Satan da yapıyor alan da artıkStokçuluk huyum yok ama keşke yapsaymışım.
İşte bunu anlatamadığınız insanlar oluyor, pazarcı dolar yükseliyor diye seviniyor valla ciddi ciddi müjdemi isterim gözün aydın dediler ben saf gibi kişisel bir sebeple yapılan bir konuşma sanarken meğer mevzu doların yükselişine sevinmekmiş, dolar yükselince alacağı mala da zam geliyor bunu hiç düşünmüyor bile.Sonunda o paraları yine bu ülkede harcayacak olan kendileri değil mi? Onların da alım gücü düşüyorbu şeye benziyor tamamen maaşlara zam yapılıyor ama alım gücü de aynı oranda düşüyor, önemli olan elindeki paranın miktarı değil de o miktara ne kadar şey alabildiğin.
Et zaten ortadirek için hiç uygun olmadı. 10 sene önce kadın doğuma gitmiştim. Kapıda hamile bir kadın vardı. Yanındakine diyordu ki, bir Kurban bayramı gelse de doya doya et yesem canım çok istiyor diyeFarkinda olmadan demeyelim de elimiz mahkum biz standartlarimizi yavas yavas dusurmustuk zaten.Esim tam etcildir.Son 7- 8 ayda da haftada 2 etten 1 e ,son 4 aydir da ayda 3 haftada 1 ete dustuk.Bir tek ogullarimin kiymasindan kismiyoruz.
Çok pahalı almışsınızBugün aldık 110 TL den kendisini
Et herkesin tüketmesi gereken bir gıdayken lüks haline geldi ama sebze de lüks olduEt zaten ortadirek için hiç uygun olmadı. 10 sene önce kadın doğuma gitmiştim. Kapıda hamile bir kadın vardı. Yanındakine diyordu ki, bir Kurban bayramı gelse de doya doya et yesem canım çok istiyor diyeŞimdi kurban fiyatları da pahalı olduğu için çoğu dağıtmıyor bile, dondurucuya atıyor,fakir yine yiyemiyor
Yani tohumu bile ithal eder hale geldik bunu en iyi kendilerinin bilmesi lazım. O ürünleri ekmek için traktör gerekiyor e mazot fiyatları da ortada. Sanayi bakanlığına da çok iş düşüyor, üretimi ve kalkınmayı destekleyecek projeler yapmaları lazım ki düzlüğe çıkabilelim.İşte bunu anlatamadığınız insanlar oluyor, pazarcı dolar yükseliyor diye seviniyor valla ciddi ciddi müjdemi isterim gözün aydın dediler ben saf gibi kişisel bir sebeple yapılan bir konuşma sanarken meğer mevzu doların yükselişine sevinmekmiş, dolar yükselince alacağı mala da zam geliyor bunu hiç düşünmüyor bile.
Gerçekten gönülden diliyorum Maliye Bakanı öyle bir para politikası uygulasın ki dövizin ateşi düşsün.
Çay şu an itibariyle evin gündemi oldu resmenÇok pahalı almışsınızŞimdi alışveriş yaptığım uygulamalardan baktım 83 TL,(Mo...ş)88 TL (Hap.. Ce....)
Biz birkaç gündür marketlerde bulamıyorduk fiyatının uçacağını tahmin ettik.Çay şu an itibariyle evin gündemi oldu resmenbizde çaykur tiryaki alıyoruz bu nedir yahu
Eki Görüntüle 3258636
Et zaten ortadirek için hiç uygun olmadı. 10 sene önce kadın doğuma gitmiştim. Kapıda hamile bir kadın vardı. Yanındakine diyordu ki, bir Kurban bayramı gelse de doya doya et yesem canım çok istiyor diyeŞimdi kurban fiyatları da pahalı olduğu için çoğu dağıtmıyor bile, dondurucuya atıyor,fakir yine yiyemiyor
Bizim evde de ortak karar ile Çaykur turist içiliyor. Tiryaki ve Lipton Doğu Karadeniz çayını da severim. Eşim indirim oldukça çay, şeker, yağ, deterjan vs alır. Önceden kızardım bu kadar fazla almana ne gerek var diye ama şimdi sık sık zamlanıyor ürünler, o yüzden hak veriyorum artık. Ben de bunu çektim şimdi market, semt bile farkediyor galibaÇay şu an itibariyle evin gündemi oldu resmenbizde çaykur tiryaki alıyoruz bu nedir yahu
Eki Görüntüle 3258636
Valla evde çay var diye marketlerin çay reyonlarına dikkat etmemiştim ama az evvel markete gittim hakikaten çaykur tiryaki yok, üşenmedim başka markete uğradım orada da sadece 500 gramlıkları vardı kiloluk çay yokBiz birkaç gündür marketlerde bulamıyorduk fiyatının uçacağını tahmin ettik.
