Ben avrupada yasiyorum Turkiyenin savunacak biyeri kalmamis oldugunu dusunuyorumBir de hep Almanya da ya da yurtdisinda yasayanlar savunuyor Turkiyenin mevcut durumunu. Tatli geliyor galiba Euro kazanip Turkiye de harcamak ... Cok memnunsan don kardesim ulkene. Ben de İsvicrede yasiyorum ama hic memnun degilim mesela Turkiyenin durumundan cunku goruyorum buradaki insanlarin yasam standartini.
Birim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamazAlmanya’daki bir Türk market, sahibi bizden Trabzonlular. Siz ne anlatıyorsunuz ya? Birim olarak hesap edin. Adamlar dana kıymaya 8 birim verirken biz 150 birim veriyoruz en az.
Eki Görüntüle 3185976 Eki Görüntüle 3185977
Ozaman oranin standart fiyati bu.Hayır, senelerdir Hannover’da.
Arkadasim siz anlamiyor musunuz? Euroyu neden turk lirasina endeksliyorusunuz? Turk lirasi kazanip euro mu harciyorsun? Allah Allah. Feto dedigini de beraber yuruduk biz bu yollarda diye sarki soyleye soyleye icimize sokan babam mi? Kendileri elini etegini opuyodu.Birim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamaz
Birim fiyat demek iki birimi birbirine eşitlemek değildir. Alım gücüdür.Birim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamaz
Buyrun açıklayın..BİRİMDEN anladığınız frankın 1 TL olması mı?
Hayır elbette İsviçre ile kendimizi kıyaslamıyoruz,ne haddimize.Birim fiyat dediğiniz bir İsviçre frangının 1 TL'ye denk olması ise cumhuriyet tarihinde ben böyle bir denkliği hiçbir zaman dilimi için okumadım. Bahsettiğiniz İsviçre GSMH açısından dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biri.. Bundan 20 yıl önce bir şişe suya 1 milyon lira ödeyen bir ülke için şu anda İsviçre ile kıyaslanıyor olmak çok yol kat etmiş olduğumuzu gösteriyor tabi ki daha yolumuz varproblem ekonomik olmasından daha çok milli güvenlik problemi bence çünkü taraftar olduğunuz millet ittifakı şu an HDP ile yakınlaşmıs ittifak yapmıs durumda.Dolar isterse 50 TL olsun bu zihniyete asla benden oy çıkmaz
Arkadaş buradan oraya artık ürün taşımadıklarını çünkü fiyatların artık eşitlendiğini yazmıştıHayır elbette İsviçre ile kendimizi kıyaslamıyoruz,ne haddimize.
Birim fiyat deyince gerçekten bunu mu anladınız? Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı yahu
Eğer orada maaşınızı TL olarak almıyorsanız neden aldıklarınızın fiyatını TLye çeviriyorsunuz?
OfffBirim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamaz
Fiyatların eşitlenmesi demek o değil kiArkadaş buradan oraya artık ürün taşımadıklarını çünkü fiyatların artık eşitlendiğini yazmıştı
Evet. Yaşadığımız devasa enflasyondan dolayı bu var. Şu an siz de yazdığınız gibi aldığınız her şeyde türklue ya daha pahalı ya kafaya kafaya. Kaşara aynı fiyatı ödüyoruz, avokado orda daha ucuza kıyma orda daha ucuz. Süt peynir daha ucuz.Arkadaş buradan oraya artık ürün taşımadıklarını çünkü fiyatların artık eşitlendiğini yazmıştı
eskiden yurtdışında dışarda yemek üf çok pahalıydı. Şimdi annemin gönderdiği fiyat listesine bakıyorum aynı. O bile eşitlenmiş neredeyse Allah’ın dürümü olmuş 80 TL. Lahmacun ya Allah’ın lahmacunu 30 lira. İskender 100 TL. Hamburger 100 TL.Fiyatların eşitlenmesi demek o değil ki
Eskiden Avrupaya giderken buradan götürüyordu insanlar öteberisini
Şimdi euronun yüksekliğine rağmen eş durumda diyor arkadaş. Gerek kalmıyor yani Türkiyeden oraya taşımaya.
Ben artık Avrupaya gittikçe oradan almaya başladım ihtiyaçlarımı. Burada gerçekten çok daha pahalı çünkü. Eskiden tam tersi geçerliydi.
