Malesef Osmaniye ye bağlı Bahçeli ilçesinden. Ve benim hemşehrimAbi nasıl ya?Urfalı arkafaşım da diyor ki aslen Urfalı. Sen diyorsun ki Trabzon Çaykara. Margaret Hale sen diyorsunki hemşehrin. Nereli dvlt bhçl?
Neyse elimizde Urfa kaldı bir tekMalesef Osmaniye ye bağlı Bahçeli ilçesinden. Ve benim hemşehrim
Bu bilgiyi aldım kabul ettim.Kızlar ben bahçelinin aslının diyarbakırlı olduğunu duymuştum
pAylaşamıyoruz
Yüzyıllar öncesini bilemiyorum tabii Türkmen boylarından olduğunu, Osmaniye’de dedelerinin türbeleri olduğunu biliyorum.Kızlar ben bahçelinin aslının diyarbakırlı olduğunu duymuştum
pAylaşamıyoruz
Niye ?Kızlar ben bahçelinin aslının diyarbakırlı olduğunu duymuştum
pAylaşamıyoruz
Nerdeymiş türbeler? Yok burda türbe mürbe.Yüzyıllar öncesini bilemiyorum tabii Türkmen boylarından olduğunu, Osmaniye’de dedelerinin türbeleri olduğunu biliyorum.
Niye diyabakır türkiyede değil mi dedimNiye ?
Diyarbakır Türkiye değil mi ? Anası babası memur olan kaç kişinin nüfusu öyle ayrıca …
Konumuzla alakasını çözemedimNiye ?
Diyarbakır Türkiye değil mi ? Anası babası memur olan kaç kişinin nüfusu öyle ayrıca …
PAylaşamıyoruz demişsin ya ?????Niye diyabakır türkiyede değil mi dedim
Çözemezsin zaten.Konumuzla alakasını çözemedim
Okumadan yazdığınız nasıl da belli
Alemsiniz ya
Benim bildiğim kadarıyla da türbe falan yok...Nerdeymiş türbeler? Yok burda türbe mürbe.
Ben alemim sizde kendi kendilerine çalıp oynayanlarAlemsiniz ya
Ben duymadım hiç ama babama sorarım.Benim bildiğim kadarıyla da türbe falan yok...
“1810'lu yıllarda Gavurdağı eteklerinde Kervan baskınından dolayı bölgenin derebeyi ve ayanı Fetahlıoğulları'ndan Ağca Bey ve oğulları suçlandı. Aynı olaya iştirakten dolayı Cerit ve Küçükoğulları beylerine de idam kararları verildi. Fettahlı beylerinin idam infazı 1856'da Bahçe İlçesi'nde gerçekleşti. İdam edilen Ahmet ve Mehmet beyler için Bahçe İlçesi'nde türbeler yaptırıldı. Türbe üzerine idam edilenlerin annesi tarafından Osmanlıca şiir yazıldı. Aynı yerde idam edilenlerin babası Ağca beyin de mezarı var. Mezar taşı üzerinde adı geçen aşiretin ‘hanedan-ı kadim’ (yani çok köklü bir Türk ailesi) olduğu yazısı var. İdam edilen Ahmet ve Mehmet beyler, Devlet Bahçeli'nin dedeleridir..... Böyle bir haber buldumBen duymadım hiç ama babama sorarım.
Bir şey olur diye demedim zaten. Türbede Osmanlıca mezar taşlarının olduğunu anlatmıştı eşimin abisi. Eskiden beri oralı olduğunu vurgulamak istedim.Ben araştırırımda türbesi olsa ne olur olmasa ne olur
sizin iş zor hangi birini nereye