• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz yere yanan canın ahı tutar mı?

Anlattıkların gayet açıklayıcı canım şu an durumun çok kötü ama geçicek en azından gerçek yüzünü görmüşsün eğer o arkadaşın görmeseydi belki de seni daha kaç defa kandırıp daha fazla yaralar almanı sağlayacaktı. Gelip daha ne yalanlar söyleyecekti. çok zor ama ondan kurtulduğuna dua et. kimsenin ahı kimsede kalmaz kesinlikle ama şöyle bişey söyleyebilirim annem hep ettiğin bedduanın yedi sülalene zararı vardır kızım ne olursa olsun asla beddua etme Allaha havale et kalbin temiz olsun yeter ki Allah her şeyi görür der. emin ol canım benim sen çok güzel bi hayata sahip olucaksın fakat o hiç mutlu olamıyacak birini üzerek nasıl mutlu olabilir ki. Sen kalbini ferah tut bende işimde çok sorunlar yaşadım ve okadar emeğim varken en iyi şekilde işimi yaparken herkesi Allaha havale ettim çok sinirlendim ama ah etmedim ilahi adalet herkes cezasını çeker amin ol. sen şimdi çok güzel geçicek bi hayat düşün işin varsa onun için şükret ailen arkadaşların mutlu olmak için okadar çok sebep var ki. gecen yıl bende bunalımdaydım ama her şey geçiyor emin ol sabret canım benim :16:

Anlattıkların gayet açıklayıcı canım şu an durumun çok kötü ama geçicek en azından gerçek yüzünü görmüşsün eğer o arkadaşın görmeseydi belki de seni daha kaç defa kandırıp daha fazla yaralar almanı sağlayacaktı. Gelip daha ne yalanlar söyleyecekti. çok zor ama ondan kurtulduğuna dua et. kimsenin ahı kimsede kalmaz kesinlikle ama şöyle bişey söyleyebilirim annem hep ettiğin bedduanın yedi sülalene zararı vardır kızım ne olursa olsun asla beddua etme Allaha havale et kalbin temiz olsun yeter ki Allah her şeyi görür der. emin ol canım benim sen çok güzel bi hayata sahip olucaksın fakat o hiç mutlu olamıyacak birini üzerek nasıl mutlu olabilir ki. Sen kalbini ferah tut bende işimde çok sorunlar yaşadım ve okadar emeğim varken en iyi şekilde işimi yaparken herkesi Allaha havale ettim çok sinirlendim ama ah etmedim ilahi adalet herkes cezasını çeker amin ol. sen şimdi çok güzel geçicek bi hayat düşün işin varsa onun için şükret ailen arkadaşların mutlu olmak için okadar çok sebep var ki. gecen yıl bende bunalımdaydım ama her şey geçiyor emin ol sabret canım benim :16:

çok teşekkür ederim gerçekten insanın tanımadığı insanlardan bunları duyması daha çok rahatlatıyor içini. Yakınların seni teselli ediyodur diye çok inanmıyosun.
Ben mutlu olucagıma eminim tek derdim onun o kızla mutlu olamaması ama haklısınız ah bile etmiyorum ona Allah hakettiğini versin benim yaşadıklarımı gördü.

kısa zaman degil aslında aylarca beni oyalamayı öyle güzel başardı ki bana gitme de bana cesaret ver sen böyle yaptıkça benim inancım kayboluyo demişti . Gitme derken kıza gitmeme izin verme demek istiyomuş

Kısa derken, sizin ilişkinize nazaran demek istemiştim. Evet, erkekler hem korkarlar hemde psikolojik olarak kendilerini böyle hazırlarlar. Sen bıraktın beni diyebilmek için, suçu tamamen senin üstüne yıkabilmek için. Sen elinden geleni yaptıysan, buna rağmen o senin yanında değil de aşk sandığı hevesin peşinden gittiyse, yapılacak tek şey Allah'a havale etmek. Umarın sen ve senin gibi yarı yolda bırakılan herkes (ben de dahil :) ), aldıkları ahların onlardan çıktığını görebilir dünya gözüyle.

