Sedef hastalığı olup çare bulan var mı?

evet canım bu ara herkez bir susukunlaştı bende dahil...bendeki durumlar bir iyi bir kötü,bu ara görünen yerlerimde çoğalmaya başladı özellikle ayaklarımda :KK43: eskiden saklardım ama artık saklayamıyorum..o yüzden napıcamı şaşırdım :KK43:(sürekli araştırma içindeyim şimdik ilk işim bakla ve kudret narı tedavisi birde hacamat yaptırmak.evde kocaman bir çanta içinde eczaneden ve aktardan alınan birsürü ilaçlar ve karışımlar,kısacası çantanın içi gibi karışık bende durumlar :KK43:((

Canım benim de ayaklarımda çok vardı.Kudret narı uygulamaya başlamıştım ama kokusuna dayanamadım bıraktım.Her ne kadar kortizon içersede dermovate merhemi her gece ayaklarıma sürdüm üstüne de streçledim bunu 3 4 gün boyunca yaptım ve ayaklarımdaki sedeflerden kurtuldum gibi birşey büyük lezyonların kızarıklığı kaldı sadece.Görüntü olarak rahatladım en azından 1 aydır da çıkmıyor Allah nazar değdirmesin de hiç çıkmasın.Hiç yoktan iyidir bunu dene.Seninkilerde tedaviye cevap verir inşallah.

Bakla olayını ben de çok görüyorum internette ama bakla bulamıyorum malesef.

Ben de sürekli araştırma içersindeyim nurcan.Bir yerde kek çiğinin el ve ayak sedefine iyi geldiğini okudum.Bunu yazan kişi ile konuştum.un+yumurta+şekeri kıvamına gelene kadar karıştırmış 3 4 günde bir yemiş ve ellerinde ayaklarında hiç bir şekilde iz bile kalmadıgını söyledi bana çok nadiren ufakca tekrarlayabiliyormuş.Bunu da söyleyim dedim işimize yarar belki.En azından hiç bir zararı olmaz.Ramazandan sonra başlayacağım bu yönteme.

Son düzenleme:
benım de dız kapaklarımda cıktı yaa:KK43:(( yenı oldu daha ..dr krem ılac verdı..

sabahları ac karnına yogurdun ıcıne corekotu ezıp katacakmıssın cok ıyıgelıyormus Allahın ıznıyle oyle duydum onu yapcam..artık ramazandan sonra ınsallah..

Canım benim de ayaklarımda çok vardı.Kudret narı uygulamaya başlamıştım ama kokusuna dayanamadım bıraktım.Her ne kadar kortizon içersede dermovate merhemi her gece ayaklarıma sürdüm üstüne de streçledim bunu 3 4 gün boyunca yaptım ve ayaklarımdaki sedeflerden kurtuldum gibi birşey büyük lezyonların kızarıklığı kaldı sadece.Görüntü olarak rahatladım en azından 1 aydır da çıkmıyor Allah nazar değdirmesin de hiç çıkmasın.Hiç yoktan iyidir bunu dene.Seninkilerde tedaviye cevap verir inşallah.

Bakla olayını ben de çok görüyorum internette ama bakla bulamıyorum malesef.

Ben de sürekli araştırma içersindeyim nurcan.Bir yerde kek çiğinin el ve ayak sedefine iyi geldiğini okudum.Bunu yazan kişi ile konuştum.un+yumurta+şekeri kıvamına gelene kadar karıştırmış 3 4 günde bir yemiş ve ellerinde ayaklarında hiç bir şekilde iz bile kalmadıgını söyledi bana çok nadiren ufakca tekrarlayabiliyormuş.Bunu da söyleyim dedim işimize yarar belki.En azından hiç bir zararı olmaz.Ramazandan sonra başlayacağım bu yönteme.

insanın kendini anlayan birileriyle konuşması o kadar iyi geliyorki,yoksa içime atmaktan kafayı oynatıcam :KK43:( senin adına çok sevindim İNŞAALLAH birdaha çıkmaz,enkısa zamanda darısı bizim başımıza evli olup sedefli olmak çok zor sabahları pijamanın ayakkısmı yukarı çıktığı için hergün eşimden önce uyanıp kendimi toparlıyorum,eşimden uzaklaştım iyice ama artık ayaklarımda ellerimde çıkmaya başladı saklamakta çok zorlanıyorum :KK43:(zehir iyi gelicek deseler hemen içicem :KK43:( canım bu çiğ kekin bir ölçüsü varmı acaba??? bende hemen dniycem...maalesef baklayı bende bulamadım,ama sonbaharda tekrar çıkıyormuş galiba çıkar çıkmaz onuda deniycem hakkımızda hayırlısı :KK43:(

