ne kadar süre tedavi uyguladığımı tam hatırlamıyorum fakat kaşıntım ve döküntüm bitmesine rağmen birkaç gün daha devam ettim uygulamaya, yaklaşık 2 şişe ardıç katranı kullandım. Ortalama 1 lira büyüklüğündeki sedefime yarımşar çay kaşığı katran ve gliserin koyup iyice karıştırıyordum ve sedefin etrafı da dahil bolca yedirerek uyguluyordum. Sonra kafama bone üzerine tülbent bağlayıp 2-4-5 saat hatta bazen yatarken yapıp sabah yıkıyordum. kokusu çok keskin olduğu için süre sabrınıza bağlı ama lütfen en az 2 saat bekletin diyorum. Sonrada defne sabunuyla iyice yıkıyordum. Defne sabunu hem cildi besliyor hemde o yapış yapış katranı sadece o temizliyor. Sabun sonrası normal şampuanla tekrar yıkıyordum saçımı.
İnşallah sizde şifa bulursunuz, bende kendimi bildim bileli bu sedef illetiyle uğraşıp duruyorum. Şöyle de bir gerçek var biliyorsunuz ki bu vücudumuzda yerleşmiş bir illet ve stresi, çökmüş bağışıklık sistemini yani zayıf vücudu ve zayıf psikolojiyi çok seviyor ve işte bu anlarda tam kurtuldum derken başka yerde ortaya çıkıyor.
Merhaba,
Size ve diğer sedef problemi olan arkadaşlara geçmiş olsun.
Benim sedef problemim yok ancak yıllarca yüzümde kırmızı küçük küçük, yanma ve acıma yapan lekelerim oluyordu yıllarca bunu yaşadım ve benimle birlikte sürecek birşey olarak kabul edip kanıksamıştım. Hatırı sayılır markaların şampuanlarını kullanıyor olmama rağmen, saçımı durulama suyu bile yüzümden geçse, kızarıklıklarım, yanmalarım anında kendini gösteriyordu. O derece yani. Herhangi bir cilt ürünü, ki antiallerjen özellikli olan bir sürü markaları denememe rağmen hiç birine devam edememiştim. Aynı zamanda nem ihtiyacı olmasına rağmen tüm bu nedenlerden ötürü tabi ki yüzüme hiçbirşey süremiyor ve kullanamıyordum doğru dürüst diyebilirim.
Evet sedef problemim yok ancak sedef problemi ve dikkat edilmesi gerekenler ve destek olacak şeyler konusunda ise epey bir bilgi sahibiyim diyebilirim.
Yazdıklarınızın her biri doğru şeyler. Ama mesela şu ifadeniz " sabun sonrası normal şampuanla tekrar yıkıyordum saçımı" demişsiniz.
İşte sadece sizin için değil tüm insanlar için asıl problem zaten daha buradan başlıyor. Ben kullandığınız şeyler hakkında ve o bahsettiğiniz sabun hakkında bilgi sahibi değilim.
Ancak şunu çok iyi biliyorum (ve problemi olan kişilerde de defalarca gözlemlediğim için görüyorum) her ne yapılırsa yapılsın, geçici bir süre problem en aza insin diyelim ki, eğer kullandığınız şampuan, sabun, duş jeli, likit sabun, giysilerinizi yıkadığınız deterjan ve bunun dışında kullandığınız diğer temizlik ürünleri (yani cildinizle teması olan herşey için bu geçerli) kimyasal içeriyorsa, sedef, egzama veya mantar ve daha başka cilt problemlerinin son bulması beklenemez.
Bilakis , stressiz olmak veya diğer etkilerden dolayı sedef iyi bir dönemde ise bile, sırf saydıklarım nedeniyle tetiklendiği için yoğun bir şekilde nüksetmesi hiç şaşırtıcı gelmemeli aslında.
Kaldı ki, sadece problemli olan ciltler için değil, tüm insanlar için bu saydıklarım zaten başlıbaşına her bakımdan büyük tehlike arzediyor.
Sedef problemi olan bir kişinin cildinin gerekli maddeleri alması ve antioksidanlarla temizlenmesi ve de cildin doğal nem dengesinin sağlanması bu problemi en aza indirecek, zamanla belki de unutturacak en önemli şeyler. Seberoik dermatit ve diğer cilt problemleri için de aynı şey geçerli.
Bağışıklık sistemimizin güçlü olması, bizlerin yaklaşık üçyüze yakın hastalıktan ve kötü etkilerinden korunmamız anlamına geliyormuş, uzmanların görüşleri ve tespitleri bu yönde.
Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız için, sedef veya başkaca bir problemimiz olması gerekmiyor yani. Ancak hepimizde değişik değişik olan bir takım problemler veya cilt sorunları ve daha bir dolu sağlık sorunlarıyla başedebilmemiz veya kötü etkilerini en aza indirebilmemizin ya da bunlarla karşılaşmamamızın yolu da, en başta yine bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor ve gerek beslenme gerekse kullandığımız her tür üründe, en zararsız veya kendimize en az zarar verenleri kulanmaktan geçiyor.
Özellikle sedef ve cilt problemi olan insanların, aloe barbadensis i araştırmasını tavsiye ederim. Binlerce yıldır medeniyetlere malolmuş bu mucize bitkinin cilt üzerindeki etkileri taktir edersiniz ki zaten tartışmasız olarak biliniyor. Ve şu ana kadar gözlemlediğim ve bildiğim kadarıyla, sedef ve egzama vb. sorunu olan insanlar hiçbirşeyden, aloe barbadensis kadar iyi netice alamıyorlar. Ha şunu da belirtmeliyim ki, ben zaten bu bitkiye aşığım ve her geçen gün bir o kadar daha aşık oluyorum diyebileceğim kadar kendimde ve başkalarında bir dolu konuda bir dolu iyi etkilerine defalarca şahit olduğum için, size de bu bitkiyi hatırlatmayı bir görev addettim.
Her ne kadar bilgi kirliliği olsa da, eğer istersek kendimiz hakkında en doğru bilgiye ulaşmamız artık sadece bir tıkla mümkün. Dünya genelinde sedefle ilgili forumlar da dahil olmak üzere "psoriasis ve aloe barbadensis" i lütfen araştırın ve faydalanın diye düşünüyorum. Kendinize büyük bir iyilik etmiş olacağınız kanaatindeyim ve Allah hepimize sağlık versin inşallah diyorum. Saygılarımla