Sedef hastalığı olup çare bulan var mı?

Merhabalar bende yeni üyeyim..sizin sedefin hangi cesidi acaba..ben yeni konu actim ama yeni oldugumdan bu kategoriyi görmemistim malesef...ordan okuyabilirsiniz...

Merhabalar bende yeni üyeyim..sizin sedefin hangi cesidi acaba..ben yeni konu actim ama yeni oldugumdan bu kategoriyi görmemistim malesef...ordan okuyabilirsiniz...

Benim guttat psoriasis fakat bu sene nokta kadar olan lezyon bir kavanoz kapağı kadar bile büyüyebiliyor.Form değiştiriyor sanırım ve oldukça yoğun...

Sedef Hastası Arkadaşlarım,
Prof. Dr. Sinan Taş'ın 12 yıldır üzerinde çalıştığı sedefe kesin çözüm olan ilacın çalışmalarında sona gelindi. Kendisi İlacın Patentinin yurt dışında alındığını, Türkiye de de alınması için başvuru yapıldığını Başvuruyu bizat kendisinin yaptığını belirtti. Fakat patentin alınması için en az 50 - 100 hasta ve ailelerinin Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, sağlık Bakanlığı vs.. na talepte bulunmaları gerektiğini, ancak bu şekilde patentin alınabileceğini söyledi. Lütfen Arkadaşlar Gerekli Mercilere baskı yapalım bir an önce şu patentin alınmasını sağlayalım.. Ben dayanamıyorum artık bu hastalığa... İsterseniz sitesinin linkini de verebilirim. Orada Hoca nın telefon numarası adresi ve konuyla ilgili bilgiler mevcut.. Herkese Acil Şifalar Dilerim...

nereye nasıl başvuruda buluna biliriz detaylı açıklarsanız elimizden geleni yaparız,sedefi ancak yaşayan bilir kim ne derse desin,sedefle yaşamaya alışmak çooook zor maalesef.o kadar sedefden muzdarip hasta varki en az 100 hastanın başvurmasıyla ilacın patenti alınacaksa bu bir günde olur bence,ama bana hayal gibi geliyor maalesef :KK43:

Kızlaaaaar..
Bu sedef hastalıgı o kadar zor bir hastalık degil korkmayın ben 6 yaşından beri sedef hastasıyım evet çeşitleri var yok degil.
Sedef hastası olan insan evlenemez diye birşey de yok kim çıkarmış !! hasta kendi psikolojisini bozuyor. Ben NİŞANLIYIM.
Evet dönem dönem genellikle stresli bir dönemde daha çok artıyor belirli yasaklar var ve sedef hastası olan bir kişi kesinlikle alerji testi yatırması gerek diye düşünüyorum yasakları unutmayın ve araştırın lütfen..
Kaşıntılar içinde kaşımayın kaşıdıkça daha çok büyür ve etrafa yayılır.Katran,termiye suyu(yıkanma) bunların hepsi hafifletir tam olarak geçirmez. Ve kesinlikle IŞIN TEDAVİSİ Almayınn. Tedaviye başlamadan araştırın tıpta çareler tükenmez.. :)
Sedef Hastası olan kişilerin vucutları çok kuru oluyor.. (KESİNLİKLE NEMLENDİRİCİ kullanın) sedefle yaşamaya alışalım...

Arkadaslar merhaba benim babamim elinde sedef var ama bir turlu gecmiyor isin tedavisi aldi bir de doktor Cetin Ongore diye bir doktordan ilaclar aldik ama banamisin demedi ve aksine vucutta farkli etkileri oldu valla isimleri de sunlar

1- YEŞİL SABUN
2-CLİNADOR sedef kremi çamur
3-CLİNADOR consantresolusyon
4-ELİKIR LİFE şampuan
5-FROXİMUM bir hap karacigeri perişan ediyor

Lutfen dikkar edin olur mu sizde bizim gibi kandirilmayin.