insanın kendini anlayan birileriyle konuşması o kadar iyi geliyorki,yoksa içime atmaktan kafayı oynatıcam :KK43:( senin adına çok sevindim İNŞAALLAH birdaha çıkmaz,enkısa zamanda darısı bizim başımıza evli olup sedefli olmak çok zor sabahları pijamanın ayakkısmı yukarı çıktığı için hergün eşimden önce uyanıp kendimi toparlıyorum,eşimden uzaklaştım iyice ama artık ayaklarımda ellerimde çıkmaya başladı saklamakta çok zorlanıyorum :KK43:(zehir iyi gelicek deseler hemen içicem :KK43:( canım bu çiğ kekin bir ölçüsü varmı acaba??? bende hemen dniycem...maalesef baklayı bende bulamadım,ama sonbaharda tekrar çıkıyormuş galiba çıkar çıkmaz onuda deniycem hakkımızda hayırlısı :KK43:(

Canım eşin seni anlayacaktır.Hatta sen kendini eşine açmalısın bu konuda.Onun da desteğinin görerek daha iyi sonuclar elde edeceğinden eminim.O senin yol arkadaşın en büyük dert ortağın.Kendini ona anlatman seni çok rahatlatacak.Stresini azaltacak.Bu hastalıgın en büyük tetikçisi stres biliyorsun.Eşinle beraber bu hastalığın üstesinden geleceğini düşünmelisin.Onun faydası mutlaka olacak.İçine kapandıgın her an daha da kötü olursun.Kendimden biliyorum.

Canım ufak bir kaseye yapabilirsin.4 5 kaşıtan fazla yeme.Bir de 3 4 gün arayla ye.Sürekli yersen alerjik durumlar ortaya cıkabilir.Dikkat et buna.

Canım eşin seni anlayacaktır.Hatta sen kendini eşine açmalısın bu konuda.Onun da desteğinin görerek daha iyi sonuclar elde edeceğinden eminim.O senin yol arkadaşın en büyük dert ortağın.Kendini ona anlatman seni çok rahatlatacak.Stresini azaltacak.Bu hastalıgın en büyük tetikçisi stres biliyorsun.Eşinle beraber bu hastalığın üstesinden geleceğini düşünmelisin.Onun faydası mutlaka olacak.İçine kapandıgın her an daha da kötü olursun.Kendimden biliyorum.

Canım ufak bir kaseye yapabilirsin.4 5 kaşıtan fazla yeme.Bir de 3 4 gün arayla ye.Sürekli yersen alerjik durumlar ortaya cıkabilir.Dikkat et buna.

evet canım çok haklısın ama ben bu halimle benden soğur diye korkuyorum,o nedenle sürekli sedefli yerlerimi kapatıp gizliyorum :KK43:(ama ben gizledikce artık görünen yerlerimdede çıkmaya başladı :KK43:(inşaallah bizlerde birgün bu hastalıktan kurtuluruz,pırıl pırıl bir cildimiz olur hayattan çokmu şey istiyoruz acaba ..ama deneme yanılma yoluyla kişinin kendine uygun tedaviyi bulması lazım bu hastalık böyle birşey... benim şimdiki ilk hedefim çiğ kek bakalım sonuç nasıl olacak.....sevgiler :)

evet canım çok haklısın ama ben bu halimle benden soğur diye korkuyorum,o nedenle sürekli sedefli yerlerimi kapatıp gizliyorum :KK43:(ama ben gizledikce artık görünen yerlerimdede çıkmaya başladı :KK43:(inşaallah bizlerde birgün bu hastalıktan kurtuluruz,pırıl pırıl bir cildimiz olur hayattan çokmu şey istiyoruz acaba ..ama deneme yanılma yoluyla kişinin kendine uygun tedaviyi bulması lazım bu hastalık böyle birşey... benim şimdiki ilk hedefim çiğ kek bakalım sonuç nasıl olacak.....sevgiler :)