Herşeyde bi hayır vardır böyle biriyle evlenmemişsiniz ne mutlu... ne kadar da uyanıkmış hep masum masum sıyrılmış gerktiğinde geri dönebilmek için..! Beddua etmeyin gerek yok.. Allah herkesin kalbine göre veriyo inanın..

tam da besle kargayı oysun gözünü durumu olmuş yani..
bırak allahından bulsun.. kurtulduğuna şükret .....

Üzülmemek,düşünmemek zor ama inan ilahi adaletin terazisi hiç şaşmıyor

Buna benzer şeyler yaşadım; hastanede annem ölümle cebelleşirken arkamdan iş çevirdiler, öyle böyle evlendiler, zaten acım çok büyüktü ah bile edemedim. Şimdi neler yaşıyorlar,neler çekiyorlar. Bedduaya hiç gerek yok, Allah mazlumun hakkını bırakmıyor. Gönlünü ferah tut, Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.

Sen onların ortak geçmişisin, sen hep onların hayatında olacaksın. O kız onu mutsuz ettiği zamanlarda o adamın aklına sen geleceksin, seni özleyecek... O adam o kızı mutsuz ettiği zamanlarda da kız diyecek ki "acaba hala onu mu seviyor", ve kavgalar başlayacak... Seni kıskanacak...

Onlar istemeseler de sen onların hayatında olacaksın, sen unutsan da onlar birlikte oldukları sürece seni unutmayacaklar. Bence sabırla bekle, ve olanlar olduktan sonra keyfini çıkar :34:

Ben de yengecim, eski sevgilim de yengeçti... Yeni birini bulduğu anda bırakıldım, o zamanlar öss'ye hazırlanıyordum üstelik... Çok zor bir dönemdi, hiç ah etmedim ama bir şekilde mutlu olamayacağını biliyordum içimde. Bunu önemsiyor mu bilemiyorum, belki kendi seçimidir ancak bildiğim kadarıyla hala yalnız 9 yıldır...

“Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin”
bundan sonrası için inş herşey gönlünce olur :16:

Canım benim ya :43: Okurken mideme kramplar girdi, Rabbim yardımcın olsun. Çok zor bi durum çok çok zor, üstelik oyun yapmış resmen, o daha da zor. Sen mazlumsun sence Rabbim hakkını bırakır mı? Bak sana bişey anlatayım.. Bi tanıdık var, bayan. Kuaföre gidiyo bi erkek onu görüyo beğeniyo filan adama söylüyor 'bu kız kim, nasıldır' filan adam da çok iyi, temiz biri,ailesi 4.4'lük' diyo. Çocuk da 'tamam, tanışalım, ciddi ilişki istiyorum' diyo. Neyse bunlar buluştular, adam ilk buluşmada elini filan tutmaya kalkışmış izin vermemiş kız tabi işte arıyo ciddi ayaklarına yatıyo, en sonunda kıza bahane üretip ayrılıyo. Ama ne kadar zoruna gitti kızın, 2 3 ay görüşme nedir ki? Ama insanın zoruna gidiyo işte. Sonra duydu ki çocuk evlenmiş:53: Kız da Allah'ım hakkım yoksa yok ama varsa sen bırakma' diye dualar ediyodu, geçenlerde duyduk ki karısından boşanmış, hemde rezil olarak, herkese rezil olmuşlar, karısı rezil etmiş onu, karakola gidip kocasını şikayet etmiş, o derece.Neyse boşanmadan bi kaç gün önce kız çarşıdayken çocuk bunun peşinden gelmiş kız sormuş napıyosun felan evlendin mi diye bu da yok ya evlilik yok demiş, halbuki evli boşanma arefesinde, numarasını istemiş kızdan, kızda vermemiş terslemiş onu.. Rabbim bırakmıyor işte. Peygamberimiz(SAV.) ne demiş 'Umut verip, güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin'

