- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Hiç bir yerin tadı kalmadı. O günden beri sadece bu konuyu okumaya giriyorum. Belki birşeyler değişir umuduyla.Fazla alinganlik yapildigini dusunuyorum, kisiselletirilmis olay tamamen. Eksisozluk ayarinda bir site burasi, arada boyle seyler olur, buyutmeden, ban ile gecistirilebilir bir seymis bence. Ustelik zehir gibi kadinlar atilanlar, kafalari calisan, eglenceli ve hayatin farkli kulvarlarinda varolan kadinlar. Belki hayatta yanyana gelmeyecek insanlar site sayesinde bir arada oluyorlar; ama farkli insanlarin bir arada olmasiyla da burasi daha baska bir yer halini aliyor. Cidden uzuldum gitmelerine, siyaset topiginin tadi kalmadi.
Açıklamaları okudum hala aynı fikirdeyim. Bu şekilde gitmeleri çok ağır. Saraylim yazmasa ben yazacaktim karanfilin o mesaji ile ilgili. O mesaji beğenenler bile oldu, komikti de. Kazen in o mesaja bu kadar alınmasına anlam veremedim. Zaten bu kadar kızacağını bilse Karanfil hayatta yazmazdı o mesajı. Şu protesto topiği de kafamda bir sürü soru işareti bırakıyor. 61 sayfa sürmüş konu. Diğer üyelerle ilgili konu açmak yasak evet, o zaman niye bu kadar sürdü de baştan kapatılmadı. Ben orayı geyik topiği olarak görüyordum. Eminim çoğu kişi de öyle görüyordu.
Konuyu sondan başa doğru değerlendirdiğiniz için düzeltme ihtiyacı duydum, dünkü açıklamalarım olaylar çoktan olup bittikten sonra yazılmıştır, ben siteye girdiğimde zaten işlemler yapılmıştı ve biraz konuyu okuyup birazda bilgi amaçlı birkaç görüşme sonrası yazdığım yazılardır hepsi.Zeymurel, her zamanki gibi cok guzel aciklamissin icinden gecenleri, dusunduklerini.. Ben bu kadar iyi anlatamayacagim icin yazamadim bile hicbirsey.. Dediklerinin hepsine katiliyorum.
Arkadaslarin siteden atilmasina cok uzuldum. Bence de banlanmalari yeterdi. Belki onlarsiz KK, KKsiz onlar olabilir, ama eskisi gibi olmaz. Hepsi de birbirinden kiymetli yorumcular idi. Sacma sapan bir mevzu yuzunden boyle olmamaliydi. Sorunlar atmakla, kacmakla cozulmez, ban sistemi bu yuzden var, degil mi?
Yoneticilere de diyecegim su olmali ki, isinize kurallarinizi katmalisiniz, fakat duygularinizi, ofkenizi degil (Daha yeni Mune'ye de ozelden bu konuda yazismistim). Banlanmanin kistasini biliyoruz, atilmanin kistasi hergun degisiyor. Bu kadar cok tepki aliyorsaniz bunun sebebine hemen itiraz etmekten ziyade siz de oturup bir ic elestiri yapabilmelisiniz. KK cok guzel bir site, hakikatten de.. ama bu gibi olaylar bu guzel sitenin ciddiyetini sorgulattiriyor. Boyle bir siteden atilmak bu kadar kolay olmamali. Hakaretler havada ucusmus olsa anlayacagim, ancak kurallara aykiri bir konu actilar ve altinda kurallara aykiri bir sekilde bir uyeyi cekistirdiler ise bunun cezasi olarak ban sistemi yok muydu? Konuyu okudugum kadari ile onlar da zaten banlanacaklarinin farkindaydilar, atilmak biraz agir kacti. Banlanana kadar biraz dedikodu yapip eglenmek istemisler, Kazen'i alasagi etmek, sikistirmak filan bu olayin degerlendirmesi olarak biraz agir kacmis ..
"Agamiz bizimle egleniyy" diye mesaj atan yercekimli karanfil. Anladigim kadari ile o da bu mesaji uzerine gidenlerden.. @Kazen bey, arkadas sizi samimi bulmus ki boyle birsey yazmis, bu kadar kizacaginizi nerden bilsin? Onun yerine burada yillardir yazan herhangi biri de olabilirdi bunu yazan, kim bilebilirdi ki hadsizlikle degerlendirebileceginizi.. Butun olayin hedefini biraz da Mune'nin sozleriyle ustunuze alinmissiniz, ben ayni fikirde degilim. Burada yazan ve atilan uyeler gayet de zeki ve durust olanlarindandi, sizin her yazilandan haberiniz oldugunu bile bile boyle basit oyunlarin icine girmeye tenezzul edecek insanlar degildiler. Ben rahatsizligim oldugunda yuzunuze karsi soyluyorum, arkanizdan is cevirmiyorum, onlar da farkli degiller. Umarim oturup biraz sakinlestiginizde bu olayi bir daha gozden gecirirsiniz. Bu arada dun ne icin hastanede oldugunuzu bilmiyorum, gecmis olsun, umarim kotu birsey yoktur.