Doğru diyorsun nurcan.Her türlü yolu denemek lazım :) Ben de yeni birşeyler buldukça yazağım

slm arkadaşlar bende 2 aydır kullanıyorum coresatini baya düzelme oldu kabuklanma geçti kaşınmada yok ama kızarıklık var hala yavaş yavaş geçiyor kullanmaya devam ediyorum. Büyük ihtimalle kızarıklık da geçecek sürdükçe ama kremi sürmeyi bırakınca tekrar geri gelecek diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yok mu bunun kesin bir hal çaresi.. Benım annemde sedef hastası bırkac kez bu topıkten duydugum bırseylerı soylemıstım ama artık o kadar bıkmış ki bu hastalıktan.. Vücudunun her yeri ama her yerınde yaralar mevcut cok ılerı sevıyede ve cocuklugundan berı var. Ben artık onun ııcn bırseyler yapmak ıstıyorum :KK43:
Urfa Balıklıgolu deneyen var mı acaba?

bende birçok sey denedim ama bir türlü geçmiyor sıkıntı stres benimde biraz saçlı ensemde çok az da arka boynumda var saçın bitiminde bu sene çıktı bendede hemde birgünde yani inanamadım.bi kaç gün kafama birseyi çok dert ettim gece gündüz o seyi düsündüm napcam ne etcem derken sabahında bir baktım ensemde sedef olmuş

merhaba
ben 10 sene önce sedef olmuştum. kafa derimde yaralar şeklindeydi. kadıköyde tavsiye üzerine dr.barış
dervent e gittim. eczanede yapılacak bir solusyon yazmıştı. ve 1 hafta 10 gün gibi kısa sürede hiç bir şeyim kalmadı. tek hatırladıgım siyah bir karışımdı ve oldukça kötü kokuyordu. görüşmenizde yarar var bence. çok geçmiş olsun..

kadıköyün tam olarak neresinde bende gitmek istiyorum.

bende el ve ayak tırnaklarında var..kortizon işe yaramıyor.öyle çirkinleştiler ki sürekli ojeli dolaşıyorum artık.tırnaklar için kullanıp fayda gördüğünüz bişey var mı?

merhaba, tırnaklar için bişey var mı diye sormuşsunuz. bu konu altına daha öncede yazmıştım herkes faydalansın diye ama tekrar yazayım sizin için. benimde ayak baş parmak tırnaklarımda vardı okadar çirkindi ki kalın kat kat sarı renkli tırnak makasıyla kesilmeyecek kadar kalındı üstelik zaten uzamasıda çok yavaştı. Tırnak yatağından ayrılıyodu ve batık yapıp iltihaplanıyodu üstelik yıllarca hep çorapla dolaştım bu yüzden. doktora gittiğimde yapılcak birşey yok demişti ama ben kendim deneyerek bir çözüm buldum umarım sizde de işe yarar çünkü başka işe yarayan kimse var mı bilmiyorum çünkü kendi kendime denedim ben bunu. hergün tırnak uzatıcı oje yada jel süreceksiniz. Jel daha pahalı ama daha hızlı sonuç veriyor. sally hensen tırnak uzatıcı jel veya herhangi bir markanın nail growth oje ürününü kullanabilrsiniz. Oje tercih edecekseniz hergün asetonla temizleyip yeniden sürmenizi tavsiye ederim. Ben bu yöntemle kurtuldum ama yaklaşık 1 yılda tamamen düzeliyor.
Cilt lezyonları için de coresatin kullanıyorum şimdilik.
Geçmiş olsun. :)

nereye nasıl başvuruda buluna biliriz detaylı açıklarsanız elimizden geleni yaparız,sedefi ancak yaşayan bilir kim ne derse desin,sedefle yaşamaya alışmak çooook zor maalesef.o kadar sedefden muzdarip hasta varki en az 100 hastanın başvurmasıyla ilacın patenti alınacaksa bu bir günde olur bence,ama bana hayal gibi geliyor maalesef :KK43:

bahsettiğiniz linki paylaşabilir misiniz (sağlık bakanlığı vs.) sedef hastasıyım ve kurtulmak istiyorum 50-100 kişiden bahsetmişsiniz ilaca ulaşabilmek için elimden geleni yapmaya hazırım

Sedef Hastası Arkadaşlarım,
Prof. Dr. Sinan Taş'ın 12 yıldır üzerinde çalıştığı sedefe kesin çözüm olan ilacın çalışmalarında sona gelindi. Kendisi İlacın Patentinin yurt dışında alındığını, Türkiye de de alınması için başvuru yapıldığını Başvuruyu bizat kendisinin yaptığını belirtti. Fakat patentin alınması için en az 50 - 100 hasta ve ailelerinin Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, sağlık Bakanlığı vs.. na talepte bulunmaları gerektiğini, ancak bu şekilde patentin alınabileceğini söyledi. Lütfen Arkadaşlar Gerekli Mercilere baskı yapalım bir an önce şu patentin alınmasını sağlayalım.. Ben dayanamıyorum artık bu hastalığa... İsterseniz sitesinin linkini de verebilirim. Orada Hoca nın telefon numarası adresi ve konuyla ilgili bilgiler mevcut.. Herkese Acil Şifalar Dilerim...