Yemek kesinlikle Türkiyede daha pahalı. Ama dile getirdiğinizde “evinde ye” diyorlar. Gel de delirme buna işteeskiden yurtdışında dışarda yemek üf çok pahalıydı. Şimdi annemin gönderdiği fiyat listesine bakıyorum aynı. O bile eşitlenmiş neredeyse Allah’ın dürümü olmuş 80 TL. Lahmacun ya Allah’ın lahmacunu 30 lira. İskender 100 TL. Hamburger 100 TL.
Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamazBunlar dünyayı görmeyen, Avrupa'yı alamanci akrabalarından dinleyen insanların söylemleri.
Hangi Avrupa'da enflasyon var?
Bakin şu sayfada çok güncel bir liste var. O 'enflasyonlu' Fransa'da İspanya'da enflasyon oranı 5. Enflasyon yükseldi diye eylemler yapılan İtalya'da enflasyon oranı 10
"Ama ülkede her şey yolunda,diğerleri daha kötü durumda" diyen Türkiye'de enflasyon yüzde 64.
Tüm dünyada enflasyon var ama neden bizimkisi 6-12 katı?
Neden avrupali Kanadalı 8 'e aldığı şeyin 8,5 oldigunu görünce deliriyor da biz 8'e aldığımız şeyin 22 olduğunu öğrenince (mesela sutler) bu hainlik sayilsin ki?
Benim sevgilim alman, 25 yaşından sonra meslek okuluna gitmis,iki yıl kurs almış. Adam kreş öğretmeni. Ve bu sene 5 kere turkiyeye geldi. Benle tanışmadan önce Endonezya avustralyaya, Afrika...adamın gezmedigi kıta kalmamış,bir kreş öğretmeni maaşıyla. Arabası var,plakasinda kendi adının harfi ve rakamı var. Köpek gibi çalışıp kral gibi yaşıyor.
Öte yandan ister istemez bir çevreme bakıyorum, benim neredeyse tüm kuzenlerim öğretmen..yakın arkadaşlarımin çoğu da öğretmen. 4 yil okumuş, atanmış,dogu görevini yapmış... Onca sene emek veren öğretmenlerin keyfine harcayacak paraları yok. Değil plakasinda adı yazan araba almak, kimse taksiye binmiyor ay sonu gelmiyor diye. Zamanında almış olanlarin anca var arabası,ya da eşiyle maaşını birlestirenlerin evi . Şimdi sırf meraktan bir araba baktım , 19 yıllık, 173.000 kilometrede, kimsenin hayalini kurmayacagi bir Fiat almak bile çoğu öğretmen için hayal..
Eki Görüntüle 3185891
Atanmamis öğretmenleri ise hiç söylemiyorum,onlar sömürünün başka boyutu. Geçenlerde bir okul öncesi öğretmeni çoğu kresin öğretmenlerine asgari ücret bile vermediğini yazmisti...
Yani nasıl onlarda da kriz olduğunu soylersiniz ki. Hatta benim alman şey demişti, pandemi zamanı açılmayan dükkanlar, öğretmenler,şunlar bunlar devletten fazla fazla yardım aldığı icin ve pandemi zamanı kimse kafeye sinemaya , tatile vs gidemediği - para harcayamadigi için insanlarda para fazlası oluşmuşelin almaninin dertleri (ben onun yalancisiyim, yanlış paylaştığım kısım varsa sohbette dilini tam anlayamadigimdan oluşan bir karışıklıktir).
Geçen sene ispanyanin uzak bir köyünden arkadaşım ve eşi geldi. İspanya ekonomisi de kötü mesela,pahalı bir ulke. Arkadaşım da tesisatçı. Bazen mantolama falan da yapıyor. Eşinin de küçük bir işletmesi var. Onlar da mesela ekonomiden yakinirlardi. Ama adam bir ay karısını alıp Türkiye tatili yapti:) her sene Ocak ayında bir ay baska ülkeye gidiyorlar, hatta yeniyilda konustuk,su an da tatil hazırlığındalar. Düşünüyorum, bizim ulkeden hangi tesisatçı karısını alıp bir ay baska ülkeye tatile gidebilir ki?
Bu mümkün mü?
Adamların en kötü şartlarda çalışanı bile başka ülkede kral gibi yaşıyor , 'tuvalet temizliyoruz,ırkçılık yaşıyoruz' diyen alamancilar bile turrkiyede krallar...
Biz?
Kendi ulkemizde ameleyiz...
Hatta herşeyi geç Rusya.
Adamlar savaş başlattılar, tüm dünya onlara ambargo koydu. döviz hesabı olan Ruslar paralarını cekemiyor, yabancı yatırımcı işyerlerini kapatınca binlerce insan işsiz kaldı, içler acısı haldeler. Ambargolarla çeşitli yollardan cezalandiriliyorlar Avrupa tarafından.
