o konunun hedef gostermek icin acildigina kesinlikle inanmiyorum.

Uye geri dondugunde
Konusuna yazan,elestirilerini belirten, isnat edilenlere cevap veren ben oldum.
elvanelvan88 protesto grubunda beni etiketleyip yazmami istemedi.

Diger turlu olsaydi gelip iyice gaza getirmeleri
Gerekirdi..

Ardindan office ne sabir var minvalinde
Bir yaklasim sergiledi.

Onlarin amaci
insanlari etiketlemeleri yoneltilen prim vermeyin o zamana karsi bir tutumdu sadece.

Evet belki gereksizdi o konu
Bunu boyle dusundugumu kendileri de biliyor
Fakat tutumlarinda art niyet, kiskirtma, uye belirleyip hedef gosterme
Yonetime karsi birlesme, hice sayma, kurallari, duzeni bozmaya karsi bir tavir yoktu..

Son düzenleme:
Konuyu sondan başa doğru değerlendirdiğiniz için düzeltme ihtiyacı duydum, dünkü açıklamalarım olaylar çoktan olup bittikten sonra yazılmıştır, ben siteye girdiğimde zaten işlemler yapılmıştı ve biraz konuyu okuyup birazda bilgi amaçlı birkaç görüşme sonrası yazdığım yazılardır hepsi.

Yazılarımdaki göndermeyi siz anlamamışsınız ama olsun, bu sitede yazdığım her mesaj, verdiğim her uyarı denetim altındadır.

Sizle görüştük evet, konferans görüşmesiydi ve mesajlaşmayı başlatan benim, Allahtan şahidim var ki sanki siz bana gelmişsiniz gibi bir algı olmayacak, size yazma sebebimde ortalığı kızıştırıp sonra kaostan beslenmeyin uyarısı yapmaktı biliyorsunuz, banlanınca mesaj attın ya dediniz bana, o banlanma mesajlarının herbirini her seferinde ben yazmıyorum, otomatik bir metindir, uyarı alan her üyeye gider, kaldı ki sürekli yazdığınız bölümde son zamanlarda yazdığım ortalık sakinleştirmek amaçlı yazıları da yine kaosa çevirdiniz, banlanmalarınızsa her üye gibi kurallar gereğiydi, öfke derseniz benim birine öfkelenmem için kendisiyle alakalı bir duygum olması lazım, kıymetli bir dost, sözüne değer verdiğim bir yorumcu gibi, size öfkelenemem size karşı bir duygum yok çünkü lakin siz yapmam gerektiği için ortalığı yumuşatmak birazda o agresif ortamı dağıtmak amaçlı yazdığım yazıları, sizin için yazmış olmamama rağmen hedef alarak kimin öfkeli olduğunu ortaya seriyorsunuz zaten.

Bu sitede herkes kurallar sebebiyle uyarı almıştır benden, kıymetli bir dostuma kızmışsam meramımı anlatırım, banlamam.

Saygılarımla...

Mune, senin gibi guzel kalem oynatabilen bir kadindan ilk defa bu kadar kotu bir yazi goruyorum, eminim yazdiklarindan cogu kisi hicbirsey anlamamistir. Zira ben bile aramizda gecenleri anlatmaya calistigin halde yarisindan cogunu anlamadim.

Sanirim "duygular ve ofkenizi isinize katmayin, kurallara gore ban verin" dememe cevap yazdin. Bana ozelden ilk sen mesaj attin, ancak nedenini unutmussun sanirim, banim cozuldugu gun genelden yazdigim boyle baslayan:

Yoklugumda, yani ben banli iken yazdiklarim bayagi bir tartisilmis, bana cevap hakki dogdu. Ben burada dusuncelerimi kimin hos buldugu veya hos bulmadigini baz alarak yazmiyorum. Aklimdaki neyse onu yaziyorum, once bunu belirteyim.

Ve boyle biten:

Yazdiklarim gene hosunuza gitmediyse banlayabilirsiniz, hic gocunmam.

Bu mesajima cevaben ayni gun ayni saatte yazmis olabilir misin acaba? Yoksa oyle denk mi geldi, tesadufen yani..

Neyse, olaylarin ne sekilde baslayip gittigini biliyorum. Kazen tarafindan sen aciklama yapmadan once atildiklarini da.. Senin konudan ilk saatlerden itibaren haberin oldugunu da.. Acildiktan uc saat sonra mesaj bile yazdigin konuda "kural ihlali" deyip kimseyi banlamadigini ve konuyu kapatmadigini da.. 24 saat suren ve 61 sayfalik konunun 18. sayfasinda yorumun duruyor. Sen konuya yazdin ama kimseyi banlamaya gerek duymadin, arkandan Kazen hastanede hastalikla ugrasirken kisacik bir aciklama mesaji yazacak vakti bile olmamasina ragmen kk'yi acip bu konuyu buldu, okudu, karar verdi ve gelip senin haberin olmadan bir anda hepsini siteden atti. Bilemiyorum..