bahsettiğiniz linki paylaşır mısınız sedef hastasıyım ve patent için gereken her yere başvururum yeterki sedeften kurtulayım

Sedef hastalığının bilinen kesin tedavisi yoktur. Ancak ben size etkili bir uygulama önerebilirim. Buradaki püf nokta streç film uygulamasıdır. Şöyle ki
Öncelikle eczaneden diprolen adındaki pomattan alıyorsunuz. Son zamanlarda üretilmediğinden (eczacılar öyle söylüyor) eczanelerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak birkaç eczaneyle konuşup bulabilir, hatta depolardan getirtebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Bulmuşken şöyle birkaç kutu edininin. Zaten küçük tüplerde satılıyor. Elinizin altında bulunsun. Her seferinde eczane eczane dolaşmamış olursunuz. Ve kesinlikle pomatı olacak, kremi değil. Çünkü herhangi bir ilacın kreminden ziyade pomatı daha etkilidir. Bir de temizlik malzemeleri satan dükkanlarden en kalınlarından olmak şartıyla streç film edinin. Çünkü bol bol ihtiyacınız olabilir.
Uygulama basit; sadece her akşam yatmadan önce yaraların çıktığı yerlere pomatı sürüyor, parmağınızla hafifçe dağıtıyorsunuz. Fazlaca yedirmeyin, buna gerek yok. Sonra streç filmle bir güzel sarıyorsunuz. Ne sizi rahatsız edecek derecede sıkı sarın, ne de gece yatarken kayıp dönecek şekilde gevşek sarın. Bu uygulamayı KESİNLİKLE GÜN AKSATMADAN, ARA VERMEDEN ÜSTÜSTE 1 HAFTA KADAR yapın. Sedef arsız bir yaradır. Gün aksattığınızda bağışıklık kazanmışçasına arsızlık yapıyor, inatlaşıyor sizinle. Ama gün aksatmazsanız yavaş yavaş geri çekilmek zorunda kalıyor. Bu şekilde yaralarınızdan 1 hafta içinde kurtulacaksınız. Eğer yaralarınız çok ilerlemiş, kalın kabuklar bağlamış f-derecesinde ise 2 hafta içinde bu uygulama ile onları da kesinlikle yok edersiniz.
Streç film ile sarıp yatmak, gün içinde kremi/pomadı sürüp bir kaç saat sonra yıkamaktan çok ama çok daha etkili sonuçlar veriyor. Çünkü ilaç hiçbir yere (elbiseye, oraya buraya sürülmeden) ziyan olmadan noktasına kadar yara ile temas halinde oluyor. Yaraya derinlemesine nüfuz ediyor. Bu arada hanfi kremi ya da pomadı kullanırsanız kullanın kesinlikle sürdüğünüz yeri sabunlu su ile yıkamadan (özellikle yaz aylarında) dışarı çıkmayın. Çünkü bu tür ilaçla gün ışığı ile temas ettiğinde ciltte leke bırakma özellikleri var. Sanırım o da, çoğunun içinde bulunan kortizon maddesinden ileri geliyor. Herkese acil şifalar
:nazar:

5 yaşından beri az az bu hastalık ortaya cıkıyodu ama egzama sanıyolardı geçen yaz 1 ay içinde aşırı stressden bütün vücudumda çıktı ellerim kollarım başım göğsüm bacaklarım karnım sırtım yüzüm yani gerçekten heryerimde ve bunun yaza denk gelişi çok kötü bişey havuza falan almıyolardı sonra bide bulaşıcı olmadığını inandırmaıyosun kimseye neyse ben hiç umut yok diyodum hiç geçmiceğini sanıyodum sonra ankraya taşındık bide ankarada doktora gidelim dedik ilk defa sedef tanısı konuldu ve bana 2 hafta için 10 tüp ilaça verdi ilacın adı psorcutan beta ben onu kullanmak istemiyodum ilaçlar işte diye sonra her akşam annem neredeyse yarım tüp ilaç bitiyodu yani bu ilacı bol bol sürdük sonra ben 1 ay içinde farkı gördüm inancım geldi ve kendim istekli sürmeye başladım ve 1 ay sonrasında bütün kabuklar gitti sadece kollarımda sedef olduğu yerde beyaz izler kaldı oda kendi deri rengim oda güneşte dura dura geçiyo yani belki kullanmışssınız bu ilacı işe yaramamıştır bilmiyorum ama her doktora güvenmeyin doktor, tanı, ilaç çok önemli ve lütfen yaraları tabi hastalık bu ama cok takmayın dahada büyümesine neden olur ve daha kötüsünü düşünün yani benim eski halim çok vahimdi neyse sağlıcakla geçmiş olsun[/

