Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Ben avrupada yasiyorum Turkiyenin savunacak biyeri kalmamis oldugunu dusunuyorum
Ben soyledigimde buradakiler ben uzayliymisim gibi bakiyo
Turkiye pahali yasam pahali seviye dusmus dedigimde hepsi bana tuhaf tuhaf bakiyo
Sonra dusundum bu bakanlar ya burdan kalkip gidiyolar 40 gun koyde kalip 2 3 kere sehire giderler veya otelde 1 hafta kalip donenler.
Ben 40 gunde sanirim 7 veya 8 sehirde kaldim halkin icine karistim oyuzden farkli goruyorum sanirim diye dusundum

Birim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamaz

Arkadasim siz anlamiyor musunuz? Euroyu neden turk lirasina endeksliyorusunuz? Turk lirasi kazanip euro mu harciyorsun? Allah Allah. Feto dedigini de beraber yuruduk biz bu yollarda diye sarki soyleye soyleye icimize sokan babam mi? Kendileri elini etegini opuyodu.

Birim fiyat demek iki birimi birbirine eşitlemek değildir. Alım gücüdür.
Siz asgari ücrete kaç kilo kıyma alıyorsunuz? Türkler ne kadar alıyor? Bu birim fiyat dengesidir işte. Algılayamadınız hala ya.
İki birimi kıyaslayacaksan böyle kıyaslarsın

Hayır elbette İsviçre ile kendimizi kıyaslamıyoruz,ne haddimize.
Birim fiyat deyince gerçekten bunu mu anladınız? Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı yahu
Eğer orada maaşınızı TL olarak almıyorsanız neden aldıklarınızın fiyatını TLye çeviriyorsunuz?

Arkadaş buradan oraya artık ürün taşımadıklarını çünkü fiyatların artık eşitlendiğini yazmıştı

OfffTek derdimiz fetöcüler mi? Bu kadar sorunun içinden yalnızca bir tanesi onlar ama sizin tek derdiniz onlar olmuş.

Arkadaş buradan oraya artık ürün taşımadıklarını çünkü fiyatların artık eşitlendiğini yazmıştı
Fiyatların eşitlenmesi demek o değil ki
Eskiden Avrupaya giderken buradan götürüyordu insanlar öteberisini
Şimdi euronun yüksekliğine rağmen eş durumda diyor arkadaş. Gerek kalmıyor yani Türkiyeden oraya taşımaya.

Ben artık Avrupaya gittikçe oradan almaya başladım ihtiyaçlarımı. Burada gerçekten çok daha pahalı çünkü. Eskiden tam tersi geçerliydi.

Evet. Yaşadığımız devasa enflasyondan dolayı bu var. Şu an siz de yazdığınız gibi aldığınız her şeyde türklue ya daha pahalı ya kafaya kafaya. Kaşara aynı fiyatı ödüyoruz, avokado orda daha ucuza kıyma orda daha ucuz. Süt peynir daha ucuz.
Ama kazancımız sizden on kat düşük.
Çünkü bizim paramız değer kaybetti. Devalüasyon yaşadık. Dekor enflasyon yaşadık.
Eskiden tekstilde Türkiye ucuzdu. Artık değil. Bu da işlerin daha betbat olduğunun ispatı. Bunj söylüyoruz size

eskiden yurtdışında dışarda yemek üf çok pahalıydı. Şimdi annemin gönderdiği fiyat listesine bakıyorum aynı. O bile eşitlenmiş neredeyse Allah’ın dürümü olmuş 80 TL. Lahmacun ya Allah’ın lahmacunu 30 lira. İskender 100 TL. Hamburger 100 TL.

Yemek kesinlikle Türkiyede daha pahalı. Ama dile getirdiğinizde “evinde ye” diyorlar. Gel de delirme buna işte

Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz

Genelde kiyafet alisverisimi turkiyeden yapardim
2022 yaz donusunde sanirim 2 3 çaput alabildim
Hersey cok pahali valizi doldurup yuk yapmanin anlami yok diyerek geri dondum

biz resmen tl kazanıp euro gibi harcıyoruz burada, her seyde dısa bagımlı oldugumuz ıcın, samanımız bile ithal, el insaf gercekten, diyecek hıcbır lafım yok siz de kendinizi yormayın bence insanın siniri bozuluyor

Konser olmasi sizi neden rahatsiz ediyor? Sosyallesmek, kulturel etkinliklerde bulunmak da insanin temel ihtiyaclarindan biridir. Sizin derdiniz bu olsaydi su an savundugunuz ideolojoyi savunmazdiniz. Siz de bal gibi biliyorsunuz fetoyu kimin musallat ettigini ya da teror orgutlerinin davul zurnayla karsilandigini ama isinize gelmiyor.

Evet değil mi? Birilerinin konvoyunda son çıkan audiler Mercedes’ler değil de halka verilen konser rahatsız eder. Halk eğlenmesin zaten. İki satır mutlu olmayalım. Sadece üst düzey yöneticiler mutlu olsun.
Ayrıca hangi öğretmen öyle refahta? Benim babam da öğretmen şu an da öğretmen ailesiyiz. Dediğiniz gibi bir fark yok. Aksine asgari ücrete dayandı öğretmen maaşı. Eşim özel ders nöbet üç gün eve uğrayamıyor resmen.

cok haklısınız. su an cumhur ittifakının "onlar hdpye yakın" söylemi dısında millet ittifakını karalayıp elinde kendine oy toplayacak tezi yok. zaten burada yazan yorumlardan da anlasılıyor

Ayrıca eskiden emekli öğretmenler emekli
İkramiyesiyle ev alırdı. Şimdi araba bile alamıyoruz ikramiyeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…