- 9 Şubat 2010
- 17.852
- 39.816
Bu beklenti bizim belimizi büktü vallahi, gelecek bir miktar nakitim vardı banka promosyonu, 10 gündür bekliyoruz kurdan dolayı yatırmıyorlar galiba, eridi gitti paramEkonomistler tarafından yapılan değerlendirmelerde dövizdeki yükselişin sebebinin; Mehmet Şimşek'in ekonomide 'rasyonel' olma normalleşme sinyalleri ve Merkez Bankası'nda başkan değişikliği beklentisi olduğu ifade ediliyor.
Sordunmu bankaya neden yatmıyor param diye,tl olarak alacaksın demi.Bu beklenti bizim belimizi büktü vallahi, gelecek bir miktar nakitim vardı banka promosyonu, 10 gündür bekliyoruz kurdan dolayı yatırmıyorlar galiba, eridi gitti param
biz aylardir promosyon alamiyoruz kimse isten cikartilma korkusuna sesini cikaramiyor :/ en az 20-25bin alinacak para da :/Bu beklenti bizim belimizi büktü vallahi, gelecek bir miktar nakitim vardı banka promosyonu, 10 gündür bekliyoruz kurdan dolayı yatırmıyorlar galiba, eridi gitti param
Ahretlik, kısaca özet geçmek gerekirse döviz kuru serbest bırakıldı, TL değer kaybetti.Ekonomistler tarafından yapılan değerlendirmelerde dövizdeki yükselişin sebebinin; Mehmet Şimşek'in ekonomide 'rasyonel' olma normalleşme sinyalleri ve Merkez Bankası'nda başkan değişikliği beklentisi olduğu ifade ediliyor.
Tcmb, banka serbest piyasa tutmuyorki birbirini,anlık çıkıyor iniyor takip etmek bile sinir bozucu artık.Ahretlik, kısaca özet geçmek gerekirse döviz kuru serbest bırakıldı, TL değer kaybetti.
Nebati: İhracatın artması için TL’nin değer kaybetmesi şart
Türk Lirası’nın (TL) değeri günden güne erirken, fahiş bir hale gelen hayat pahalılığı karşısında vatandaşın ekonomik gücü de tükenmeye devam ediyor.www.yeniasya.com.tr
Daha sonra da döviz kuru yükselmesin diye baskılandı, heterodoks para politikası dendi bu para politikası uygulandığı ülkelerde sürdürülebilir bir para politikası değil, örnek Brezilya Arjantin, bu politikada merkez bankaları ulusal parasının değerini düşürür döviz kurunu da kendisi belirler, bu da piyasada fahiş fiyatlara neden olur örnek fahiş kiralar satılık ev araba fiyatlarının aşırı yükselmesi vs, ayrıca bu para politikasının bir olumsuz yönü de karaborsaya sebep olmasıdır.
TCMB bankası döviz kuruyla bankaların ve Kapalıçarşı’nın uyguladığı döviz kuru farklı olmaya başladı maalesef, buna makas açılması deniyor piyasalarda, kurun TCMB bankalar ve Kapalıçarşı‘da aynı olması için kur üzerindeki baskıyı kaldırmanız gerekiyor, şu an olan da bu.
Ne olur derseniz bunu öngörmek pek mümkün değil ama baskıdan kurtulduğu için önce yukarı doğru bir hamle yapar sonra durulur ve yatay bir seyir olur diye düşünüyorum.
Dövizin bu sıçrayışını baskılayarak değil de sürdürülebilir ekonomi politikalarıyla desteklemeleri halinde şu an kurun halka verdiği zarar bir süre sonra düzeltilebilir.
Ekonomistlerden daha iyi bilemem elbette ama döviz kurunun bugünkü fiyatı Mehmet Şimşek’ten ziyade kendisinden önce bakanlık yapmış 2 beyefendinin ve merkez bankasının uyguladığı yanlış politika faizleridir maalesef.
Büyük çaplı sanayi firmaları kendini koruma altına alır, burada sorun yaşayacak kesim küçük ve orta ölçekli işletmeler, esnaf ve halk.Tcmb, banka serbest piyasa tutmuyorki birbirini,anlık çıkıyor iniyor takip etmek bile sinir bozucu artık.
Geçmiş dönemlerde uygulanan yanlış politika faizi nelere mal oldu maalesef,döviz ile iş yapan şirketlerin durumları daha da zorlaştı şimdi.