Mune, senin gibi guzel kalem oynatabilen bir kadindan ilk defa bu kadar kotu bir yazi goruyorum, eminim yazdiklarindan cogu kisi hicbirsey anlamamistir. Zira ben bile aramizda gecenleri anlatmaya calistigin halde yarisindan cogunu anlamadim.Konuyu sondan başa doğru değerlendirdiğiniz için düzeltme ihtiyacı duydum, dünkü açıklamalarım olaylar çoktan olup bittikten sonra yazılmıştır, ben siteye girdiğimde zaten işlemler yapılmıştı ve biraz konuyu okuyup birazda bilgi amaçlı birkaç görüşme sonrası yazdığım yazılardır hepsi.
Yazılarımdaki göndermeyi siz anlamamışsınız ama olsun, bu sitede yazdığım her mesaj, verdiğim her uyarı denetim altındadır.
Sizle görüştük evet, konferans görüşmesiydi ve mesajlaşmayı başlatan benim, Allahtan şahidim var ki sanki siz bana gelmişsiniz gibi bir algı olmayacak, size yazma sebebimde ortalığı kızıştırıp sonra kaostan beslenmeyin uyarısı yapmaktı biliyorsunuz, banlanınca mesaj attın ya dediniz bana, o banlanma mesajlarının herbirini her seferinde ben yazmıyorum, otomatik bir metindir, uyarı alan her üyeye gider, kaldı ki sürekli yazdığınız bölümde son zamanlarda yazdığım ortalık sakinleştirmek amaçlı yazıları da yine kaosa çevirdiniz, banlanmalarınızsa her üye gibi kurallar gereğiydi, öfke derseniz benim birine öfkelenmem için kendisiyle alakalı bir duygum olması lazım, kıymetli bir dost, sözüne değer verdiğim bir yorumcu gibi, size öfkelenemem size karşı bir duygum yok çünkü lakin siz yapmam gerektiği için ortalığı yumuşatmak birazda o agresif ortamı dağıtmak amaçlı yazdığım yazıları, sizin için yazmış olmamama rağmen hedef alarak kimin öfkeli olduğunu ortaya seriyorsunuz zaten.
Bu sitede herkes kurallar sebebiyle uyarı almıştır benden, kıymetli bir dostuma kızmışsam meramımı anlatırım, banlamam.
Saygılarımla...
Yoklugumda, yani ben banli iken yazdiklarim bayagi bir tartisilmis, bana cevap hakki dogdu. Ben burada dusuncelerimi kimin hos buldugu veya hos bulmadigini baz alarak yazmiyorum. Aklimdaki neyse onu yaziyorum, once bunu belirteyim.
Yazdiklarim gene hosunuza gitmediyse banlayabilirsiniz, hic gocunmam.
+1Açıklamaları okudum hala aynı fikirdeyim. Bu şekilde gitmeleri çok ağır. Saraylim yazmasa ben yazacaktim karanfilin o mesaji ile ilgili. O mesaji beğenenler bile oldu, komikti de. Kazen in o mesaja bu kadar alınmasına anlam veremedim. Zaten bu kadar kızacağını bilse Karanfil hayatta yazmazdı o mesajı. Şu protesto topiği de kafamda bir sürü soru işareti bırakıyor. 61 sayfa sürmüş konu. Diğer üyelerle ilgili konu açmak yasak evet, o zaman niye bu kadar sürdü de baştan kapatılmadı. Ben orayı geyik topiği olarak görüyordum. Eminim çoğu kişi de öyle görüyordu.
+1
Ayrıca örneğin nameaver ilk banlananlardan, bu ne alaka bizim bilmediğimiz ne var, tatmin edici bir açıklama bekliyor insan işte.. Protestoyu ben de okudum hatta yorum yazdım orada.. Yani onun yazdığı ve benim yazdığım şeyler sırf geyikti, keza diğer arkadaşlarda öyle.
:)))Mune, senin gibi guzel kalem oynatabilen bir kadindan ilk defa bu kadar kotu bir yazi goruyorum, eminim yazdiklarindan cogu kisi hicbirsey anlamamistir. Zira ben bile aramizda gecenleri anlatmaya calistigin halde yarisindan cogunu anlamadim.