Psorcutan'ı yıllar önce ben de kullanmıştım. Evet etkili bir ilaç. Ancak kendi deneyimlerimden sonra şunu söyleyebilirim ki (aralıklı ya da sürekli kullanım ile olsun farketmez) belli bir süre sonra vücut bu ilaca biraz da olsa bağışıklık kazanıyor. Etkisini sürdürmekle birlikte, ilk kullanmaya başladığınızki kadar hızlı sonuçlar vermemeye başlıyor. Bir de özellikle psorcutan'ı kullanacaklar aman haaa bu ilacı sürdükten sonra yıkamadan dışarı çıkmayın. Bende oluşan lekelerin sebebi bu ilaç olmuştur.

isimyok adlı üyeden alıntı yapıp cevap vermek istemiştim ancak alıntı kısmını pek becerememişim galiba :KK43:

Son düzenleme:
bende 3-4 yıldır var.%90 sedef tanısı kondu.drlar kortizon ilaçlar verdi onların etkisi 15-20 gün oluyordu.benim saç derimde başladı ve vücuduma yayıldı şimdi.arkadaşım beni bi aktarcıya götürdü.6 aylık bi tedavi programı verdiler bana.12 gündür uyguluyorum ve %50-60 oranında fayda görüyorum.biraz zahmetli bir tedavi ama %100 sonuç alırsın dedi eğer tamamen uygularsan.kronik bir hastalık belki tekrar çıkabilir ama en azından kortizon ilaçlar almadan uygulanan bir tedavi.öncelikle perhiz tutmak gerekiyor.sanırım alerjik besinlerde tetikliyor bu hastalığı.acı,kola,soda gibi asitli içecekler,cips,çikolata,çiğ domates,yumurta ve yumurtanın içine girdiği yemekler,çerez,kızartma kesinlikle yenilmeyecek.bana gramajlarını tam olarak bilmediğim bitkiler verdi.papatya,şahtere,ısırgan,karabaş ve melisa bitkilerini 20 lt suyla kaynatıp sabah öğlen akşam yemekten önce ılık olarak 1 bardak içiyorum.ve vazelin kutusunu sıcak suya koyup sıvı haline gelinceye kadar eritiyorsun.erimiş vazelin ardıç katranı ve beyaz toz dedikleri bi tozla karıştırıyorsun.eczaneden aldığın reveron tozu(sarı toz)(antiseptik özelliği var)1,5 lt önceden kaynatılmış suya karıştırıyorsun. önce yara üzerine temizlemek için bu sarı suyu sürüyorsun daha sonra da hazırladığın vazelinli karışımı sürüyorsun.sürdükten sonra da pörşümen kagıdıyla sarıyosun.bu işlemi her gece sürüyosun ve sabah yıkanıyorsun.deri normal haline gelinceye kadar her gece bu karşımı sürüyorsun.kokusu çok ağır:KK43: bitkisel çay ve perhiz ise 6 aya devamlı.bakalım inşallah faydasını görürüm.sizlere de tavsiye ediyorum.tedavi süresince gelişmeleri burda paylaşmaya devam edecem.herkese geçmiş olsun.