Arkadaşlar ben de yaklaşık 18 yıllık sedef hastayım.Son olarak çetin öngörenin kliniğine gittim kremler ve bir hap verdi.4 günden beri kullanıyorum baya farketti.Ben de daha çok izler şeklindeydi yani izlerin kalmasının sebebi de kaşımak kesinlikle kaşımayın ve cildi nemli tutun.Daha önce vakıf gurebaya gitmiştim fakat ömür boyu ilaca mahkum ediyorlardı kortizonlu ilaçların fazla kullanılması da zararlı.Bakalım 15 gün sonra izlerin gidiceğini söyledi şimdiden gitmeye başladı.Gelişmeleri yazarım buraya.Çok dua edin inşallah herkes iyi olur.

kızlar bende senelerdir sedefle ugrasan biriyim ilk zamanlar vucudumda cok vardı ilaçlar kremler kullandım vucudumda sacımdaki kadar pek yok ama bi bayan olarak sacımdaki sedef yüzünden sorunlar yasadım kısa sac daha rahat oldugu için kestirmek zorunda kaldım cok severdim saclarımı oysaki :KK14::KK14: aşırı kasıntı vardı sürekli sacımı yıkamak artık bıkkınlık hissi veriyo bilmeyenlere derdini anlat dur ayy sacınn ne cok kepekli diyolar geçti odurumlar ama artık bi çözüm bulsalar yaa gitmediğim hastane kalmadı genede geçmiyor hayırlısı olsun oluruna bıraktım artık.

Lütfen facebook taki ulusal psoriazis sayfasına üye olup orada peri masalı rumuzlu Sn Elvin hulya c. ile irtibata geçiniz.Kendisi Sayın sinan taş ile irtibat halindedir ve sağlık bakanlığına biz sedef hastalarının göndereceği dilekçeyi hazırlamaktadır.İleri health isimli ilacın patent işlemleri tamamlanmıştır.Sağlık bakanlığının dikkatini çekebilirsek sanırım bir kaç aya piyasada olacak ve sedef tarihe karışacak.Lütfen çevrenizdeki herkesi bilgilendirin.Bu birlikteliğe katılalım.Saygılarımla...

benimdesadece kol dirseklerimd var ara sıra diz kapaklarımdada çıkıyo dermoteve kullanıyorum ben biraz iyi geliyo saç diplerimdede ufak ufakçıkıyo ama saçlarım gür olduğu için pek belli değil ya arada kuruyo o çok actıyo işte kollarımdakileri bide aklınızda olsun toza kuma toprağa gelmiyo sedef uzak durun bunlardan

Lütfen facebook taki ulusal psoriazis sayfasına üye olup orada peri masalı rumuzlu Sn Elvin hulya c. ile irtibata geçiniz.Kendisi Sayın sinan taş ile irtibat halindedir ve sağlık bakanlığına biz sedef hastalarının göndereceği dilekçeyi hazırlamaktadır.İleri health isimli ilacın patent işlemleri tamamlanmıştır.Sağlık bakanlığının dikkatini çekebilirsek sanırım bir kaç aya piyasada olacak ve sedef tarihe karışacak.Lütfen çevrenizdeki herkesi bilgilendirin.Bu birlikteliğe katılalım.Saygılarımla...

Bende sayfada bu haberi okumuştum, Yazmaya fırsatım olmadı. Gelişmeler şahane .... Hadi hayırlısı....

Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız

canım niğdenin kitreli kasabası diye bir köyü var, orda kükürt isminde bir şifalı bir termal su var. hani tesis felan da yok, sadece roma döneminden kalma havuz içindee d suyu var. hani çeşitli deri hastalıklarına iyi geldiği söylenir. gelirde . insanı bembeyaz yapıyo. bak istersen link şu.
KTREL KASABASI FALI SU LG BULUYOR - NDE HABER 51