Sormaz mıyız abla, ha bu gün ha yarın ha aksaklık, sözde dün yatmaya başlamıştı, sırayla okul okul yatacak dediler bu gün halâ yok. 16bin lira mayıs başından beri bekliyoruz. Seçimi bekliyorlar her halde dedik o da değil. Seçim geçeli dünya vakit olduSordunmu bankaya neden yatmıyor param diye,tl olarak alacaksın demi.
Sizin bizden çok fazlaymışbiz aylardir promosyon alamiyoruz kimse isten cikartilma korkusuna sesini cikaramiyor :/ en az 20-25bin alinacak para da :/
Piyasada parada yok demek ki,bu kadar ertelediklerine göre,ne olacak bu durumlar böyle.Sormaz mıyız abla, ha bu gün ha yarın ha aksaklık, sözde dün yatmaya başlamıştı, sırayla okul okul yatacak dediler bu gün halâ yok. 16bin lira mayıs başından beri bekliyoruz. Seçimi bekliyorlar her halde dedik o da değil. Seçim geçeli dünya vakit oldu
Piyasada parada yok demek ki,bu kadar ertelediklerine göre,ne olacak bu durumlar böyle.Sormaz mıyız abla, ha bu gün ha yarın ha aksaklık, sözde dün yatmaya başlamıştı, sırayla okul okul yatacak dediler bu gün halâ yok. 16bin lira mayıs başından beri bekliyoruz. Seçimi bekliyorlar her halde dedik o da değil. Seçim geçeli dünya vakit oldu
ay sorma 30 i bulursa sasmam bende onur yazcaktim hani dolar dusecekti enflasyon dusecekti taaabi taaabiiiiDolar 23 ü geçmiş ya ne kadar çabuk büyüyor kerata"10 TL olacakmış" deyip gülmeler dün gibi. Hey gidi zaman
Cumhuriyet tarihinde doların düştüğü çok sık görülen bir şey değil düşse bile aman aman bir düşüş olmaz. 2018 de Erdoğan'ın rahibi vermem deyişiyle başladı yükseliş, önünü alamadık işteay sorma 30 i bulursa sasmam bende onur yazcaktim hani dolar dusecekti enflasyon dusecekti taaabi taaabiiii
Bilemiyorum ama önceki zamanda da koordineli çalışmıştır. Bilgi alış verişi olmadan olmaz her sırrı bilen kişiyle.Hakan fidan dış işlerine gelmese bu bilgileri kimse kullanamaz mıydı yani, bana çok makul gelmedi. Avantajlı tarafı var tabi ki, her şeyden önce ülkeleri tanıyordur, bulunduğu alan itibariyle geçmiş bilgilerinin çok faydası olacaktır ama nedense ben onu içişlerinde görmek isterdim. İki yerde de işinin hakkını vermesini umuyorum. Bakanlık oyuncak değildir, bakanı olduğun alana hakim olacaksın, süs bebeği diye oturmayacaksın oraya. Sanırım iktidarlarının son 10 yılındaki en iyi kadro. Ama ben bayraktarların kabinede olmasına taktım. Akraba koyma arkadaş kabineye, ülkede insan mı yok.
İnşallah umutlarımız yeşermeden solmaz kabine konusunda.
Bu Bayraktar o Bayraktarlardan değil galibaBilemiyorum ama önceki zamanda da koordineli çalışmıştır. Bilgi alış verişi olmadan olmaz her sırrı bilen kişiyle.
Haklısınız, iç işlerinde de çok iyi değerlendirilebilirdi.
Bu son hakları diye RTE ve AkParti son kozlarını oynuyor, büyük oynamaya çalışıyor tabirim uygunsa.
Akraba konusunu ben de biraz olumsuz düşündüm ama o alanda yapacakları işlerin devamı sebebiyle ve alana yabancı olmadığı icin, bilgi ve tecrübe sahibi olduğu icin Bayraktarı seçtiklerini düşündüm.
Duaniza amin diyorum
Hımm hakli olabilirsin.
Merkez bankasının yılsonu tahminiydi bu, daha 6 ay öncesinden bu rakama ulaştık düşünün 6 ay sonra neler olabileceğiniDahada yükseliyor .
Hep öyle deniyor bakalım ne kadasr daha devam edecek böyle,şu anlık fiat 23.1446 gösteriyor.