• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz yere yanan canın ahı tutar mı?

Beddua etmek iyi değildir, bilirim. Ama insanın canının çok hassas bir yeri vardır... çok derinde, çok hassas, çok narin... Bir gün orası hiç ummadığın birinden ya da bir şeyden, hiç beklemediğin bir anda darbe alır da yaralanırsa, ömrünün en derin sınavlarından biri başlar. Daha sonra, o derin yara ne zaman dürtülse, oluk oluk kanar, dilden olmadık sözler çıkar. Susturursun dilini, ama beyninde yankılanır. Affetmek olgunluktur, affetmek unutmaktır, hafiflemektir bilirim. Zaman geçer, hatrına bile gelmez, zaman geçer gülersin çoğu şeyi hatırlayınca, zaman geçer affeder, hafiflersin. Ama o hassas yerine dokununca biri ya da bir şey yine dökülür dilinden olmadık sözler, hiç diline düşmemiş kötü dilekler... Utanırsın söylediğinden, düşündüğünden, hissettiğinden. Af dilersin Yaradandan, tövbe edersin... Ama olur işte, ne çok unutsan, ne çok affetsen, ne çok zaman geçse de... olur bazen. Mazlumun can acısıdır bu, yarayı açanı affeder de yarayı bir türlü avutamaz...
Ne zaman o yarayla yaşamayı öğrenirsek, o zaman diner ancak sızı... Ne zaman dürtülünce yaramız dilimizden "şükür" dökülürse o zaman diner acı...Ne zaman kanayan yaramızı küçümsersek o zaman biter... o zaman geçer...o zaman kazanırız.
Acı, can için bir sınavdır. Bir lütuftur belki...

ama herkes layığını bulurmuş demekki senin hayatında olması hayırlı değilmiş hayatında senin olduğunu bile bile o beraber çalıştığı kız onunla o dereceye geldiyse evlendikten sonrada aynısını ona yapar kimsenin ahı yerde kalmaz
Kıza ne şekilde anlatıldıgını bilmiyorum tek bildigim o kızın benden haberi vardı ama sonrasında ayrıldık mı dedi ne yaptı bi fikrim yok. Allah ikisinide bildigi gibi yapsın

ah etmesen de o bulur cezasını merak etme.
hep öyle olur.
o kadar basit değil işte, insanları kandırmak.
sen bir de onun için dua etmişsin ya. iyi niyetini nasıl suistimal etmiş. bulacaktır belasını ve sen de göreceksin bunu, önüne gelir yani.
şuan hallerinde hiç bişey yok gayet mutlular gördüğüm kadarıyla ama ben hala yalnızım hemde biriini gerçekten sevmek istedigim halde . En çok o yüzden içim rahat Allah gördü gecelerce o istemedigi bi hayatı yaşıcak sen onu mutlu et diye dua ettim.Kendim için diye degil gitmesin diye degil gitmek zorunda sen onun içini ferahlat diye dua ettim ama bırakın dualarımı bi damla gözyaşıma degmezmiş.Önüme gelsin işte ben buunu görebiliyim.

