Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Her şey den kısacağımız bir döneme giriyoruz sanırım
Farkinda olmadan demeyelim de elimiz mahkum biz standartlarimizi yavas yavas dusurmustuk zaten.Esim tam etcildir.Son 7- 8 ayda da haftada 2 etten 1 e ,son 4 aydir da ayda 3 haftada 1 ete dustuk.Bir tek ogullarimin kiymasindan kismiyoruz.

Yurtdışından ithalat yapanların işi zor maalesef
Mehmet Şimşek doların dünkü artışı sonrası hem İngilizce hem Türkçe açıklamalar yapmış sosyal medya hesabı üzerinden, özetle gelip geçici çözümler değil kalıcı bir politika izleyeceğini söylüyor ama Mehmet Şimşek’i topikte yazmaya başladığımdan itibaren kullandığım eğer kelimesini yinelemem lazım, eğer bakanın ekonomik yol haritası bağımsız olursa müdahale edilmezse, eğer TCMB bakanla koordineli çalışırsa düzelmeler olur.

Bakan ilk açıklamasında “Rasyonel zemine dönmek dışında bir seçenek kalmamıştır” demişti, bu açıklamayı yinelemiş lakin bir an önce ekonomi politikasını açıklaması lazım ki döviz kurundaki artışlar öngörülebilir seviyelerin üstüne çıkmasın zira henüz 22 hazirana 14 gün var ve politika faizi için ne yapılacak belli değil.

Merkez bankası faiz arttırmalı ki döviz kurunun yükselişi frenlensin, enflasyon düşmeye başlasın, tabii biz sadece kendi Maliye bakanımız ve TCMB para politikalarını değil ABD FED açıklamalarını da can kulağıyla dinleyip takip etmek zorundayız, haftaya FED’in politika faizi açıklaması var, faizi yükseltirse dolar kuru yukarı yapar, ki artışları durduracaklarına dair beklenti yarattılar ama sağ gösterip sol vurabilirlerindirirse düğün bayram, kısaca bizim faiz yükseltmemiz FED’in faiz indirmesi lazım

Umarım Mehmet Şimşek şaşırtmaz ve açıklamalarıyla doğru orantılı bir ekonomi paketi sunar, dayanacak güç kalmadı biliyorum, herkes endişeli maddi manevi kötü halde ama şu paketi görmemiz gerekiyor ve tabii ki TCMB açıklamasını da.

Doları bastaki mi yükseltiyor diyorlar

Kim gelirse gelsin durum böyle olacaktı.( şu an ki kur)
Çünkü bir enkaz devralindi.(ekonomi olarak.)
Asıl bu isin sonu ne olacak?
Mehmet Şimşek tabana esit yayacagiz derken ;düşük gelirli ve orta gelirliyi mi kast etti?

Zaten kur baskılanıyordu böyle olacaktı evet ama ortada kutlanacak hiçbir şey yoktu gelinen durum ortada. Onu kastettiğini düşünüyorum ama Max iki sene sürer düze çıkarması, bize yine beklemek, kemer sıkmak kaldı.

Onu bilmiyorum ama daha gelir gelmez dolar 23 oldu bu bile baslangıcı iyi göstermez

O kadar güzel yazılmış ki. Keşke okuyup anlayanin sayısı da bi o kadar olsaydı.

Devralmak terimi bana çok saçma geliyor. Başkasının bıraktığını yarattığını devralirsin. Bunlar getirmedi mi ekonomiyi bu hale? Benden mi devraldığı? 20 senedir kendileri çaldılar kendileri oynadılar. Neden devralmak deniyor ben anlayamiyorum

Ztn rezerv hatta swap paraları satarak baskiliyorlardi artık swap bile eksiye düşünce mecburen satmaktan vazgeçtiler
Şimşek patron dostu olarak bilinir çalışanı desteklemez
Kim gelirse gelsin sonuç değişmeyecekti
Su an öyle yada böyle para dönüyor temel ihtiyaçlara ulaşılıyor. Ben bir sonraki adımda paranın dönüşünün durmasından korkuyorum o zmn nakli olan yaşar olmayan mahvolur. Açıkçası toplum yapısına baktığımda da çok umudum yok bugune gelmemizde bizimde payımız var. Çok uzun zamandır bunu fark edip ek gelir alanlarımı geliştirmiştim şimdi uzmanlaşmaya çalışıyorum geç bile kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…