- 8 Mart 2022
- 181
- 119
- 31
Çünkü bizim her şeyimiz dövize endeksli. Kendimiz bir şey üretmiyorız. Elektriğimiz özelleşmiş,doğalgazımız elalemin ülkesinden satın alınma. Adam vanayı bugün kapatsa mokumuz donar kış çıkana kadar. Her şeyde bağımlıyız dışarıya.Genelde kiyafet alisverisimi turkiyeden yapardim
2022 yaz donusunde sanirim 2 3 çaput alabildim
Hersey cok pahali valizi doldurup yuk yapmanin anlami yok diyerek geri dondum
Khomyuk ben burda ogretmenim biliyorsun. İfsa olmamak adina fazla yazmayacagim ama oyle tam zamanli da calismiyorum. Cok bilinen M ile baslayan 2014 model bir araci 15.000 franka aldim.Ayrıca eskiden emekli öğretmenler emekli
İkramiyesiyle ev alırdı. Şimdi araba bile alamıyoruz ikramiyeye.
konser de bir hizmet. sosyallesmek insani bir ihtiyactır, ama bunu sadece var olmayı (nefes almak) yasamak zanneden bir zihniyete anlatmak mümkün degil. hizmetten kastınız nedir? millet bahcesi bedava kek meyve suyu ve her sokaga bir cami yapılması mı? gercekten yorumları okudugumda cok net anlasılıyor ki burada verilecek oyu belirleyen tek sey "onlar hdpye yakın, onlar terörü destekliyor" safsatası, resmen cumhur ittifakına oy vermek icin bir sebep bulamıyor kimse, elle tutulur tek bir sebep yok, sadece millet ittifakına oy vermemek ıcın bir sebepleri var o da hdp yalan dolanı. ben de kalkmıs kuvvetler ayrılıgı falan diyorumSiz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz
BİRİM dediğimiz şey, kendi cinsinden olan hesaplamadır. Bir Türk kaç birim TL alıyor onun kaç birimini neye veriyor, Alman kaç birim € alıyor, kaç birimini neye veriyor; her paranın ne kadar birimden ne alabildiğini oranlayarak alım gücünü aşağı yukarı tartışıyoruz. Niye çeviriyorsunuz? Bana sorarsanız siz zaten oy kullanmayın lütfen. Haa çevirmeye çok meraklıysanız yine çevirin ama maaşları da çevirin. Türkiye’de CS, Almanya’da Wirtschaftsinformatik (WI) okudum, SAP Beraterin olarak çalıştım; araştırın bakayım maaşlarımızı, bir de çevirin matematiğiniz çok iyi(!), sonra o çevirdiğiniz maaşı alan çevirdiğiniz 158 TL’yi dert eder mi bir mukayese ve muhakeme yapın.Birim dediğiniz 8 birim 8 euro eşittir 158 TL ediyor ucuz mu?? Adam khk'lıları dışarı bırakacağım diyor bu sizi hiç rahatsız etmiyor mu kyk'ların hangi kategoriye girdiğini biliyor musunuz terörle iltisaklı mahkumlar yani fetö'cular.!! Sizi bilmem ama hiçbir ekonomik değer bu gayrimilli ittifaka oy vermeme sebep olamaz
Öğretmen ebeveynlerim 90lı yıllarda emekli olup iki ikramiye ile iki ev aldılar. 3 çocuk okutup büyüttüler, iki ablam şehir dışında ev kiralayarak üniversite okudu hem de. Hala paraları kalıyordu ki 4.bir çocuğu evlatlık alıp onu da okuttular. Şimdi bu durum mümkün değil.Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz
Khomyuk ben burda ogretmenim biliyorsun. İfsa olmamak adina fazla yazmayacagim ama oyle tam zamanli da calismiyorum. Cok bilinen M ile baslayan 2014 model bir araci 15.000 franka aldim.
Zamanında ilk dönem bende akp ye oy verdimbir akpli olarak söylüyorum troll değilim oyumu bu sefer millet itifakından yana kullanacağım çünkü gerçekten bıktık
Komiksiniz.. biz bunları dindar vatana millete hayırlı insan sandık kandırıldık ama fetö'cü oldukları ortaya çıktı bir şebeke terör örgütü oldukları ortaya çıktı ondan sonra CHP'ye yanaştılar ve şu anda khk'ları dışarı çıkaracağını söylüyor Kılıçdaroğlu siz bilirsiniz umarım ki ideolojik bakış açınız sizi doğruluktan alıkoymazKonser olmasi sizi neden rahatsiz ediyor? Sosyallesmek, kulturel etkinliklerde bulunmak da insanin temel ihtiyaclarindan biridir. Sizin derdiniz bu olsaydi su an savundugunuz ideolojoyi savunmazdiniz. Siz de bal gibi biliyorsunuz fetoyu kimin musallat ettigini ya da teror orgutlerinin davul zurnayla karsilandigini ama isinize gelmiyor.
Onun hiç konusu dahi geçmiyor. Sol iktidar 6lı masa deyince hemen iki konu var biri teröristleri meclise almak,diğeri de türbanlı bacılarımın otobüslerde eşarbının çekilmesi. Başka argüman yok çünkü.bir de son olarak corona zamanı ekonomik olarak boy ölcüstügümüzü zannedip bizi kıskanmakla itham ettigimiz ülkeler vatandaslarına siz evlerinizde oturun dısarı cıkmayın diyip ucretlerini odemeye halka yardımlarını yapmaya devam ederken bizim büyük ekonomimizin de halktan para toplamak icin smsle yardım kampanyası yaptıgımızı da unutmayın olur mu
Nevresim takimi alayim gittigim yerlerde bunu kullanirim diye girdigim heryerde euro hesabi 30 ,ben burdan max 25 euro aliyorum ikea veya turkiyeden gelen urun.Çünkü bizim her şeyimiz dövize endeksli. Kendimiz bir şey üretmiyorız. Elektriğimiz özelleşmiş,doğalgazımız elalemin ülkesinden satın alınma. Adam vanayı bugün kapatsa mokumuz donar kış çıkana kadar. Her şeyde bağımlıyız dışarıya.
Yüz havlusu olmuş 60TL
En basit tişört 100TL
Mutfak lavabosu ovduğum tellerin 3 tanesi 50TL olmuş. 1-2 liraya alırdım çok değil 2 sene önce falandı.
Maaşlara aynı hızla zam gelmiyor ama. Bir de körü körüne bunu savunanlara şaşkınlıkla bakıyorum artık.
Sosyalleşmek insani bir ihtiyaç da 45 milyon TL'ye sosyalleşmek algısal bir ihtiyaç anladığım kadarıyla adam fetö'cüleri dışarı çıkaracağını söyle Siz bundan rahatsızlık duymuyorsunuz kafanız güzelmişkonser de bir hizmet. sosyallesmek insani bir ihtiyactır, ama bunu sadece var olmayı (nefes almak) yasamak zanneden bir zihniyete anlatmak mümkün degil. hizmetten kastınız nedir? millet bahcesi bedava kek meyve suyu ve her sokaga bir cami yapılması mı? gercekten yorumları okudugumda cok net anlasılıyor ki burada verilecek oyu belirleyen tek sey "onlar hdpye yakın, onlar terörü destekliyor" safsatası, resmen cumhur ittifakına oy vermek icin bir sebep bulamıyor kimse, elle tutulur tek bir sebep yok, sadece millet ittifakına oy vermemek ıcın bir sebepleri var o da hdp yalan dolanı. ben de kalkmıs kuvvetler ayrılıgı falan diyorumneyse, herkese iyi günler
Kandirilmasaydiniz. Biz o zamanda ayni seyleri soyluyorduk simdi de ayni seyi soyluyoruz. Hadi insanlar, halk kandirildi. Koskoca devlet nasil kandirildi? İstihbarati falan ne yapiyordu bunlar kume kume devletin her kademesine sizarken? Su soylediginiz gercekten mantikli geliyor mu size?Komiksiniz.. biz bunları dindar vatana millete hayırlı insan sandık kandırıldık ama fetö'cü oldukları ortaya çıktı bir şebeke terör örgütü oldukları ortaya çıktı ondan sonra CHP'ye yanaştılar ve şu anda khk'ları dışarı çıkaracağını söylüyor Kılıçdaroğlu siz bilirsiniz umarım ki ideolojik bakış açınız sizi doğruluktan alıkoymaz
Ayy yok inanın Artk cumhur ittifakını savunan bir kişiye bile tahammülüm kalmadı kaldı ki saygım kalsn. Evine ekmek götürmeyen insana saygımdan beğenmedime basar geçerim. Oyumu hiç vermedim vermem de. Her güne zamla uyanmaktan bıktık. Baştakilerin garibanın aklıyla dalga geçmesinden bıktık. Kendilerine gelince herşey güllük gülistanlık ama zavallı halka gelince bu zor günleri berebar atlatacağız yokk ya benim çocuğum aç okula gidiyor onların çocukları en iyi şekilde yiyip içiyor. 1 lamba eksik olsun diyip TV ışığında oturuyz onlar bin odalı saraylarını şakır şakır yakıyor. Bence siz bir kere daha şu tartıyı çalıştırınYorumların altında ki beğen durumuna baktım da millet ittifakı diyenlerde 1 tane beğenmedim görmedim ama cumhur ittifakı diyenlerde beğenmeme tuşu maşallah coşmuş. İşte bizim farkımız bu biz herkese saygı duyuyor oyumuzu verip geçiyoruz ama milletciler kendisinden olmayan herkese karşı agresif ve oteleyici. Benim ve ailemde ki herkesin oyu Cumhur İttifakına ben kendimce tarttim ve doğrusu bu olduğuna kanaat getirdim Rabbim yanıltmasın Erdoğan a oy verdiğim için illa kazansın diyemem Ülkem için en hayırlısı kimse o gelsin inş.
Şimdi mümkün mü? Daha yeni bdvde konu açtı ogretmen arkadaş, "gecinemiyoruz nasıl ek iş yapabilirim" diye. Benim çevremdekiler de farksız değil. kimsenin geçen yillardaki hayat kalitesi yok, 5 liraya aldığımız şeye 50 deseler 'normal yaa' der hale geldik.Siz bilmiyorsunuzdur belki bilin isterim eskiden öğretmen maaşıyla ev geçindirmek mümkün olmadığı için ögretmenler ek iş yaparlardı su anda bizim okulun otoparkı öğretmenlerin arabaları ile dolu gelen veliye yer kalmıyor. Konunuz maddiyatsa bugünlerde geçer biz çok krizler gördük merak etmeyin keşke biraz da 10 milyonlarca TL'ye sadece ideolojik algı oluşturmak için konserlere aktaran belediyeleri de dert edinseydiniz o paralarla vatandaşa hizmet götürülebilirdi doğrusu benim derdim HDP ile ittifak kuran millet ittifakı ve onların khk'ları bırakacak olmasıdır. Sizi bilmem ama ben bu teröristleri dışarı çıkaracaklara asla ve asla oy vermem hiçbir ekonomik değer benim bu gayrimilli ittifakı oy vermeme sebep olamaz
Onu başımıza bela edenin hiç suçu yok haklısınız.Sosyalleşmek insani bir ihtiyaç da 45 milyon TL'ye sosyalleşmek algısal bir ihtiyaç anladığım kadarıyla adam fetö'cüleri dışarı çıkaracağını söyle Siz bundan rahatsızlık duymuyorsunuz kafanız güzelmiş
2010da o dönemki işimden ayrılıp eşşek gibi sınava çalıştım. Sınav soruları dağıtıldığı için hakkım yendi atanamadım. Şimdi ama dönüp bizi suçluyorlarKandirilmasaydiniz. Biz o zamanda ayni seyleri soyluyorduk simdi de ayni seyi soyluyoruz. Hadi insanlar, halk kandirildi. Koskoca devlet nasil kandirildi? İstihbarati falan ne yapiyordu bunlar kume kume devletin her kademesine sizarken? Su soylediginiz gercekten mantikli geliyor mu size?
Ben genelde yuzdelik olarak bakiyorum bu ise beynim daha iyi algiliyoBİRİM dediğimiz şey, kendi cinsinden olan hesaplamadır. Bir Türk kaç birim TL alıyor onun kaç birimini neye veriyor, Alman kaç birim € alıyor, kaç birimini neye veriyor; her paranın ne kadar birimden ne alabildiğini oranlayarak alım gücünü aşağı yukarı tartışıyoruz. Niye çeviriyorsunuz? Bana sorarsanız siz zaten oy kullanmayın lütfen. Haa çevirmeye çok meraklıysanız yine çevirin ama maaşları da çevirin. Türkiye’de CS, Almanya’da Wirtschaftsinformatik (WI) okudum, SAP Beraterin olarak çalıştım; araştırın bakayım maaşlarımızı, bir de çevirin matematiğiniz çok iyi(!), sonra o çevirdiğiniz maaşı alan çevirdiğiniz 158 TL’yi dert eder mi bir mukayese ve muhakeme yapın.
Gececekler o isleri. Kandirilmismis. Cikarlar ters dustu diyemiyorlarda.2010da o dönemki işimden ayrılıp eşşek gibi sınava çalıştım. Sınav soruları dağıtıldığı için hakkım yendi atanamadım. Şimdi ama dönüp bizi suçluyorlar