Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
İsvicre de yasiyorum. Almanyaya da gidip geliyorum. Soylediginiz gibi bir enflasyon yok. Kaynaginiz nedir? A haber mi? Bir de ben kusbasi etin kilosunu 12 birime aliyorum. Siz?
Tanesi 4 Euro olan enginar, tanesi 2 Euro olan taze incir, ya da kilosu 9 Euro olan domates Almanya’da hayatın kanıksanmış gerçekliklerinden. Eğer bahsettiğiniz 12 birim İsviçre frangı ise Türk lirası ile 240 TL'ye tekabül ediyor benim kaynağım a haber değil ama sizin kaynağınız sözcü veya halk TV anladığım kadarıyla.

Birim fiyat olarak değerlendirmiyorsunuz sanırım.
Ya da Türkiyedeki fiyatlardan haberiniz yok.
İki haftada bir çıkıyorum yurt dışına. Gelirken alışveriş yapıyorum,aldıklarımın hepsi Avrupada daha ucuz. Türkiyedeki euro fiyatına rağmen.

O dönemi de biliyorum o yüzden konuşmaya hiç gerek yok böyle geldi böyle gidecek parlementer sistemde de böyleydi … bence siz görüşünüz yüzünden değişecek diyorsunuz saygılar …

ben sizi anladım bir miktar katılmakla birlikte denemekte fayda var diyorum.
böyle gelmiş böyle gide diye kaderimize razı mı olalım?
hiç denenmemişi denemeyi çözüm olarak görmekten vaz mı geçelim?
deneyelim görelim bir fırsat verelim.
daha kötü ne olabilir ki mesela?

Kıyma kaç Euro maaşınız kaç Euro?
Burda asgari ücret 5500 bir kilo koyma 150 TL.

Birim fiyat olarak bakin hanimefendi. Turk lirasina niye endeksliyorsunuz? Burada frank kazanip frank harciyorum ben. Turk lirasinin degersizligi ortada zaten. Ayrica Almanyada da İsvicrede de icme sulari temizdir. Disarida dahi her yerde cesmeler vardir. Havaalindaki fiyattan bahsediyorsaniz, havaalanlari her herde pahalidir zaten.

Her seyi goruyorum emin ol, ama yinede 6li masada hdp yi gormek istemiyorum. Bu adamlar benim travmam oldu çünkü. Dusundukce canim sıkılıyor. Kime oy verirsem veriyim asla icim rahat vermicem bundan eminim

ama bu mantık çelişkili.
hdp yi meclise kim soktu?
o zaman asla akp ye oy vermemeniz lazım.

Yada dün yayılan videodaki gibi tekel kadına pompa işareti yapan Türkçe bilmeyen sapık gibi kadın düşmanı sapıklar doluştu ülkeye
Yetişemiyorum artık ahlaksızlıklarına. Bir de bazen bakmamayı tercih ediyorum. Yoksa hasta edecek bu stres bizleri.

Değiştirecek eminsiniz? Ya daha kötü olursa … 6 kafa nasıl anlaşıp çözecek ve hepsi farklı düşünüyor
Daha kötü mü? Ay yorumlar o kadar tansiyonumu yükselttiki valla başıma ağrılar girdi. Bu bıdı bıdı yapanları siteden atsınlar ya valla. Neyden korkuyorsunuz? Din düşer diye mi? Batarız,biteriz falan diye mi? Ya zaten battık. Zaten din diye bir şey kalmadı. Bir sokak ropörtajı izledim. Adam diyor ki' x yerine y geçerse din düşer biz mahvoluruz diyorlar ama kaç peygamber,kaç halife geçti bu dünyadan din düşmedi de x baştan düşerse mi din düşecek?' Diyordu. Ne kadar haklı.

Sen hayırdır ya ????
Muhattabın kim?

Ayrıca kuzeyinde bir savaş var ve senin de bolca düşmanın emin misin daha kötü günlerin olamayacağına?

Bunlar dünyayı görmeyen, Avrupa'yı alamanci akrabalarından dinleyen insanların söylemleri.
Hangi Avrupa'da enflasyon var?
Bakin şu sayfada çok güncel bir liste var. O 'enflasyonlu' Fransa'da İspanya'da enflasyon oranı 5. Enflasyon yükseldi diye eylemler yapılan İtalya'da enflasyon oranı 10
"Ama ülkede her şey yolunda,diğerleri daha kötü durumda" diyen Türkiye'de enflasyon yüzde 64.
Tüm dünyada enflasyon var ama neden bizimkisi 6-12 katı?
Neden avrupali Kanadalı 8 'e aldığı şeyin 8,5 oldigunu görünce deliriyor da biz 8'e aldığımız şeyin 22 olduğunu öğrenince (mesela sutler) bu hainlik sayilsin ki?
Benim sevgilim alman, 25 yaşından sonra meslek okuluna gitmis,iki yıl kurs almış. Adam kreş öğretmeni. Ve bu sene 5 kere turkiyeye geldi. Benle tanışmadan önce Endonezya avustralyaya, Afrika...adamın gezmedigi kıta kalmamış,bir kreş öğretmeni maaşıyla. Arabası var,plakasinda kendi adının harfi ve rakamı var. Köpek gibi çalışıp kral gibi yaşıyor.
Öte yandan ister istemez bir çevreme bakıyorum, benim neredeyse tüm kuzenlerim öğretmen..yakın arkadaşlarımin çoğu da öğretmen. 4 yil okumuş, atanmış,dogu görevini yapmış... Onca sene emek veren öğretmenlerin keyfine harcayacak paraları yok. Değil plakasinda adı yazan araba almak, kimse taksiye binmiyor ay sonu gelmiyor diye. Zamanında almış olanlarin anca var arabası,ya da eşiyle maaşını birlestirenlerin evi . Şimdi sırf meraktan bir araba baktım , 19 yıllık, 173.000 kilometrede, kimsenin hayalini kurmayacagi bir Fiat almak bile çoğu öğretmen için hayal..