Beddua etmek iyi değildir, bilirim. Ama insanın canının çok hassas bir yeri vardır... çok derinde, çok hassas, çok narin... Bir gün orası hiç ummadığın birinden ya da bir şeyden, hiç beklemediğin bir anda darbe alır da yaralanırsa, ömrünün en derin sınavlarından biri başlar. Daha sonra, o derin yara ne zaman dürtülse, oluk oluk kanar, dilden olmadık sözler çıkar. Susturursun dilini, ama beyninde yankılanır. Affetmek olgunluktur, affetmek unutmaktır, hafiflemektir bilirim. Zaman geçer, hatrına bile gelmez, zaman geçer gülersin çoğu şeyi hatırlayınca, zaman geçer affeder, hafiflersin. Ama o hassas yerine dokununca biri ya da bir şey yine dökülür dilinden olmadık sözler, hiç diline düşmemiş kötü dilekler... Utanırsın söylediğinden, düşündüğünden, hissettiğinden. Af dilersin Yaradandan, tövbe edersin... Ama olur işte, ne çok unutsan, ne çok affetsen, ne çok zaman geçse de... olur bazen. Mazlumun can acısıdır bu, yarayı açanı affeder de yarayı bir türlü avutamaz...
Ne zaman o yarayla yaşamayı öğrenirsek, o zaman diner ancak sızı... Ne zaman dürtülünce yaramız dilimizden "şükür" dökülürse o zaman diner acı...Ne zaman kanayan yaramızı küçümsersek o zaman biter... o zaman geçer...o zaman kazanırız.
Acı, can için bir sınavdır. Bir lütuftur belki...
Ne güzel yazmışsınız.teşekkür ederim :31: Hiç ummadıgın demişsiniz ya tam bana uygun işte.
Derdim ki ben gözümle görsem inanmam o kadar güveniyorum. Hayatımda kimseye güvenmediğim kadar güvendim hatta derdim ki bigün olurda ben bile bırakırım sonra o bensiz ne yapar. Saflıkta üstüme yokmuş :)
Affetmek demişsiniz ya ben başkasıyla oldugu için affederim ben bana olan sevgisi bitti diye affedebilirim hatta askerliğini beklememi bile affederim ama ben bu kandırılmayı affedemem.
Ve maddi degil ama manevi olarak hakkımı helal etmiyorum.

Bana ciddi ilişki istemiyorum dedi, gitti başkasıyla çıkmaya başladı ...
Şimdi aşk naraları atıyor.
Bu durum çok sıkıcı.
:ssz:

Daha önce de yazmıştım galiba hala aynı düşünüyorum tutmuyor, giden hep mutlu oluyor aklına bile gelmiyor. 1 buçuk senedir tek bir mesaj bile almadım. En son bildiğim kadarıyla da benden sonraki ile çok mutluydu. :ssz:

canim benim. hersey guzel olacak Allahin izniyle. bak sen kendinde yazmissin nickinde.

hic ah beddua etme. Sadece Allahim sen yasadiklarimi biliyorsun de. sen isittin gordun. ben sana birakiyorum de.
Keske herkes ahireti dusunup ne kadar cok hak yedigimizi bilse. Cunku senden helallik almadikca bir insan cennete giremezsmis. Sen bosver. Belki rabbim seni mukafatlandircaktir canim. sanada daha degelri birinu sunacaktir. bosver zamanla gecer ve emin ol ilerde ben neden bu kadar uzulmusum diye.

lutfen kedini harab etme. Sukur et Rabbime. Ibadet et sikintilarin hafifler. Unutmaya calis. Guzel seyler hayirli seyler ile mesgul ol canim.

Günlüğe yazdım ama görmeyenler için burayada yazıyım.

Uzun zamandır aklımda olan bişeyi yaptım pişman olabilirdim ama çok şükür ki olmadım.
Annesini aradım. Ben ....'nin eski arkadaşı biblo rahatsız etmiyorum umarım biraz vaktinizi alıcam dedim. Ve böyle yarım saat konuştuk.
Tahmin ettiğim gibi çok güzel konuştu içimi biraz rahatlattı.
Bende seninle konuşmak istiyodum iyiki aradın bana hiç bişey anlatmıyo çok üzüldüm seni kızım olarak görmek isterdim dedi.
Olayları anlattım defalarca özür diledi benden oğlu adına. Oglundan daha çok adam gibiydi.
Seni görmesemde fotograflardan bikaç kez konuşmamızdan çok sevmiştim benim kızım yok çok isterdim ailemize girmeni ama benim oglum eşşeklik etmiş ben bunları bilmiyodum ne diyim özür dilerim dedi. Seninle tanıştırmak istiyodu beni bunun planlarını yapıyoduk hiçbisey anlamadm dedi.
O kızı tanıyo ama sadece iş arkadaşı olarak duydum tanışmadım sevgilisi olarakta bilmiyodum ama seni ne kadar sevdiysem o kızdanda o kadar negatif enerji aldım ve C... ona sana verdiği kadar değer vermiyo bu benim yorumum ama öyle hissediyorum dedi.
Sen onun içinde farklıydın ben kendimi seninle tanışmaya odaklamıştım nasıl bu hale dönüştü işler anlamadım dedi.
Ne zaman konuşmak istersen ara hatta yüzyüzede görüşebiliriz ben seni çok sevdim vardır her şerde bir hayır Allah sana en güzellerini versin senin ne kadar iyi bi insan olduğunu tahmin ediyodum ve artık eminim dedi.
Defalarca özür diledi defalarca aileme girmeni çok isterdim dedi.
Ve ben oğlumu biliyosam ne zaman olur bilmiyorum belki bi kaç sene sonra ama seni bulup özür dilicektir dedi.

