Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Cumhur ittifakına oy vermeyi düşünmüyorum, yaptıkları iyi icraatlar da var evet ama ülkenin şu an ki durumu da malum,

Millet ittifakına gelince çok sesli, bu iyi bir şey olsa da, içindekilere bakınca, bir dönem savunduğu düşünceye şimdi öğğ kaka diyenler var, ee Cumhurda da bir dönem kötülediği tavırları savunan birileri var.

Ha fikirler değişebilir, bugün savunduğun şeyin hatalı olduğunu görür vaz geçersin ama bunların yaptığı tamamen koltuk kapmaca oynamak, biz de kenardan alkışlayıp, he hee kim oturamayacak acaba diye keyifle izliyor, fırsat buldukça da birbirimizi itekliyoruz.

Bu nedenle ikisine de oy vermeyi düşünmüyorum, ama aklımda bir aday var, Millet ittifakı onu çıkarırsa düşüncem değişebilir, tabi vaatlerini bakmak suretiyle, yoksa yine vermem.

Şuan iki grup dışında takibimde iki parti daha var, ikisi de birbirinden farklı görüştüler, hatta biriyle fikir olarak taban tabana zıtım, burada önemli olan benim düşüncelerime uyması değil, ülkeme fayda sağlaması, sonuçta ikisinin de vaatlerini takip ediyorum, hangisinin ülkeme fayda sağlayacağına inanırsam onda karar kılacağım, kazanır kazanamaz ama vicdanen rahat ederim.

Parti desteklemek yanlış değil ama körü körüne desteklemeyi doğru bulmuyorum,

Sn. Yönetici K Kazen keşke konuyu kapatsanız yorumları okudukça, kendi adıma bu ülkenin geleceğinin parlak olacağına inancım tükeniyor.

Tanesi 4 Euro olan enginar, tanesi 2 Euro olan taze incir, ya da kilosu 9 Euro olan domates Almanya’da hayatın kanıksanmış gerçekliklerinden. Eğer bahsettiğiniz 12 birim İsviçre frangı ise Türk lirası ile 240 TL'ye tekabül ediyor benim kaynağım a haber değil ama sizin kaynağınız sözcü veya halk TV anladığım kadarıyla.

Almanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
b3a724fd-bbda-4ed8-828f-1c1d4db6a7fd-jpeg.3185975
1057F696-53AD-4A1C-85A6-1766210D9393.jpeg
D6981D1D-0EBA-409C-9253-B096F96851BE.jpeg

Eklentiler

• B3A724FD-BBDA-4ED8-828F-1C1D4DB6A7FD.jpeg
    B3A724FD-BBDA-4ED8-828F-1C1D4DB6A7FD.jpeg
    208,2 KB · Görüntüleme: 478
Buda gelirin %2,72 si yapiyor (yanlis hesapladiysam duzeltin)
150/5500x100

Avrupanin bi ulkesinde yasiyorum buraninkini hesaplayinca % 0,57

Asgari ucret 8bin kusur olmadimi (merakimdan soruyorum)
Daha alınmadı o. Ocakta alınacak. Zamlar başladı. Kıyma mühtemel 300 olacak. Ben eski fiyatı söyledim .

Almanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
Eki Görüntüle 3185976 Eki Görüntüle 3185977
Bir de hep Almanya da ya da yurtdisinda yasayanlar savunuyor Turkiyenin mevcut durumunu. Tatli geliyor galiba Euro kazanip Turkiye de harcamak ... Cok memnunsan don kardesim ulkene. Ben de İsvicrede yasiyorum ama hic memnun degilim mesela Turkiyenin durumundan cunku goruyorum buradaki insanlarin yasam standartini.

Daha alınmadı o. Ocakta alınacak. Zamlar başladı. Kıyma mühtemel 300 olacak. Ben eski fiyatı söyledim .
Yanlış hayvancılık politikamız sebebiyle köylü artık hayvan bakmıyor,elindekini satıyor. Onlar da tükenince parası olan da et bulamayacak.

Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz var 🙂 problem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz

yine de ne olursa olsun parlamenter sisteme dönüş yapmamız gerekiyor. su anki mevcut sistem kuvvetler ayrılığının verimli calısmasına izin vermiyor, adeta monarşi gibi yönetiliyoruz bu yuzden de ulke su son birkac senedir freni patlamıs kamyon gibi yokus asagı gidiyor. zaten ahlaki cöküslerden ve kurumların ne hale geldiginden, cemaatlerden tarikatlerden ve bu tür kurulusların vakıfların devleti vampir gibi emip ustune de korunup kollanmalarından bahsetmeyecegim.

Eki Görüntüle 3185976 Eki Görüntüle 3185977
Burasi neredeymis ?
Ben Belcikada yasiyorum
Esim kasap yani kasap urunlerini en ucuza alan biziz buna ragmen bu fiyatlardan yuksek
Diger urunleri bu fiyata alamiyorum
Mesela balik min 10 eurodan basliyo kilosu.
Cay indirimli denk getiriyorum genelde 5 euro
Peynir 7 euro ,ama sizin paylastiginiz boreklik peynir o ucuz evet dogru
Dedigim gibi ben hep indirim takip eden birisiyim
Mesela kasar 7 euro
Pirinc genelde 13 euro ama indirim takip edersem 10 euroya alabiliyorum
Market yeni acilmis olabilir oyuzden bazi fiyatlar cok dusuk

Yanlış hayvancılık politikamız sebebiyle köylü artık hayvan bakmıyor,elindekini satıyor. Onlar da tükenince parası olan da et bulamayacak.
Benim tanıdığım büyükbaş besiciliği yapan kişiler var. Kesime giden hayvanların haddi hesabı yok.

Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz var 🙂 problem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
birim dedigimiz sayı bacım, 1 euro - 1 tl - 1 frank - 1 usd anlamında, sayı olarak yani, karsılık olarak degil

Siz orda euro harcayıp TL mi kazanıyorsunuz?
İki ülkeyi kıyaslayacaksanız alım gücünü hesaplanacaksınız. Asgari ücret ne kadar süt yumurta kıyma fiyatları nasıl? Bir asgari ücrete ne kadar alınır. Burada ne kadar?
Önemli olan bu.
Şu an biz bir araba alıyoruz vergilerle bir araba da devlete veriyoruz. Arabayı üretenden çok kazanıyor devlet vergiyle.
İnsanın sinirini bozmayın orda konforla yaşayıp

İki tarafta kusura bakmasın seçimin sonucunu hdp bilirleycek
Çünkü
Millet ve cumhur ittifakları başabaş gidiyor
Türkiyenin 3. Büyük partisidir hdp
1 ya cumhur ittifakına destek verirler kazanır
Bu çok zor bir ihtimal
2 millet ittifakı adayına destek verir millet ittifakı kazanır
Büyük ihyimalle öyle olacak lakin kesin değil
3 tarafsız olup kimseye destek vermeyecek
Burada küçük farklar olsa bile cumhur ittifakı her türlü kazanır
Hdp ayrımı bizde var
sİyasette işine nasıl geliyorsa o olur
Akp mhp ikilisi bugün şeytanlaştırdığı hdp yi ikna edebilirlerse hiç tereddüt etmezler
misal geçenlerde gitmediler mi hdp ile görüşmeye

birim dedigimiz sayı bacım, 1 euro 1 tl anlamında, karsılık olarak demiyoruz.
Ben elendim yormayin kendinizi.

:deli: BİRİMDEN anladığınız frankın 1 TL olması mı?

Burasi neredeymis ?
Ben Belcikada yasiyorum
Esim kasap yani kasap urunlerini en ucuza alan biziz buna ragmen bu fiyatlardan yuksek
Mesela kasar 7 euro
Kaşarın kilosuna 150 TL veriyoruz biz burda.

Burasi neredeymis ?
Ben Belcikada yasiyorum
Mesela kasar 7 euro
Hayır, senelerdir Hannover’da.

Bir zahmet aldığınız maaşı ve sosyal yardımları da belirtin.Zaten siz niye oy verip benim çocuğumun geleceğini etkiliyorsunuz ki?Kurulu düzeniniz vardır orada,dönemezsiniz buraya zaten.

X