Arkadaşlar bundan yaklaşık 3-4 ay önce saç derimde çok fazla kepek(!) var diye doktora gittim. Bana m-furo losyon ve ducray kuru kepek şampuanı verdi. Onları 1 hafta kadar kullanmama rağmen bayağı azaldı ama bırakır bırakmaz yeniden çoğalmaya başladı. Bende hep aklıma takardım bu durumu ve piyasadaki bütün kepek şampuanlarını kullandım ama geçmedi bir türlü. Geçen hafta annemle otururken annem saç derimdeki kepeğin çok ilerlemiş olduğunu farketti dedi ki bu kepek değildir ya başka bir şey hemen doktora gidelim falan dedi bizde dün başka bir cildiyeciye gittik. Tabii ben gayet mutluyum sonunda geçcek inşallah falan diye düşünüyodum ki kadın dedi ki sende sedef var hemde bayağı ilerlemiş dedi sonra kollarıma falan baktı ama kollarımda yok benim sonradan tırnaklarıma baktı ve çukur çukur olmalarının sebebinin sedef olduğunu söyledi (oysaki ben vitamin eksikliği diye düşünüp hergün vitamin alıyordum) Saçımdaki sedef için bir losyon ve eczanede yaptırmam için bi karışım verdi şimdi kafama sürdüm akşama yıkıcam inşallah hafataya da kontrole gitcez inşallah ne kadarı geçmiş diye bakmak için. Fakat tırnakların kısa süreli tedaviside yokmuş iğne yapılabilirmiş ama o tek seferlikmiş. Dediki tırnakların canı isteyince normal canı isteyincede böyle çıkar dedi. Stres yapma falan filan dedi ama insan stres yapmamalıyım diye düşündükçe daha çok stres yapıyor. Bazen diyorum ki keşke hiç öğrenmeseydim sedef hastalığımın olduğunu ama bir yandan da ben çok kaşırdım kepek sanarken koparırdım falan o yüzden çok ilerlemiş zaten.. Hla ilk gittiğim doktora ah ediyorum yani bilsetdim sedef olduğumu uğraşır mıydım bu kadar kafamla ki o zamanlar ne kadar küçüktü :KK43:( Her neyse böyle dedikçe de kendimi çok bencil hissediyorum nice hastalıklar var benim başıma en azından bu gelmiş ne olursa olsun elhamdülillah :))

bende 3-4 yıldır var.%90 sedef tanısı kondu.drlar kortizon ilaçlar verdi onların etkisi 15-20 gün oluyordu.benim saç derimde başladı ve vücuduma yayıldı şimdi.arkadaşım beni bi aktarcıya götürdü.6 aylık bi tedavi programı verdiler bana.12 gündür uyguluyorum ve %50-60 oranında fayda görüyorum.biraz zahmetli bir tedavi ama %100 sonuç alırsın dedi eğer tamamen uygularsan.kronik bir hastalık belki tekrar çıkabilir ama en azından kortizon ilaçlar almadan uygulanan bir tedavi.öncelikle perhiz tutmak gerekiyor.sanırım alerjik besinlerde tetikliyor bu hastalığı.acı,kola,soda gibi asitli içecekler,cips,çikolata,çiğ domates,yumurta ve yumurtanın içine girdiği yemekler,çerez,kızartma kesinlikle yenilmeyecek.bana gramajlarını tam olarak bilmediğim bitkiler verdi.papatya,şahtere,ısırgan,karabaş ve melisa bitkilerini 20 lt suyla kaynatıp sabah öğlen akşam yemekten önce ılık olarak 1 bardak içiyorum.ve vazelin kutusunu sıcak suya koyup sıvı haline gelinceye kadar eritiyorsun.erimiş vazelin ardıç katranı ve beyaz toz dedikleri bi tozla karıştırıyorsun.eczaneden aldığın reveron tozu(sarı toz)(antiseptik özelliği var)1,5 lt önceden kaynatılmış suya karıştırıyorsun. önce yara üzerine temizlemek için bu sarı suyu sürüyorsun daha sonra da hazırladığın vazelinli karışımı sürüyorsun.sürdükten sonra da pörşümen kagıdıyla sarıyosun.bu işlemi her gece sürüyosun ve sabah yıkanıyorsun.deri normal haline gelinceye kadar her gece bu karşımı sürüyorsun.kokusu çok ağır:KK43: bitkisel çay ve perhiz ise 6 aya devamlı.bakalım inşallah faydasını görürüm.sizlere de tavsiye ediyorum.tedavi süresince gelişmeleri burda paylaşmaya devam edecem.herkese geçmiş olsun.

Merhaba, doktorlar sürekli böyle otları kaynatıp içmenin size yarar yerine zarar da verebileceğini söylüyorlar. Masum görünebilirler ama etkilerini bilmeden böyle otları kaynatıp içmeyin derim ben. Doğada bulunuyor diye zararsızdır diye birşey yok. Sadece bilin diye yazıyorum yanlış anlamayın bende sedef hastasıyım hiç bir zaman böyle şeyleri kullanmaya cesaret edemedim. geçmiş olsun.

X