Bu arada, kurallariniz ne diyor Mune? Once uyari, sonra uyelikten atis mi? Hani ban? Onlari banlamayi hic dusundun mu konuyu okurken, yorum yaparken Mune?

Son düzenleme:
+1
Ayrıca örneğin nameaver ilk banlananlardan, bu ne alaka bizim bilmediğimiz ne var, tatmin edici bir açıklama bekliyor insan işte.. Protestoyu ben de okudum hatta yorum yazdım orada.. Yani onun yazdığı ve benim yazdığım şeyler sırf geyikti, keza diğer arkadaşlarda öyle.

Ona ayrı üzüldüm Brunella, kızın doğru düzgün banı bile yok

:)))
Saraylim,
çok özür dilerim, size burada yazarken bir yandan hazırlanıyordum dışarı çıkmak için o yüzden o kadarcık oldu açıklama.
Nasılsa destanda yazsam fikriniz sabit, yine bu kısacık mesajımla size iyi günler diliyorum, açıklama yapamayacağımdan değil, ihtiyaç duymadığımdan

Keşke böyle bir mesaj yerine uzun bir açıklama yapsaydiniz çünki saraylim adlı üyenin sorduğu bazi sorular veya kafasına takilanlar buraya yazan herkesin kafasinda olan şeyler kiminin sormaya cesareti yokki bence hakli olarak yok kimide belki böyle bir cevap gelecegini tahmin ettiği için sormuyor.ama merak ediyoruz bu olanlar neydi ne içindi diye.ortada haksiz ve garip bir durum var.bu gidenlerin bir coguyla sizi de güzel sohbetleriniz vardı yakin gibiydiniz sizin tarafinizdan tarafinizdan sanki büyük bir suç islemisler gibi gosterilmesi mesajlardan boyle bisey cikiyor sanki yada ne bileyim onlarin böyle gitmesi sizi etkilemedi mi?
En azindan benim fikrim sabit değil destan yazsanizda okurum.

Giden arkadaşımızın birçoğuyla selamımız,birçoğuyla da kendimce gönül bağım vardır.Bazılarını sivri bulurum,bazılarını daha sakin,bazılarıyla birbirimizin mesajlarını okuyup beğenme dışında tanışıklığımız yoktur,bazılarıyla biraz daha fazla samimiyetim vardır... Ama özünde hepsinin de yürekli ve güçlü kadınlar olduğunu biliyorum.

Tarafsız olmamaya çalışarak yazmak istiyorum;evet konuda yönetimi eleştirilen yazılar yazılmış,ve sonlara doğru bazıları gerçekten sert yazılmış ,biraz ağır olmuş farkındayım,ama ne olursa olsun bunun cezası süresiz uzaklaştırma, üyelik iptali olmamalıydı.Uzun süreliğine bir ban olabilirdi belkide.

Giden arkadaşlar değerli üyelerdi,tabiiki onlar gitti diye kk kepengi indirip dükkanı kapatmaz yada giden arkadaşlarımızın dünyası başına yıkılmaz ama ortada bir anlaşılamamazlık var belliki.Her zaman karşılıklı konuşulmasından yanayım ben.Konferans konuşulmasından bahsedilmiş,ben olayların tam geçmişini bilmiyorum,belki de daha önce uyarılmışlardı orasını da bilemiyorum .Nitekim yönetim önce uyarı verip,sonra banlayabilirdi ama üyelik iptali gerçekten çok ağır.Gerçi bu saatten sonra onlarda gurur yapıp geri gelirlermiydi orasını da bilmiyorum.

Ben yönetimin genel olarak adaletsiz olduğunu düşünmüyorum ama giden arkadaşların da üyelik iptalleri yapılacak kadar hatalı olduğunu düşünmüyorum,işte tam da burada tıkanıp kalıyorum neden sonuç böyle oldu,neden süresiz gönderildiler,bilmediğimiz birşey mi var diye ve gerçekten şaşkınım .

Ben bir de nameavere çok takıldım,geçmiş tüm sayfaları okudum,yazdığı hiçbirşey yok,o niye gitti cidden ben onu çok merak ediyorum.

