Almanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.Tanesi 4 Euro olan enginar, tanesi 2 Euro olan taze incir, ya da kilosu 9 Euro olan domates Almanya’da hayatın kanıksanmış gerçekliklerinden. Eğer bahsettiğiniz 12 birim İsviçre frangı ise Türk lirası ile 240 TL'ye tekabül ediyor benim kaynağım a haber değil ama sizin kaynağınız sözcü veya halk TV anladığım kadarıyla.
Daha alınmadı o. Ocakta alınacak. Zamlar başladı. Kıyma mühtemel 300 olacak. Ben eski fiyatı söyledim .Buda gelirin %2,72 si yapiyor (yanlis hesapladiysam duzeltin)
150/5500x100
Avrupanin bi ulkesinde yasiyorum buraninkini hesaplayinca % 0,57
Asgari ucret 8bin kusur olmadimi (merakimdan soruyorum)
Avokado burda 20 -25lira şu an. Orda 1 Euro bile değilAlmanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
Eki Görüntüle 3185976 Eki Görüntüle 3185977
Bir de hep Almanya da ya da yurtdisinda yasayanlar savunuyor Turkiyenin mevcut durumunu. Tatli geliyor galiba Euro kazanip Turkiye de harcamak ... Cok memnunsan don kardesim ulkene. Ben de İsvicrede yasiyorum ama hic memnun degilim mesela Turkiyenin durumundan cunku goruyorum buradaki insanlarin yasam standartini.Almanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
Yanlış hayvancılık politikamız sebebiyle köylü artık hayvan bakmıyor,elindekini satıyor. Onlar da tükenince parası olan da et bulamayacak.Daha alınmadı o. Ocakta alınacak. Zamlar başladı. Kıyma mühtemel 300 olacak. Ben eski fiyatı söyledim .
Burasi neredeymis ?Almanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
Benim tanıdığım büyükbaş besiciliği yapan kişiler var. Kesime giden hayvanların haddi hesabı yok.Yanlış hayvancılık politikamız sebebiyle köylü artık hayvan bakmıyor,elindekini satıyor. Onlar da tükenince parası olan da et bulamayacak.
birim dedigimiz sayı bacım, 1 euro - 1 tl - 1 frank - 1 usd anlamında, sayı olarak yani, karsılık olarak degilBirim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
Siz orda euro harcayıp TL mi kazanıyorsunuz?Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
Ben elendim yormayin kendinizi.birim dedigimiz sayı bacım, 1 euro 1 tl anlamında, karsılık olarak demiyoruz.
Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
Kaşarın kilosuna 150 TL veriyoruz biz burda.Burasi neredeymis ?
Ben Belcikada yasiyorum
Esim kasap yani kasap urunlerini en ucuza alan biziz buna ragmen bu fiyatlardan yuksek
Diger urunleri bu fiyata alamiyorum
Mesela balik min 10 eurodan basliyo kilosu.
Cay indirimli denk getiriyorum genelde 5 euro
Peynir 7 euro ,ama sizin paylastiginiz boreklik peynir o ucuz evet dogru
Dedigim gibi ben hep indirim takip eden birisiyim
Mesela kasar 7 euro
Pirinc genelde 13 euro ama indirim takip edersem 10 euroya alabiliyorum
Market yeni acilmis olabilir oyuzden bazi fiyatlar cok dusuk
Hayır, senelerdir Hannover’da.Burasi neredeymis ?
Ben Belcikada yasiyorum
Esim kasap yani kasap urunlerini en ucuza alan biziz buna ragmen bu fiyatlardan yuksek
Diger urunleri bu fiyata alamiyorum
Mesela balik min 10 eurodan basliyo kilosu.
Cay indirimli denk getiriyorum genelde 5 euro
Peynir 7 euro ,ama sizin paylastiginiz boreklik peynir o ucuz evet dogru
Dedigim gibi ben hep indirim takip eden birisiyim
Mesela kasar 7 euro
Pirinc genelde 13 euro ama indirim takip edersem 10 euroya alabiliyorum
Market yeni acilmis olabilir oyuzden bazi fiyatlar cok dusuk
Yok bir de laf soktugunu sanip gulucuk atmisBİRİMDEN anladığınız frankın 1 TL olması mı?
neyse ben de köprüden once son cıkıstan cıkayım dua grubuma geri dönuyorum birazcık da memleketimin selameti icin dua edeyimBen elendim yormayin kendinizi.
Bir zahmet aldığınız maaşı ve sosyal yardımları da belirtin.Zaten siz niye oy verip benim çocuğumun geleceğini etkiliyorsunuz ki?Kurulu düzeniniz vardır orada,dönemezsiniz buraya zaten.Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz