Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
İşte bunu anlatamadığınız insanlar oluyor, pazarcı dolar yükseliyor diye seviniyor valla ciddi ciddi müjdemi isterim gözün aydın dediler ben saf gibi kişisel bir sebeple yapılan bir konuşma sanarken meğer mevzu doların yükselişine sevinmekmiş, dolar yükselince alacağı mala da zam geliyor bunu hiç düşünmüyor bile.

Gerçekten gönülden diliyorum Maliye Bakanı öyle bir para politikası uygulasın ki dövizin ateşi düşsün.

Farkinda olmadan demeyelim de elimiz mahkum biz standartlarimizi yavas yavas dusurmustuk zaten.Esim tam etcildir.Son 7- 8 ayda da haftada 2 etten 1 e ,son 4 aydir da ayda 3 haftada 1 ete dustuk.Bir tek ogullarimin kiymasindan kismiyoruz.
Et zaten ortadirek için hiç uygun olmadı. 10 sene önce kadın doğuma gitmiştim. Kapıda hamile bir kadın vardı. Yanındakine diyordu ki, bir Kurban bayramı gelse de doya doya et yesem canım çok istiyor diye Şimdi kurban fiyatları da pahalı olduğu için çoğu dağıtmıyor bile, dondurucuya atıyor,fakir yine yiyemiyor

Son düzenleme:
Et herkesin tüketmesi gereken bir gıdayken lüks haline geldi ama sebze de lüks oldu Barbunya, bezelye gibi sebzelerinin mevsimi şu an ama barbunya pazarda dahi 50 liraydı, yaz meyveleri 25 liradan başlıyor, ki bu bölgede tarımla uğraşılıyor, köylerde sebze meyve üretip pazarda satıyorlar dışarıdan pek sebze meyve gelmez, Adana Antalya taraflarından sadece muz ve karpuz gelir, o da buradaki karpuz tarlalarında hasat olana kadar sürer, insanların pazar arabaları bomboş
Et alamıyorlar sebze meyve alamıyorlar ne yiyecek de nasıl sağlıklı kalacak insanlar

Yani tohumu bile ithal eder hale geldik bunu en iyi kendilerinin bilmesi lazım. O ürünleri ekmek için traktör gerekiyor e mazot fiyatları da ortada. Sanayi bakanlığına da çok iş düşüyor, üretimi ve kalkınmayı destekleyecek projeler yapmaları lazım ki düzlüğe çıkabilelim.

Cok uzucu bir durum.Et protein buyume caginda cocuklar icin hayati onemi var.Okulda arkadaslarla hep konusuyoruz beslenmenin cocuklarin zeka ve bununla birlikte de basari uzerinde etkisini.Ulkemizde malesef buyume caginda protein tuketimi okadar az ki.Nasil olmasin...Bu sene kurban kesecek olan sanmiyorum ki cok insan olsun.

Çay şu an itibariyle evin gündemi oldu resmen bizde çaykur tiryaki alıyoruz bu nedir yahu
Eki Görüntüle 3258636
Bizim evde de ortak karar ile Çaykur turist içiliyor. Tiryaki ve Lipton Doğu Karadeniz çayını da severim. Eşim indirim oldukça çay, şeker, yağ, deterjan vs alır. Önceden kızardım bu kadar fazla almana ne gerek var diye ama şimdi sık sık zamlanıyor ürünler, o yüzden hak veriyorum artık. Ben de bunu çektim şimdi market, semt bile farkediyor galiba Markette inetten daha uygun oluyor genelde.

Eklentiler

• IMG_20230608_172019.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20230608_171952.jpg
    75 KB · Görüntüleme: 33
Biz birkaç gündür marketlerde bulamıyorduk fiyatının uçacağını tahmin ettik.
Valla evde çay var diye marketlerin çay reyonlarına dikkat etmemiştim ama az evvel markete gittim hakikaten çaykur tiryaki yok, üşenmedim başka markete uğradım orada da sadece 500 gramlıkları vardı kiloluk çay yok

Şimdiden çoğu kişi almış kurbanlıklarını. Hem ibadet hem de etimi yerim diye düşünüyor halk. Yine keserler çoğunlukla.

Benim bahçem müsait mangala ama bırakın kırmızı eti tavuk etine bile zorlanan var diye yapmıyorum artık bahçede mangal kokusu gidip te kimsenin canı çekmesin diye.

İhtiyaç fazlasını almıyorum aylık ne kadar tüketim oluyorsa o kadar alırım her şeyi ama eşiniz gibi yapmak gerekiyor aslında, topikte çaydan bahsedilince ben de acayip bir çay tiryakisiyim, az evvel markete gitmişken 500 gramlıklardan bile olsa alayım dedim, güleriz ağlanacak halimize, çayı aldım arkamda zabıta aracı belirdi kendi kendime mizahını yaptım market stokçu müşteri şikayeti mi yaptı diye kızım da diyor anneee poşeti sakince yere bırak satıcı değilim içiciyim de

Üretime geçsek ülke kalkınır zaten, dışa bağlı oldugumuz için böyleyiz, istese yapabilir yapmıyor, sonra ne alakası var doları o mu yukseltiyor, yok canım ben yükseliyorum
Aynen. Ukrayna’da savaş çıktığında ordan ayçiçeği ithal ettiğimizi duydum şok geçirmiştim

Eşim de çay tiryakisi zam haberini okuyunca ben de ufak çaplı bi kalp çarpıntısı yaşamadım desem yalan olur

Aynen. Ukrayna’da savaş çıktığında ordan ayçiçeği ithal ettiğimizi duydum şok geçirmiştim
Amaçları ne gerçekten anlamıyorum, üretmeye yatkın ülkemin her köşesi, domates satmaz gider tank fabrikasını satar, amaç ne diger ülkeler savas mı acsın?

Amaçları ne gerçekten anlamıyorum, üretmeye yatkın ülkemin her köşesi, domates satmaz gider tank fabrikasını satar, amaç ne diger ülkeler savas mı acsın?
Anlamak zor, tüm bunlara şahit olarak yaşamak da. Ülke her türlü üretime müsait, ama üretmiyoruz.Allah sonumuzu hayır etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…