:50::50: hiç ah etme bile Allaha bırak sen mutlaka rabbim sana çektirdiğinin cezasını vercektir

ah almaya falan inanmıyorum bazıları Allahın sevdiği kulu olur ne yaparsa yapsın şans onlardan yana olur ,ister kötü insan olsun ,ister bencil,ister inançsız....Bazıları hep kazanır.
Bazıları da aman kötü bir şey yapmayayım aman günaha girmeyeyim diye istediklerinden vazgeçerken ,hayatını ertelerken birinci gruptakilerin mutluluğunu seyreder ve isyan eder.Sonra ne olur bi de isyan etmiş daha büyük günaha girmiş olur.E zaten her istediği (yaptığı herşeye ve aldığı her 'ah' a rağmen) olan insan niye isyan etsin.
Yani dünyada 2 grup var şanslılar ve şanssızlar.O kişi sana bunları yapmış ya hiç bekleme mutsuz olacak diye ,arada tökezlese bile en güzel şekilde yaşayıp gidecek.O yüzden sana düşen sadece umursamamak olmalı.Yani ben öyle yapıyorum.

çok iyi yapmışsın pambıkım konuyu açmakla.
bazen yazmak , anlatmak ve ağlamak gerekir.
insan içinde biriktirince mahvolur , kahrolur ..
ben adaletin bu dünyada olduğuna ve şaşmadığına eminim.
şahitte oldum defalarca ..
sen kendini toparla , sonrasında gönlün ferahlayacak zaten.
bu arada bende yayım :37:

ah almaya falan inanmıyorum bazıları Allahın sevdiği kulu olur ne yaparsa yapsın şans onlardan yana olur ,ister kötü insan olsun ,ister bencil,ister inançsız....Bazıları hep kazanır.
Bazıları da aman kötü bir şey yapmayayım aman günaha girmeyeyim diye istediklerinden vazgeçerken ,hayatını ertelerken birinci gruptakilerin mutluluğunu seyreder ve isyan eder.Sonra ne olur bi de isyan etmiş daha büyük günaha girmiş olur.E zaten her istediği (yaptığı herşeye ve aldığı her 'ah' a rağmen) olan insan niye isyan etsin.
Yani dünyada 2 grup var şanslılar ve şanssızlar.O kişi sana bunları yapmış ya hiç bekleme mutsuz olacak diye ,arada tökezlese bile en güzel şekilde yaşayıp gidecek.O yüzden sana düşen sadece umursamamak olmalı.Yani ben öyle yapıyorum.

Aynen katılıyorum, kimsenin hak ettiğini yaşadığı falan yok.

Bos ver arkadasim kafana takma bu dunyada olmazsa bile ahirette yaptiklarinin cezasini mutlaka ceker ben ilahi adalate guveniyorum.

ah eden kişi, HAKLI YERE AH EDİYORSA tutar tabi arkadaşlar..

çok ilmi konuşacağım ama peygamberimizin bu konuda hadisi bile var.. "Mazlumun bedduasından sa.kınınız. Çünkü o dua, bir ateş kıvılcımı gibi semaya yükselir."

şahsen benim de bu konuda değil ama haksız yere canım yandı..ah ediyorum, niye etmeyeyim ki? he bunu yapan kişinin başına kötü şeyler gelsin falan filan demiyorum asla,

bana yaptığı şey aynen onun da başına gelsin diyorum..çünkü insanlar maalesef biirşey kendi başına gelmeyince neler yaptığının farkına varmıyor...

Gereksiz de olsa onun sayesinde burdasın, güzel dostlukların var..
Şükredecek birşeyin var bak, gülümsemeye ve hayata tutunmaya çalış..
Emin ol kırdığı kalbi nahı kalmaz onda, Rabbim büyüktür..
Allah (c.c.)'ye havale et, Rabbim bizi bile bizden iyi bilir...
Üzülmemeye çalış olur mu? Değmiyor işte :(
Bundan sonra hep mutlu ol inşallah, onu kahrından süründürecek kadar mutlu ol...

Back