Son düzenleme:
slm arkadaşlar, 24 yaşındayım çocukluğumdan beri sedef hastasıyım bende. yara ilk başta sağ bacağımda ve çok küçüktü ozamanlar önemsemezdim sonradan öğrendim sedef hastası olduğumu. kaşıdıkça yara büyüdü ve o küçücük yara sağ bacağımın arka tarafında bilekten kalçama kadar uzun bir çizgi şeklinde yayıldı. size önerim kaşımamanız ve yara kabuğunu soymamanız olacaktır. çünkü siz soydukça daha da azıyor ve büyüyebiliyor. çözüme gelirsek, bir karışım var benim kullandığım oldukça iyi geliyor ama yavaş iyleştiriyor ve içinde kortizon yok. kortizonlu kremleri bir ara kullanmıştım doktor yazmıştı ama bu kremler deri incelmesi yapıyor ve geri dönüşü yok bence kullanmayın. bu arada ağızdan alınan ilaçlara da çok sıcak bakmıyorum ve hiç denemedim de ciddi yan etkileri olabilir, şu otu bu otu kaynatıp için falan diyorlar kalkışmayın bence böyle şeylere sonuçta bu otları verenler doktor değil ve sorumlulukta kabul etmezler. şimdi karışımı söylüyorum, herhangi bir vazelinin içerisine susam yağı, ardıç katranı yağı, badem yağını katıp karıştırıyorsunuz iyice. ardıç katranı sedefe asıl iyi gelen yağdır ve çok fazla damlatmayın zaten simsiyah birşey birkaç damlası vazelinin rengini siyah yapacaktır. bu karışımı sedefli bölgeye sürüyorsunuz. ben krem uzun süre cilde temas etsin diye karışımı sürüp streç filmle bacağımı sarıyorum. dedeğim gibi öyle kortizonlu kremler gibi hızlı iyleştirmiyor düzenli sürün hergün göreceksiniz. tabi iyleştikten sonra kaşırsanız yarayı yine geri geliyor. ben iyleştirmiştim yarayı fark bile edilmiyordu ama salak gibi kaşıdım tekrar yayıldı şimdi tekrar kremlemeye devam:) bu arada tırnaklarında sedef olanlar içinde bir çözümüm var. ayak baş parmaklarımda sedef vardı benimde oldukça kalın ve sarı görünümlü doktora gittiğimde yapacak birşey yok demişti bana. tırnak çok yavaş uzuyordu ve bazende iltihaplanıp yerinden ayrılıyordu. çözüme gelince, ben doktor değilim mühendisim ama şöyle düşündüm ki tırnak hep kalınlaşıyor bu yüzdende hiç uzayamıyor hastalık yüzünden. düşündüm ki tırnağın uzamasını hızlandırmak lazım. o nedenle kendi kendime bir deney yaptım adeta kaybedecek birşeyim yoktu sonuçta. tırnak uzatıcı ojeler var ya mesela flormar max growth ojesi ondan tırnaklarıma hergün sürdüm, hergün asetonla eskisini çıkarıp yeniden sürdüm. yakşaık 1 sene sonra tırnaklarım normal haline döndü şu an bende inanamıyorum düzeldiğine. bu arada düzeldi diye bırakmayacaksınız hala sürüyorum hergün. sabırsız olmayın çok yavaş işleyen bir durum malesef ama 3 ay sonra falan tırnak diplerinizin normal renk ve kalınlıkta olduğunu fark edersiniz. malesef sedef hastalığının kalıcı bir tedavisi yok ve benim anlattıklarım da sürekli yapmanız gerken şeyler bırakısanız eski haline geri döner. umarım birilerinin derdine derman olmuşumdur. şu aralar başka hastalıklarım var ve sizden ricam bana dua etmeniz dua edin ki derdime çare bulabileyim. sağlıcakla kalın inşallah :)

Çocuk yaşta bu sedef denen illetle tanıştım,o yıllarda Avrupada yaşıyorduk,yıllardır gitmediğim DR.kullanmadığım ilaç kalmadıDr.ların yazdığı ,hep kortizonlu ilaçlar idi,lezyonlarım hep ilerledi,günlerden bir gün internette bir sedef hastasının kullandığı özel yapım bir kremle iyileştiğini aylar sonraki geri dönüşlerin bir toplu iğne başı kadar büyüklükte olduğunu bu krem kadar mükemmel sonuç veren başka bir ilaç kullanmadığını yazıyordu,hemen irtibata geçtim en küçük boyunu satın aldım,öyle ya kandırmaca olabilirdi,krem yurt dışından geliyormuş.3.gün ben de mucizeler gerçekleşti,inanılır gibi değil.İçinde kortizon yokmuş,o yüzden geri dönüşlerde lezyonlar büyümüyor.Ben iyiki denedim çok iyiyim,sayısız kişilerin iyileşmesine vesile oldum,öyle güzel maiiler ve dualar alıyorum ki anlatamam. arzu-han1@hotmailden bana ulaşırsanız satan kişinin adresini telefonunu vermekten mutluluk duyarım.Sevgi ve dua ile ^<3

sedef için kremler hepsini denedim sanırım ama sonuç alamadım. doktorlarda cabası, en son bio enerji seansları ile tamamen kurtuldum tavsiye ederim.
Sonuç almak için isim bile verebilirim.

sedef için kremler hepsini denedim sanırım ama sonuç alamadım. doktorlarda cabası, en son bio enerji seansları ile tamamen kurtuldum tavsiye ederim.
Sonuç almak için isim bile verebilirim.