Ama Ekim ayindan bir konuşma paylaşacağım, Rusya'dan birinin bana verdiği cevaba bakar mısın?Eki Görüntüle 3185904
Adamlar savaşta olmasına rağmen 100 rubleleri savaştan önce kaç dolarsa hemen hemen aynı rakamlarda. Bu şekilde ilerlemisler.
Oysa bizde savas yok,baristayiz,sorsan ferahtayiz ama şu dolarin haline bak.
Bugün 2 Ocak, 100 Rus rublesi 1,38 dolar olmuş, 1 dolar 18,7 tl olmuş
Sence böyle ekonomi mi olur?
Oy vereceksen yine ver ama ortamlarda 'avrupada da böyle,tüm dünya aynı durumda' deme lütfen,komik oluyorsun.
Keşke ekonomimiz daha güzel olsa, pasaportumuz bu kadar kıymetsiz olmasa da sen de kocanı koluna takıp eyfele, la sagrada familia 'ya falan gezsen sık sık, kendin gözlemlesen fiyatları , oralardan hanslar marialarla arkadaş olsan da söyleseler sana işin aslının gerçekte nasıl oldugunu
Genelde kiyafet alisverisimi turkiyeden yapardimFiyatların eşitlenmesi demek o değil ki
Eskiden Avrupaya giderken buradan götürüyordu insanlar öteberisini
Şimdi euronun yüksekliğine rağmen eş durumda diyor arkadaş. Gerek kalmıyor yani Türkiyeden oraya taşımaya.
Ben artık Avrupaya gittikçe oradan almaya başladım ihtiyaçlarımı. Burada gerçekten çok daha pahalı çünkü. Eskiden tam tersi geçerliydi.
biz resmen tl kazanıp euro gibi harcıyoruz burada, her seyde dısa bagımlı oldugumuz ıcın, samanımız bile ithal, el insaf gercekten, diyecek hıcbır lafım yok siz de kendinizi yormayın bence insanın siniri bozuluyorSiz orda euro harcayıp TL mi kazanıyorsunuz?
İki ülkeyi kıyaslayacaksanız alım gücünü hesaplanacaksınız. Asgari ücret ne kadar süt yumurta kıyma fiyatları nasıl? Bir asgari ücrete ne kadar alınır. Burada ne kadar?
Önemli olan bu.
Şu an biz bir araba alıyoruz vergilerle bir araba da devlete veriyoruz. Arabayı üretenden çok kazanıyor devlet vergiyle.
İnsanın sinirini bozmayın orda konforla yaşayıp
Konser olmasi sizi neden rahatsiz ediyor? Sosyallesmek, kulturel etkinliklerde bulunmak da insanin temel ihtiyaclarindan biridir. Sizin derdiniz bu olsaydi su an savundugunuz ideolojoyi savunmazdiniz. Siz de bal gibi biliyorsunuz fetoyu kimin musallat ettigini ya da teror orgutlerinin davul zurnayla karsilandigini ama isinize gelmiyor.Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz
Evet değil mi? Birilerinin konvoyunda son çıkan audiler Mercedes’ler değil de halka verilen konser rahatsız eder. Halk eğlenmesin zaten. İki satır mutlu olmayalım. Sadece üst düzey yöneticiler mutlu olsun.Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz
cok haklısınız. su an cumhur ittifakının "onlar hdpye yakın" söylemi dısında millet ittifakını karalayıp elinde kendine oy toplayacak tezi yok. zaten burada yazan yorumlardan da anlasılıyorİki tarafta kusura bakmasın seçimin sonucunu hdp bilirleycek
Çünkü
Millet ve cumhur ittifakları başabaş gidiyor
Türkiyenin 3. Büyük partisidir hdp
1 ya cumhur ittifakına destek verirler kazanır
Bu çok zor bir ihtimal
2 millet ittifakı adayına destek verir millet ittifakı kazanır
Büyük ihyimalle öyle olacak lakin kesin değil
3 tarafsız olup kimseye destek vermeyecek
Burada küçük farklar olsa bile cumhur ittifakı her türlü kazanır
Hdp ayrımı bizde var
sİyasette işine nasıl geliyorsa o olur
Akp mhp ikilisi bugün şeytanlaştırdığı hdp yi ikna edebilirlerse hiç tereddüt etmezler
misal geçenlerde gitmediler mi hdp ile görüşmeye
Ayrıca eskiden emekli öğretmenler emekliSiz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz