- 20 Kasım 2013
- 12
- 0
- 34
Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız
sağol arkadaşım mutlaka görüşecem
arkadaşlar benim de saçlarımda yıllardır kaşıntı ve kabuklanma vardı ben hep kepektir diye düşündüm. 1-2 yıldır dizimde de bir kabuklanma oldu. ama önemsemedim. 3 ay kadar önce cildiyeye gittim sedef olduğunu söyledi. daha sonra bir yıldır geçmeyen ayak ağrılarım için doktora gittiğimde sedeflerimi de görünce benim sedefli artrit yani psöriatik artrit hastası olduğuma karar verdi kurul.
şu an salazoprin tedavisi görüyorum. yaklaşık bir senedir hatta daha fazla yürümekte zorluk çekiyorum bazen işe eşim bırakıyor bazen geceleri emekleyerek tuvalete gidiyorum. gerçekten çok zor ve ağrılı bir hastalık. sedef hastalarının % 10 unda artrit görülülebiliyomuş kızlar.
bunu söylemediki amacım sizleri korkutmak değil sadece eklemlerinizde ağrı hissettiğinizde bunu önemseyin ve geç kalmadan bi romatoloji uzmanına görünün.
ve kesinlikle stresten uzak durun.
slm
benim ablam sedef hastası 3 yaşından beri bu hastalık var.76 doğumlu.bütün tedaviler neredeyse denendi
belirli bir süre sonunda hastalık tekrarlıyor vucudunun bazı bölgelerinde var.ayaklarında falan yok yani öyle
yürümede falan zorluk çekmiyor veya ağrıları olmuyor.zaten bu hastalığın çok fazla çeşidi varmış
bizimkinde yoğun değil ama yinede kafasına takıyor ve buyüzden hala evlenmedi bile...ancak kendi
durumundan birisiyle evlenmek istiyor.sedef hastası olupta evlenen varmı aranızda yani rahatsız edici bir
durum oluyormu merak ediyorum?bi şey daha etrafınızda sedef hastası bekar bir bey varmııııı arkadaşlar
bu yzdıklarımı yanlış anlamayın ablamı çok seviyorum ve onun da mutlu olmasını istiyorum sadeceee
Aranızda neotigason kullanmışlığı olan oldu mu? Faydasını gören duyan var mı acaba? Çapadaki doktora gidiyorum 6-7 aydır ısrarlarla bu ilacı kullandırtıyolarlar. Açıkçası ben bi faydasını göremedim ama yaralarıma bakıp geçen aya göre biraz daha iyi deyip gelecek ay daha iyi olacak diyorlar ama bana göre faydalı bi ilaçsa şimdiye tamamen geçmesi gerekirdi gibi geliyor. Yanılıyor muyum?
Sedef hastalığının kesin çaresi yok çözümler geçici belki bi kaç sene yada ay çıkmaz ama eninde sonunda tekrarlıyor.Nedenide tam olarak bilinmiyor.Bendede var bi akrabamdada var.Doktorada gittim eczaneden pis kokulu bi karışım verdi pirdolin kadolin şampuanları verdi ama pek işe yaramadı bide eczane karışımı yanlış yapmış bi güzel kafam kaşındı zor yıkadım.Elecon dermovate gibi ilaçlar veriyo onlarda kortizonlu olduğu için sürekli kullanılmıyor.
Bi adam bize bitkisel bi ilaç vermişti bende az olduğu için akrabama verdim hergün kullandı ve ilaç geçirdi.Ama çok sıkıldığında üzüldüğünde bi müddet sonra tekrar çıkıyor.ısteyen olursa ilacın tarifini yazarım.Geçmiş olsun.
bende uzun zamandır bu hastalıkla uğraşıyorum ama malesef bazen yok oluyor bazen deliriyor.En son izmirde bu alanda meşhur bir prof a gittim ilaçlar sayesinde geçti hamile kaldım bebeği emziriyorum ve malesef tedaviye devam edemiyoruz yarım kaldı bakalım bebeğim memeyi bırakıncatekrar gideceğim.Ama ben ilaç tedavisine pek sıcak bakmıyorum çnk sonuçta hep kortizon ve bu meretinde bir sürü kötü yan etkisi var biraz araştırdım ve istanbul'da dr Elif Güveloğlu dikkatimi çekti sedef konusunda tedavileri genelde başarılı ve bitkisel tedavi yapıyor ama hala gidemedim tam gidicektik ayağım kırıldı artık en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum ve sonuçunu sizlerle paylaşırım arkadaşlar.Ben istanbul da olmadığım için gidişim biraz uzayacak gibi ama tavsiyem istanbulda olan arkadaşlar gidip görüşsün sonuçta gitmediğimiz neresi kaldı ki.Muayene ücreti 200 ytl imiş.Ben kendisiyle mail arcılığı ile görüştüm çok ilgili bir doktor benim içime çok sindi.TTedavi kişiden kişiye değişiyormuş Bazen 3 ay bazen 6 ay sürüyormuş.Aylık maliyetide 150 Ytl civarıymış ilaçlar.Uzm.Dr.Elif Güveloğlu internet adresi.Burdanda inceleyebilirsiniz.Gidip tedaviye başlayınca yazacağım neticelerini.Herkese allah acil şifalar versin.Mutlu ve sağlıklı günler dileğiyle.