Atanmamis öğretmenleri ise hiç söylemiyorum,onlar sömürünün başka boyutu. Geçenlerde bir okul öncesi öğretmeni çoğu kresin öğretmenlerine asgari ücret bile vermediğini yazmisti...
Yani nasıl onlarda da kriz olduğunu soylersiniz ki. Hatta benim alman şey demişti, pandemi zamanı açılmayan dükkanlar, öğretmenler,şunlar bunlar devletten fazla fazla yardım aldığı icin ve pandemi zamanı kimse kafeye sinemaya , tatile vs gidemediği - para harcayamadigi için insanlarda para fazlası oluşmuş elin almaninin dertleri (ben onun yalancisiyim, yanlış paylaştığım kısım varsa sohbette dilini tam anlayamadigimdan oluşan bir karışıklıktir).
Geçen sene ispanyanin uzak bir köyünden arkadaşım ve eşi geldi. İspanya ekonomisi de kötü mesela,pahalı bir ulke. Arkadaşım da tesisatçı. Bazen mantolama falan da yapıyor. Eşinin de küçük bir işletmesi var. Onlar da mesela ekonomiden yakinirlardi. Ama adam bir ay karısını alıp Türkiye tatili yapti:) her sene Ocak ayında bir ay baska ülkeye gidiyorlar, hatta yeniyilda konustuk,su an da tatil hazırlığındalar. Düşünüyorum, bizim ulkeden hangi tesisatçı karısını alıp bir ay baska ülkeye tatile gidebilir ki?
Bu mümkün mü?
Adamların en kötü şartlarda çalışanı bile başka ülkede kral gibi yaşıyor , 'tuvalet temizliyoruz,ırkçılık yaşıyoruz' diyen alamancilar bile turrkiyede krallar...
Biz?
Kendi ulkemizde ameleyiz...
Hatta herşeyi geç Rusya.
Adamlar savaş başlattılar, tüm dünya onlara ambargo koydu. döviz hesabı olan Ruslar paralarını cekemiyor, yabancı yatırımcı işyerlerini kapatınca binlerce insan işsiz kaldı, içler acısı haldeler. Ambargolarla çeşitli yollardan cezalandiriliyorlar Avrupa tarafından.
Ama Ekim ayindan bir konuşma paylaşacağım, Rusya'dan birinin bana verdiği cevaba bakar mısın?
Adamlar savaşta olmasına rağmen 100 rubleleri savaştan önce kaç dolarsa hemen hemen aynı rakamlarda. Bu şekilde ilerlemisler.
Oysa bizde savas yok,baristayiz,sorsan ferahtayiz ama şu dolarin haline bak.
Bugün 2 Ocak, 100 Rus rublesi 1,38 dolar olmuş, 1 dolar 18,7 tl olmuş
Sence böyle ekonomi mi olur?
Oy vereceksen yine ver ama ortamlarda 'avrupada da böyle,tüm dünya aynı durumda' deme lütfen,komik oluyorsun.
Keşke ekonomimiz daha güzel olsa, pasaportumuz bu kadar kıymetsiz olmasa da sen de kocanı koluna takıp eyfele, la sagrada familia 'ya falan gezsen sık sık, kendin gözlemlesen fiyatları , oralardan hanslar marialarla arkadaş olsan da söyleseler sana işin aslının gerçekte nasıl oldugunu

Son düzenleme:
Sen hayırdır ya ????
Muhattabın kim?

Ayrıca kuzeyinde bir savaş var ve senin de bolca düşmanın emin misin daha kötü günlerin olamayacağına?
O savaşı kim başlattı beni çıldırtmayın. Niye Suriyeliler bizim ülkemizde,niye ülkelerinde savaş var? Kimin yüzünden. Ay sana niye soruyorsam

Şiwan Perver'le şarkı söyleyip halay çektiler,davul zurnayla karşılayıp,lahmacun yedirdiler ama 6'li masa terörist.Feto ile yatıp kalktılar,Feto'ya ters laf edeni linç ettiler ama şu anda onlar dışında herkes Feto'cu.Zincir marketleri ekonominin kötü gidişatından dolayı halkın önüne yem olarak attılar,oysa koca bir dönem sadece bu marketlerden alışveriş yapıyorlardı.Daha sayayım mı?

Kıyma kaç Euro maaşınız kaç Euro?
Burda asgari ücret 5500 bir kilo koyma 150 TL.
Buda gelirin %2,72 si yapiyor (yanlis hesapladiysam duzeltin)
150/5500x100

Avrupanin bi ulkesinde yasiyorum buraninkini hesaplayinca % 0,57

Asgari ucret 8bin kusur olmadimi (merakimdan soruyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…