Sanirim "duygular ve ofkenizi isinize katmayin, kurallara gore ban verin" dememe cevap yazdin. Bana ozelden ilk sen mesaj attin, ancak nedenini unutmussun sanirim, banim cozuldugu gun genelden yazdigim boyle baslayan:
Ve boyle biten:
Bu mesajima cevaben ayni gun ayni saatte yazmis olabilir misin acaba? Yoksa oyle denk mi geldi, tesadufen yani..
Neyse, olaylarin ne sekilde baslayip gittigini biliyorum. Kazen tarafindan sen aciklama yapmadan once atildiklarini da.. Senin konudan ilk saatlerden itibaren haberin oldugunu da.. Acildiktan uc saat sonra mesaj bile yazdigin konuda "kural ihlali" deyip kimseyi banlamadigini ve konuyu kapatmadigini da.. 24 saat suren ve 61 sayfalik konunun 18. sayfasinda yorumun duruyor. Sen konuya yazdin ama kimseyi banlamaya gerek duymadin, arkandan Kazen hastanede hastalikla ugrasirken kisacik bir aciklama mesaji yazacak vakti bile olmamasina ragmen kk'yi acip bu konuyu buldu, okudu, karar verdi ve gelip senin haberin olmadan bir anda hepsini siteden atti. Bilemiyorum..
Bu arada, kurallariniz ne diyor Mune? Once uyari, sonra uyelikten atis mi? Hani ban? Onlari banlamayi hic dusundun mu konuyu okurken, yorum yaparken Mune?
Keşke böyle bir mesaj yerine uzun bir açıklama yapsaydiniz çünki saraylim adlı üyenin sorduğu bazi sorular veya kafasına takilanlar buraya yazan herkesin kafasinda olan şeyler kiminin sormaya cesareti yokki bence hakli olarak yok kimide belki böyle bir cevap gelecegini tahmin ettiği için sormuyor.ama merak ediyoruz bu olanlar neydi ne içindi diye.ortada haksiz ve garip bir durum var.bu gidenlerin bir coguyla sizi de güzel sohbetleriniz vardı yakin gibiydiniz sizin tarafinizdan tarafinizdan sanki büyük bir suç islemisler gibi gosterilmesi mesajlardan boyle bisey cikiyor sanki yada ne bileyim onlarin böyle gitmesi sizi etkilemedi mi?:)))
Saraylim,
çok özür dilerim, size burada yazarken bir yandan hazırlanıyordum dışarı çıkmak için o yüzden o kadarcık oldu açıklama.
Nasılsa destanda yazsam fikriniz sabit, yine bu kısacık mesajımla size iyi günler diliyorum, açıklama yapamayacağımdan değil, ihtiyaç duymadığımdan
Ben günlerdir yazıyorum, sayfalar dolusu hem de, özelden gelip soranlara bile uzunca yazılarım var, ben öcü değilim sizler gibi insanım, üstelik farkındaysanız hepiniz beni rahatça alıntılayabiliyorsunuz, erişilmez değilim, öyle bir tavrımda yok.Keşke böyle bir mesaj yerine uzun bir açıklama yapsaydiniz çünki saraylim adlı üyenin sorduğu bazi sorular veya kafasına takilanlar buraya yazan herkesin kafasinda olan şeyler kiminin sormaya cesareti yokki bence hakli olarak yok kimide belki böyle bir cevap gelecegini tahmin ettiği için sormuyor.ama merak ediyoruz bu olanlar neydi ne içindi diye.ortada haksiz ve garip bir durum var.bu gidenlerin bir coguyla sizi de güzel sohbetleriniz vardı yakin gibiydiniz sizin tarafinizdan tarafinizdan sanki büyük bir suç islemisler gibi gosterilmesi mesajlardan boyle bisey cikiyor sanki yada ne bileyim onlarin böyle gitmesi sizi etkilemedi mi?
En azindan benim fikrim sabit değil destan yazsanizda okurum.
?? Nasıl yani? Kendisiyle mi konuştunuz?Merhabalar,
Madem konu şeffaflık, herkes sorularını soruyor, benim de bir sorum var. Tüm bu siteden atılmalar aynı konu üzerinden çıkan kargaşa ile mi ilgili? Eğer öyleyse, olaylar ortaya çıktığında zaten banlı olan, yani olaylara karışma imkanı bulunmayan biri neden atılanlar arasında? Bir hata mı söz konusu?in vino veritas ın konu ile bağlantısı nedir?
Evet, siteden atılmış. Sanırım bi hata var.?? Nasıl yani? Kendisiyle mi konuştunuz?
Açıkçası bekliyorum ki hepsi bir hataydı yanlış anlaşılmaydı densin. MuhtemelenEvet, siteden atılmış. Sanırım bi hata var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?