Çok Naziksiniz,sağ olunuz,şu anda bende kurtuldum,dilerim ileride tekrar ger dönmez :KK43: Siz ne kadar süredir sedeften kurtuldunuz?Maliyeti ne kadar oldu,bana yazan denemek isteyenlere önerebilirim.Özelden isim verirseniz sevinirim.Sevgiler

Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız

Çocuk yaşta bu sedef denen illetle tanıştım,o yıllarda Avrupada yaşıyorduk,yıllardır gitmediğim DR.kullanmadığım ilaç kalmadıDr.ların yazdığı ,hep kortizonlu ilaçlar idi,lezyonlarım hep ilerledi,günlerden bir gün internette bir sedef hastasının kullandığı özel yapım bir kremle iyileştiğini aylar sonraki geri dönüşlerin bir toplu iğne başı kadar büyüklükte olduğunu bu krem kadar mükemmel sonuç veren başka bir ilaç kullanmadığını yazıyordu,hemen irtibata geçtim en küçük boyunu satın aldım,öyle ya kandırmaca olabilirdi,krem yurt dışından geliyormuş.3.gün ben de mucizeler gerçekleşti,inanılır gibi değil.İçinde kortizon yokmuş,o yüzden geri dönüşlerde lezyonlar büyümüyor.Ben iyiki denedim çok iyiyim,sayısız kişilerin iyileşmesine vesile oldum,öyle güzel maiiler ve dualar alıyorum ki anlatamam. arzu-han1@hotmailden bana ulaşırsanız satan kişinin adresini telefonunu vermekten mutluluk duyarım.Sevgi ve dua ile

Çok Naziksiniz,sağ olunuz,şu anda bende kurtuldum,dilerim ileride tekrar ger dönmez :KK43: Siz ne kadar süredir sedeften kurtuldunuz?Maliyeti ne kadar oldu,bana yazan denemek isteyenlere önerebilirim.Özelden isim verirseniz sevinirim.Sevgiler

Yaklaşık 8 seans katıldım ve 1 e 1 seanslar.
Zaten kendiside bayan,tereddüt etmedim.
Kendisi seansları ne çok sık nede aralıklı olarak ayarlıyor, son seansdan önce kuruyan kabuk gibi uçtular.
Son seans anladığım kadarıyla tamamen kapandı ve 6 aydır sonlandı. Kusur bulamadım
Sağ dirsekden başlayan yanık izi gibi sağ arka tarafıma kadar geniş alanda.
Maliyet ve isim yasak sanırım.Mesaj atarsanız cevap verebilirim.
Ama doktor, muayne, ilaç , iğne faturaları aynı olduğunu söyleyebilirim.
Ama bu hastalığın tedavisi var.

merhaba
Sanırım size özel cevap yazmam imkansız, daha çok konuya cevap yazmam gerek sanırım :)
face den kendisine ulaşabilirsiniz.
face book bioenerji34 yazdığınızda çıkıyor, istanbulda

Yaklaşık 8 seans katıldım ve 1 e 1 seanslar.
Zaten kendiside bayan,tereddüt etmedim.
Kendisi seansları ne çok sık nede aralıklı olarak ayarlıyor, son seansdan önce kuruyan kabuk gibi uçtular.
Son seans anladığım kadarıyla tamamen kapandı ve 6 aydır sonlandı. Kusur bulamadım
Sağ dirsekden başlayan yanık izi gibi sağ arka tarafıma kadar geniş alanda.
Maliyet ve isim yasak sanırım.Mesaj atarsanız cevap verebilirim.
Ama doktor, muayne, ilaç , iğne faturaları aynı olduğunu söyleyebilirim.
Ama bu hastalığın tedavisi var.
Biz sedef hastaları sadece normal insanlar gibi giyinmek ve hareket etmek için yıllardır her çıkan ilacı denedik, her adı çıkan doktora gittik. Çocukluğumdan beri bu hastalığı çekiyorum maalesef. Güneşe çıkma, beslenmene dikkat derken ne çocukluğumu yaşayabildim ne de kolay arkadaş edindim. Kaşıntı cabası. Kollarım ve bacaklarımda var lezyonlar:KK43:Yaşımın ilerledikça lezyonların büyüyeceğini yani böyle bir olaslığın olduğunu söyledi doktor. Tekl tesellim eklem yerlerimde olmaması. Anneannem de vardı sedef hastalığı, hareket edemezdi, diz kapaklarının arkasında oluşmuştu yaralar, çok üzülürdüm. Sanırım ileri derece bir sedef hastasının yanında büyüdüğüm için geleceğim hakkında endişeliyim. Şimdi B12 Vitamini içeren bir krem çıkmış, onu kullanıyorum. Bacaklarım ve kollarım çoğu kez kapalı, güneş koruyucu kullanıyorum aynı zamanda.

X