Cidden olanlar için çok üzgünüm hem de çookkk,tüm giden kızlar adına

Yapılan bazı yorumlardan dolayı cevap hakkı doğduğu için cevap yazıyorum.
Kimi arkadaşlar kına yaktığımı,içimden sevindiğimi yazdılar.Allah'a şükür kimsenin kötülüğüne sevinecek bir karaktere sahip değilim.Bilemiyorum belki tam tersi durum olsa ben de sevinileceğini düşünürdüm ama içimde en ufak sevinç yok.Ama sizler gibi karalar bağlayıp ta üzülmüyorum .
O gün konuda alay ettiğimi sananlar olmuştu ama alay etmedim.Konunun altında konuyu okuyanlar arasında 2 kişinin üyeliği iptal edilenler olduğunu sezdim ama açıkça yazmak istemedim ,öyle yazdım.Siyasi mesele konusuna gelince öyle düşünmemem sebep olan mesajı da yazdım zaten.Konuyu okuduğum halde ,yanlış bulduğum halde hiçbir kibim ,şikayetim olmamıştır.Mune konuyu kibleyenler olduğunu söyledi , Mune konuya hiç kibim oldu mu?Normalde de zaten bana o kadar yapılan hakarete rağmen kib butonunu kullanmadım.Şimdi siyasetteki kişilerin hınç aldığını yazmış bir üye.Öyle düşünsen kib yapardım.
Kimsenin bana da ,Mune'ye de ,Kazen'e de kızmaya hakkı yok.
Mune'yi takip edenler bilir,giden üyeler ile arası iyiydi.Her zaman adalaetli olmuştur her 2 tarafa karşı da.Hayır diyenler gitmiş denmiş,Ona kalırsa Mune de hayır diyor.Kazen o yüzden göndermiş olsa eminim ki kendisi de kabul etmez bu durumu,kendisi de giderdi.
Konu ortada.Malum kişinin ban süresinin az olduğunu,kendilerinin banlanınca uzun süreler banlarının kalkmadığını yazmışlar.Bu bir nevi yönetimin adaletli olmadığını yazmışlar..Mune etiketlenmiş ,Mune gereken açıklamayı yapmış.Bize göre üyelik iptali yapılacağına ban süresi uzun olsaydı diyoruz ama Kazen de demiş ki madem memnun değiller,burada durmanın anlamı yok.Bibiyi esprili bulurdum ,can fıstığı ,elvanın BDVdeki yorumlarını beğenirdim.Diğerleri ile fazla iyi anlaşmazdık ama sanıldığı gibi içimden sevinmiyorum .

Ben günlerdir yazıyorum, sayfalar dolusu hem de, özelden gelip soranlara bile uzunca yazılarım var, ben öcü değilim sizler gibi insanım, üstelik farkındaysanız hepiniz beni rahatça alıntılayabiliyorsunuz, erişilmez değilim, öyle bir tavrımda yok.
Aklınızda ne soru varsa buyurun özelden bana sorun hepsini tek tek açıklarım, çok güzel demişsiniz yakın gibiydiniz diye, bende öyle zannediyordum, kaçı bu konu için bana özelden geldi diye bir soru sormanızı istiyorum çokta muhabbetim olmayan 3 kişi hariç hiçbiri.
Müsaadenizle sitedeki diğer işlerle uğraşmak istiyorum, sözümü yineliyorum, aklınızdaki tüm sorular için özelime gelip dilediğiniz gibi sorun, cevaplarım.

Merhabalar,
Madem konu şeffaflık, herkes sorularını soruyor, benim de bir sorum var. Tüm bu siteden atılmalar aynı konu üzerinden çıkan kargaşa ile mi ilgili? Eğer öyleyse, olaylar ortaya çıktığında zaten banlı olan, yani olaylara karışma imkanı bulunmayan biri neden atılanlar arasında? Bir hata mı söz konusu? in vino veritas ın konu ile bağlantısı nedir?

Son düzenleme:
Siteden uzaklaştırılan arkadaşları büyük bir zevkle okurdum.Gitmelerine üzüldüm.Onlarsız siyaset bölümünün tadı tuzu olmaz.Doğru dürüst yazan kaç kişi var ki o bölümde.Kurallara uymayan bir şey yazdılarsa banlanmaları veya uyarı almaları gerekirdi.Siteden uzaklaştırılmaları adaletsizlik tek kelimeyle.Kazen kötü bir günündeydi herhalde.Bu kadar kızacak birşey göremedim.Varsa da açıklanırsa öğreniriz.Umarım çözüm yolu bulunur geri dönerler.

?? Nasıl yani? Kendisiyle mi konuştunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…