Cok uzucu bir durum.Et protein buyume caginda cocuklar icin hayati onemi var.Okulda arkadaslarla hep konusuyoruz beslenmenin cocuklarin zeka ve bununla birlikte de basari uzerinde etkisini.Ulkemizde malesef buyume caginda protein tuketimi okadar az ki.Nasil olmasin...Bu sene kurban kesecek olan sanmiyorum ki cok insan olsun.
İhtiyaç fazlasını almıyorum aylık ne kadar tüketim oluyorsa o kadar alırım her şeyi ama eşiniz gibi yapmak gerekiyor aslında, topikte çaydan bahsedilince ben de acayip bir çay tiryakisiyim, az evvel markete gitmişken 500 gramlıklardan bile olsa alayım dedim, güleriz ağlanacak halimize, çayı aldım arkamda zabıta aracı belirdi kendi kendime mizahını yaptım market stokçu müşteri şikayeti mi yaptı diyeBizim evde de ortak karar ile Çaykur turist içiliyor. Tiryaki ve Lipton Doğu Karadeniz çayını da severim. Eşim indirim oldukça çay, şeker, yağ, deterjan vs alır. Önceden kızardım bu kadar fazla almana ne gerek var diye ama şimdi sık sık zamlanıyor ürünler, o yüzden hak veriyorum artık. Ben de bunu çektim şimdi market, semt bile farkediyor galibaMarkette inetten daha uygun oluyor genelde.
Ben de bakıyorum uygulamadan 1kg 119 123 VS.Çok pahalı almışsınızŞimdi alışveriş yaptığım uygulamalardan baktım 83 TL,(Mo...ş)88 TL (Hap.. Ce....)
Marketlerde 1 kg’lık Çaykur Tiryaki yok 500 gramlıklar var, 42,50’ydi fiyatı.Ben de bakıyorum uygulamadan 1kg 119 123 VS.
Az kalsın gözlerimiz oyulacaktı neyse ki sadece dolar 23 olduOyy oyy
Aynen. Ukrayna’da savaş çıktığında ordan ayçiçeği ithal ettiğimizi duydum şok geçirmiştimÜretime geçsek ülke kalkınır zaten, dışa bağlı oldugumuz için böyleyiz, istese yapabilir yapmıyor, sonra ne alakası var doları o mu yukseltiyor, yok canım ben yükseliyorum
Eşim de çay tiryakisi zam haberini okuyunca ben de ufak çaplı bi kalp çarpıntısı yaşamadım desem yalan olurİhtiyaç fazlasını almıyorum aylık ne kadar tüketim oluyorsa o kadar alırım her şeyi ama eşiniz gibi yapmak gerekiyor aslında, topikte çaydan bahsedilince ben de acayip bir çay tiryakisiyim, az evvel markete gitmişken 500 gramlıklardan bile olsa alayım dedim, güleriz ağlanacak halimize, çayı aldım arkamda zabıta aracı belirdi kendi kendime mizahını yaptım market stokçu müşteri şikayeti mi yaptı diyekızım da diyor anneee poşeti sakince yere bırak satıcı değilim içiciyim de
Amaçları ne gerçekten anlamıyorum, üretmeye yatkın ülkemin her köşesi, domates satmaz gider tank fabrikasını satar, amaç ne diger ülkeler savas mı acsın?Aynen. Ukrayna’da savaş çıktığında ordan ayçiçeği ithal ettiğimizi duydum şok geçirmiştim
Anlamak zor, tüm bunlara şahit olarak yaşamak da. Ülke her türlü üretime müsait, ama üretmiyoruz.Allah sonumuzu hayır etsinAmaçları ne gerçekten anlamıyorum, üretmeye yatkın ülkemin her köşesi, domates satmaz gider tank fabrikasını satar, amaç ne diger ülkeler savas mı acsın?