Önemli bi ayrıntı kadın hiç bişeyi bilmedigi halde bi iki ay önce almış karşısına Biblo çok iyi biriydi haksızlık ettin o kıza demiş. C nerden biliyosun demiş? Hissettim o kızla olmalıydı demiş o da kapıyı vurup gitmiş. Konuşulmuyo onunla anlatmıyo hiç bişeyi çok üzüldüm bunu bil ve istediginde ara beni onun annesi olarak düşünme anlatıp rahatlamak istersen ben burdayım dedi.

Ve kötü bir geçmiş üzerine güzel bir gelecek kuramaz çok yanlış yapmış benim yetiştirdiğim bi çocuk bunu yapmamalıydı dedi.

Çok üzüldüm. Eden bulur mu bilmiyorum ama ben de senin gibi sabırla o günü bekleyenlerdenim. Şu an için ben mutsuzum, bahsi geçen çok mutlu, görüyorum. Bu durumun tersine döndüğü gün belki de hiç olmayacak, belki hayatımın sonuna kadar da o gün hiç gelmeyecek. Ama hayat da devam ediyor. Artık enerjimi onun için harcamamaya karar verdim. Bırak evrene gitsin. olur da pişman olurlarsa da bizim için yine birşey değişmeyecek, çünkü biz hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Günlüğe yazdım ama görmeyenler için burayada yazıyım.

Uzun zamandır aklımda olan bişeyi yaptım pişman olabilirdim ama çok şükür ki olmadım.
Annesini aradım. Ben ....'nin eski arkadaşı biblo rahatsız etmiyorum umarım biraz vaktinizi alıcam dedim. Ve böyle yarım saat konuştuk.
Tahmin ettiğim gibi çok güzel konuştu içimi biraz rahatlattı.
Bende seninle konuşmak istiyodum iyiki aradın bana hiç bişey anlatmıyo çok üzüldüm seni kızım olarak görmek isterdim dedi.
Olayları anlattım defalarca özür diledi benden oğlu adına. Oglundan daha çok adam gibiydi.
Seni görmesemde fotograflardan bikaç kez konuşmamızdan çok sevmiştim benim kızım yok çok isterdim ailemize girmeni ama benim oglum eşşeklik etmiş ben bunları bilmiyodum ne diyim özür dilerim dedi. Seninle tanıştırmak istiyodu beni bunun planlarını yapıyoduk hiçbisey anlamadm dedi.
O kızı tanıyo ama sadece iş arkadaşı olarak duydum tanışmadım sevgilisi olarakta bilmiyodum ama seni ne kadar sevdiysem o kızdanda o kadar negatif enerji aldım ve C... ona sana verdiği kadar değer vermiyo bu benim yorumum ama öyle hissediyorum dedi.
Sen onun içinde farklıydın ben kendimi seninle tanışmaya odaklamıştım nasıl bu hale dönüştü işler anlamadım dedi.
Ne zaman konuşmak istersen ara hatta yüzyüzede görüşebiliriz ben seni çok sevdim vardır her şerde bir hayır Allah sana en güzellerini versin senin ne kadar iyi bi insan olduğunu tahmin ediyodum ve artık eminim dedi.
Defalarca özür diledi defalarca aileme girmeni çok isterdim dedi.
Ve ben oğlumu biliyosam ne zaman olur bilmiyorum belki bi kaç sene sonra ama seni bulup özür dilicektir dedi.

Önemli bi ayrıntı kadın hiç bişeyi bilmedigi halde bi iki ay önce almış karşısına Biblo çok iyi biriydi haksızlık ettin o kıza demiş. C nerden biliyosun demiş? Hissettim o kızla olmalıydı demiş o da kapıyı vurup gitmiş. Konuşulmuyo onunla anlatmıyo hiç bişeyi çok üzüldüm bunu bil ve istediginde ara beni onun annesi olarak düşünme anlatıp rahatlamak istersen ben burdayım dedi.

Ve kötü bir geçmiş üzerine güzel bir gelecek kuramaz çok yanlış yapmış benim yetiştirdiğim bi çocuk bunu yapmamalıydı dedi.

Günlükten takip ediyordum seni, oraya yazdiginida okudum. Öncelikle herseyin gönlünce olmasini dillerim. Benzer seyleri bende yasadim ve inanilmaz kötü bir zaman gecirdim daha yeni yeni toparliyorum diyebilirim ama yaptigi igrenclik adilik aklima gelince tek hissetigim kizginlik ve öfke oluyor.

Herez kendine yakisani yapar!! Ve annesininde dedigi gibi herseyde vardir bir hayir... bunu bizlerde zaten zamanla anlayacagiz :)

Sen birgün tekrar aski, sevgiyi yakarlar cok cok mutlu olursun ama onunda ama 3 ama 5 yil sonra mutsuz oldugu haberini duyarsin cünkü böyle insanlar hickimseyle mutlu olamazlar.

Canım insan heleki birinin hakkını yemişse muhakkak bedelini öder, biz biraz sabırsızız bu konularda hemen bedel ödediğini görmek istiyoruz. Fakat bu Allah nezaman isterse ozaman oluyor, uygun bir zamanda veya sonrasında.

Şöyle düşündünüz mü hiç? siz, eski sözlünüz için birbirinize uygun olduğunuza eminmişsiniz gibi davranıyorsunuz. Aslında birbirinizin kısmeti değilmişsiniz ve bu hayırlı değilmiş... Allah doğrusunu bilir de biz bilemediğimiz için hemen dertleniyoruz. Birbirinizle belli bir süre yol arkadaşı olmuşsunuz. (burda verilen sözler ve karşılıklı birbirinizin emeklerine yapılanlardan bahsetmiyorum. Onların sonucu er/geç alınır) ve yuva yıkanın yuvası olmaz, o kız bilmeli ki şuan, sizi onun için bıraktı ve bilmeli ki birgün onu da başka birisi için bırakabilir. Bu endişeyle yaşaması güç sanırım.

Bence o insan için tek yapacağınız o hayatında hiç olmamış gibi yaşamanız. Düşünsenize en ufak bu konularda dert yandığınızı şuan bilseydi hemen havaya girecekti. Erkekleri çok havalandırmamak lazım :51:

sonanda;
Aynen benim için birşey değişmicek sadece yüregim ferahlıcak ben inanıyorum bigün alıcam bunun haberini belki çok seneler sonra olucak bu ama olucak.

pamuk_helva;
Zor bi dönem evet ama sonrasında mutlu olucagıma benim inancım tam umarım sende mutlu olursun:16:

SarahKerrigan;
Evet bende öyle düşünüyorum ben bunu görmek istedikçe Allah karşıma çıkarmıcak.
Ne zaman ki benim hayatım düzene giricek onun özrü benim için hiç birşey ifade etmicek o zaman karşıma çıkıcak.

konu eskimiş ama bugün ben de çok üzgün olduğumdan rastladım bu konuya ve okudum azcık. ben de sözlüm ve ailesi tarafından büyük haksızlığa uğradım, gelinlik forumlarında dolaşıp fikir alırken , hatta siparişimi vermiş düğün salonunu bile tutmuş nikah günü almışken bugün burdayım bende. Allah kimsenin yaptığı kötülüğü yanına bırakmasın inşallah, mutluluk veren mutluluk acı veren acı bulsun...

“Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (İbrahim, 14/42)

konu eskimiş ama bugün ben de çok üzgün olduğumdan rastladım bu konuya ve okudum azcık. ben de sözlüm ve ailesi tarafından büyük haksızlığa uğradım, gelinlik forumlarında dolaşıp fikir alırken , hatta siparişimi vermiş düğün salonunu bile tutmuş nikah günü almışken bugün burdayım bende. Allah kimsenin yaptığı kötülüğü yanına bırakmasın inşallah, mutluluk veren mutluluk acı veren acı bulsun...

“Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (İbrahim, 14/42)

Konu eskimiş ama acı taze :)
sen yine beddua etme hakettiğini göstericektir Allah onlara :16:

Back